Inlägg

Inlägg som dev2null har skrivit i forumet
Av dev2null

Tack - färdiga kablar är nog enklast, dock hade jag svårt att hitta vita sådan för utomhusbruk.

Slutade med att jag tog hjälp av en elektriker som ändå skulle fixa lite annat hemma. Nackdelen med färdiga kablar är såklart också att man behöver borra lite större hål i väggen för att få igenom kontakten men annars är det nog vettigt alternativ.

Av dev2null
Skrivet av Prelatur:

Den har ju PoE (802.3af) så en injector vid switchen kanske är ett alternativ.

Var lite otydlig - kommer enbart köra PoE (direkt matad från switchen) men ville gömma undan de extra kablarna. Allt fick plats i en vanlig kapslad kopplingsdosa (ca 9x9x4 cm).

Av dev2null

Ska dra två CAT6A nätverkskablar delvis utomhus för att mata PoE enheter men drar mig lite för att pilla med RJ45.. Funkar det med passthrough-kontakterna i utemiljö och är det något crimp-kit som rekommenderas?

Av dev2null

Min Reolink CX 410 dök upp som utlovat. Har bara testad den snabbt och den verkar ge bra bild i (halv)mörker - helt i linje med de tester jag har kollat. Kameran känns helt klart gediget byggd. Lite störigt med extra kablar för reset och matning via 12V DC som jag får försöka gömma undan i någon kopplingsbox.

Av dev2null
Skrivet av ElZoido:

Funderar också på den modellen. Var beställde du ifrån?

Beställde via Amazon.se som skulle leverera denna veckan - har dock inte fått någon leveransavisering än så oklart om den finns att tillgå

Skrivet av aragon:

haha, den var rätt bra. utbudet är för stort så jag tar något som inte finns med många val
det blir nog bra med den för din del, man brukar inte märka så mycket skillrad förens den dagen man jämför med andra kameror.
du får väl testa att springa framför den i mörker och se om du kan känna igen dig.

Får återkoppla om kameran dyker upp

Av dev2null

Tack för tipsen! Har försökt läsa på lite och många andra rekommenderar också dahua. Dahua hade dock för många modeller att välja på så jag beställde en Reolink CX-410, bara 4mp men den verkar ha en vettig sensor och bländare. Kommer säkert att ångra mig

Av dev2null

Kollar på att skaffa en första kamera för övervakning av carport och uppfart och har likande önskemål som TS - PoE och inga molntjänster.

- Är det några speciella tillverkare och modeller att kolla in på i prisklassen < 1500kr?
- Går det sätta upp strömning och notiser, t.ex. via home assistant, utan att gå via externa molntjänster?

Av dev2null

Tack för tipsen! Bra att ni tog med en SSD - det hade jag missat

Ska labba runt lite i komponentkoll i helgen och se vad jag kan få ihop.

Av dev2null

NZXT H5 Flow white bygge

Hej,

Har ett embryo till en dator i form av ett Seasonic Focus GX 750 nätaggregat och ett vitt NZXT H5 Flow Mid Tower chassi.

Nu behöver jag hjälp med tips på moderkort, cpu, ev kylare, ram och 2st vita 140 mm chassifläktar (gärna med rgb). Grafikkort löser jag separat, eventuellt ett begagnat 2060S. Har även en AMD Wraith Prism kylare liggande.

Dator ska initialt användas för spel som roblox/ minecraft / fortnite men ska kunna hantera lite tyngre spel framöver. Har ingen speciell budget men tänker mig något prisvärt i stil med AM4 / 5600 eller AM5 / 7600. Vad rekommenderas?

Av dev2null

Har idag en SONY KD55XE9005BAEP från 2017 och kollar på att uppgradera.
Är i stort nöjd med nuvarande TV men vill se följande förbättringar:
- Större skärmyta
- Snabbare menyer
- Mindre reflexer

Kollar mest på Netflix, Youtube, ViaPlay sport, SVT play etc men spelar även lite PS4 och Switch. Kommer även skaffa en PS5 så småningom.

Funderar på att köpa en Sony Bravia XR-65X90K. Hur står den sig mot nuvarande TVn? Är det andra (LED) modeller jag bör kolla på i prisspannet 10-15k?

Av dev2null
Skrivet av Znille:

Nej, det går typ inte o byta in nått utan IMEI, efter 3 dagar gav jag upp och skickade in en mobil som hade IMEI istället för den Galaxy Tab A8 som jag egentligen ville byta in

Har gett upp på Samsung - de säger att de byter in wifi-platta men det funkar inte utan IMEI... De har erbjudit 10%, 20% eller 500 kr presentkort - klart mindre än de 2000kr de annonserar om som extra inbytessumma så det det de annonserar om stämmer inte riktigt.

Av dev2null

Hmm...

Av dev2null
Skrivet av SiD:

Försvinner inte dryckeshållaren med denna insats, såg dock trevligt ut.

Nej, insatsen sätts i under locket för armstödet så det är inga problem. Perfekt för småprylar.

Av dev2null
Skrivet av Bankai:

Känner att passaten har gjort sitt nu efter en ganska stor service. Började först kika på MG ZS EV men efter den gick upp i pris så känns det inte lika intressant, och har landat på E-niro nu, då den verkar snäppet hetare än Kona.

Är det värt att betala de där extra hundralapparna varje månad för lite lull-lull på E-niro? Jag jämförde lite kvickt på kias hemsida och kände inte att det var jättestor skillnad mellan paketen, och kände att det billigaste redan innehåll en hel del grejer. Å andra sidan så har jag aldrig kört en ny bil heller, så vet ju egentligen inte om det är såna funktioner man kommer använda sig av dagligen, eller en gång i månaden(eller ännu mindre).

Om det är värt det får du såklart själv avgöra. Själv körde jag på ADVANCE PLUS då jag ville ha allt i det paket (LED-ljus, parkeringssensor fram, dödavinkelvarnare, läder, elstolar etc). TECH-paket har bla bättre ljud men tänk i så fall på att subwofern (baslådan) tar upp plats i bagaget.

Oavsett paket så kan jag tipsa om att komplettera med https://www.amazon.se/dp/B08DRHDRNQ om du vill ha plats för småprylar mittarmstödet.

Av dev2null

Tack för tipsen. Jag vill ha ett lite mindre tangentbord och kör vidare med 915 TKL - är inte perfekt men det är kompakt och ser vettigt ut

fnatic streak 65 lp har annars fått bra recensioner men det finns inte med nordiska tangenter än.

Kollade med fnatic om NRDC keycaps var på g och fick följande svar:

Citat:

Unlike the current STREAK65, the STREAK65 LP Black will not have region-specific modifiers as extras in the box. Initially, the available options would be only ISO and ANSI layouts with PBT keycaps.

As we have just now launched the keyboard, we have decided to go only with these two layouts for the time being, I can not provide you with any more information. I can tell you that DSA low profile key caps are compatible, so you can try and find the NRDC key caps, perhaps from another seller or adjust the language on your Language bar. I would suggest that you follow our social media to be in the loop if the changes happen at any point.

Thank you for your feedback, and I will gladly make sure to forward it to our Gear team so that they are aware of the demand for the NRDC layout keycap sets.
I am afraid that I can not precise anything just yet, I would like to ask you to follow us on social media in order to be informed in a timely manner:
Twitter: https://twitter.com/FNATIC
Instagram: https://www.instagram.com/fnatic/
Facebook: https://www.facebook.com/fnatic/?fref=ts

Av dev2null
Skrivet av highspeed:

du kan ju binda om windows knappen med sharpkeys om du tycker det enda som är störigt..själv kör jag extra ctrl på vänstra windowsknappen..

fnatic streak 65 lp är "halv" låg profil.. 1 mm actuation 3mm bottom up..

Tack! fnatic streak 65 lp ser intressant ut men finns vad jag förstår inte med nordic layout än.

Av dev2null

Skriver oftast på mac laptops eller ett apple magic keyboard men letar efter ett nytt lågt tangentbord till PCn. Pris 200 - 2000kr.

Har idag ett billigt Logitech K200 som är lite störigt när man spelar och råkar trycka på windowstangenten Använder inte heller numpad så ett TKL borde nog passa bra. Tidigare favoriten var ett logitech ultra x.

Har testat Logitech 915 TKL som är snyggt men jag är inte helt vän med det (vobbliga tangenter och vassa kanter i nedre hörnen)

Vad finns det för alternativ? Tänker mig antingen ett membran eller mekaniskt med låga knappar.

Storlek: Helst TKL men fullsize funkar

Fysisk Layout: ISO?

Krav på att det står ÅÄÖ på tangenterna eller inte: Ja

Mekaniskt/Icke-mekaniskt: Spelar ingen roll så länge de är låg profil

önskemål om dedikerade knappar ("Makro"): -

Trådlöst eller trådat: Främst trådat

Bakgrundsbelyst eller inte: -

RGB(W) eller inte: -

Brytarpreferenser: Låga

programmerbart eller inte programmerbart: -

Krav på extern mjukvara (eller krav på att det inte krävs extern mjukvara): -

Kulör: -

Ljudnivå: Inte för högt klickljud

Av dev2null
Skrivet av vinylens:

Har du fått din Zappi V2 ?
Beställde själv en för snart 8 veckor sedan och inte fått någon än nu får jag inte bilen förens i november kanske december så ingen fara än med det.

Jag fick min Zappi V2 (vit med integrerad kabel) installerad förra veckan - drygt en vecka efter beställning. Kolla hos Orust Engineering på den produkt du beställt så ser du aktuell lager / leveransstatus (om din installatör plockar dem därifrån).

En bra sak med Zappi V2 som jag inte tänkte på vid beställning, är att det är smidigt att rulla upp laddkabeln runt boxen när man laddat klart.

https://försäljning.orustengineering.se/image/cache/catalog/My%2...

Av dev2null
Skrivet av Doomfarer:

Jag letar också box. Funderar på om man inte borde köpa en box med två laddare direkt då vi har två bilar i familjen och förr eller senare lär gå över till två elbilar. Har dock bara en 20A huvudsäkring, vilket blir max 20*230*3 = 13,8 kW om jag tänker rätt. Så kan inte driva mycket mer än en 11 kW laddare i vilket fall som.

Hmm...

Funderade också på detta när vi skaffade en box i veckan, men för vår del blir det i så fall smidigare med två boxar när vi skaffar en andra elbil och jag tror inte heller att vi kommer ha behov att ladda båda bilarna varje dag.

Jag landade i en Zappi V2 som kan ladda upp till 22kW - går att gå över 13,8kW med 20A huvudsäkring om du har möjlighet att ladda på dagen och har solceller. Fördelen med Zappin som jag ser det är att den stödjer trådad anslutning av lastavkännare och den kan enkelt konfigureras direkt på boxen om man vill så den den är inte beroende av molntjänster för att fungera.

Av dev2null

Ryzen 3700x - råd gällande luftkylare

Ska sätta ihop en burk med en Ryzen 3700X, MSI B550 Tomahawk, 32GB corsair vengeance lpx och ett MSI GeForce-RTX-3060-Ti-GAMING-X-TRIO grafikkort i ett Fractal Define 7 C chassi utan glas. Tänkte köra 2st 140mm fläktar i fronten och en 120mm som utblås bak.

Det som saknas är en processorkylare då jag inte tror att stock duger. Hade tänkt köra på en luftkylare och vill att processorn ska vara hyfsat sval men framförallt att kylaren är tyst..

De kylare jag främst funderar på är:
Be Quiet! Dark Rock 4
Noctua NH-U12S
Noctua NH-U12A

Vilken av dessa ska jag köra på? Alternativ?