Inlägg

Inlägg som Ghost har skrivit i forumet
Av Ghost

10 V fungerar antagligen inte. Använd en konding avsedd för 16 V eller högre.

När det gäller ytmonterade elektrolytkondingar gäller det att kolla att inte lödpunkterna ("paddarna") på kortet skadats om kondingen slagits loss, har man otur har de följt med kondingen och då är kortet skrot.

Av Ghost
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fidde_Aberg
man köper väl inte ett sånt chassi för att man vill modda det

Säger du det.. (Satte sticksågen i toppen på mitt Lian-Li PC71 i förrgår)

Av Ghost
Citat:

Ursprungligen inskrivet av opiumhandlarn
Prova 1T nu med 1.9.

Bättre, ger inte errors i MemTest86+ (dock bara ca 3 timmars körning) men fortfarande viss instabilitet i winXP.

Har haft strul med de här minnena tidigare, kommer ihåg att jag provade att klocka dem något (bara ca 5-10 MHz) med mitt gamla kort men det ville de inte alls vara med om. En eller båda stickorna är helt enkelt kinkig vad gäller både klockhastighet och timings.

Nytt minne beställt, blev Corsair TwinX3200C2 vilket förhoppningsvis fungerar bättre.

Av Ghost

Finns DDC-pumpen att köpa i Sverige?

Kanske ska ta och testa den i ett senare skede om jag tycker jag har råd, just nu är prio 1 att införskaffa bättre minne + hitta ett passande vattenblock (helst 3/8") till socket 939. Tänkte köra vidare med min Eheim så länge.

edit: @der_keiser: Funkar DD TDX bra till Neo2-kortet? Inget som tar i? Behöver man ta bort plattan på baksidan av kortet?

Av Ghost
Citat:

Ursprungligen inskrivet av opiumhandlarn
Kör du med BIOS 1.9?

Nej, inte än, ska flasha om till det idag.

Edit:
Flashat om till 1.9, inga som helst problem. Tilläggas kan att Venice fungerade utmärkt även med bios 1.5 som låg på kortet från början.

Av Ghost
Citat:

Ursprungligen inskrivet av HMB
Eheim har alltid varit skräp för vattenkylningar, jämför du vad dom är byggda för samt hur dom används i en vattenkylning så märker du hur fel det är. Har själv haft en eheim-pump till gamla vattenkylningar, den gjorde sitt jobb, men gjorde den det bra? Det vågar jag inte påstå.

Har inte kunnat klaga på mina Eheim, men så har jag ju alltid prioriterat låg ljudnivå och hög pålitlighet framför att pressa ut sista dropparna prestanda. På avdelningarna ljudnivå och pålitlighet anser jag att Eheim är mycket bra.

Den pump jag använt hittills har ca 4 års 24/7-drift med 0 pumphaverier och 0 läckage i pumpen. Har ingen erfarenhet av DDC, är de lika bra pålitlighetsmässigt?

Av Ghost

Någon som kommer ihåg Tt SuperOrb? Den var ärligt talat inte särskilt vacker, den lät som en jetmotor, den kylde som en säck potatis och krossade sin beskärda del av processorkärnor.

Som hightechljusstake för värmeljus (med bortplockade fläktar och fästanordning) är den dock rätt snygg.

Av Ghost

Heatpipefråga

Jag har till ett par projekt behov av en heatpipelösning som är "likadan i bägge ändar", dvs båda ändarna ska bestå av en platta i koppar eller aluminium med heatpipes mellan plattorna. Ena plattan ska givetvis monteras mot det som ska kylas, andra ska kylas.

Problemet är att alla heatpipelösningar jag har sett består av en platta med heatpipes till/genom någon form av lamellstruktur för luftkylning. Det jag behöver göra är att flytta värmen en kort bit (10-15 cm) till en annan plats där den ska kylas bort på annat sätt än luft. Höjden på den "varma" plattan får ej överstiga 1,5 cm, och heatpipesen måste utgå från plattans sidor.

Någon som till äventyrs har sett det jag söker?

Av Ghost

Så har man då investerat i ett dylikt moderkort plus en Athlon XP 3200+ (Venice). Testade lite spontant att ändra till 1T, detta hänger Windows strax efter uppstart och genererar errors i MemTest 86+. Kan ju bero på att jag stoppade i de långt ifrån matchade 512 MB-stickor som satt i mitt numera hädangångna NF7-S.

Processorn är stepping/tillverkningsvecka/batch(?) LBBLE 0518CPCW, återstår att se hur den klockar. Kör just nu med luftkylaren som följde med i processorboxen i väntan på ett passande vattenblock.

Något som jag inte sett till i denna FAQ är vilka vattenblock som passar utan att ta i kondingar motsv?
Någon som rentav kan rekommendera/har erfarenhet av ett bra block enligt kriterierna: 3/8" anslutning, 1 in/1 ut, hög kvalitet och pålitlighet?

Edit: Vattenkylning av chipsetet verkar vara dödfött på det här kortet, om man inte hittar ett block som går fritt från grafikkortet med tillhörande ATI Silencer på något sätt?

Av Ghost
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sunnis
Så det finns stor risk att datorn kommer störa andra apparater? Börjar bli lite orolig för strålning.
Finns det några hälsorisker med öppet nätagg?

WLAN, Mobiltelefoner, CRT skärmar känns inte så nyttigt o va i det flera timmar per dag :S

Den enda hälsorisken med öppet nätagg är om du kommer åt något nätspänningsförande och får en stöt.

Risken att datorn kommer att störa ut andra apparater är givetvis omöjlig att förutse, det varierar från fall till fall.

Aftonbladet mfl har starkt överdrivit faran med radiovågor, magnetfält mm. Detta innebär inte att det är ofarligt, men med de låga uteffekter det är fråga om i konsumentprodukter medför det med största sannolikhet ingen eller försumbart låg hälsorisk jämfört med andra risker vi utsätter oss för varje dag - som att ge oss ut i trafiken.

Därmed inte sagt att alla anläggningar är ofarliga, exempelvis radiolänksystem och radarstationer kan ge läskiga, svårläkta RF-brännskador om man åsidosätter säerhetsbestämmelserna, ungefär som att stoppa in valfri kroppsdel i mikron.

Av Ghost

Det är som att jämföra äpplen och päron. Starka lysdioder fungerar generellt sett som en spotlight, mycket ljus men bara i en viss vinkel i diodens lysriktning. Lysrör (hit räknar jag även CCFL/neon) sprider ljuset jämnt runt om och är således mera att räkna som allmänbelysning.

Av Ghost

"Strålningen" är i det här fallet elektromagnetiska fält med frekvens på nätaggregatets switchfrekvens plus eventuella över/undertoner. Du lär inte ta skada av den, men den kan störa ut annan elektronik - exempelvis resten av datorn.

Logiknivåerna (skillnaden mellan 1 och 0) blir allt lägre med minskad matningsspänning, detta leder självfallet till ökad störkänslighet. Skärmning och störskydd i dagens PC är överhuvudtaget urusel. Bäst skärmning ger en eletrisk tättsluten metallåda (Faradays bur) med korrekt utförda kabelintag.

För att EMC-direktivet (har med CE-märkningen att göra) ska uppfyllas får nätaggregatet inte modifieras. Om du vill uppfylla kraven eller ej är upp till dig. FCC-kraven gäller USA och är således inte relevanta.

För övrigt kan jag säga att en ej modifierad, ojordad märkesdator med lätthet stör ut radiomottagning i närområdet (läs: antennen samma rum som datorn).

Av Ghost
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ulvenstein
Om moderkortet fungerar, så piper det. Det enda fel jag råkat ut för som lett till att datorn inte startat och inte pipit har varit att en IDE-kabel varit skadat/lossnat eller att en enhet inte fick ström. Nyare kort är i allmänhet mindre känsliga för sådant.

Lånar den här tråden lite..

Har nu råkat ut för ungefär det du nämner. Datorn startar inte, och ger inte ett ljud ifrån sig förutom att den interna högtalaren låter ungefär som en geigermätare till och från. Gissar på att det är moderkortet, kör också med hypotesen att det borde pipa på något sätt om moderkortet är helt.

Sitter just nu och grämer mig över att NF7-S faktiskt säljs fortfarande, men kommer att ta en halv evighet (1 vecka) att få fram.

Av Ghost
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ttiinnoo
Min paladin kör denna builden, som jag tycker funkar bra.

Holy Talents (13 points)
Protection Talents (7 points)
Retribution Talents (31 points)

Själv är jag besviken på hur paladintalentsen ser ut. Är lvl48 och kör i dagsläget 31 Holy (för att få Holy Shock) och resten i Ret. Holy Shock är enda anledningen till att jag överhuvudtaget lägger 31 poäng i Holy, eftersom det är det enda som ger paladins möjlighet att dra 1-2 mobs i taget.

Blessing of Kings och Holy Shock borde byta plats, och det finns dessutom fler exempel på talents som är helt felplacerade.

Är överlag mycket besviken på när man jämför vad en paladin är enligt beskrivningarna/tidigare spel med vad en paladin är när man når lvl40+.

Av Ghost
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Xid
kan inte komma in på Wow-Europe.com..ska betala ida så de e lite störande. kan inte spela o inte fixxa så att jag kan spela

Edit: nån som vet om den e nere??

Nej, den funkar, men belastningen är tokhög. Eftersom servrarna börjar komma upp nu borde belastningen minska.

Av Ghost
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Chivell
Seriöst! det tar ju år och dar att ladda ner de där jävla pathcerna.......har 0,5 mbit, visst inte så jättesnabbt, men det tar ju onatruligt lång tid, sen när väl har kämpat sig till runt 95% försvinner typ alla seeds och så sitter man där och väntar med en genomsnittligt nerladdningdhastighet på 6 kb/s
så jäkla dåligt! E det bara jag som har detta problemet?

Jag hade inga problem trots sunkig 0,5 Mbit uppkoppling.

Av Ghost
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bi99uy
Det florerar ett par moddar till PC versionen. Dock är de buggiga i den bemärkelsen att vissa skriptade events inte händer, spelet tappar sync, AI:n står still och en massa annat.

Skoja inte.. Testade en av dem sist jag var på LAN, skräp är väl det snällaste man kan kalla det.

Av Ghost
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KentRoyal
Tror dom uppdaterar dom, dvs dom ligger nere.

Japp, de är försenade. Vilken överraskning.

Av Ghost
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lindblomtim
Okej, jag är då newbee på sånt här, Vart kan jag hlja spänningen? Vart kan jag klocka ner minnena?

Om du inte har överklockat borde det i så fall inte vara några problem på den fronten.

Tror Blizzard är det bästa valet för att titta på problemet, du betalar ju trots allt för att kunna få support förutom för att kunna spela.

Av Ghost
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dr.leffe
Till er som det går trögt för:
http://www.fz.se/filarkiv/?file=spel/world_of_warcraft/WoW-1....

Det spelar väl ingen roll om den nedladdningen går lite trögt, servrarna är ändå inte uppe än och wow-europe.com håller på att storkna av trafiken.

Lär bli väääldigt kul att logga in efter det här, tur att man kör på en medium pop server och inte någon av dem som brukar ha kö. Men om loginservern överlever återstår att se.