Inlägg

Inlägg som Hìthae har skrivit i forumet
Av Hìthae

MEN....

som jag fruktade kom det tillbaks. D:<

Jag orkar verkligen inte... jag har en toppendator men knappt vara inne på den en tredjedel av tiden! Är det möjligt för admin att koppla bort mig från nätverket och fortfarande få mig (och min dator) att tro att jag är inloggad och inkopplad, för jag misstänker att det är min storebror som gör det för att han är avis?

Annars har jag alltså ingen aning! Lösningen måste finnas där, men jag hittar inte den! Finns det verkligen inget annat jag kan göra?

Av Hìthae

Det känns som det är för mycket info på en gång. Det hade varit mycket lättare om jag hade haft någon som gick igenom det med mig ett steg i taget.

Det är som skolan och att praktisera... man lär sig så mycket bättre när man praktiserar.

Av Hìthae
Citat:

Ursprungligen inskrivet av maDa
haha.. helt sanslöst

vad kan man göra fel idag... i Windows XP är de bara att jacka i TP kabeln i "bredbandsdelaren" sen fungerar det till 99,99%...

Jaja. Glöm inte att det är en helt ny install. Man måste faktiskt lägga till datorn i nätverket osv.

Av Hìthae
Citat:

Ursprungligen inskrivet av eckel
gå på kör och skriv: cmd /k ping 127.0.0.1

Wow, det funkar faktiskt nu! Så lätt var det! Dock kan jag inte vara säker på att det var just tack vare det eller om jag hade tur. Jag tackar er inte mindre, dock! Tack så otroligt mycket, allihop!

Av Hìthae

Ja, den är kopplad till en router. Det står inte på routern vad den (routern) heter, kan jag kolla upp det?

Jag har den inställningen där jag erhåller IP och DNS automatiskt, men det funkade ju inte så heller. När du säger "mb", menar du "motherboard"? Isåfall har jag inte det till Ethernel, det tror jag inte allafall. Lite svårt att skaffa riktiga utan uppkoppling.

Hursomhelst, jag fixade precis ett hål genom väggen till mitt rum för att sladden skulle löpa mer fritt (var glömd i dörren innan), för jag såg det på min skärmsläckare, att man kunde få problem av det. Lampan blinkar också på för fullt. Innan jag gjorde hålet lyste den dock bara.

Förresten, är det meningen att man inte ska få något meddelande efter att man skrivit "ipconfig/renew"?

Citat:

testa ping 127.0.0.1 svarar den på de?

Vart ska jag skriva det? I samma ruta som jag kollar IP och DNS, eller?

Av Hìthae

Löjligt svårt att koppla upp dator i nätverk!

Nu är det så här att jag fick min nya speldator för några dagar sen.

Allt var frid och fröjd om man frånser alla småfel med Steam, buggar osv, men det största problemet som jag absolut inte kan leva med är att internet inte funkar! Nu är det inte så här att jag är bra på det överhuvud taget, jag är en übernub på sånt, så snälla hjälp så mycket som möjligt! Jag ska försöka förklara min situation:

Jag har två andra datorer i nätverket, host och gäst (förstås).
Min uppkoppling är på Asus K8N Ai moderkort Ethernel...
Jag har provat i stort sett allt, från att leka med ipconfig/renew (och den andra) till att reparera, osv, osv.

Jag tänkte först att jag inte skulle störa alla med mina ständiga problem med datorn, så jag sökte och sökte, men det fixade sig inte. Jag satt säkert i mer än 1 timme i sträck precis och försökte fixa det, för att inte tala om alla småförsök jag gjorde under natten.

Det är värt att nämna att internet kunde nås på datorn innan då och då, men den försvann emellanåt.

Om ni vill ha mer info så säg bara till, jag är som sagt inte så bra på det så jag vet inte vad jag ska bidra med mer.

Av Hìthae

Gissa om jag känner mig dum!

Tack så mycket!

Av Hìthae

Klocka 6800LE & 2800+?

Jag tog ut min dator från posten för ca 3-4 dagar sen och har sen dess lekt runt med den, både chassit och komponenterna. Till slut vågade jag mig på att klocka den (utan bra kylning!), och för grafikkortet gick det sådär. Jag fick upp den från 300-700 till 375-900, men fick sen sänka den lite. Jag kan inte säga att jag märker mycket skillnad, och i 3dmark03 får jag bara ca 3500 poäng.

Förresten, jag kollade precis upp mitt grafikkort, den är på orginal-settings (300-700)! Hur kan det komma sig? Jag ändrade mina settings i Powerstrip innan jag inte fick använda den mer gratis.

Jag har några problem nu:

Jag behöver veta hur jag ska klocka grafikkortet och processorn (helst på något sätt som jag förstår på, har aldrig klockat på riktigt förr). Jag har sett folk här snacka om att gå in i BIOS och ändra saker. Jag vet hur jag kommer in där och ändrar småsaker, men för att klocka har jag ingen aning. Sen snackar man ibland om jumpers. Är det dom på moderkortet då, och vad måste jag göra med dom? Mitt moderkort har en speciell funktion där det står att man inte behöver hålla på med jumpers för att klocka den, eller något sånt (stod i manualen).

Kan någon ta sin tid och gå igenom det med en nybörjare? Jag skulle verkligen uppskatta det!

Min specs är:

AMD 64 2800+ socket 748 med Artic Cooling Silencer 64.
-
Leadtek 6800LE (som jag förresten har svårigheter att låsa upp, hjälp! Jag använder RivaTuner) med orginalkylningen (den man ser på 6800GT och Ultra av koppar).
-
Asus K8N ai (?)
-
2st Standard 512mb 3200
-
Seagate 80GB (datorbutiken)
-
Chieftec nätagg
-

Om möjligt vill jag få upp CPU:n till åtminstone 3000+ och mitt grafikkort till NU...

Förresten, jag har provat att låsa upp grafikkortet men jag TROR inte att det funkar på 16x6 eller 12x5... kan jag vara säker på något sätt?

EDIT:

Tänkte att det kunde vara bra att veta att jag har Cool 'n' Quiet på med, samt "värdena" på hastigheten på fläktarna och tempen.

Asus probe:

CPU: 38
Moderkort: 35
CPU fan: ca 2600

Av Hìthae
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Xdr
alltså, är de för små för chassit eller till fläkten? Du vet att du måste skruva från "andra sidan" och fästa skruven i fläkten, alltså inte i chassit, hoppas jag.

Du menar att jag ska skruva från insidan av chassit, först genom fläkten och sen genom chassit, så spetsen sticker ut?

Skruvarna är för små för bägge.

Jag gick igenom recensionen om chassit flera gånger innan jag köpte chassit... första gången för säkert mer än ett år sen, men jag missade alltid delen där det nämndes att man inte fick med skruvar att fästa fläktar med.

Det är en Chieftec CB-X vad den heter. Längst upp på listan i recensioner som är Chieftec.

Av Hìthae

Högerklicka på skrivbordet och välj egenskaper. Välj fliken bakgrund och tryck sedan på en av "namnen" i listan. När du är färdig ska du trycka på "Verkställ".

Och du, i fortsättningen kan det vara bra att göra det lättare för folk att hjälpa, bl.a. genom att ge dom ett ordentligt huvudämne, så de inte bara gissar när de klickar sig fram. Det står i reglerna också.

Av Hìthae
Citat:

Ursprungligen inskrivet av taotl
Dom på processor fläkten brukar vara special gjorde för den, chassifläkts skruvar e korta o tjocka... Jag köpte stora 3,5*6mm skruvar på biltema till mina fläktar, funkar asbra.

Låter bra, men vet du om man kan köpa dom på t.ex. Komplett eller db? Ett ställe man kan beställa dom online, med andra ord?

Av Hìthae

Fästa fläktar?

Jag har kvitterat ut datorn idag, och med paketet, förrutom de vanliga fläktarna, köpte jag med en chassi-fläkt. Dock verkade den inte riktigt vilja skruva sig in i skruvhålen! Skruvarna är för små helt enkelt.

Är lösningen så enkel som att jag ska skaffa mig riktiga fläkt-skruvar? Jag pratar om dessa långa som man har i CPU-fläkten bl.a.

Av Hìthae
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Simpe
Okey.. får nog ta och blii ett sånt

Varför gör du en ny topic om något som dyra chassin och sen bestämmer dig efter ett svar som dessutom inte bidrar med särskilt mycket? Inte för att jag tänker ödsla min tid här själv, men jag föreslår att du kollar upp recensioner själv, och inte förlitar dig blint på en mans ord.

Av Hìthae

Ni är väldigt off-topic just nu... varför lägger ni inte ner här och gör en ny post om just detta?

Av Hìthae

Wow. Jag tycker att min Duron 800MHz funkar fint, då måste dom funka jättebra...för bara $5 sen!

Av Hìthae

Nåja. Jag ska lägga undan den så länge. Tack för er hjälp, allihopa!

Om någon är intresserad så kan vi nog komma överens om något.

Av Hìthae

Hm, så, med andra ord är den värdelös om jag inte har gamla datorer? Och hur ska den passa en Pentium om det är en AMD-cpu?

Av Hìthae

Köpt processor på loppis.. hjälp att identifiera?

Nu är det såhär att jag köpte en AMD-cpu på loppis idag. Jag tog den för att det var ett bra köp, 5:- fick jag den för (utan prut). Jag tror att den kan passa vårt Duron-system, kanske t.o.m. ge den en liten boost.

Dock vill jag inte riskera att förstöra hårdvara innan jag är rätt säker. Därför frågar jag er. Det här står på ovansidan:

AMD-K6(tm)-2
AMD-K6-2/-400AFQ
2.2V CORE/3,3V (suddigt>) VD (?)
A 9911APAW
Något tecken (copyright) 1988 AMD

Till höger om det står det att den är designad för windows 95, och under det står det "MALAY" (för Malaysia, antagligen där den gjordes).

Vad får ni ut av detta?

Av Hìthae

Ledsen, jag orkade inte läsa igenom ALLT det där innan jag skrev.. men jag hade en viktig punkt iallafall.

Av Hìthae

Tja, det är väl knappast en ny idé. Snarare omöjlig, därför ingen har kommit längre än drömstadiet, eller så långt som skissbordet. Det finns hinder som fäste för moderkort och enhet, nog med uttag, knappar och elektronik, stabilitet osv.