Inlägg

Inlägg som Xclusiv8 har skrivit i forumet
Av Xclusiv8
Skrivet av Jupiter IV:

Men tror du att gemene man är medveten om säkerhetsriskerna i molnet? Nej, de bryr sig bara om att det fungerar och förutsätter att inget ska hända. Lätt att kalla andra för idioter när man har kunskap inom ämnet.

---

Sedan spelar det inget roll vad folk TYCKER kring detta, hänt är hänt och bilderna sprids som en löpeld på internet. Ibland blir man så himla besviken på mänskligheten, alltså vilken värld vi lever i egentligen...

Det är precis det som är problemet. Okunskap. Det är min åsikt att det råder allt för stor okunskap kring modern teknik och vetenskap, något som måste hanteras. Men hur gör man det när de flesta inte vill bry sig?

Av Xclusiv8
Skrivet av anon81912:

Om prestandan är dålig beror det på att det har kodat det dåligt, inte på Java. Java duger utmärkt till högprestandapplikationer såsom databaser, snabba realtidssytem på robotar eller exempelvis minecraft.

Det kan inte bero på att det tar lite tid för PHPStorm att indexera alla metoder, funktioner och annat i din kod? I så fall kanske det blir bättre efter några minuter? En snabb googling pekar också på att om PHPStorm fungerar dåligt på MAC kan det beror på att senaste Java inte är installerat på maskinen? Kan editorn vara intressant om det slutar lagga kan du läsa om java-fix och prestanda-fix!

Tack för ditt svar,
Jag uppdaterade java till senaste jdkn. Det hjälpte lite men programmet är fortfarande obrukbart enligt mig. Radbryten i stora dokument kan ta upp till 2-3 sekunder. Vet inte riktigt vad mer jag kan göra. Kanske får ta och testa Coda2. Vad jag förstår så är inte coda en IDE utan mer någon slags avancerad editor, eller har jag fel?

Av Xclusiv8

Jag har testat PHPStorm på min MacBook Pro 13 Retina Sent 2013 och är oerhört missnöjd med programmet. Prestandan är verkligen usel. Det laggar även när jag skriver kod vilket för mig förstör koncentrationen. Jag misstänker att detta beror på jetBrains val att koda programmet i java. En hel del prestanda som går förlorad där.

Finns det någon IDE till mac som inte är java-baserad?

Tack.

Av Xclusiv8
Skrivet av Gurk:

Har bara en app åt dig: McTube fixar det enligt deras info.

Tack!!! Den appen var ju helt suverän. Otroligt att den officiella YouTube appen inte klarar av samma features felfritt. Jag har upplevt en hel del bufferting-problem när jag kört airplay i 1080p från YouTube (ipad). Denna appen fungerar helt felfritt

Av Xclusiv8

Slutet fick mig att tycka så synd om Joel. På något sätt insåg jag hur skadad han blev av förlusten av sin dotter samt hur världen har förändrat honom. Jag såg vad han gjorde och huruvida det var fel eller ej är en annan sak men jag tyckte så synd om honom. Hela situationen kändes så mänsklig på något sätt.

Av Xclusiv8

Den konstanta skärmväxten är orsaken till att jag gick över till iPhone igen, köpte mig en iPhone 5s. Kul att Apple nu också verkar gå åt phablet hållet. Personligen så tycker jag att den optimala storleken ligger runt 4-4.3 tum.

Av Xclusiv8

AppleTV v3 YouTube airplay endast 720p

Är det möjligt att airplaya i 1080p från en iPhone 5s eller finns det någon annan app som låter mig göra det? Om jag kör airplay från min iPad så kan jag välja 1080p i youtube-appen men inte om jag gör samma sak från iPhonen.

Undrar också vilken upplösning YouTube-appen i själva apple tvn använder

Tack för svar.

Av Xclusiv8

Jag har inget multiplayerspel än, men jag planerar köpa Watch Dogs när det släpps.

PSN: xclusiv_86

Av Xclusiv8
Skrivet av DanneCool:

Kul då iPhone har 4.3 tum i dagslägets...

Nej det har den inte. Den har 4 tum. http://www.apple.com/se/iphone-5s/specs/

Av Xclusiv8

Jag har en 13 tummare sent 2013 med i5a. Den är relativt sval vid vanlig användning men blir varm när jag spelar på den. Jag har däremot aldrig upplevt värmen som för hög. Snarare tycker jag att värmehanteringen är extremt bra med tanke på hur tunn datorn är.

Av Xclusiv8

Tack, ska kika på alla

Av Xclusiv8

PHP IDE - Vad använder ni?

Jag är på jakt efter en IDE till min mac. Hittills har jag främst använt Sublime Text, det fungerar oftast riktigt bra men kan vara lite funktionsfattigt. Visst det går ladda ner en massa plugins men dessa är av varierande kvalité. Jag skulle gärna vilja köpa något som verkligen fungerar out of the box, har alla funktioner man kan tänkas behöva.

Vad använder ni er utav? Vad rekommenderas?

Tacksam för svar.

Av Xclusiv8

Macbook Pro Retina 13" Extern skärmkvalité

Jag upplever att min externa skärm (SyncMaster P2450) inte är lika skarp som när jag använder den i Windows. Jag har samma upplösning (1920x1080) men text och bilder upplevs som suddigare när den är kopplad till macen. Om jag kollar under systeminformation så står det att skärmen uppfattas som en TV av macen vilket självklart är fel. Kanske därför den även har konstig gamma, allt känns vitare och jobbigare för ögonen.

Någon som upplever liknande problem och har en lösning? Jag hittar inte mycket på google.

Tacksam för svar.

Av Xclusiv8

En snabb fråga. Hur uppdaterar jag till 10.9.1? iMovie vill inte uppdatera eftersom det saknas men när jag laddar ner uppdateringen från apples hemsida så säger den att 10.9 saknas trots att jag har 10.9.

Nevermind, hittade en combined update på apples hemsida

Av Xclusiv8

Hoppas den inte tog skada för jag tryckte ganska hårt i topparna Den flexade lite.

Av Xclusiv8
Skrivet av Rekl3M:

Jag rekommenderar starkt att sätta på funktionen "knacka för att klicka". Då fungerar den ungefär som en Iphone i touch-väg.

Sanslöst mycket skönare än att trycka ned plattan varje gång.

Tack för tipset, ska göra omedelbart Det är lite dumt att den är konstruerad på det här sättet måste jag medge eftersom plattan känns klickbar även långt upp mot kanten bara att den blir styvare.

Av Xclusiv8
Skrivet av anon228747:

Det är som det ska. Övre delen av plattan kan man styra med men inte klicka.

Tack

Av Xclusiv8

Ny MacBook Pro Retina 13", Trackpad fråga

Hej! Jag har precis fått hem min MacBook Pro Retina 13". Det är första gången jag använder en Mac så jag har läst manualen Där står det att man ska kunna klicka överallt på trackpaden men övre vänstra och högra kant är inte klickbara eller verkar vara svårare att klicka än resten. Är det möjligtvis fel på den eller ska man kunna klicka överallt på trackpaden?

Tacksam för svar.

EDIT: Generellt är den övre delen svår att trycka på.

Av Xclusiv8
Skrivet av Huzzbutt:

Kolla in gapminder.

Enklast möjliga sätt jag kan komma på är att maila journalistfakulteten och fråga runt. Det faller under kommunikationsvetenskap.

Tack så mycket, vi ska titta på det.

Av Xclusiv8

Söker böcker agående användarvänlighet

Hej! Jag och en kompis skriver ett exjobb ihop och en frågeställning vi har handlar om hur statistik kan presenteras på ett användarvänligt sätt. Vi ska utveckla en webbtjänst åt ett företag som sitter på en databas med massor av information som berör deras kunder. De vill kunna presentera denna information i form av grafer och andra statistisk-relaterade modeller. Eftersom exjobbet görs på ett universitet måste det inneha ett forskningsvärde därav frågeställningen. Jag har sökt lite överallt efter böcker som berör ämnet men har haft svårt att hitta något specifikt.

Om någon känner till böcker som berör användarvänlighet och statistik vore det jätte snällt om de kunde posta namnet på böcker här.

Tack så mycket.