Inlägg

Inlägg som Hìthae har skrivit i forumet
Av Hìthae

Överbelasta moderkort/nätagg & bra kylning?

Nu har jag två frågor.

För det första undrade jag hur jag skulle göra för att kunna installera alla min fläktar. Mina 3-pin platser på moderkortet är slut och jag har inga på nätagget. Jag kan köpa y-kabel till nätagget eller till moderkortet. Om jag gör det för moderkortet, finns det då någon gräns för hur mycket jag kan belasta den, alternativt hur många fläktar jag kan koppla in samtidigt? Jag kommer som mest ha CPU-fläkten och 6 chassifläktar, där alla körs på 12v.

Min andra fråga var om kylning till grafikkortet...
Det har pratats mycket om kylningen till den nu och kronan verkar vara i Zalmans ägo. NV-cooler fans håller inte med. Jag tycker andra kylare håller på att glömmas bort, för det FINNS andra BRA kylare till grafikkort förrutom dom (inga jag kan säga rakt av just nu). Min fråga är; vilken kylning är bäst till mitt Leadtek 6800LE grafikkort oavsett ljudnivå? Priset finns det förståss en gräns på, men den kan töjas. Endast luftkylning, tack.

Av Hìthae
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ekner_85
vad ska man använda för prog för att kolla tempen på graffet.

Inga program som övervakar inbyggda teperaturövervakare är helt exakta. Vad jag har hört har dom rejält fel. Om du ska vara riktigt noggrann ska du köpa en temperaturmätare, t.ex. http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=ZBH-500113.

Digitala temperaturmätare är väldigt precisa i sina avläsningar medan analoga är mindre men mindre precisa. Bäst av allt vore det om du skaffade http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=TBANXLD.

Redigerat av GAPa: Länkarna fixade.

Av Hìthae

Spelar väl mindre roll, dom inbyggda är inte mycket att heja åt.

Av Hìthae

Som sagt, mycket bra gjort!

...Sen vill jag inte låta som en pest, men jag tycker benen på Boba Fett blev lite väl små... men det är bara min åsikt!

Av Hìthae
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mallan.amd64
Ok.
Det blir säkert bra...
Aceton, hmm, har nt morsan sån i sin nagellacksborttagning? Det tror jag, isåf kan man ju använda den gratis :)!

Det enda svåra momentet verkar vara när man ska få av flänsen från CPU kärnan. Sitter den nt hårt fast, typ limmad?

Jag har för mig att man INTE ska använda nagellacksborttagningsmedel... men är inte säker.

Den, den kommer sitta helt löst. Kylpasta är (för det mesta) helt flytande och torkar aldrig.

Av Hìthae
Citat:

Ursprungligen inskrivet av XioBe
zeroqp du hade ju samma som mig innan , körde du med winfox när du höj upp volten på korten? Jag testade det för ett par dagar sedan men vet ju aldrig om jag gjorde rätt , kan man inte kolla det? :S blir ju exakt lika dant för mig.. Jag tycker vi ska snacka mer adda msn om du vill n_karlsson@hotmail.com

Jag ska hjälpa dig så mycket jag kan. Du är tillaggd.

Av Hìthae
Av Hìthae

Okej, då är nog pipelinesen trasiga..

Ledsen.

Av Hìthae

Gjorde du allting rätt? Jag gjorde fel i början och kunde inte flasha, men sen tog jag om allting från början och streckgjorde det... sen funkade det fint. Prova du med.

Av Hìthae
Citat:

Ursprungligen inskrivet av XioBe
Zeroqp samma med mig. När jag testar den ena så det blir 12/1.6 så blir det mängder av artifakter direkt i windows. Men när jag testar den andra i 12/1.6 så blir det inget bara i spelen =/

Hehehe!

Gör som jag gjorde! Följ voltmoddningslänken och följ intruktionerna! Jag har 16/6 nu helt felfritt! Jag kunde också klocka upp till 440/840 utan artefekter (dock överhettning)!

Det är därför upplåsningen inte funkar för oss alla. Vi delar samma faktan; kan inte låsa upp ett dugg samt använder 6800LE (1,1 volts kärna). Med mer volt kunde jag låsa upp. Varför inte ni? Kräma på med 1,3 volt och prova.

Av Hìthae

Börja med att ta reda på måtten till kylaren, sen mäter du moderkortet och chassit.

Du ska alltid ta bort kylpastan så bra som möjligt, helst med kemiskt fri bensin eller liknande, annars funkar nog vanliga ArctiClean. Ta en trasa och blöt den med bensinen eller vad du nu ska använda och stryk sen på värmespridaren. När du sen lägger på ny pasta sätter du det på värmespridaren (på CPU:n) och fördelar det så tunt som möjligt (inte tjockare än ett papper)!

Jag är inte säker på hur man använder tejpen, men det behöver du nog inte bekymra dig om då man brukar på pasta med nya kylare.

Jag vet inte om du behöver ta bort den eller inte. Antagligen behöver den stöd då den är så stor (och kanske tung med).

Du har rätt, det finns flera tusen trådar om det här.

Av Hìthae

Väldigt många chassis har den designen, inklusive mitt Chieftec. Dock föredrar jag att sätta den på inblås då värme stiger och jag har en 120mm lite längre upp...

Av Hìthae

Förresten, när vi ändå pratar om kylning till 6800LE, vet någon om Zalmans kylning är bättre än Leadteks orginalkylning?

Av Hìthae

Varför är systemet L33T och minnena kassa? Det ska vara CL2 ju...

Annars kan jag inte hjälpa dig.

Av Hìthae

Jag har samma problem.

Leadtek 6800LE men kan bara låsa upp till 8/6. Jag har dock formaterat men inte kollat hur den funkar sen dess. Jag ska återkomma med resultat efter att jag skaffar rätt program för ändamålet.

Innan jag formaterade verkade det som om en av de låsta pipelinsen var lite "mer sönder" än den andra, dvs jag fick artefekter av bägge, men mer av den ena. Dessutom är mitt grafikkort knasigt, jag har den oklockad och får löjligt låga poäng i 3Dmark 03... (se sign).

Av Hìthae

Om man inte har något pasta ger det samma resultat om man har för mycket pasta...

Men om du sätter på bra pasta på rätt sätt så vinner du några grader på det.

Av Hìthae

Jag har Chieftec CX-01B-B-SL och den funkar jättebra.

http://www.sweclockers.com/html/recension/rec_041011_Chieftec...

http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=CHILCX01BBBL

Enda problemet är att namnet är olika beroende på vart du kollar, så det kan vara svårt att söka fram information om det.

Av Hìthae

Isåfall kan man fråga sig varför man har klisterlappar på andra ställen. Jag har det på mina minnen, bara sådär. Vad finns det egentligen för ingrepp man kan göra på minnena som lappen ska bevisa att man gjort eller inte gjort?

Av Hìthae

Jag har samma CPU och moderkort (skrämmande hur många som har samma moderkort av alla hundratals som finns där ute!).

AMD cpu:er mår inte bra av halva multipliers, så sätt inte den på 8,5. Sen vet jag inte vad problemet är. jag kunde sätta min på 262 x 9 utan problem. Jag har dessutom NoName minnen som jag inte har ändrat heller (normala inställningar)... vet inte vad mer jag ska säga.

Av Hìthae

Extremt låga poäng i 3Dmark 03.

Asus K8N-E
2x512mb 3200 NoName
2800+ (754)
Leadtek 6800LE

Allt är oklockat. Jag hade klockat innan och lekt runt i BIOS, men är ganska säker på att allt är normalt nu. Jag fick runt 2700 poäng sist och har som sämst fått mindre än 1000 poäng, två gånger i rad! Som mest har jag fått ca 6700 kanske. Jag stänger förstås alla programmen när jag kör programmet, så jag vet inte vad det kan vara. Jag har Omega drivers till grafikkortet.

Här är detaljerna efter min sista "run":

http://img208.imageshack.us/img208/8301/details2hg.th.jpg