Inlägg

Inlägg som ErikTL har skrivit i forumet
Av ErikTL

Kanske ett Antec P180 skulle passa dina behov? Jag har precis köpt ett och är super nöjd med det

Av ErikTL

Jag har precis samma fel med samma grafikkort! :/ dock så har jag en gammal p4 med jag tycker inte det borde lagga i CS:S :S Nätagget är ett Bzerk på 530w, men jag funderar på att lägga lite sommarjobbs pengar på ett Cooltek 600W från www.gtek.net .

Av ErikTL

Men man ska ju inte bara titta sig på alla Watt, utan det intressant är väll hur mycket Ampere det kan leverera. Jag vet att mitt Bzerk 530w inte klarar mitt system och då tänkte jag köpa ett Cooltek pga. mycket ampere på +12v linerna. heller för mycket än för lite!

Av ErikTL

Det verkar som att cooltek (b-namn?) gör bra nätagg. PÅ Gtek står det att det har fått massa utmärkelser, jag tycker 600w modellen verkar prisvärd och ska nog själv köpa det! www.gtek.net

Av ErikTL

Vad bra Ska nämligen hämta mitt P180 SPCR imorgon:D bra recensione btw!:P

Av ErikTL

jo men även om inte han har haft problem så kan du få:P och har han då bytt kylare så funkar väll inte garantin längre:P Många får problöem efter ca 1 månad.... Jag köpte exakt det där och fick problem så fort jag satta i det:S Så jag bytte till ett Asus X1900Xt:D

Av ErikTL

Om du nu skulle ha ett tv kort så skulle du ju kunna koppla det via den

Av ErikTL

haaha okej... ska försöka ta lite bilder imor

Av ErikTL

Är det inte det chassit som har samma insida som Compucase 6A21. Isåfall så kan du modda om det till BTX- layout för det har jag gjort. Svin enkelt. Skrik till om jag ska lägga upp lite bilder.

Av ErikTL

Testa att byta skivan eller nått

Av ErikTL

Såndär svart skärm får jag när jag installerar XP, Men det funkar lika bra ändå :). @Delarium. Man ska helst inte ha USB tagenbord vad jag har märkt. Jag får ofta problem med att den inte svarar och har sig! Brukar vara bara att starta om så funkar det. Jag tror att det är nån knas inställning i bios som alla andra sagt redan

Av ErikTL

Tack! Fick också svar på det nu! Krillepille2 med, han sitter bredvid

Av ErikTL

Jag kör ett sånt asus moderkort som du har. Det funkar bra än så länge men jag får nu mitt X1900XT snart så får jag väll se hur mycket det blir i skillnad i poäng tillskillnad med de som har PCI-E x16. Det som jag har läst runt så är det inte så märkbar skillnad mellan x4 och x16.

Av ErikTL

6x200GB, 1x36GB raptor i spel datorn. Sen har jag ju server med ett antal diskar och mediadatorn ;D

Av ErikTL
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hoppkick
arctic cooling cpu fläkten e kanon har haft den äldre modellen och den du länkar till har en idle på 26.5c på en amd 3700 2710mhz.

Lätt att sätta dit är mycket tyst. zalman fläkten låter väldigt mycket på 12volt och den är du tvungen att ta bort moderkortet för att fästa fast zalmanen...!!

Om du hänvisar till vad moderkorts sensorn visar för tempratur så skriv det Det brukar då oftast inte stämma, +- 10c. 26.5c lät väldigt lite men du kanske har bra luftflöde jag skulle satsat på en Zalman, det är mer prisvärt skulle jag tro, rätt mig om jag har fel :P.

Av ErikTL

Bara så du vet så heter det CPU inte PCU
Zalman är bra. Ska du klocka något eller vill du bara ha tyst och snyggt;)
den här skulle ja rekomendera:

http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=311462

Att det skulle vara svårt att byta CPU fläkt vet jag väll inte. Jag tycker det är relatvit enkelt. Följ anvisningarna om du är osäker.

Av ErikTL

Har nu bytt grafikkortet, då mitt är av dom nyare 7900GT modellerna, med kassa gpus. Så jag fick ett x1900XT i utbyte. Passar dom blocken ni tipsat om även till det kortet?

Av ErikTL

Det skulle nog underlätta lite om du berättade dina specifikationer på datorn? har du testat att byta nätagg? det kan vara nått fel där.

Av ErikTL

Tackar ännu en gång för svaren Börjar bli lite osäker på vilken jag ska ta nu:P Danger Den Maze4 eller Zalmanen. Det är ju faktiskt så att jag inte var ute efter den lägsta temraturen jag kunde få utan en acceptabel så det blir tyst som även är billig. Men hur stor skillnad är det mellan dem igentligen, någon som vet?

Av ErikTL
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mx
Zalmans block är tillverkat av alu vilket kommer korrodera om du har något av koppar i loopen. Att det är anodizerat spelar ingen större roll, det gör bara att det tar lite längre tid. Dessutom presterar det inget vidare. Visst är det billigt men då du måste byta ut alla komponenter i loopen inom ett par år pga korrosion så vore det billigare i längden att köpa ett 150:- dyrare block som inte förstör systemet!

Maze4 gpu som The_dreamer länkade till är ett mycket bättre alternativ! Det presterar bra mycket bättre än zalmans block, är inte restriktivt samt är tillverkat av koppar + acetal/delrin. Det passar på alla block förutom några av ATIs all in wonder kort vilket gör att du kan fortsätta använda det när du uppgraderar grafikkortet. Man behöver dock olika monteringsdetaljer för olika kort. Det är dessutom ett rätt gammalt block så det är enkelt att hitta ett billigt begangnat, kolla marknaden på swec, techsweden och nordichardware. Se bara till att du får ett så pass nytt block så att det har acetal/delrin topp i stället för alu som de första hade. Rätt monteringsdetaljer kan ju också vara ett plus, men det är det ingen konst att bygga själv om du är lite händig. Eftersom det inte är ett heltäckande block bör du skaffa sepparata flänsar för minnena också.

Ett annat bra block är EKs heltäckande. Skaplig prestanda utan att vara restriktivt. EKwaterblocks.com verkar vara nere just nu men det ligger nog i 600-800 kronors klassen.

Det är inte rekommenderat att köra flera radiatorer. Två singelradiatorer är mycket mer restriktivt än en dubbel. Att sätta en radiator efter varje block gör ingen större skillnad. Vattnet värms så pass lite varje gång det passerar blocket så det spelar ingen roll. Skillnaden är knappast mätbar med en vanlig termometer. Då en dual/trippelradiator inte brukar kosta så mycket mer än en singel så är det alltså bättre att köpa en dual/trippelradiator och lägga undan singelradiatorn än att köra två singelradiatorer. Den enda vettiga anledningen att köra två singelradiatorer i samma loop skulle vara utrymmesproblem.

Och det är ingen idé att skryta med låga temperaturer om ni mäter med de integrerade sensorerna då de aldrig är kalibrerade och ofta visar +- 10 grader fel! Matjens 40 grader (som för övrigt inte vore imponerande ens om det nu vore korrekt) kan alltså i verkligheten vara 50 grader. (Förutsatt att det är uppmätt med integrerade sensorer.)

Sweclockers behöver verkligen nya klistrade trådar så vi slipper newbiemisstag som att lita på moderkortets tempsensorer, blanda alu med koppar, köpa dyra dåliga waterchillpaket, köpa dyra dåliga eheimpumpar, att inte rengöra radiatorn före användning, köpa BIX istället för BIP/cooltek/ThermoChill, push-in nipplar, onödiga reservoarer osv...

Tack för ett vädigt omfattande svar mx! Då blir det nog att köpa den The_dreamer länkade till. Men får man köpa till fästen för blocket efter hand eller följer det med massa olika ?