Inlägg

Inlägg som filbunke har skrivit i forumet
Av filbunke
Skrivet av Hakinger:

Jag tror inte det finns plats för fler i de sjuka prisklasserna Nvidias topp-kort ligger i, om nån konkurrent nu inte kommer på något herrejösses som Nvidia inte har.

Så AMD, som jag förstått det, gör rätt i att inte satsa på det. Marknaden är för liten för de prisklasserna, jag menar man bygger ju lätt ihop en hel dator med mycket bra prestanda för samma pris som bara ett topp-grafikkort från Nvidia kostar. Personligen tycker jag att ett mellanklasskort från AMD ger all prestanda som jag behöver, har jag nu noterat när jag efter typ +15 år med Nvidia provat på AMD GPU igen.

AMD borde släppa sina nya kort när nvidia släpper 5090 eller 5080. De konkurrerar då inte med nividas mellanklasskort och nvidia vill helst vänta med att släppa dessa ett tag efter topkorten, så större chans för AMD för att sälja kort, allt beroende hur de står sig.

Av filbunke

Någosin är ju diskutabelt att diskutera utefter.

Kommer apple någonsin komma tillbaka? Frågat 1996.

Kommer amd komma ikapp intel? Frågat 2013.

Och den här: Kommer nvidia någonsin att köpa amd? Från 2008:
(https://www.sweclockers.com/nyhet/7297-analysforetag-forutspa...)

nividia kan få för sig att helt lämna konsumentmarknaden, innebär det att AMD hamnar på topp, eller är det en teknalitet?

Av filbunke
Skrivet av DasIch:

Du vet lika väl som alla andra att symboliken i reklamen inte handlar om att ersätta kreatörer, så vad bjäbbar du om egentligen?

Känner du dig kränkt?

Av filbunke

Allmänt kul när forumet gnäller över att andra känner sig kränkta, det har varit ett antal nyhetstrådar på senaste tiden där kommentarerna aftonbladet-stormar och kränktheten har gått ända upp till elva...

Gissar att det är en när jag är kränkt då är det ok mentalitet.

Av filbunke
Skrivet av DasIch:

Handlar snarare om att symboliken är uppenbar för den som inte letar efter anledningar att känna sig kränkt. Poängen är liksom inte att Paddan ersätter kreatörerna.

Kreatörerna som kan spela fiol är, i stort sett, inte samma kreatörer som kan skapa musik i typ garageband.

Och nästa steg i processen blir ju att be någon ai att skapa musik. Är då den som skriver prompten en kreatör, är ai:n en kreatör?

Av filbunke
Skrivet av freezeaim:

Det hade varit billigare för 1000/100 än vad jag har nu. 1000/100 kostar ca 320 kr/månad, 250/250 ca 400 kr/månad.

Aldrig att jag hade bytt ner mig för 80kr mindre per månad.

Och hastigheten via 5G kommer ha större problem än fiberhastigheten.

Av filbunke

Pressa ihop saker så där är ju bara idiotiskt.

Hellt klart hade de varit bättre om de bränt dem. Ett jättelikt bokbål som visar alla böcker man kan köpa från en ipad app, så länge som apple tillåter dem, dvs.

Av filbunke
Skrivet av Madsoul:

Ursäkten kom efter "kopierings rykten" börja spridas, LG's reklam från 2008. 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=SblMbEsMq8Q

apple uppfann den här reklamen. LG har kopierat dem.

/s

Av filbunke

Byta 250/250 fiber mot 1000/100 5G? Aldrig i livet.

Dock, du har ju inte nämnt vad du betalar nu och vad du skulle betala för 5G-bredbandet.

Av filbunke
Skrivet av Söderbäck:

Undrar om det blir ett minnesrace nästa generation.

LLMs sätter en del press på att släppa kort med mycket minne även för konsumentmarknaden.
Högst möjligt att skaran är för liten för att göra skillnad i nuläget .
Men jag tror ju efterfrågan kommer öka med tiden.

nvidia kan sälja kort för högre priser till de som kan tjäna pengar på dem (gäller krypton, gäller ai, och även de som sitter och arbetar med tex videoredigering och annat, samma sak gäller dock inte hobbyister och spelare), vilket för ai innebär två lösningar, specialkort för de som sysslar med ai, men som inte har råd med deras dedikerade kort, och nedstängda kort riktade till de som spelar, eller så förväntar sig nvidia att efterfrågan för ai kommer att vara tillräckligt hög och 5090/5080-korten tillräckligt kapabla så att de höjer priset ordentligt.
nvidia tjänar pengar på att kränga kort, de tjänar inte extra pengar på att folk använder dem till att spela (eller något annat för den delen).

Av filbunke

Killen kunde ju lika väl ha slagits blodig och tvingats flytta kryptona från tjänsten.

Av filbunke
Skrivet av Barsk66:

Jo, vissa har råd. Men det måste vara tillräckligt många ändå, annars går kalkylen back. Säg att priset var 60.000. Hur många hade köpt kortet då? Smärtgränsen är verklig och beror nog till mångt och mycket på hur bra folk har det. Sitter man på dyra lån och skral ekonomi så är ett svindyrt grafikkort inte första valet.

Har du inte råd, och vill inte göra uppoffringarna, så får du köpa något annat. 4090 kanske inte skall vara en produkt för alla?

Av filbunke

5mm tunnare? Har svårt att tro att de 5mm gör det enklare för den att uppfylla EU:s reparationsdirektiv...

Av filbunke
Skrivet av Psy_Lover:

Tjenare!

Har fått ytterliggare mail att min avgift kommer att höjas eftersom Telia höjer priserna i det öppna fiber nätet.... Denna trollade jag bort nu denna gången i ett år till, men det är fortfarande så at jag betalar 499 kr/månad för 250/250...

Senaste kampanjen från Bahnhof var 379/månad för 1000/1000 (Sen 499 osv)

Så jag började kolla runt lite på om man kan slänga ut Telias öppna fiber så man kan få ned kostnaden, och vad jag kan se så handlar det egentligen bara om mediakonvertern som sitter där hemma.

Men kan man se om där är någon annan som levererar denna tjänsten? Bahnhof kunde inte göra detta sa det, men jag vet att grannarna fått erbjudande från Tele2 att göra det. Dock har jag en personlig avsky mot detta företaget, men det är inget vi går in på just nu.

Jag kan byta från Telia Öppen Fiber till Bahnhof Villafiber, vilket är gratis mot att man binder upp sig två år (om jag minns rätt).
Men med Bahnhofs Villafiber så blir man låst till Banhof, vill byta tillbaka till tex då Öppet Fiber så kostar det närmare 3000 kr.
Vilket då blir ett problem om Bahnhof höjer priset, då får man ju antingen acceptera höjningen, punga ut med runt 3000 kr, eller helt säga upp. Några andra alternativ finns ju inte.

Alltså väljer jag hellre Telia Öppen Fiber, vilket innebär mindre inlåsning och mer konkurrens, och så byter jag ISP när de slåss med priset.

Av filbunke
Skrivet av Barsk66:

Folk måste ju dock också ha råd att köpa korten. Det finns en smärtgräns och går du över den tjänar du sämre än med lite lägre pris och större volym. Det är den kalkylen Nvidia vrider och vänder på garanterat.

Folk har råd. På samma sätt som man har råd med senaste telefonen. Och har man inte riktigt råd, så kan köpet finansierar med ett lån.

De senaste åren har visat att folk och företag är redo att betala en massa pengar för deras produkter, vare sig det är konsumentkort eller beräkningskort, och konsumentkorten är inte den kassakon den varit (sett till deras nettoinkomster.) Så smärtgränsen är allt annat än nådd.

Av filbunke
Skrivet av Maximo:

Och det är därför man kör Steam på så mycket som möjligt.

Steam som inte ens säljer digitala licenser på spel, utan säljer digitala prenumeration på spel. Prenumerationer som de ger sig rätten att ta bort utan ersättning, så länge som det inte görs mot enskilda personer som fuskat, den anser sig till exempel ha rätten att ta bort tex ett spel från alla svenska kunder.

Skrivet av Maximo:

Nu är det ju inget problem alls att skaffa PSN konto i ett seriöst land som Sverige eller Australien. Det här handlar inte om oss eller EU.

Folkstormen kom inte från länder och territorier där man inte kunde skaffa PSN. De i de länder där det var inga problem med att skaffa PSN, sket fulltständigt i de andra inte kunde, det handlade bara om man inte ville skaffa ett PSN-konto

Av filbunke
Skrivet av Spawnbadboy:

Sånna här funktioner är inte för vanliga användare. Kommer ställa till med mer problem än det hjälper. De flesta vet inte vad de håller på med och gissar många kommer förlora filer

De borde ju också ha lagrat filerna på Microsoft OneDrive! Då hade de haft kvar dem.

Av filbunke
Skrivet av kamisama76:

Om efterfrågan är tillräckligt stor så funkar det inte riktigt tyvärr.
Lite som med mat i slutändan.

Inte bara det, nvidia sitter i en position där de kan säga 'det här är priset, upp till er att betala, vi säljer tillräckligt med ai-kort ändå'.

Av filbunke
Skrivet av Dunde:

Av samma orsak:
Varför ska du lära dig matematiska regler när du har miniräknare/matlab?
Varför ska du lära dig konstruera när du har beräknings-/FEM-mjukvara?

Man skall lära sig hur saker och ting fungerar.

Man kanske inte skall lära sig att rabbla multiplikationstabeller, men man skall förstå vad multiplikation är.

Och det kan ju vara bra att man inte står som ett fån om man behöver ta reda på vad 593 * 781 är om batteriet på telefonen är urladdat eller om man inte hittar telefonen. Alttså så är det också bra att kunna räkna på papper. Lära sig göra uppskattningar, vad borde ett rimligt värde på 593*781 vara.

Av filbunke
Skrivet av RVX:

Inte vad jag vet.

Är telefonen din eller är det en jobbtelefon?