Inlägg

Inlägg som Xclusiv8 har skrivit i forumet
Av Xclusiv8

Jag var förbi en Apple Store i Göteborg och jag måste säga att med inställningen satt till högsta möjliga så såg det jävligt bra ut. Fortfarande skarpt. tack för all hjälp.

Av Xclusiv8

C#/WPF - Egen input messagebox.

Hej.

Jag och några kompisar håller på och programmerar ett sudoku-spel och har stött på ett problem. När man klarar spelet så skapas ett objekt av usercontroll som agerar som en input messagebox. Dvs Den har en knapp och en textbox där man kan skriva sitt namn för att se om man platsar i highscoren. Messageboxen visas med hjälp av ShowDialog och borde vara modal i mina ögon. Av någon anledning så blockerar den inte tråden. Boxen poppar upp och verkar blockera tråden. Om man trycker på t.ex 2 så ändras den senaste markerade rutan i spelet vilket medför att en ny funktion körs och säger att man misslyckats med spelet.

Vi kan inte lista ut varför en showdialog() inte blockerar tråden som den gör i Windows forms. Tips och exempel över hur vi kan lösa det välkomnas.

Tack.

Av Xclusiv8

Eftersom jag redan skapat en tråd så frågar jag en till fråga. Klarar datorn att virtualisera Win8 utan problem? Programmerar en hel del i Visual Studio och behöver ha tillgång till Win8 när det behövs.

Av Xclusiv8
Skrivet av MystiX:

Det är inte vanlig laptop-kvalitet när du ställer upp upplösningen, den är fortfarande en bra bit bättre i mina ögon. Det som händer är att bilden inte blir lika mjuk och perfekt som den är i retinautförandet. Bästa tipset är att ta dig till närmaste Siba, elgiganten, media markt eller en annan mac-återförsäljare och testa hur det känns. Svårt att beskriva, skillnaden måste upplevas för att det ska bli rättvist.

Okej, ska åka förbi Mac-affären i helgen. Tack för din hjälp

Av Xclusiv8
Skrivet av MystiX:

Du har "best for retina" som är precis samma skärmyta som en vanlig MBP 13", dvs 1280x800 som du sa. Utöver det finns det två lägen till, som återger 1440x900 och 1680x1050. Nackdelen är att bilden inte blir lika "retinig" som "best for retina", men helt klart en fruktansvärt bra bild iaf. Jag kör något av dom övre stegen på min 15" och har fortfarande en vass bild, men mer skärmyta ändå.

Går även att låsa upp 2560x1600, men det är inte att rekommendera med tanke på hur extremt litet allting blir.

Tack för ditt svar. Om man skulle jämföra säg 1680x1050 mot standard 1280x800, vad för skillnad är det jag kan vänta mig? Är bilden mindre skarp, "blurry", eller är det vanlig laptop-skärmkvalité?

Av Xclusiv8

MacBook Pro 13" Retina upplösning

Hej!

Jag funderar på att köpa mig en MacBook Pro 13 men har lite frågor angående upplösningen på skärmen. Jag har alltid varit en Windows-användar vilket denna datorn skulle ändra på. Hur som helst. Vad jag förstår så har skärmen en max upplösning på 2560 x 1600 pixlar men att de visas som 1280x800 med någon sorts skalning. De reviews jag läst nämner att man kan ändra upplösningen med hjälp av den här skalningen men att text och annat inte blir lika skarpt som vid "best for retina"-inställningen. Om någon kan förklara hur detta fungera så vore det toppen. Min nuvarande windows-laptop har en skärm som klarar 1366x768 och det är knappt så att jag klarar mig med den upplösningen på en 14" skärm.

Tacksam för svar.

Av Xclusiv8

Vad är era åsikter angående Bill Nye vs Ken Ham debatten?

Jag kollade igenom hela debatten precis och jag är utan ord... Jag kan inte föreställa mig att i den moderna världen, med all data som finns angående alla dessa ämnen, det existerar människor som Ken Ham. Han är trots allt en utbildad man. Hur kan en utbildad man helt blint ignorera empirisk data? Beats me..

Bill Nye ägde debatten från start till slut. Vad är era åsikter angående debatten?

Av Xclusiv8
Skrivet av trollhattan:

Du hade inget du experimenterade med i januari ? Vissa roms är inställda att identifiera sig som andra enheter så dom får fullt utbud på Google Play och det är ofta Samsung id'n man använder.

Jag vill tacka dig för din tid. Har hittat vad som orsakar det. Jag har en MS Surface pro som jag kör BlueStacks på. Det är android simulator vilket tillåter mig att omvandla min surface pro till en android-tablet vid behov. Visar sig att det är den som orsakar detta.

Av Xclusiv8
Skrivet av trollhattan:

Har du någon enhet med custom rom ?

Jag har en S4 som jag flashade om till Google Edition. Men det gjorde jag igår. 2014-02-04.

Av Xclusiv8

Google play device manager fråga

Jag misstänker att något skumt är på G. I min lista över ägda enheter finns en telefon som inte är min. Den registreras som en Samsung GT-N7000 dvs en Note och den var aktiv senast 1 januari. Jag har aldrig ägt en Note. Kan det vara så att mitt konto är hackat? Jag använder tvåstegsverifiering trots allt. Jag har ändrat mitt lösenord, vet inte vad mer jag kan göra. Någon som råkat ut för liknande? Jag kan inte heller spåra telefonen i fråga via Device manager.

Av Xclusiv8

Jag tänker inte köpa en förrän de faktiskt säljs för priset de är värda. Dvs 3800kr som sony gick ut med.

Av Xclusiv8

Hur många procent av välgörenhetspengarna till svenska kyrkan går till att sprida "guds" ord? Jag skulle inte kunna ge till dem om de sprider sådant.

Av Xclusiv8

Ferrari F40, no question about it!

Av Xclusiv8

Moral är en uppsättning regler, synsätt som en grupp människor kommit överens om. Vad som är moraliskt idag kan anses omoraliskt imorgon. Vad religion gjorde var att ge makthavare ett verktyg att diktera moral samt upprätthålla deras syn på moral. Det kan ha börjat som en bra sak, inte döda, inte stjäla osv. Men som historien lärt oss har det också utnyttjats till att bortförklara hemskheter.

Moral är inte mer religiöst än vad min vänstra skinka är. Civilisation leder till moral. För att en grupp människor ska kunna existera tillsammans måste det finnas vissa fundamental regler, synsätt som alla håller med om.
Även moral handlar om egoism. Att välja hjälpa en annan innebär att man hjälper hela gruppen. Om alla mår bra så mår du bra. Vilka vill man helst leva med? De som hjälper dig när du ligger ner eller de som trampar på dig?
Sen får man inte heller glömma om att människor är kännande varelser. Vi kan känna empati för andra som har det sämre ställt till, därav vill vi hjälpa till. Intressanta frågan är, varför har evolutionen gett oss den förmågan? Troligtvis för att det leder till att vårt egna välmående ökar och ger oss större chanser att överleva.

Det är så jag ser det i alla fall.
Religiösa människor som dikterar moral ur en religiös synpunkt är inget än hycklare för mig.

Edit:

Skrivet av lolight:

Jag anser att det finns ett direkt samband mellan att inte tro på gud och omoral. När du inte tror på gud, slutar du vara ödmjuk, du börjar hylla egoismen, du slutar samarbeta med andra, det blir fint att vara egoist, materialism, egoism, vetenskapstro. Det är inte framtiden.

Roligt påstående. Jag är ateist och anses av människor runt om mig till att vara den mest ödmjuka, oegoistiska och samarbetsvilliga personen de känner.
Vet inte vad du menar med vetenskapstro däremot. Löjligaste jag läst.
Tror inte du har läst bibeln. Den är fylld med omoraliska handlingar utförda av gud och på order av honom.

Av Xclusiv8

Ska du samla på spelen också? Ett tips är att samla på en åt gången. Typ NES med Spel osv. Speciellt om man ska hinna spela dem också

Av Xclusiv8

Det är rätt roligt med all nojja kring PKism. Om man har två personer och ska beskriva dem. Den ena är mörk den andra vit. När man beskriver dessa för någon annan kommer man använda det som gör att de sticker ut från varandra. "Den mörka av dem", "Den vita av dem" osv. Men det är oftast fel att ens nämna att människor har olika färg. Som om det vore något fel i det. Personligen skiter jag i vilken färg/bakgrund människor har. Men om det ska vara i beskrivande syfte så säger jag oftast "han/hon svarta/mörka". Har även sagt neger just pga det ursprungliga ordet samt att ordet neger inte har någon negativ laddning för mig då jag inte är rasist.

Från wiki:
""Negro" superseded "colored" as the most polite terminology, at a time when "black" was more offensive.[3] This usage was accepted as normal, even by people classified as Negroes, until the later Civil Rights movement in the late 1960s. One well-known example is the identification by Martin Luther King, Jr. of his own race as 'Negro' in his famous 1963 speech I Have a Dream.
During the American Civil Rights movement of the 1950s and 1960s, some black American leaders in the United States, notably Malcolm X, objected to the word "Negro" because they associated the word Negro with the long history of slavery, segregation, and discrimination that treated African Americans as second class citizens, or worse.[4] (Malcolm X preferred "Black" to "Negro", but also started using the term "Afro-American" after leaving the Nation of Islam.)[5]
Since the late 1960s, various other terms have been more widespread in popular usage. These include "black", "Black African", "Afro-American" (in use from the late 1960s to 1990) and "African American" (used in the United States to refer to black Americans, peoples often referred to in the past as American Negroes).[6]"

Imorgon kan vit eller mörkhyad bli nervärderande. Någon blir alltid kränkt. Hur undviker vi detta? Jo man lyssnar utan att döma förrän den som talar talat färdigt. Man är inte rasist för att man yttrar ett visst ord. Det är hur man använder det som är det viktiga.

Av Xclusiv8
Skrivet av tomten51:

Och innan dess dög det med ett "boy".

Thomas H, om du läser min tidigare post finner du att jag är emot föreslagen cesur, starkt emot faktiskt. Inte går du runt och kallar överviktiga människor (ca 50% av alla du träffar) för feta, fettö osv? Nej? Varför inte de är ju övervikta och allt fet betyder är ju överviktigt.. Är vi på samma sida nu?

Kadjoopplo, det är förstås godtyckligt. Visst är det förstås helt rimligt att en flicka springer hem i tårar p.g.a. att någon kallande hon ett ord utan någon form av ondsint uppsåt? Återigen, tror inte det va? Om SD skriker ett ord, klottrar det ordet på väggar osv är det då ett ord du vill använda? Är det då ett icke laddat ord? Nä tror inte det.

Allt jag tänker säga om det håller ni inte med så kan ni . . . .

har inte läst dina tidigare inlägg. Vad jag försökte förmedla var att de som är mörkhyade ansåg att den rätta benämningen på dem själva var "Negro" under tidigt 50tal. Men som alla ord så ändrades innebörden och ordet anses nog vara relativt stötande nu för tiden.

Av Xclusiv8

Fun fact: Under 50-talet var Negro det accepterade ordet av den mörkhyade massan i USA.

Av Xclusiv8
Skrivet av HotShotChinez:

Hej jag undrar ett par saker om Ps vita.

Är ni som har produkten nöjda?

Varför är wifi konsolen dyrare än 3g varianten och inte tvärtom, kan man ha wifi på 3g varianten?

Värt och köpa?

Mvh Kevin

Jag är sjukt nöjd. Folk brukar klaga på att det inte finns några spel till Vita vilket jag anser är ren lögn. Dessa människor har förmodligen aldrig spelat på den Vita eller har någon aning om hur läget ser ut. Det finns massor med roliga spel till PS Vita. Jag rekommenderar den starkt.

3G-modellen är billigare eftersom den är utgående och Sony försöker rensa lagret. Om du äger smart phone kan du använda dig av hot spot funktionen för att få samma funktionalitet med en Ps Vita Wifi. Annars måste man ha ett separat SIM-kort till 3G modellen.

Av Xclusiv8
Skrivet av L'ombra:

Hmm, det här var inte riktigt vad jag hade tänkt mig när jag först hörde om detta (dvs bakåtkompatibilitet, minns inga detaljer) när de först presenterade konsolen. Hade kanske tänkt mig nåt i stil med lokal emulering och man körde med sina egna, riktiga, gamla skivor. Men strömning med allt vad det innebär + avgift? Då får det nog vara. Nu har jag inget PS4 (än?) ändå, men men.

Vet inte vad du har hört men Sony har aldrig hävdat att ps4 skulle vara bakåtkompatibel. Däremot har de hävdat motsatsen och att detta kan vara en alternativ lösning.

Skickades från m.sweclockers.com