Inlägg

Inlägg som robertr81 har skrivit i forumet
Av robertr81

Varför byter ni linuxfolk inte till windows? Det finns många självklara svar på din fråga
Som utvecklare och val av opeartivsystem till arbetsdator förstår jag självklarheten i att använda linux.
En vanlig sleten desktop/speldator med en miljon lysdioder och blinkande fläktar så är nog windows ett självklart val
(Läs mellan raderna)

Av robertr81

Först var jag emot det men med 8.1 så hade det mognat. Är väl bara stänga av metro så är det typ som win7 fast cleanare utan all äcklig glossy grafik . Dock en del fula ikoner som behöver ett lyft för att passa in i det nya utseendet som ska vara flat.

Av robertr81
Skrivet av chrisragnar:

Samma som mig fast jag har tagit bort clouds då det ger 20 fps och det enda som försvinner är lite skuggor på marken. Sen antialising ser samma ut för mig på high och very high. Ingen mening att ha bloom på om du har stängt av post processing. Resolution på 125% istället för 100%

Jag har med stängt av dom sakerna, jag slutade må illa efter pill med inställningarna iaf

Av robertr81
Skrivet av Sprawler:

Efter några minuters spelande mår jag rejält illa. Allt är suddigt på något vis. Någon som vet vilken inställning som rör detta?
Har testat att ta bort rotation blur (?) och bloom; det hjälpte lite men problemet kvarstår

Samma för mig när jag spelade första gången. Kändes ungefär som att bli sjösjuk...
Stängde av anti aliasing och massa andra saker sen blev det bättre

Av robertr81
Skrivet av Frispel:

Inte bara baserade på samma kärnor och arkitektur, det ÄR samma kärnor och arkitektur. Det enda som skiljer är att två pinnar bytt plats och att utfasningarna i kanterna sitter på andra ställen.

Antar att du menar 1.28v och inte 2.8v ?

Det verkar vara moderkort som baseras på x38 och x48 chipset som inte fungerar, de flesta baserade på p35 och p45 verkar fungera utan problem utöver att de ibland behöver en modifierad bios för att aktivera alla funktioner som tex sse4.1

Personligen hittade jag ingen processor till vettigt pris utöver en e5440 med E0 stepping för ca 180kr inklusive frakt från Storbritannien...hoppas kunna få upp den till ca 3,8 GHz eller så, verkar vara runt 440MHz som fsb:n sätter stopp med quadcore på mitt moderkort. En X5470 hade såklart inte suttit fel, men de billigaste jag sett de senaste månaderna har legat runt motsvarande 700kr och det känns onödigt dyrt för mig.

Hel riktigt jag hade skrivit fel CPU-Z visar dock 1.256v men BIOS och Core temp 1.28
Jag köpte min på ebay runt nyår och då hade en säljare från USA 30st x5470 där man kunde ge ett fast bud eller "buy it now" för 70$. Fick min för 450:- inkl frakt. Sen tog resten slut på en vecka så många verkar varit intresserade av denna mod. Då fanns bara en säljare på ebay med klisteradaptern .Nu har det ökat på rätt mycket och det är möjligt att priserna med har stigit något på CPUerna men ändå inte i närheten av core 2 quad.

Ska försöka få tag på ett par till 2x2GB DDR2 1066Mhz och se om jag kan dra upp den lite till. Har bra temp än så länge iaf med luftkylning, ej originalkylare.

Du fick ju riktigt bra pris på din, det hade jag varit nöjd med

Av robertr81
Skrivet av Frispel:

Lite trådnekrofiili här, men jag har nu testat detta...fungerar alldeles utmärkt i mitt moderkort (asus p5q pro) med full funktionalitet efter att jag moddat biosen. Lite läskigt att skära i sockeln, men det gick bra utan några böjda pinnar. Så nu tickar en xeon E5440 på i min dator. Nästa steg är att se hur den går att överklocka, men med alla inställningar på auto så går den i 2.83 GHz med en corevolt på 1,032 under load.

Prisskillnaden mot att köpa motsvarande processor för sockel 775 (q9550) är smått bisarr...

Intressant nog så var det betydligt billigare att beställa ett 10-pack adaptrar från kina än att köpa 1st från ebay...vilket innebär att jag nu har 9 adaptrar över ifall någon annan vill göra samma sak

Kul att fler testat! Jag köpte en x5470 som är på 3.33ghz oklockad. Kör den nu i 4ghz utan poblem med 1.8v på cpu. Det är ram-minnet som håller tillbaka annars kan jag nog lätt få upp den i 4.5-4.8ghz. Som sagt, en billig uppgradering för 400:- spänn.
Lirar BF4 i 60FPS på High och är riktigt nöjd!

***bort/moderator***

Håller verkligen med om överpriserna på dom snabbare varianterna av core 2 quad.
Med detta modd får man ju en kvickare CPU än en qx9650 till en tredjedel av priset, som dessutom går att klocka bra.

Det va lite pilligt att skära i socketen. Är ju smått och har man stora händer så blir det ju inte direkt lättare :).
Det går dock bra så länge man har ett vasst rakblad, man kan värma lite försiktigt med tändare så blir det som att skära i smör.
(Men det gäller att vara försiktig)

Alla BIOS behöver tydligen inte heller moddas och vet man inte hur man gör så finns det en väldigt enkel guide av en användare i tråden om ämnet på overclock.net. Många i tråden har lagt upp sina moddade BIOS för andra och flera hjälper gärna till om folk är osäkra på hur man gör.

Vissa moderkort fungerar inte moddet med så kolla upp innan för att vara på den säkra sidan. Nästan alla svar finns i tråden på overclock.net

Av robertr81

Jag antar att om jag inte väljer några filter så väljer den alla?
Jag har iaf testat både och nu och får typ upp 5 servrar som har spelare inne. Tycker det är jäkligt skumt

Av robertr81

Få som spelar BF4?

Precis börjat lira BF4 men tycker det är extremt få servrar med folk som spelar om man går efter serverlistan.
Gör jag något fel?

Av robertr81

Va nyligen samma för mig och jag valde samsung 840 evo. Fungerar jättebra!

Av robertr81

Responstiden verkar skilja sig mellan dessa två skärmar

Responstid 6ms EV2336
Responstid 3.4ms Foris

Kanske inte gör så mycket..

Av robertr81
Skrivet av 'Jonte[YoT:

;14294615']Bättre att köpa EV2336 egentligen, det är precis samma skärm men i olika chassin.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1447532
http://hardforum.com/showthread.php?t=1798697

Varför har du fått för dig att de flesta skärmar bara fungerar till det ena eller andra? Har du suttit framför många skärmar som du tyckt släpat efter? Är din skärm på jobbet helt omöjlig att köra spel på?

Ja utseendet på den var mer tilltalande. Är det samma skärm så väljer jag klart den före den andra.
Nej jag har inte så stor erfarenhet av "spelskärmar" då jag bara suttit vid IPS skärmar 60hz, så har ju inget att jämföra med egentligen.
Skärmen på jobbet har jag aldrig testat spel på men det skulle nog fungera.
Tanken var väl bara om det fanns någon variant som var framtagen för båda ändamål.

Av robertr81
Skrivet av Halldin:

Kolla in den här för en mer djuplodande analys: http://www.prad.de/en/monitore/review/2012/review-eizo-foris-...

Den får bra kritik för färgåtergivning, men jag vet inte om det är vad du söker. Håller med om att den är ganska ful.

Jo absolut, detta verkar vara en skärm som kan fungera för båda saker. Tack för länken! Ska se om man kan kolla på den i butik någonstans

Av robertr81
Skrivet av Halldin:

Har kollat runt rätt mycket senaste veckan, Eizo Foris FS2333 får goda omdömen (23" @ 1080p, IPS). Tror 27" @ 1440p blir lite tungdrivet för din dator om du spelar lite nyare spel på högre inställningar.

Ja 1080p räcker för mig. Dock verkar det mest vara folk som spelar som recenserat denna skärm.
Det är lite viktigare för mig att kunna arbeta med skärmen än att spela. Men den kanske fungerar bra för det ändamålet med.
Tycker att den är extremt ful i nederkant men det skulle man väl kunna leva med tanke på priset.

Av robertr81

Tips på skärm för grafik/foto och spel?

Tänkt köpa mig en ny skärm. Jag behöver en skärm som fungerar för arbete med grafiskt material i photoshop för webb.
Spelar en del också så hade varit fint om det fanns något alternativ som täcker båda behov. På jobbet har jag en EIZO S2432W 60hz.
Jag är van vid 60hz skärmar då det är det enda jag haft men hade samtidigt varit kul att testa något med högre frekvens men jag är osäker.
Budget är runt 3-5000:-. Gärna i matt utförande

Av robertr81
Skrivet av aileron:

Du kan "inspecta" den för att se väderstrecken eller dra den till dina hands och sedan gå in i First person läge och trycka Space för att kunna se dem medans du rör dig.

För att hitta ammo gäller det att hitta en server som inte varit uppe länge och loota rätt byggnader. Tält områdena vid Balota eller Nw Airfield är de områden med stora chanser att hitta 5.56 ammo men även Barracker och de byggnader som är bredvid Barrackerna med en andra våning har oftast några clip. Bäst är förstås de med dubbla 30 stanags som ger 60 skott (vilket konstigt nog även ger högar av 60 skott när man tömmer dem för att spara plats.).

Servrar med låg pop och natt är bra för att loota dessa högrisk områden men det finns tyvärr extremt mycket server hoppers som bara loggar in och lootar dessa områden så fort de ser att servrar startats om.

Har varit i dessa områden då en server startat om och när man loggar på samma server igen kan man hitta lootade barracker trots att servern varit uppe max 1 minut.

Tack! Hur är det vid flygbasen på nordöstra sidan? Också högriskområde?
Finns det saker att hitta där?

Av robertr81

Har varit från söder till norr nu. Inte urforskat hela flygbasen i norr än för det är så nervigt att springa runt där. Har problem med att hitta ammo till automatgeväret. Även om jag är först i byggnaderna är det mest tomma magasin. Jag har en kompass med men vet inte riktigt hur jag får fram den? Kartor har jag inte hittat några utan orienterar mig med en bild som ligger framme på min andra skärm.

Av robertr81

Då kanske jag var med om en rensning. Försökte logga in på tidigare servrar och gubben var helt borta så fick börja om på nytt.
Lyckades samla ihop allt igen och precis när jag kände mig nöjd och skulle klättra ner för en stege så åkte jag rakt i backen och dog hahaha
Man blir riktigt nervig av detta spelet

Av robertr81

Alphigt... nog den mest störigaste. Kan leva med alla andra buggar men den känns jävligt olugn

Av robertr81

Töttsamt när man samlat på sig massa saker loggar ur och sen loggar in för att spela senare inte har någonting kvar "nollad".
Är detta en bugg?

Av robertr81
Skrivet av oddfellow:

Sorry, men jag ville dela med mig av min åsikt, och se om det är fler som tycket att många spel nu för tiden förstör sig själva genom att vara early access.
Det är inte att det är alfa, utan att det har tagit så lång tid för dem och att de borde ha väntat med att släppa standalone tills det var ett mer klart spel

Det är inte så att det har varit en nödvändig strategi ekonomiskt för att kunna utveckla vidare på spelet? Det kanske genererar resurser som gör att det blir färdigt snabbare