Inlägg

Inlägg som enbom har skrivit i forumet
Av enbom
Skrivet av rwkk:

Har aldrig haft sonos någonting men varför följer så många företag denna dumma trend. Visst, simplifiering och modernt enkelt är bra också. Men inte att ta bort funktioner och att göra saker och ting svåråtkomliga. Och dessutom troligen sämre optimerad app. Låter som Logitech G hub

För att inte bara tala om de dåliga; Nvidia verkar göra ett bra jobb med deras nya app. Ändrar och förenklar saker som faktiskt behövdes. Optimeras och släpps som beta först.

Style over substance är det populära. Jag håller med dig att många nya / uppdaterade appar nu för tiden kanske får ett finare / flashigare UI men funktioner försvinner och andra saker döljs långt ner i flertalet menyer eller configs... Verkligen absurt!

Av enbom
Skrivet av Karate Taco:

> Häromdagen släppt Microsoft en ny frivillig uppdatering för Windows 11, men den visade sig krascha en del användares datorer.

Kan ni vänligen lyfta skriftspråket i artiklarna en bit över mellanstadienivå?

Visst vet du att det finns en rättelseknapp nere på varje artikel? Eller känner du att du måste berätta för alla när du hittar stavfel osv?

OnT: Microsoft i ett nötskal nu för tiden... Känns som att inget blir till det bättre.

Av enbom
Skrivet av Mindfighter:

Ja, herregud, tänk att kommersiella företag vill ha betalt för sina produkter och tjänster! Var är världen på väg?!

Men enbart efter skaffat monopol

Undra om någon av dessa plattformar som börjat ta betalt ens hade blivit av om de tog betalt från dag ett?

Av enbom
Skrivet av Lussarn:

Det är en hel vetenskap att flytta filer. Sitter man på 50TB film så lär man sig det. Tog en vecka senaste gången jag uppgraderade fil-servern.

Vad kör du för interface som klarar 14GB/s? Av ren nyfikenhet. Om nu dessa SSD:er klarar den hastigheten i mer än några sekunder?

Av enbom
Skrivet av MsSmith:

Kommer ihåg för några år sen när jag införskaffade en Samsung 970 Pro med 3 500MB läs/skriv att kommentarerna var hur "onödigt" det var. Hade stor nytta av den då och så än idag. Det här är fyra gånger så snabbt och det bara på några år, ser fram emot teknikfientligt bakåtsträvande i kommentarerna.

Finns viktigare saker att satsa på på SSD:er än sekventiell läs och skriv. Men gillar man flytta filer är det säkert kul.

Av enbom

Undra hur länge det tar för spel att få native ARM-stöd? Eller översättning till x86 kanske är så pass bra att det inte behövs? Jag har noll koll på hur en Windows-burk kommer funka med ARM? Hade varit intressant med desktopvarianter (DYI) med ARM där de kanske kan kräma på ännu mer prestanda?

Av enbom
Skrivet av Spawnbadboy:

Kan säga att detta är rätt vanligt inom it branschen exakt som det beskrivs. Nog de flesta som jobbat inom IT kan hålla med.
Alla säger de tar allvarligt på säkerhet men så är inte fallet i många fall

Problemet är också att ju säkrare man gör saker desto sämre användarupplevelse blir det. Men ja, när det kommer till kritiska brister så borde (måste) man täppa till dem, inte ducka.

Av enbom
Skrivet av Erik.:

Exakt, så det där nätagget är ju mycket bättre då

Av enbom
Skrivet av Mörksuggan:

Vad ska AI göra för nytta i ett PSU?

Det är dåligt om det inte är AI ju... Är ju sen gammalt.

/s

Var bara ett dåligt skämt, då typ allt som presenteras på Computex detta år har AI hit och AI dit i sin marknadsföring.

Dold text
Av enbom

Men är det ett AI-nätagg? Annars är det ju inte intressant.

Av enbom

Har det sagts nånting alls om X3D-modeller? Inväntar de Intels nästa gen eller till CES 2025?

Av enbom
Skrivet av Yatagarasu:

Äh, för oss i Sverige är detta ett uppblåst icke-problem.

Jag hade förstått om vi tillhörde en region där PSN inte varit tillgängligt, men.. vi har haft tillgång till den tjänsten sedan den lanserades i mångt och mycket. Konceptet med att behöva ett sekundärt konto eller i vissa fall till och med separat mjukvara (läs: launcher) är inget nytt om man säger så.. Se EA, Ubisoft, Rockstar m.f.

Fortfarande svinstörande och inget som ger något för oss konsumenter.
Min Bitwarden börjar bli stor, tycker jag, 130st konton... allt kräver inlogg hit och inlogg dit.

Av enbom

Varför kallas allt för AI? På vilket sätt är detta en Artificiell Intelligens?

Av enbom

Är allt sånt klart redan från början är ju en sak, dock jävla trist för de länder som inte har möjlighet för PSN. Det som hände med Helldivers 2 var ju otroligt kasst, att ta bort möjligheten att spela efter man köpt spelet och kunnat spela... Känns olagligt?

Sen kan man ju fråga varför PSN inte finns i dessa länder?

Skönast hade ju såklart varit att slippa det helt, är så less köra via dubbla konton / launchers på spel...

Av enbom

Tror det var 2010 som OCZ Vertex 2 120GB släpptes? Sen dess har jag kört SSD i mina burkar.

Av enbom

undra hur många bilder som sprids på nätet utan tillåtelse? varför blockar man inte alla sidor som gör det enkelt att sprida sånt?

Av enbom

Är fortfarande otroligt irriterad på att Microsoft inte kan få tummen ur arslet och göra operativsystemet enhetligt. Jag gissar på att det har att göra med bakåtkompatibilitet.

Vissa inställningar går att göra på flera ställen och gör man en inställning på ett ställe är det inte alltid att det slår på de andra ställena.

Exempelvis Lägga till / Ta bort skrivare:

https://i.imgur.com/8hha5Y7.png

https://i.imgur.com/hLzbFN0.png

https://i.imgur.com/tqO91hu.png

Sen bara för att jag vill att Windows ska bli enhetligt betyder det inte att jag vill att de ska ta bort inställningar man bör kunna göra samt inställningar man har kunnat göra. Varför gömma dem så djupare för varje version som kommer? Visst, kör man Home-edition så kan jag förstå att man har lite mindre saker man kan göra än exempelvis Professional eller Enterprise.

Av enbom

Hoppas man får se lite info om desktop CPU:erna på Computex. Om de släpper X3D-variant direkt vid launch så kanske man byter ut vanliga 5800X som man kör nu med.

Av enbom
Skrivet av Bagarbosse:

Skönt för oss censurerade EU-medborgare att få kunna ta del av ett fritt internet också
Positivt!

lol

Av enbom
Skrivet av smd:

De får ta fram en bättre och billigare produkt samt se till att inte ha brist på produkten i fråga så ska de nog se att orders trillar in.

Stora vinstdrivande företag vill driva in vinst, vem är överraskad?

"Ross påstår att Nvidia skapat en rädsla bland kunder att köpa in AI-inriktad hårdvara från konkurrenter, då de riskerar att inte få tillgång till Nvidias eftertraktade kretsar i tid."

Genom att inte leverera (eller dra ut på leveranserna) till dem som även köper konkurrenternas produkter? Vinst, visst. Men man ska väl ändå spela med samma regler? Och tyvärr nej, ingen är förvånad att stora företag försöker "fuska" eller hitta loopholes etc. Dock ändå viktigt att påpeka när företag försöker sig på med fulspel, om nu detta stämmer eller inte, det låter jag vara osagt.