Inlägg

Inlägg som Hìthae har skrivit i forumet
Av Hìthae

Jag har gjort en ny topic om min CPU men jag skriver här med iallafall:

AMD Athlon 64 2800+, klockad från 1800MHz till 1980MHz.

Jag gjorde detta genom att ändra FSB från 200 till 220, men jag vill komma upp i snabbare hastigheter. Vad behöver jag göra? Jag har all information om min dator på min postning... förrutom chipset, vilket är nForce3 250.

EDIT:

Jag kan ändra volten och multipliern på BIOS nu. Vad ska jag ställa in för värden? Finns det något risk att förstöra min CPU om jag ställer in fel?

Jag vill ha prestanda i spel, jag bryr mig inte om 3Dmark eller höga siffror...

EDIT:

Yes! Jag klockade den till 2,19GHz genom att sätta multipliern till 9 och FSB på 244! Jag behöver alltså inte ändra på volten? Går det bra att exprimentera upp högre höjder riskfritt? Vad kan hända om datorn inte går med på hastigheterna? Går det att förstöra CPU:n?

Vad gör det för skillnad i klockningen om jag har bättre kylning och luftgenomflödning?

Av Hìthae
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kriller007
öka inte AGP volt
flasha det till 600NU istället så får du 1.3 vlot tror jag mins inte säkert

Va?? Jag är redan färdig med mitt grafikkort! Dessutom kan man inte ändra till 1,3 volt.

Vet du hur jag ska klocka min processor då? Vågar jag fråga dig?

EDIT:

Ok, jag hittade stället i BIOS där jag ändrar FSB, men det går inte att ändra från 200, varken uppåt eller neråt. Vad ska jag göra?

EDIT:

Jag kom på att jag skulle ändra med +/-! Ok, så jag höjde FSB till 220, och CPU:n ligger på 1,98Ghz. Kan jag inte ändra den så den höjer med mer/ FSB? Jag har hört något om en multiplier...

Av Hìthae

Överklocka 2800+

Jag har gått igenom FAQ:en men jag behöver lite mer exakta instruktioner då jag är en nybörjare på överklockning. Hittils har jag överklockat mitt grafikkort:

Leadtek 6800LE

8/6 (<<gick knappt att låsa upp, som ni ser. Stor besvikelse)

300/700 till 367/893 (<<detta var mycket bättre, dock. Förresten vet jag inte om det är bra eller vanligt, tippar på att det är vanligt)

Mitt moderkort är Asus K8N-E Deluxe.

Jag ska ta en snabb fråga samtidigt: Är det skadligt för grafikkortet eller komponenterna att öka AGP-volten från 1,5 volt till 1,7 volt? Min kompis sa att jag skulle få "renare" ström och därav för bättre överklockning på Core.

Ehum, CPU: AMD Athlon 64 2800+ 1800MHz (inte XP).

Av Hìthae

Vilken fläkt använder du till den? Hur funkar den fläkten? Temps?

Av Hìthae

Men är det verkligen att rekommendera? Jag är ingen expert på prestanda och klockning, men jag har hört att över 400Mhz (i minnen) så märks det lite/ingen skillnad.

Av Hìthae

När man har haft en bra dator ett tag och är det enda man kan så kan äldre datorer bli underskattade. Min Duron 800Mhz med 256mb pc133 och inbyggt S3 Graphics 32mb kunde köra CS och FA utan det minsta lagg eller hack. Jag bara stängde av dom flashigare effekterna och sänkte upplösningen en smula.

Av Hìthae

Jaha.

Men 6800GT är bra, hursomhelst. Som sagt, X800XL är mer prisvärd, men jag hade personligen ändå satsat på 6800GT... lite för att jag är fanboy och lite för att den är överklocksvänlig osv.

Av Hìthae
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SonsA
Gainwards 6800GT alltså? isåfall så får jag hoppas att det är bra. för dom 2 andra gainward korten jag haft har bara krånglat!

Jag tror det... jag har inte alls erfarenhet av nyare grafikkort, förrutom det jag har nu, mitt Leadtek 6800LE.

Gainward är väl okej. Rätt billiga och överklockningsvänligast, tror jag.

Annars funkar Leadtek jättefint. Krånglar inte och är lätta att klocka. Bra kylning gör inte saken sämre.

Av Hìthae

Ja, exakt! Jag räknade hur många sekunder det tog att spela en sekunds låt, och det blev 3 sekunder! En låt på 10 minuter tog alltså en halvtimme att spela upp!

Note: Jag har fixat problemet genom att återanvända ett gammalt ljudkort, men orsaken är kvar... mitt inbygga är fortfarande sönder. Kan ni hjälpa mig iallafall om den gamla inte vill funka mer/om jag inte vill använda den mer?

Av Hìthae

Det är sant, men tänk på andra hållet med: Ingen mjukvara funkar det inte heller utan. Men jag förstår vad ni menar. Jag ska försöka skaffa fram det så småningom. Kablen borde vara hel och routern funkar för alla andra. Däremot har jag fått problem med det inbyggda ljugkortet nu med så det kan vara något problem med inbyggt shit..

Min ip är 0.0.0.0, men bara när jag är offline och inte kommer in.

Av Hìthae

Hur sätter man på AA och AF? Jag har svårt att hitta det för det mesta.

Av Hìthae

Problem med ljud - slow-motion!

Har som bekant för vissa köpt ny dator för ett litet tag sen. Jag har haft flera problem, men ett nytt har dykt upp: Ljudet.

Det är första gången jag ser ett sånt här problem. Allt ljud i Windows går i slow-motion, oavsett om det är i musik, spel eller vanliga Windows ljud!

Mitt moderkort är: Asus K8N-E Deluxe
Ljudkort: Inbyggt ac'97
OS: Windows XP Home Edition, SP 2 (tror jag. Hur ser man efter?)
Högtalare: Co-Zorro (paket med tangentbord och mus, db)

Om det är något mer så fråga på. Jag har försökt installera drivrutiner, ställt om Bios, avinstallerat uppdateringar som Windows laddat hem och nu har jag t.o.m. kontaktat Asus om saken. Hjälp?

Av Hìthae

X800XL är mest prisvärt just nu, men jag rekommenderar iallafall 6800GT då den är prissänkt och klockvänlig. Köp den på Komplett.se.

Av Hìthae

Ja, alla funkar perfekt.

Nej, jag kan inte låna. Varför är ni så envisa om just den punkten? Är den så viktig?

Av Hìthae

Jag har samma ljudkort och samma problem, förrutom att det bara verkar vara slowmotion. Skulle uppskatta hjälp här.

Av Hìthae

Saken är att vi har dragit sladdarna genom hål i väggar och sånt.. det blir komplicerat. Finns det inget annat jag kan göra så länge?

Av Hìthae

Jo, det är ett smart sätt att gå tillväga, men jag har faktiskt inga kablar just nu. Vad ska jag göra istället så länge?

Av Hìthae
Citat:

Ursprungligen inskrivet av P37uR
Det gjorde det till min också. Var helt dött, så gjorde jag en ping till local host, och vipps, Google.com funkar!

Samma här, tills den fick för sig att lägga av igen.

Av Hìthae

Jag förstår inte riktigt din efterfrågan... kan du formulera den bättre?

Av Hìthae

maDa, när jag inte har någon internet så ser jag att ip:n är 0.0.0.0., men nu (när jag är uppkopplad) så har jag ett ordentligt nummer.

redruM, vad menar du?