Inlägg

Inlägg som Bzr har skrivit i forumet
Av Bzr

Fick musen utbytt idag i affären, helt ny DeathAdder.

Kommer hem, testar några timmar och känner tyvärr av EXAKT samma problem.

Jag kanske har kommit underfund med vad som är problemet, jag använder ju razors drivrutiner, de allra senaste vilket är 1.09.

Men när jag installerat dom och rebootar så vill windows uppdatera drivrutinerna (görs automatiskt) och när jag senare kollar i enhetshanteraren på musen så visar den att jag har drivrutin 1.0.5.0 installerade från 2007-02-02.

Datum enligt razer på senaste DA drivrutinen (1.09) är från 29 Oct 2008.

Verkar som om vista forcar en äldre drivrutin till mig än vad jag vill ha?

Jag har försökt uppdatera drivrutinerna via enhetshanteraren men den säger att de nyaste redan är installerade.

Kan man ställa in i windows att inte leta efter drivrutiner?

Av Bzr

Disclose:

Mjo man gör ju vad man kan för att lösa problemet. Dock har inget hjälpt förut. Dessutom sparade jag inte kvittot, trodde inte jag skulle få problem med denna musen då razer har ett sådant bra rykte :(.

Maskaren:

Det BORDE inte vara musacceleration då jag stängt av det i windows, stängt av det i razers drivrutiner. Använder mig av -noforce kommandona i launch options i cs och även använder mig av en musaccelerationsfix från razer blueprints.

Några andra förslag?

Av Bzr
Av Bzr

Musen får högre sensitivity, fett jobbigt.

Tjo. Har en razer deathadder.

Har haft den i ca 1,5 månad och har varit tämligen nöjd, men nu på sistonde vill jag bara kasta den i väggen och spy galla på skiten.

Problemet är nämligen det att när jag spelar (counter-strike 1.6) så kan musen få för sig att öka sensen (det är så det känns iaf) så när jag egentligen vill aima in en kille framför mig så vänder jag istället 180 grader och dör en pinsam död.

Det håller i ca 1-5 sekunder, sedan återgår det till det normala igen. För att sedan komma tillbaks lite närsomhelst. Sjukt irriterande.

Jag har inte tummen mitt i handen och har försökt lösa detta själv, men hitills inte lyckats fixa det.

Googlat röven av mig men hittar inget som beskriver mitt problem, jag har gjort tråd på razer blueprints, har inte fått ett enda svar där: http://razerblueprints.net/forum/index.php?topic=8351.0 och även mailat razersupporten, men dom sade sig inte känna till problemet och har varit till 0 hjälp hittils.

Dom frågade mig om det enbart hände i cs eller om det även händer i andra program eller i operativsystemet, det vet jag inte då jag enbart spelar cs och bara där använder musen i den måttan så att jag märker av när sensen ändras så radikalt.

Jag kör vista 32 bit på em amd 6000+ dator. Kan ge mer info om ni frågar.
Använder senaste drivrutinerna, 1.09 med firmware 1.28 (hade samma problem i firmware 1.27)

Det jag gjort för att försöka lösa problemet:

Ominstallerat razer drivrutinerna
Testat olika dpi och hz setups
Avinstallerat drivrutinerna
Flashat musminnet, 1.27 -> 1.28
En annan musmatta
Annat operativsystem (XP)
Den här musaccfixen: http://razerblueprints.ne...f/Itemid,99/topic,6898.0/
En annan usbport.
Omformaterat datorn.

Är det någon som har en aning om varför problemet uppstår och hur jag kan lösa det?

Av Bzr

HE QUIC BROWN OX UMO OVER HE Z OG

a4tech x7-G800 MU

som ska tillbaks till kjell och company dirr.

Av Bzr

Har samma t-bord, fast annat problem.

Kopplat in den i ps/2 intaget i datorn. Får ljudproblem samt den vill inte regristrera 3 knapptryckningar samtidigt.. och då spelar jag på piltangenterna.

Dvs följande scenario i cs 1.6:

Rör mig framåt (uparrow), sedan även höger (rightarrow), och försöker sedan smyga (keypad 0).

Försöker sedan smyga diagonalt, dvs fram+sido+keypad 0. Den reggar bara fram och keypad 0 eller höger och keypad 0.

Svar till dig är att försöka köpa en aktiv usb-adaptor, för den vanliga jag köpte till mitt (standard grön ps/2 till usb) fungerade inte.
Dock ligger den på ca 150kr.. känns ovärt om man har ett tbord för 300kr.

Inga drivrutiner finns heller för detta t-bord. Någon som har en lösning på mitt problem?

Kör vista om det nu hjälper, ska starta xp och kolla om samma sak händer där.

Av Bzr

500hz på mus i xp sp3

Tjenare. Har sökt i forumet och sökt på google men har hitills inte hittat något som fungerar för mig.

Sen service pack 3 kom ut fungerar inte min gamla fix längre, och de tips jag stött på google där man ska ändra hexvärden verkar inte heller fungera för mig (kan ha gjort fel, men hittade inte de textstrinarna som skulle hittas och ändras).

Och när jag testade en annan usb_port.sys så fuckades hela datorn och jag kunde inte komma in i windows, fick formatera om hela datorn.

Finns det ingen enklare fix som någon känner till och vill dela med sig av, eller som kan ge mig bättre instruktioner om hurvida jag ska gå tillväga?

Tackar för svar.

Edit: Efter mycket om och men så har jag äntligen hittat ett program som fungerar, det heter usbrate (chockerande!) och finnes här om man vill ha en snabb lösning. Vet inte hurvida det fungerar med andra enheter i usbportarna om man ändrar hz till 500 eller 1000, det bör man ha i åtanke när man ändrar.

Usbrate.zip

Av Bzr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av maniak
Bredband2, har själv bra hastigheter, låg ping och inga problem med dom.

Hade du några anslutningsavgifter?

Av Bzr

Umeå stadsnät ska öppnas upp

Hej på er.

Jag har nyligen fått fiber installerat i lägenheten, och det preliminära öppningsdatumet för att komma ut på det öppna nätet blir i november.

Jag har varit i kontakt med min nuvarande bredbansleverantör som är bbb och frågat dem om de kommer kunna leverera fiber till mig då. Men de har svarat att de inte har några planer på det, däremot har de på andra sidan gatan fiber via bredbandsbolaget (surt).

Nu ställs jag inför valet mellan några för mig helt okända aktörer, och jag undrar om ni kan hjälpa mig sortera ut den bästa leverantören.

Kanske finns det några som redan har bredband i umeå av någon av dessa?

AllTele: Internet 100 Mbit (inkl telefoni)

Adamo: Adamo Bredband 100 Mbit/s

K-net Norr: K-Net Privat 100 MB

Bredband2: Privat 100 Mbit/s

Riksnet: Riksnet 100/100

Bahnhof: Bahnhof 100 Mbit/s

T3: T3 PRIVAT FRI 100/100 Mbps

De enda jag känner igen är Bahnhof och T3, men om de är bra vet jag ej.

Det jag är intresserad av är låga pingtider då jag spelar och stabil uppkoppling som ej går ner för mkt. Och som synes är det 100 Mbit jag är ute efter.

Länk till mina leverantörer: https://www.kommunicera.eu/ServiceCustomerSelection.aspx
(välj privat, sen internet)

Hjälp :)?

Av Bzr

Tack för era tips och råd. Jag tror jag följer "sl2wm-rocks" tips då det verkar mer genomtänkt.

Nu har jag genom dina tips satt ihop ett paket som jag känner mig nöjd med. Har i princip kollat upp alla komponenter i kundrekomendationer samt resultat i tester ect.

Här är min kundvagn: http://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=560458...

Haft Western Digital Caviar-hårddisk förut utan några som helst problem så det blir samma nu igen.
Dvd-brännare är jag helt ute och cyklar med så jag tar den billigaste med bäst kundrekomendation.

Antar att jag får böja mig med ett moderkort som har 2x PCI-e x16, får köpa ett nytt moderkort den dagen man behöver ett nytt grafikkort.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av sl2wm-rocks
Tyvärr så är SLI moderkorten(läs nvidias chipset) till Intel inte riktigt i samma nivå som de med Intels chipset, särskilt när det gäller klockning.

Det där förstår jag dock inte, fungerar inte SLI med grafikkort bra när man kör Intels processor, eller har Intels chipset på moderkortet?

Processorn finns dock inte på komplett för tillfället, men jag kan nog vänta 2-3 veckor innan jag beställer mitt paket.

Grafikkortet finns inte på shg.biz för tillfället, så jag tog ett "Sapphire Radeon HD 2900 PRO 512MB GDDR3, PCI-Express,2xDVI/HDMI/HDCP, 256bit" istället då det var 22% rabatt, kostar 1.099:-. Har dock alltid haft ett horn i sidan åt Radeon-kort, alltid föredragit Geforce av någon anledning. Men paketet verkar dra iväg en del i kostnad så som det är nu.
Men kanske ska tänka en gång till där då jag inte vill bli förbannad på mig själv för att jag valde ett sämre grafikkort för en billigare peng för att jag ska hamna under smärtgränsen...

Chassit är ju så grymt stilrent, snyggt och futuristiskt, samtidigt som det inte ser ut som en plastburk med fönster som det lyser från :). Hoppas bara det finns plats inuti för allt så det blir bra cirkulation.

Edit: Tror ni verkligen 450w räcker till detta? Med tanke på att vi har en hel del usb-sladdar som används, samt mitt nuvarande system som har 350w, klagar en hel del för att mitt 6600GT får för lite ström.

Kommentarer och råd önskas gärna. Flaema på bara

Av Bzr

Gamingdator för runt 7500:-

Ja då var det äntligen dags för en ny dator. Har väntat i snart 5 år men nu är dagen D här.

Har ca 7500:- att spendera på en burk, skärm har jag sen tidigare.

Är mycket för att spela, knappt att redigera musik eller film så mkt. Och för det lilla jag gör behövs knappast nå värstingdator då det är så lite.

Iaf. Det jag vill ha är en speldator som klarar nuvarande krav för Counter-Strike 1.6, samt klarar Half-Life 2 och Counter-Strike:Source samt framtida Counter-Strike:Source Pro-mode. Plus att den skulle klara något framtida spel om man skulle hugga tag i något nytt.

Jag vill gärna att den är framtidssäker (det är svårt med tanke på allt nytt som kommer, jag vet), t.ex. att moderkortet har 2st pci-e x16 platser. Så man senare kan SLI-a grafikkorten. Det vore kul om den klarar av att spela upp dessa HD-filmer som man hör utan lagg.

I dessa år som gått har jag ju sett att AMD och Intel har haft sina fighter, och det har svängt fram och tillbaka. Men nu verkar det som om det är fördel Intel då deras processorer verkar fräscha, men AMD verkar pressa ut det sista ur sina kärnor. Rätta mig om jag har fel, men den uppfattningen får jag när man är ute och surfar. Så det verkar bli en Intel denna gång med (sitter på en P4 2,4 GHz northwood nu och har inga klagomål).

Grafikkort är jag mindre duktig på nu då det är PCI-e som gäller och inte AGP. Men jag har alltid kört Gainward på korten och det har aldrig varit några problem på den fronten heller. Har inga större krav på chassi förutom att det bör finnas ljud och usb-portar på fronten så man slipper böket bakom när något ska bytas.

Med risk att tråden blir för lång ska jag försöka runda av det någorlunda.

Moderkortet bör även det klara av en framtida uppgradering i processor och minnen (högre hastighet, större mängd). Är inte så het på fyrkärnig processor då det inte verkar finnas så stor användning av det för tillfället, då det inte verkar finnas så mkt program och sådant som drar nytta av det. Än en gång, rätta mig om jag har fel :|.

Tror jag fått med det mesta nu.

Har ingen svårighet att bygga datorer, tycker det är ett bra sätt att komma undan billigare.

Så detta packetet på komplett verkar intressant för mig http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=323837 , dock har inte moderkortet stöd för 2 st PCI-e x16 platser och jag behöver hjälp med att hitta ett nytt moderkort (det finns ju för f*n över 100st att välja mellan med samma socket :S).

Processorn hade jag kanske tänkt byta ut till en: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=338084 istället. Men den är ju ca 850~ kr dyrare. Är det värt pengarna? Ska jag lägga de på grafikkort istället? Har läst att bara för att det är högre klockhastighet (den som följer med i paketet är på 2,33GHz, den jag länkar till är 3GHz) behöver det inte betyda att den är snabbare. Behöver hjälp och råd i denna frågan.

För att runda av en lång tråd, vad tycker ni? Detta är en stor investering för mig, därför har jag tagit mig tiden att skriva en längre tråd. För denna burken kommer jag behöva klara mig på de närmaste 4-5 åren.

MvH/Bzr

Av Bzr

Vilken timing&spänning bör jag köra på minnena? kör nu 2.5-3-3-7 @ 2.6v.

Btw, dividern har jag ändrat så minnena går lägre än vad de är standard. Och clockgen fanns inte till mitt mobo :/.

Av Bzr

p4 2.4 Ghz OC problem

Tjenare. Har läst flera P4 trådar i det speciella intel forumet och både den nya och gamla Oc "guiden", har sökt efter flera keywords och jag hittar inget som hjälper mig, så jag antar att jag har gjort mitt bästa för att själv försöka lösa detta problem.

Jag undrar om ni kan hjälpa mig.

Har: P4 2.4 GH northwood, msi 648 max Ht-Ready moderkort, 2x512 mb pc2700 ddr 333mhz (DIMM1: Mosel V826664K24SATG-C0, 166 MHz @ 2.5-3-3-7) (DIMM2: Elpida EBD52UC8AMFA-6B 166 Mhz @ 2.5-3-3-7), q-teq 350w nätagg och ett gainward 6600gt agp 256 mb org 500/900 oc @ 545/980.

Oklockad går den 30 idle och 35 load. boxad kylning på prolle med en 80's bak och en 120's fram. Båda fläktar utåt.

Datorn köptes 2003/juli. Satte ihop den själv via kompletts datorpacket.
Var nybörjare då så hade ingen kylpasta på, men det har inte stört datorn något vad jag har märkt.

Har försökt klocka den med negativa resultat. Multipliern är låst på 18 och min fsb går på 133,3 = ~2400 mhz.

Jag börjar med att stänga av Spread spectrum, höja vcore från "Auto" (ca 1.5 enligt fuzzylogic, men han går oftast under 1.5 så ung 1.48-1.49) till 1.55. Höjer fsb från 133 till 138 och sätter dividern så att minnena gick i 164 eller 167 mhz, minns ej exakt.

Får fel i prime efter några sekunder på stress test. Datorn startas om i idle läge. Får iexplorer fel och sidor stängs ner.

Så nu har jag gått till default igen, och gett upp hoppet på att klocka den. Nån vän sa att jag borde kunna klocka upp den till 2,8-2,9 GHz.

Vet att q-tec suger, men lite borde den väl klara av. Äre pga kärnan är en northwood? För dålig kylning? Pga nada kylpasta? Northwood ska ju vara en sval processor.
Jag har ingen aning.

Vore mkt tacksam om ni kunde hjälpa mig, kan komplettera info om ni vill ha. Annars får jag önska en God Jul och hoppas ni åt mkt julmat och är nöjd med er dag.

MVH//Tommy

Av Bzr

Är inte Leadtek 6600GT AGP för runt 2100-2200 bättre?

Av Bzr

KTottE haha jadu, det tog mig mer än 5 minuter. Sökte visst på fel nyckelord, är inte så haj på sweclockers sajt än.

tjarven Hmm, det enda jag inte håller med dig är drivrutinerna. Om mitt kort presterar bäst med 43.03, varför ska jag då byta ner mig?

Har testat ett 10-15-tal olika drivisar. T.ex. med 66.93 får jag som max 350-400 i timerefresh. Och det laggar mera. Ändå har jag ingen AA eller AF på någon av drivrutinerna :/. Men det är ju ett budgetkort.

Tack för era tips.

Av Bzr

Windows 2000 processer

Hejsan

Behöver lite hjälp från er experter.

Har en Intel p4 2,4 GH dator med MSI SiS 648 Chipset Max moderkort, ett vanligt miditowerchassi med sidorna öppnade för svalare processor, standard 256 MB ram pc2700, Geforce FX 5200 128 MB från Gainward (inte golden example) och allt körs på windows 2000 med sp4.

Allt behövdes nog inte skrivas men jag gör det ändå.

Grafiken är klockad i Core clock 271 MH, memory clock 371 i nvidias "program". Kör AGP 8x med gainwards 43.03 drivrutiner som medföljer då de ger mig bäst timerefresh på train-tåget, dvs runt 550-600 med 640*480 och 16 bits färgdjup (?), gl_picmip 1 och gl_max_size 128 och gl_texturemode "gl_linear_mipmap_nearest" och andra matnyttiga grafikkommandon.

All mjukvara på datorn är uppgraderad såson bios, integrerat ljudkorts drivisar bl.a.

Nu till min fråga, jag har sett att man kan stänga ner vissa processer/tjänster i win2k så datorn jobbar bättre, men de listorna jag sett har bara varit om man vill köra datorn som cs-server.
Har även sökt i forumet men förgäves inte hittat det jag söker.

Jag vill alltså stänga av alla onödiga processer/tjänster som jag inte använder utan att det påverkar mitt dagliga cs, internet, mirc, ftp osv osv. Vilka kan man stänga ner för att få mer prestanda över till datorn och ändå kunna använda operativsystemet till dagliga sysslor så att säga ;).

Vore väldigt tacksam över alla svar som kan tänkas hjälpa mig i detta bekymmer.

MvH//Tommy