Inlägg

Inlägg som Olur har skrivit i forumet
Av Olur

399+25kr frakt på discshop, de har i lager nu.

Av Olur
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MoNsT€R
Japp, men ska du spela så hade det varit bättre med en Athlon64 processor.

Shit vilket tjat om att AMD e bättre i spel!!! De flesta gör nog annat än att BARA spelar tror jag, dessutom lär allt flyta till 100% med den konfigen, så varför bry sig.

Av Olur
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Calle2003
Jag har tillfört en, vad jag tycker, bra kompletterande länk till denna nyheten, eller ska du tjabba om det också <b>-Boris-</b> att den inte tillfört något?

Vad har du tillfört till denna tråden förutom att tjabba om att 3 GHz som släpps 2005 är samma sak som processorn på 3.2 GHZ som släpps Q1 2006?

Jag ska klocka min CPU till över 3 GHz, men jag stannar vid 3 GHz, det är ju samma sak...yeah right!

Orkar inte tjabba mer om detta nu, kom med mer konstruktiv kritik nästa gång...

Boris har faktiskt rätt. Tänk bara tillbaka på när det va tävling om att bryta 1Ghz gränsen, inte tusan menade dom 1.01Ghz då, eller hur.
Tycker då att det är bättre att du bara erkänner att du missade att 3Ghz släpps 2005 istället för o vända o vrida på saker.
Men det verkar vara standard för hälften av alla trådar på sweclockers tycker jag, en massa narcissistiska tonåringar som bara inte KAN ha fel, tror de. Inte konstigt man spenderar allt mindre tid här inne......

Av Olur

Otroligt vad alla tjatar om Waterchill alltså!! Folk måste ju för tusan testa annat också, inte bara köpa ett enda djävla märke.
Säkert är ett Asetekpaket för 3000kr bättre än ett färdigpaket för 500kr, men alla VILL inte kyla sin CPU för mer pengar än vad den kostat!
Köper man istället ett budget Astek paket så gör ju det ingen magi direkt och presterar nog ungefär som andra budgetpaket.

Av Olur

Moderkort: ASUS K8N
Spänning: 2.8v (max på mitt MK)
Överklockat:430Mhz (2-2-2-8-1T) och 500Mhz (3-4-4-8-2T)
Kylning: Vattenkylning CPU, 120mm fläkt GK, 2x80mm+120mm Chassifläkt ut ger 41grader fulload på CPU och 25grader i lådan.
Stabil: Stabil i allt 24/7 (lönt annars?)

Kommentar: Tror mitt MK begränsar kraftigt då dessa minne vill ha mer volt för o komma till sin rätt, hur som helts dör CPU'n vid allt över 2650Mhz.

Av Olur

Tja, vad ska man säga, har själv Samma minne som dig och kan bara mata dem med max 2.8 vilket gör att OC kapaciten suger hårt. 215fsb e vad jag max kan ha med 2-2-2-8-1T tajmings, efter det får jag öka tajmingsen så mycket att jag ändå tappar prestanda trots ökad fsb och Mhz.
Kan inte heller sätta en DDR Booster på mitt MK då det bara är 3 minnesplatser :/

Av Olur
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jens
fin fingervisning, men innan vi ser mer program som stöder 2 processorer, så kommer det ju inte att löna sig så mycket. tror det kommer komma mycket mer sådana program nu när dual core kommer. innan när man var tvungen att ha 2 processorer, vilket brukar kosta för mycket för "svenssons", så har ju inte intresset varit så stort.

Med ett riktigt bra grafikkort så betyder ju processorn ändå ganska lite i spel (i förhållande till GK't alltså) , däremot kan man ju med dualcore göra vad tusan man vill sammtidgt man spelar utan och oroa sig det minsta. Är nästan alltid saker jag avbryter när jag ska spela, dual core hade fixat det problemet. Sen när de väl implemeterar stöd för det i spel så blir det ju en fin bonus och singlecore kan hälsa hem för alltid.

Av Olur

Jag e mycket nöjd med paketet, sänkte min temp med 13grader på CPU'n. Har dock hört om lite kvalitetsproblem, funkar för mig dock.

Av Olur

men orka med ett kort till?! Nä, bygg in skiten i moderkortet o lägg på några hundringar så blir jag nöjd.

Annars får vi väl snart kort för allt möjligt....Shader kort, Bump map kort o gud vet vad.

Av Olur
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ahberg
palla fläkt kontroll...kollar man på film med mina 2 st 300w högtalre och en sub woofer så märker man inte av ljudet...

Men när det är vanlig dialog eller tyst stämningsfull bakgrundsmusik, eller t.om. helt tyst i filmen. Vad gör du då, sitter och skriker för dig själv för att inte höra datorn? eller vad? bara nyfiken

Av Olur
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Frink
ja jag föreslog PM men han verkade inte bry sig :/

till trådskaparen, gå och köp dig ett relä på clasohlson och löd ihop det själv

Kan tänka mig att han inte var ute efter att löda en själv?

Här är en, kanske nåt sånt du är ute efter?

http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=H2O-500472

och här är en 12v pump, då slipper du ovanstående.

http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=PMP-500733

Av Olur

Har en SATA 120Gb Barracuda (NCQ variant) och den lät som fan vid arbete, men efter att jag hängt upp den i O-ringar så e den ljudlös. Gör alltså väldigt mycket när vibrationerna fortplantar sig i lådan.
Vid Idle e den ju knäpptyst hur som helst.

Av Olur

Sjukt meningslöst att fuska i Diablo2 , det roliga och utmanande är ju att göra en gubbe som klarar Hell, vilket är riktigt svårt utan fusk i senaste patchen.

Och ja, att hoppa in på b.net och få ubergrejer räknas som fusk det med

Av Olur

Promise Fasttrak TX2200

Funderar på att inhandla en andra Seagate Barracuda NCQ disk och koppla dom i RAID 0 på en Fasttrak TX2200.

Nån som har den kontrollern? Tror ni det blir en markant prestandaökning? Den klarar ju NCQ och jag kommer ju att ha två NCQ diskar.

Nån som har annan RAID uppsättning och kan säga om det är lönt eller inte.

Av Olur

Ja, joppas jag verkligen, den kyler finfint, jag sänkte min maxloadtemp med 13 grader jämfört med hyffsad luftkylning.
Orkar fan inte strula mer med det nu, nu ska det bara funka grrrr!!

Av Olur

Oj, låter inte bra, här ser det fint ut ännu så länge, dock bara haft det i drygt 2 veckor.

Av Olur

Någon mer än jag som har svårt och ta ett inlägg med 100st frågentecken och utropstecken i rad, på allvar?

Av Olur

Gjorde en snabbkoll på Komplett.se och där skulle 2st Opteron 2Ghz och ett MK gå på över 9000kr, att jämföra med en A64 3200+ och ett MK som blir ca 3000kr.
Multitaskingen är säkert grym, men personligen har jag inte mkt annat igång när jag spelar förutom BT, så det kan kvitta. Speciellt med tanke på att dual slutar på 3ggr priset.

Av Olur

Byta till 939 från det där?? Slöseri med pengar för en 5-10%ig prestandaökning i spel.

Ska man däremot köpa nytt o har skräp e ju 939 givet på alla plan.

Av Olur

Inte mycket att gnälla över om folk vill ha tyst dator. Tycker det är lika berättigat som att lägga tusentals kronor extra på vattenkylning, feta nätagg. och sanlöst dyra minne, för att överklocka några %.