Inlägg

Inlägg som filbunke har skrivit i forumet
Av filbunke
Skrivet av Gtoxed:

Fy fan vad sur jag är. De vill inte släppa Jeffrey Epsteins klient lista för att det hade raserat hela hollywood och det politiska systemet, men att skanna igenom våra mail och chattar går bra! make it make sense!

Sitter EU på Epsteins klientellista och vägrar släppa den? Det var en nyhet! Hur fick de tag på den? Och varför skyddar EU Hollywood? Så många frågor....

Av filbunke
Skrivet av Quorthon:

Just nu befinner jag mig i USA och när jag vill titta på sport så säger Viaplay appen givetvis att materialet inte är tillgängligt i denna regionen. Använder jag VPN, så säger den att det går inte att spela upp med VPN påslaget. Hur fan är det tänkt att jag ska kunna titta på det jag betalar för utomlands? Ärligt talat hade frugan inte varit så förbaskat prydd så hade jag skaffat IP tv för länge sen. Hur man än gör så blir det fel🤬

"Lite" jobb.

1. Sätt up en egen vpn hemma, då får du samma ip som du har när du är hemma (och kommer därmed aldrig bli blockad).
2. Ta med dig något (tex en enkortsdator) som både agerar lokal wifi-punkt och kopplar dig via dina vpn hemma.
3. Koppla sedan enheten du vill se på till den wifi-punkten.

Borde gå...

Av filbunke
Skrivet av TeamRocket:

Aktivisterna kan göra sitt egna steam, problem löst.

Och matprisaktivisterna kan bygga sina egna matbutiker.

Integritetsaktivisterna kan bygga sina egna sociala medier och egna operativsystem.

osv...

Alla problem lösta!

Av filbunke

Minns när ios-användare i inställningarna nekade apple att samla in information men apple fortsatte ändå.

Av filbunke
Skrivet av Edvin1:

Gud milde tid. Somliga går långt för att försvara "sin" plattform. Kan vi inte bara inse att de bara vill åt cashen? Att dessa företag egentligen inte vill dig väl? Det är kanske svårt för somliga att förstå det, men så fungerar giganter inom gaming. Jag blir lika förvånad varje gång över människor som tror att Sony, Microsoft, Valve etc är din vän. Det är de inte.

Glöm inte alla spelares bäste vän, nvidia!

Av filbunke
Skrivet av Jkr:

Se mitt svar ovan.

Det är en grupptalan. Används rätt så ofta i USA, men du anser att man för att tex göra en grupptalan mot ett bilföretag där en viss model har ett fel så måste man först kontakta alla köpare om de vill vara med på det? Företag skulle älska din inställning...

Av filbunke
Skrivet av Jkr:

Jag är inte inblandad då det gäller kunder i England. Syftade på det som citerades:

"This means you are automatically included in the Class if you have paid for PC games or add-on content, from 5 June 2018."

Ingen använder deras namn. Finns ingen lista på namn. De som stämmer vet inte vilka de i den gruppen är.

Skulle de som stämmer vinna så händer väl en av två saker

* De som betalat från den 5 juni 2018 till idag söka sin del av uppgörelsen genom att då lämna in bevis på att de tillhör den gruppen, vill de inte göra det så behöver de inte, och deras namn kommer aldrig användas.

* Valve/Steam (som har en lista på namnen de gäller...) återbetalar en viss summa till var och en av dem. Vill man inte ha dem så kan man säkert donera dem tillbaka till Gabe.

(Förövrigt så gäller det Storbritannien och inte England.)

Av filbunke
Skrivet av MsSmith:

Kommer ihåg för några år sen när jag införskaffade en Samsung 970 Pro med 3 500MB läs/skriv att kommentarerna var hur "onödigt" det var. Hade stor nytta av den då och så än idag. Det här är fyra gånger så snabbt och det bara på några år, ser fram emot teknikfientligt bakåtsträvande i kommentarerna.

Problemet är att den kommer att behöva kylas. Så fläktar modell mindre (men allt annat än ljudlösa...), gigantiska kylflänsar, eller möjligtvis någon form av vattenkylning. Då kommer nästa problem, istället för då små enheter som sitter fast på moderkortet så får mer stora saker.

Alltså så hade jag varit helt nöjd med en Gen3-nvme, då eftersom jag inte sysslar med något där högre hastigheter spelar roll, jag jobbar inte med tex högupplösta videofilmer, stora databaslösningar, eller har en massa virtuella maskiner som behöver ordentligt med i/o.

Lite som med 8K-tv.

Möjligtvis man kan lösa problemet med pcie-kort istället för att ha dem direkt på moderkortet och sen en ordenlig noctua-fläkt på dem...

Av filbunke
Skrivet av AndreaX:

Ja, jag avskyr när beslut som konsumentverket fattar ger mig bättre villkor som konsument. Vill ju processa mot alla företag själv!

Defintivt. Tycker man borde tänka på företagen och ta bort ångerrätten för distansköp och reklamationsrätten, företagens garanti räcker! (Oberoende vilka inskränkningar de än må lägga till.) Grupptalan borde också förbjudas, många mot en är ju taskigt, bättre att man själv måste stämma företaget och ta alla kostnader, mer jämlikt så!

Av filbunke
Skrivet av Jkr:

Väldigt OT, men, att någon för ens talan och/eller använder ens namn etc, trots att man inte bett om det, kan inte vara lagligt. Vore ju helt sjukt om så är fallet.

Vem har använt specifikt ditt namn?

Av filbunke
Skrivet av -=Sh/\rK=-:

Aha ja får ringa telia och fråga. Tack för svar.

Nej. du skall ringa personen som köpte numret för 43 500kr+

Av filbunke

Här tänkte jag säga något om att man inte äger telefonnummer och inte kan sälja dem.

Sen hittade jag det här:

https://feber.se/mobil/superlatt-telefonnummer-saljs-pa-aukti...

49 bud. 43 500kr. Dock oklart om det blev sålt till slut.

Edit: Bara ringa och fråga...

Av filbunke
Skrivet av Edvin1:

Seriöst? Du fattar väl att det inte är så enkelt? Menar du på allvar att det är bra när några få aktörer får en dominant position? Det är aldrig bra för konsumeterna på sikt.

Tror nog allt att jag hävdar motsatsen.

Edit: Steam har 75+% av PC-spelmarknaden och monopolitiska fördelar, det är helt klart att en marknad med en så dominant aktör inte är bra för konsumenter. Men tråden är full med folk som tycker att det inte är ett problem. För slippa ha mer än en launcher, etc.

Av filbunke
Skrivet av Allexz:

Det är bara ett skapa en bättre tjänst än Steam. Spelarna kommer följa de bästa plattformarna, som de alltid gjort.

Får några år sedan så hade ett konto på Steam i medel (median har varit mer intressant) 55 spel, det handlar inte längre att om att erbjuda en bättre platform, det skulle behöva vara mycket bättre och mycket billigare, för annars så kommer spelare välja den platform som de redan har en massa spel på, för varför ha spel på flera ställen (mer än en launcher??? blääääh!).
En väldigt stor del (75%+) av PC-spel säljs antingen direkt av Steam eller indirekt genom Steam-koder sålda av andra eller i fysiska spelboxar (vilket då hjälper till att låsa spelarna till tjänsten), vilket även om det inte är ett strikt monopol, ger Steam ordentligt med monopolistiska fördelar.

Eller så kan man säga sak om alla företag. Gnäll inte och stäm dem inte, skapa något bättre själv.
Microsoft skall kunna göra vad de vill med Windows, tvinga användare att använda Edge, låsa ner det och tvinga folk att köpa allt genom deras store (för då 30% av kakan.) Vad som då händer med Steam.... De som vill kan ju installera SteamOS eller linux istället, Valve borde ju ha gjort ett bättre OS.

Tycker man illa om matpriserna? Är väl bara att sätta upp en egen matkedja. Att det troligtvis skulle kosta _mängder_, spelar ingen roll.

osv.

Av filbunke
Skrivet av Hulle:

Hur många miljarder tror ni Apple betalar Microsoft för att få köra GPT4o?

(Indirekt iom att MS äger 49 % av OpenAI, OAI måste dela sina intäkter med MS och att GPT körs på Azure.)

/hulle.

Betalar det med miljarderna de får av Google för att ha deras sökmotor som standard.

Av filbunke
Skrivet av Nouveau:

Film/TV mastras i 4K, det går inte ha ett 8K workflow, det är för dyrt. Så 99% av 8K material är bara uppskalat från 4K (förutom tech demos som rullar på apparaterna i butik för att du ska köpa en 8K TV... go figure).

Sen fungerar uppskalning så pass bra från 4K & uppåt att poängen är obefintlig. Men som andra sagt, gärna 8K datornskärm, jag ser pixlarna tydligt på min 5K ultrawide.

Blir väl intressant med sport, blir det 1080p direkt uppskalad till 8K eller uppskalar man först till 4K och sen till 8K...

Av filbunke

Lika kul som att läsa windowsanvändare här gnälla och rasa över ändringar i windows. För vi vet ju alla hur det slutar. De kommer alla att köra vidare ändå. (Ok, någon tiondels promille kanske byter till något annat...)

Av filbunke
Skrivet av SvenskGaming:

Hej har läst på olika hemsidor och kollat lite och insett att det här med lagring av viktig data som tex foton, videos, dokument med mera börjar bli ett i-lands problem.

Just detta med själva lagringen av allt och hur det skall lagras. Att tänka på att ha backup osv. Inget är nämligen vattentätt har jag kommit fram till när jag läst på olika hemsidor och läst på lite. SSD kan tappa data och filer om den ej får tillgång till el under en längre tid, vanlig hårddisk kan gå sönder lätt, extern hårddisk likaså, USB minne kan tappa datan om den ligger oanvänd längre tid, filer i molnet kan hackas eller försvinna från servers, mobiltelefon kan gå sönder fysiskt, bli stulen, tappas bort, CD skivor blir dåliga efter x antal år.

Min fråga är hur bör man göra för att enkelt och smidigt på ett säkert sätt ha tillgång till sin data om säg 30 år? Om man ska dela upp risken och vara safe bör man i stort sett använda sig av all möjlig och tillgänglig lagringsmedia men det skulle bli för tidskrävande att ständigt göra flera kopior av allt till olika lagringsmedia. Vet att detta är ett i-lands problem men ju mer tiden går desto mer data blir det att man samlar på sig med åren. Redan nu börjat försöka minska och radera vissa saker för det blir svårt att kunna få plats med allt.

Problemet är att man numera tar mängder av bilder och video och inte förstått att man också måste ta tiden att gallra ut vad som skall sparas eller inte.

När du sedan har några miljoner bilder och tiotals dygn av video efter 30 år så kommer du varken ha orken att gallra ut och troligtvis inte heller lust att titta igenom det. Vilket då löser problemet med lagring... Bara rensa ut.

Och nu förväntar jag mig att någon drar till med att AI skall lösa problemet. Kan lova en AI inte kommer att kunna ta ut de bilder som faktiskt skulle betyda mest för en.

Av filbunke
Skrivet av hockexx:

Är du medveten om att IQ är ett median och är alltså 100 i snitt oavsett vilka människor man använder som data?
Jag kan väl inte på rakt arm slänga upp en referens till någon artikel för att påvisa att generation Z per automatik är smartare.
Men jag själv har märkt en markant skillnad i intelligens på arbetssökande de senaste 5 åren när jag sållat bland ansökningar.
Att "millenials och gen z" är smartare än boomers är rätt vedertaget och det krävs inte mycket googlande för att se det.

Själv har jag märkt med åren att 50-70-talister har en stark övertro till vad folk säger till dem och har en tendens att svälja nyfunnen information som fakta. Särskilt 50-60-talister. De sväljer allt deras kompanjon säger som fakta utan att lämna någon tanke till att det kanske inte stämmer. Det verkar vara någon form av "respekt" för jag har fått ett par som surat till på mig när jag inte bekräftar deras påstående. "men jag säger ju till dig att det är ditten och datten", men på något vis så verkar de inte förstå varför man vill ha fler källor för att styrka påståendet.

Det jag kan säga om Gen Z är att de är markant mer källkritisk än äldre människor och samtidigt mycket bättre på att sålla bort inkorrekt information.

Du kan enkelt hitta flertalet sidor och studier som handlar om mitt påstående. Det är dock svårt att hitta något som handlar direkt om vad vi dividerar om.

Anekdoter är inte fakta.

Du hävdar något, det är du som skall visa något som stödjer det.

Av filbunke
Skrivet av hockexx:

Det har aldrig varit lättare för att det är lättare att nå ut till alla. Inte för att folk är dummare.

Absolut, ju mer information det finns, desto mer desinformation. Det kommer man inte ifrån. Men folk och särskilt barn som växer upp i dag är mer intelligent än vad vi är. Det är fakta, inte en åsikt. Är vi som inte tar del av allt per automatik dum? Knappast.

Du hävdar att det är fakta och inte en åsikt. Så vad baserar du det på? Hoppas det inte är en youtube video. Eller att du försöker vilseleda.

För det finns en hel del som visar på det motsatta, att iq-resultaten blir sämre.

https://www.popularmechanics.com/science/a43469569/american-i...

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0160289623...

https://en.wikipedia.org/wiki/Flynn_effect
https://sv.wikipedia.org/wiki/Flynneffekten