Inlägg

Inlägg som anon56869 har skrivit i forumet
Av anon56869
Skrivet av Baxtex:

Det är väl där pengarna finns? Kolla på t ex Minecraft eller Pubg.

Men förövrigt så håller jag mig neutral till bf6. Blir väl samma skåpmat som vanligt skulle jag tro.

Fast pubg mobile är ett helt annat spel än BF eller pubg pc.

Att utveckla för mobil blir att tänka om helt och byta ut kundgrupp. Lär inte vara många som betalar där så man får väl börja med lootboxes och sånt då.

Av anon56869
Skrivet av Meantek:

Vintern är regnsäsong. Det har inte regnat i vinter. Vattenreserverna står till stor del tomma, medan meningen är att de såhär års ska vara fyllda till brädden: https://eng.wra.gov.tw/

Ingen aning var du får det ifrån men det är fel. Generellt är sommarn regnsesongen och det gäller även taiwan. Men som sagt de har mer regn i taiwan än de flesta länder så om de har brist på vatten är det pga tillfälliga omständigheter eller att de klantat till det på något vis genom föroreningar eller annat.

Förstår uppriktigt talat inte ens varför chip produktion skulle behöva så mycket vatten heller. Eller det var kanske brist på vatten för vattenkraftverken som var problemet?

Av anon56869
Skrivet av moire:

Ännu hårdare ransonering, eller allt vatten till fabrikerna. Världen måste få sina preocessorer, kosta vad det kosta vill!

Taiwan är inte direkt någon öken. En varm och fuktig ö med ganska mycket regn. Regnsesongen börjar väldigt snart. Om de faktiskt hade problem med vattenbrist så är det problemet snart löst.

Av anon56869
Skrivet av Dryad:

P. S. Erbjöd dottern att få tbx sin förra Xiaomi Note 8T som jag "köpte" när hon sparade ihop till iPhonen men "då är jag hellre utan mobil"... Ska man skratta eller gråta 🤣

Läs hela annonsen här

Varför letar du en ny mobil åt henne då om hon redan har tackat nej till en? Finns väl egentligen nästan ingen anledning överhuvudtaget till att barn ska ha mobil, men just det kan ju vara svårt att förklara för dem. Här fick du det ju serverat gratis!

Av anon56869
Skrivet av Kilroy:

Va?
Alternativet till att lägga ner bitcoin är väl knappast systemkollaps?

Alternativet till att elda på inflationen. Vem pratar om bitcoin? Inte jag i alla fall. Men hur hade du tänkt 'lägga ner' bitcoin och med vilken rätt?

Av anon56869
Skrivet av Kilroy:

Du förstår att det upptrissade värdet på bitcoin just nu är pga exakt samma sak va?

Det är samma destruktiva spekulationsekonomi som driver runt det hela just nu.

Jo precis så är det.

Men det hela eldas inte på utan anledning. Alternativet är systemkollaps.

Av anon56869
Skrivet av Elektron:

Du låter säker på dina ord när du skrever med stora bokstäver. Får jag fråga varför en bostadsbubbla blir till pga av vår valuta?
Gäller det alla bubbelformationer tex hur Fingerprint var övervärderat tidigare eller är det specifikt bostasbubbla som beror på valutan?

Mc drar ju generellt sett mindre bränsle än bil och bör ju rimligtvis kräva mindre material vid tillverkning. Dessutom är en motorcykel billigare att köpa och äga än en bil, nja om man bortser från försäkring för 20 åringar som köper sporthoj.

Därför att pengar är gratis eller närapå för stora grupper nu vilket trycker upp huspriserna och mycket annat.

Av anon56869

Men det är ju just för att dagens valutor INTE fungerar som du har bostadsbubblor och crypto växer fram.

Skrivet av Kilroy:

Flera gånger säger jag rakt ut att jag inte har något emot krypto generellt utan hur dom stora valutorna idag fungerar, framförallt bitcoin.
Så jag förstår inte hur du, och andra, kan fortsätta tolka det jag säger så.
Jag säger det rakt ut i inlägget du citerar!

Nej, det är verkligen inget problem för mig.
Och det är märkligt att du läser in det när jag pratar om helt andra saker.

1. Det drar en jävla massa energi helt i onödan:

https://www.bbc.com/news/technology-56012952

https://www.forbes.com/sites/davidrvetter/2021/04/06/bitcoin-...

https://techxplore.com/news/2021-03-bitcoin-electricity-googl...

https://www.theguardian.com/technology/2021/apr/07/china-bitc...

Och då har dom inte ens räknat på och tittat på kostnaderna för hårdvaran i sig.

2. Pyramidspel och spekulationsdrivkrafterna.

Dom som var med tidigt på tåget vill få med så många som möjligt för att driva upp priserna, värdet i sig är mest baserat på spekulation och det är rätt destruktivt.

Jämför t.ex. med bostadsmarknaden idag i eftertraktade städer där det mer handlar om investeringar än om någonstans att bo och hur destruktivt det är för samhället i stort, men lönsamt för ett fåtal.

Det är delvis väldigt positivt, men den delen väger inte upp alla negativa aspekter med hur det faktiskt ser ut idag.

Det finns mängder med mer effektiva alternativ till hur det kan göras, att det är så destruktivt och kostsamt som det är idag när det inte alls behöver vara det är anledningen till varför jag är så negativ.

Alla positiva saker du tar upp har ingenting med det jag kritiserar att göra.

Av anon56869
Skrivet av Kilroy:

Återigen, jag pratar om dom idag framstående kryptovalutorna, framförallt bitcoin.
Att försvara en specifik sak och alla dom problemen kring den med en allmänna saker kring kryptovaluter missar poängen.

Kryptovalutor kan fungera på många olika sätt, "miningen" kan t.ex. kopplas till att göra vettiga och konstruktiva vetenskapliga uträkningar i samband med det hela för att bara ta ett av ett närmast oändligt antal olika sätt att göra det bättre på.

Dagens stora kryptovalutor är av ondo och jag tycker dom förtjänar enkelspårig kritik.

Konceptet som sådant är jag rätt neutral till, men så som kryptomarknaden ser ut idag är jag väldigt enkelspårigt negativ till.
Eller nej, inte enkelspårigt, flerspårigt!
För det är så jävla destruktivt på så många olika sätt.

Jag försvarade inte den här 'chia' grejen på något vis. Tvärt om verkar den helt meninglös och opportunistisk. Han där cohen försöker hitta en nisj där han kan lura in potentiellt miljardtals människor som inte kan ett smack om crypto och inte har hårdvara eller kunskap för att mina annat men som vill "hoppa på tåget".

Men förstår dock inte varför du är så emot krypto generellt. Är det för att du har svårt att hitta ett grafikkort att spela på just idag? Jag är jätteglad att jag kan skicka pengar internationellt istället för att be bankerna om lov och sen betala hutlösa summor för det. Likaså att jag kan ha resurser som är utanför bankernas och statens kontroll. Sist men inte minst så finns det ju faktiskt olikt svenska kronor och us dollars en rent praktisk potential för att man handlar med faktiskt värde. Visserligen är nästan allt i utvecklingstadiet men t.ex golem som ligger på ethereum kjedjan där får ju varje token ett faktiskt värde i form av beräkningskraft. Altså har den ett konkret värde till skillnad mot fiat valutor och dogecoin.

Av anon56869

Hårdvaruporr! 8 nvidia gpu'er syns tydligt, men sen var det 2 cpuer? Dock 6stk tornkylare. Vad kyler de andra 4 tornkylarna? 8x 200gbit låter som det kan bära en del av ansvaret men berätta gärna

Av anon56869
Skrivet av Elektron:

Du som privatperson kan ju faktiskt köpa aktier i en bank och bli delägare och på så sätt ta del av vinsten.

Vilket är just anledningen till att de är böesnoterade. Du kan få en liten del av vinsten bolaget skapar men du kan aldrig få kontroll. Spelar kanske ingen roll tror du men då tror du helt fel. Ta investor som ett exempel. De är börsnoterade men kommer aldrig släppa kontrollen.

Av anon56869
Skrivet av filbunke:

Finns säkert några idiealister eller anti-statsanhängare som tror på det övre...

Om nu någon tror att jättelika serverfarmer i Kina bryter kryptovalutor för att de ser fördelar med fria rörlig kryptovalutor...

Eller att de som frågar i forumet om det lönar sig att bryta <kryptovaluta> bryr som om att samla på sig en fri och rörlig valuta, handlar ju i stort sett bara om vad man får ut när man konverterar till någon statskontrollerad valuta och hur ofta man bör göra detta...

Fast så är det med allt. Enda anledningen att kronor har ett värde för dig är för att någon är villig att byta in de. Mot äpplen eller potatisar, bitcoin eller en månads bostadshyra t.ex.

Av anon56869
Skrivet av Kolsvart Katt:

Ser inte riktigt hur elbehovet skulle minska i den nära framtiden eller hur miners bidrar positivt till någonting förutom sin egen vinning. Säg att hälften av alla arbetsföra började med mining och sade upp sig från sitt reguljära jobb, skulle elpriserna öka? Vem vet

Lite precis som hela banksektorn som står för en enorm del av hela jordens konsumption. Allt är egen vinning. Skillnaden är att du faktiskt kan starta din egen miner.

Av anon56869
Skrivet av Kilroy:

Dagens kryptovalutor är verkligen en jävla skam.

Miljöförstörande resursslöseri av högsta rang, pyramidspel, svarta pengar och idiotisk spekulations ekonomi inbakat i en jävla hög av skit.

Crypto är betydligt mindre resurskrävande än fiat banksystemet. En enorm skillnad. Dessutom är det fritt fram för alla att skapa nya coins eller mina. Till skillnad mot bankverksamheten där det är privata monopolställningar backat med statligt våldsmonopol.

Ps. Jag är ingen kryptofantast, men gillar inte din enkeltspåriga synvinkel.

Av anon56869
Skrivet av SweDragon:

Hade varit trevligt om de butiker som har kundklubbssystem skulle prioritera dem som varit medlem en rimlig tid (säg minst sex månader eller så) och verkligen begränsat till ett kort per person (oavsett tillverkarmodell). Då hade nog rätt många fler av oss som är pc och hårdvaruentusiaster fått köpa en klart större andel.

Om jag skickar ett mail till t.ex MSI och erbjuder att köpa 100 kort för 150% av priset som komplett eller inet betalar. Tror du MSI slår till på det?

Tillgångsproblemet ligger nog inte bara bland svenska återförsäljare och scalpers ska du se, världen är stor och det finns många med mycket pengar som vill ha mer.

Av anon56869

Hur köper man? Hahaha..bara att glömma antar jag.

Av anon56869
Skrivet av stoffe_83:

Ati 9800 all in wonder. En besvikelse och jag fick aldrig TV delen att fungera riktigt bra. Inte heller fick jag igång kortet på ett tillfredsställande under Linux. Användes bara under en kort period och hamnade i en låda i antistatpåse där det ligger än idag.

Hade också ett all in wonder som jag typ aldrig använde tv på. Minns inte om det var samma kort men det var det säkert. Kände inte att det var ett så illa köp ändå. Blev ju tyst med en zalman kylare o 80mm fläkt på o prestandan var okej.

Mitt sämsta och samtidigt bästa köp var nog ett geforce 4600ti golden sample. Dårligt för att det var fruktansvärt dyrt (5000kr).
Bra för att det pajjade efter nåt år och jag fick tillbaka 100% av pengarna och så hade jag kvar firewire kortet som jag visserligen bara använde en två gånger totalt.

Av anon56869
Skrivet av Izenoz:

TCL är Elgigantens ”egna” märke eller är jag ute och cyklar?

Skrivet av Kelzzor:

Nej det är inte Elgigantens egna märke, det är bland de största TV tillverkarna i världen. Även Webhallen säljer TCL.

TCL är ett kinesiskt billigmärke. De har väl kopierat och utvecklat nog för att bygga i okej kvalitet nu så då höjer de väl sakta priserna.

Av anon56869
Skrivet av cyklonen:

För att när nästa mining-krasch kommer, så försvinner en stor del av det kundsegmentet. Har man då gjort sig ovän med spelare, som kanske bytt till AMD i stället, så tappar man en hel del av den försäljningen.

Sen hade det ju varit klädsamt också om Nvidia hade tagit sitt ansvar och helt blockerat all form av mining på korten, för att bidra till att stoppa det vansinnet helt. Jag hoppas ju att all världens länder tar till krafttag och förbjuder kryptovalutor och mining helt.

Helt ointressant. Finns nästan ingen lojalitet. De flesta skaffar mest fps per krona och därefter kommer drivare/stabilitet.

3090 308å 3070 3060ti minar som sjutton och nvidia drar in miljarder. Vad tusan spelar 3060 för roll? Snarare att man inte vill att 3060 ska konkurrera med de dyrare korten bland miners för att man skulle torska försäljning.

Lustigt att du ändå fick så många upvotes trots att din bedömning verkar helt fel.

Ps. Amd korten minar rätt bra också och är lika svåra att få tag på så förstår inte alls din tankegång.

Av anon56869

Mh säkert kul att ha. Själv ser jag ingen fördel med 5g ännu och inte märker jag någon skillnad heller. Kanske bra att ha om man vill streama 8k vr i 200hz på mobilen?

Men väntar med att poppa champis flaskan tills dess det är mer än bara snack.