Inlägg

Inlägg som Xclusiv8 har skrivit i forumet
Av Xclusiv8

Kanske lite off topic men vad använder ni för att rippa era blurays? Jag har då aldrig lyckats =(

Av Xclusiv8

Ahhh! Fan vad skönt att få svar på detta. Trodde jag hade fått någon malmware på min Mac... vänta lite...

Av Xclusiv8

Då är det mer eller mindre bekräftat att Nintendo NX inte kommer ha det nya Tegra-chippet, vilket det ryktades om.

Av Xclusiv8
Skrivet av Nesvop:

Enklast skulle jag säga är att ta bort summatecknet, det blir då definitivt enklare att kika på det hela.

C_k(1+X)^-t_k=Y
Där Y är summan som ska betalas tillbaka.
t_k är då tiden som du har kvar krediten (uttryckt som delar av år)

X kan du då lösa ut till ((Y/C_k)^t_k)-1=X

Formeln på wiki är komplicerad för att den tar hänsyn till att du kan ha många krediter i många olika omgångar, och sedan blandar in olika inbetalningar i tiden också :-).

I det exempel som @mrqaffe anger ovan skulle det alltså bli:
Y=1982
t_k=1

((Y/C_k)^t_k)-1=X ((1982/1000)^1)-1=0,982 dvs. 98,2% effektiv ränta.

En snabb fråga, hur ska jag tolka (t_k) "delar av år"-biten? Säg att jag har ett lån på 180 månader, vad blir det korrekta värdet där?

Av Xclusiv8
Skrivet av PuMaH:

Nu är jag ganska rostig på detta och kanske gör ett pinsamt misstag, men jag tror att summor inte går att behandla på det sätt som du efterfrågar. Även om detta går så är det betydligt lättare, för de flesta fall, att helt enkelt skriva ut din summa och lösa ut X den vägen.

Samtidigt tycker jag att effektiv ränta borde vara ganska ointressant; den anges ju i de flesta fall där man tar krediter.

Vad är det du ska använda detta till?

Tack för hjälpen. Tanken är att jag ska koda ihop en funktion som beräknar den effektiva räntan till ett potentiellt lån, vilket görs via ett affärssystem. Det är lag på att den effektiva räntan ska presenteras för slutkunden och i dagsläget stämmer den inte till 100%. Den föregående utvecklaren var något slarvig

Skrivet av mrqaffe:

Det innebär att du inte bara räknar på räntan utan tar med alla avgifter också under första året och gör om dem till ränta (tex uppläggningsavgift och aviavgifter) de innebär många gånger en högre kostnad än kostnaden för räntan på ett litet lån som löper över en kort tid, ex vis låna 1000 kr på 12 mån med 10% ränta, 295kr upplägg, 49 kr aviavgift > (49*12)+295+(1000*0,1) då har du betalt 982 kr i effektiv ränta på lånet, den effektiva räntan blir då alltså 982/1000=98,2%

Tack, ett bra och lättförståeligt exempel

Skrivet av Nesvop:

Enklast skulle jag säga är att ta bort summatecknet, det blir då definitivt enklare att kika på det hela.

C_k(1+X)^-t_k=Y
Där Y är summan som ska betalas tillbaka.
t_k är då tiden som du har kvar krediten (uttryckt som delar av år)

X kan du då lösa ut till ((Y/C_k)^t_k)-1=X

Formeln på wiki är komplicerad för att den tar hänsyn till att du kan ha många krediter i många olika omgångar, och sedan blandar in olika inbetalningar i tiden också :-).

I det exempel som @mrqaffe anger ovan skulle det alltså bli:
Y=1982
t_k=1

((Y/C_k)^t_k)-1=X ((1982/1000)^1)-1=0,982 dvs. 98,2% effektiv ränta.

Tack, även detta var ett praktexempel.

Tack allesammans!

Av Xclusiv8

Jag tror att Harman fullständigt skiter i det här problemet. Jag har inte hört något mer från dem och de uppenbarligen ljög för mig när de sa att de skulle göra en "uppdatering".

Av Xclusiv8

Effektiv ränta

Tja!
Jag skulle behöva hjälp med att att förstå formeln som används för att beräkna den effektiva räntan av till ett lån. Se här: Wiki: Effektiv ränta

Det var ett tag sedan jag läste den här typen av matematik. Hur tusan löser jag ut X i formeln som visas i Wikin??

Tack för hjälpen

Av Xclusiv8

Fasen vad gött! Så slipper man radiohoran!

Av Xclusiv8
Skrivet av Gender Bender:

Kan det vara så att Sony är orolig över Nintendo NX månntro?

HA! Tror varken MS eller Sony ser Nintendo som ett hot just nu. Om man ska gå på ryktena om NX, d.v.s halvportabel konsol så kommer de inte ens leka i samma sandlåda. Personligen tror jag att NX kommer gå samma öde som WiiU. Nintendo är helt enkelt inte relevanta utanför Japan längre.

Av Xclusiv8

Kund kan ej nå server

Hej.

Har en webbapplikation som en specifik kund inte kommer åt ibland. De påstår att under några minuter kan de ej ladda sidan men att de kan besöka andra sidor. Det konstiga här är att jag inte har någon nertid, andra kunder har inga problem. Jag har över 300 aktiva användare och aldrig någonsin har något liknande rapporterats. Jag har även kollat serverloggarna men hittar ingenting där heller. Detta får mig att tro att det förmodligen är något fel på kundens nätverk. Jag vet däremot inte vad som skulle kunna orsaka ett sånt här problem.

Har någon varit med om något liknande?

Tacksam för svar.

Av Xclusiv8
Skrivet av GizZm0:

Hej!

Har du hört något mer om det här? Jag köpte samma ljudsystem under mellandags rean och jag upplever att basen brummar väldigt. När jag kollar på tv och det är en intervju tex så är basen väldigt känslig och brummar alltid när dem pratar. Jag måste sätta basen på det lägsta för att den inte ska reagera men det är tråkigt att göra.

Basen fungerar hur bra som helst när jag spelar musik men just när jag ser på tv med ganska låg volym så brummar basen...

Upplever du samma sak?

Hej.

Har tyvärr inte hört något mer sedan deras sista mejl. Förhoppningsvis så kommer uppdateringen snart. Angående ditt problem så upplever jag inget brummande i min bas. Är det ett kontinuerligt brummande eller något som kommer då och då? Hör gärna av dig till supporten du också

Av Xclusiv8
Skrivet av f0rslund:

Har exakt samma problem! Testade HDMI, optisk, aux, bluetooth, både från mobil, surfplatta och två stycken olika tv-apparater utan någon lösning. Var in till affären med den idag och fick den utbytt med hopp om att det var ett måndags-ex men så var det inte märkte jag efter kvällens seriermaraton!

Om jag inte hittar en lösning snart så åker den tillbaka, tråkigt nog, då jag annars varit riktigt nöjd!

Jag har varit i kontakt med Harrman support och det verkar som att de är medvetna om problemet. Enligt dem är det mjukvarurelaterat och deras utvecklare jobbar på en fix, vilken kommer tillgänglig via produktsidan på jbl.se när den är färdig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Xclusiv8

Va fan är det för nötter som sitter och kommer på den här skiten? Jag förstår fan inte hur någon i ett land som Sverige kan få för sig att vilja censurera saker och ting. Störtlöjligt!

Av Xclusiv8
Skrivet av cusah:

Är väl processorn, ram , ssd och möjligtvis nätdel ja ser något värde i. 3500-4000kr beroende på nätaggets tillverkare

Skickades från m.sweclockers.com

Är osäker över nätdelens tillverkare men enligt honom är det "bra grejer". Själv tyckte jag också att det var lite väl saftigt, tänkte erbjuda honom 6000. Men det är som de flesta verkar tycka här också för mycket

Skrivet av bgorn:

@Xclusiv8: ööö skämtar du vill han ha 9000? det är ju värre än dom på blocket, skulle vara tveksam till att köpa den datorn for 4500-5000. tycker det känns som rimligt med något mellan 3-4k max

Han har byggt datorn själv så jag tror han är lite sentimental eller något =P

Tack för allas tips. Kommer nog erbjuda 4K, får se om han går med på det

Av Xclusiv8

Köpa dator

Tja.

Ska köpa en begagnad dator av en bekant men har svårt att värdera den. Det är en i5 3570K med en Noctua-fläns samt fläkt. 16GB RAM, Asus GTX470 Super Overclocked, SSD - Samsung 840 128GB, HDD 350GB, 650W - 80 PSU, ASUS P8Z77-V Moderkort samt ett enligt mig billigt chassi. Han vill ha 9000 för den men jag tycker det känns lite väl saftigt, den har ändå några år på nacken. Vad tycker ni, är 9K rimligt?

Tacksam för hjälp.

Av Xclusiv8

Så himla tråkigt att de använder helium. Helium finns det en fast mängd utav men ändå slösar vi med den i ballonger, hårddiskar och annat trams. Det är inte hållbart att utnyttja helium i sådana här ting när gasen är i större behov i sjukhus och för andra viktigare applikationer. Detta är i min bok inte rätt riktning att gå.

Av Xclusiv8

@CopperS: Då ska du köpa en Asus RT-AC68U Släng in merlin på den så har du en superstabil router.

Av Xclusiv8

JBL Cinema SB350 - Basproblem

Hej

I mellandagarna köpte jag en s.k "soundbar", vilken jag är väldigt nöjd med bortsett från ett problem. Subwoofern ger ifrån sig ett dovt ljud när det inte kommer ljud från TVn. Det låter som att någon knackar i basen med fingret lite löst eller knäpper med fingrarna. Det är svårt att beskriva men basen ger ifrån sig ljud helt slumpmässigt helt enkelt, det är inte högljutt men är av lågfrekvent karaktär. Jag vet inte om detta kanske beror på någon störning eller om det är fel på någon del i systemet. Är det någon som varit med om något liknande?

Tacksam för hjälp.

Av Xclusiv8
Skrivet av Gtoxed:

@Xclusiv8:

och ja, polisen skiter i om jag skulle tex blivit rånad på telefon. så nej, jag förlitar mig inte på farbror blå för att lösa mina egna problem, jag är man och är mer än kapabel att lösa saker utan polisiärt involverande. Man up, son!

Ja, för det är så himla bra när människor tar lagen i sina egna händer. Självklart är du fullt kapabel till att avgöra om personen som tog din telefon förtjänar det straff du kokat ihop i ditt huvud.

Av Xclusiv8
Skrivet av Gtoxed:

Fast jo jag står över systemet, ingen som kan ta det ifrån mig, därför jag kör med adblock. Hatar alla dessa reklamer som kommer upp titt som tätt HELA tiden. skit jobbigt. Adblock is king. Jag får väl bara sluta kolla youtube o kolla in andra alternativ hiihihi *wink wink*

Regler är till för att brytas. det är påhitt av människor, dvs inget som faktiskt betyder något.

Shit vad dum du får dig själv att se ut. Om regler inte betyder något så gör det inget om en rånare rånar din morsa och polisen sedan skiter i din anmälan och svara "vi gör ju alla som vi vill."

Skickades från m.sweclockers.com