Inlägg

Inlägg som Xclusiv8 har skrivit i forumet
Av Xclusiv8

Jag verkligen älskar det. Påminner mig väldigt mycket om Peace Walker, men mycket bättre. Var tvungen att stänga av "makers", pilarna folk får över huvudet när man markerar dem, eftersom det blev alldeles för lätt för mig. Känns lite som att spelet är gjort med dem i åtanke, vissa grejer tappar sin mening när man stänger av dem. T.ex D-Dogs förmåga att hitta fiender åt en.

Av Xclusiv8

Hantering av personuppgiftdata

Hej.

Jag jobbar för ett företag vars kunder använder sig av diverse sökfunktioner för att få fram information om diverse fordon och deras ägare. Detta för att de ska kunna göra affärer med kunderna de söker på. I dagsläget använder de sig av vårt egenutvecklade system för att hantera sina ärden. I systemet har vi en integration mot de tjänster som förser oss med datan. Problemet är att varje förfrågan till en informationstjänst kostar i snitt 8kr för våra kunder. Gör man många förfrågningar blir det självklart en stor slant. För att ta ner kostnaderna för våra kunder har vi tänkt utveckla en tjänst där alla våra kunders förfrågningar till informationstjänsterna loggas hos oss för senare bruk.
Om någon av våra kunde söker på samma registreringsnummer så är det gratis för dem eftersom någon redan gjort sökningen tidigare. Blir som en global databas med tidigare sökningar. Tanken är att vi ska meddela våra kunder hur gammal datan är och så får de göra valet om de vill använda den eller om de vill betala för att få den senaste datan samt uppdatera vår egna databas. Problemet ligger i att vi får rätt så mycket data från informationstjänsterna och vi vet inte om det är lagligt att lagra den på detta sättet. T.ex ägarens personnummer, adress osv. Som jag nämnde tidigare så använder våra kunder denna datan för att underlätta i sitt arbete och för att göra affärer. En sökning fyller i allt de behöver för att en affär ska bli möjlig, dvs tar bort stora delar av den manuella biten.

Jag har försökt läsa på om PUL men inte blivit något klokare. En snäll själ får gärna förklara för mig om det vi vill åstadkomma är lagligt eller ej.
Så som jag ser det så borde vara OK att lagra data om fordonet, jag vet däremot inte om ett registreringsnummer är OK att lagra eftersom det kan vara kopplat till en person. Angående personer så är jag inte helt hundra heller, man måste väl ändå få lagra information som används för att slutföra en affär?

Tacksam för hjälp.

Av Xclusiv8
Skrivet av Veni:

MySQL:

Lägga in:
INSERT into tblsexuelllaggning (namn, laggning) VALUES (AES_ENCRYPT('Kalle', 'minhemliganyckel'),AES_ENCRYPT('Hetro', 'minhemliganyckel'));

Söka fritext:
SELECT * FROM tblsexuelllaggning WHERE AES_DECRYPT(`laggning`,'minhemliganyckel') LIKE '%etro%';

För att dekryptera redan i MySQL:
SELECT AES_DECRYPT(namn, 'minhemliganyckel'), AES_DECRYPT(laggning, 'minhemliganyckel') from tblsexuelllaggning WHERE id = n;

Naturligtvis så får nyckeln kryddas några gånger med lite peppar och salt och skall förvaras på annan plats än där databasen förvaras.

Hur fungerar det med loggar? Kommer frågan loggas som den är på servern eller loggas den i krypterad form?

Av Xclusiv8
Skrivet av Awakeruad:

Du kan inte bara lägga datafilerna på en krypterad partition, och ge endast din databasmjukvara läs/skrivrättigheter?
Då är filerna krypterade, men access via databasen funkar precis som vanligt.

Det låter som en bra idé. Men om lösenord och användare av DB kommer ut så är datan läsbar. Jag tror att risken för att någon ska komma åt datan utifrån är större än att någon får tag på själva servern. Men jag kanske har fel

Av Xclusiv8

Krypterad data i databas, hur söka?

Hej!

Jag har en PHP-applikation som ska användas av personer som jobbar med känslig data. Därav behöver jag kryptera det mesta innan det förvaras i DB. Men för att den här applikationen ska vara användarvänlig behöver denna data även vara sökbar på ett smidigt sätt, dvs wildcard-sökningar osv. Jag har tänkt skriva något eget för detta men det är förmodligen en dålig idé, då risken är rätt stor att jag missar någon viktig detalj. Det måste väl finnas någon beprövad och smart lösning som löser detta åt mig. Jag känner inte till några bra lösningar och skulle behöva lite hjälp med hur jag kan lösa detta.
Är även lite osäker över vilka sökord jag kan använda mig av för att googla efter detta.

Tacksam för all information.

Av Xclusiv8

Jag vill gärna ha en, men verkligen inte för det priset. Högst 3500kr för den stora varianten.

Av Xclusiv8
Skrivet av tobbe32:

Tja, jag har precis köpt Apple TV och har sedan en tag innan en MacBook Pro 15" med retina display. Jag har upplevt samma problem som tidigare användare skrivit här. Har dock lite svårt att förstå varför detta säljs om det inte funkar?! Köpte detta främst för att kunna ha min dator vid skrivbordet men ändå koppla till TVn och lägga mig i soffan och titta film utan att flytta datorn eller använda lång sladd. Ser inte Beamer som en lösning då jag ska streama Twitch till TVn och Beamer verkar inte stödja det. Vad är detta ni pratar om att bara använda AirPlay och inte använda AirPlay Mirroring, hur stänger man av mirroring? Den speglar ju datorns skärm till TVn så fort man sätter på AirPlay? Hur fungerar de olika och hur stänger jag av/på mirroring?

Jag har samma problem. Att streama skrivbordet och sedan via datorn spela upp en film är långt ifrån optimalt. Jag har märkt att det inte spelar någon roll om jag kör trådlöst eller med sladd, det laggar oavsett. MEN! Om man använder en app som har airplay inbyggt, dvs du streamar via appen då fungerar det helt felfritt. Jag misstänker att delning av skrivbord inte riktigt är gjort för att streama film via. När jag kollar twitch så streamar jag från min ipad eller iphone. Då fungerar det perfekt.

Av Xclusiv8

1Password. Enough said!

Av Xclusiv8
Skrivet av elklazor:

Testade med en googling, kan rekommendera det i framtiden innan du skapar en tråd

https://support.shinywhitebox.com/hc/en-us/articles/200173280...
Avinstallation:
http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=477256

Tack, googlade först men hittade inget vettigt. Men det visade sig vara ett program som hade installerat pluginet. Det är borttaget nu.

Av Xclusiv8

Soundflower??

Jag brukar koppla min mac till apple tvn via airplay för att lyssna på musik. Nyligen upptäckte jag att det finns något som heter soundflower när jag ska välja min apple tv. Är det någon som vet vad det är? Jag har inget minne av att jag installerat något som heter soundflower. Vet inte heller hur jag ska få bort det.

Bild
https://www.dropbox.com/s/blrwaqpbrycjrd8/Sk%C3%A4rmavbild%20...

Av Xclusiv8

Mina granne har skaffat sig en ny flickvän, vilket är roligt för honom. Problemet är att den här tjejen tror att hon är någon sorts porrstjärna och låter som en brunstig jävla ko när de har sex. Det värsta är att de börjar sent om nätterna och väcker mig. Ibland blir jag väckt kl 4 på morgonen. De håller på upp emot en timma och under den timman tar hon fan inte efter andan. Andra gånger är det runt 23-01. Eller mitt på dagen när man har gäster över. Inte så kul om gästerna är äldre. Jag kan höra att andra grannar bankar i väggar, då skrattar de och hon väsnas ännu högre.

Jag har lämnat lappar på deras dörr flera gånger. Igårkväll tappade jag greppet och gick ner och ringde på mitt i akten. Jag är inte stolt över det men jag skällde ut grannen när han öppnade. Han lovade att de skulle vara tysta. Tro fan att halv sju nu imorse så blir jag väckt av kossan igen. Som att de hånar mig.
Det har kommit till den nivån att mitt liv påverkas eftersom jag inte får sova i lugn och ro. Har svårt att fokusera på jobbet osv. Min flickvän stör sig lika mycket men vågar inte säga till.

Jag har kontaktat hyresvärden och kommer framöver börja ringa störningsjouren varje gång jag blir väckt. Det har fan gått långt nog! Att de det ska vara så jävla svårt att visa hänsyn för sina medmänniskor!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Xclusiv8

Tack för svaren

Av Xclusiv8

Radiotjänst, ingen TV men digitalbox.

Hej! Snabb fråga.

Jag bor i hyresrätt och det ingår en digitalbox i lägenheten. Internet-tv antar jag. Hur som helst, jag har ingen TV så självklart är det ju jävligt löjligt att jag ska betala avgiften. Men det höll inte personen jag talade med i telefon om och skickade mig en räkning, vilken jag har betalat. Jag kan tycka att det är jävligt löjligt att betala för boxen när jag inte har möjligheten att utnyttja den. Jag har hört att man ska kunna förvara en TV för att slippa avgiften, går det göra likadant med en digitalbox? Dvs lägga ner den i källaren??

Tack för snabbt svar.

Av Xclusiv8

Jag blev uppringd av radiotjänst idag. Har du tv frågade personen i telefon? Nej, det har jag inte svarade jag, vilket jag faktiskt inte har. Så personen frågar har du en digitalbox som ingår i lägenheten. Ja det har jag men den är inte inkopplad då jag saknar en tv, svarade jag. Ja men då ska du betala tv-licens får jag som svar. Ahhhh va fan. Jag har ju inget val angående digitalboxen. Inte nog med detta så gjorde jag bort mig som fan, blev så förbannad över detta att jag började ljuga om att jag druckit och att jag sa fel. Bla Bla. Så inte nog om att jag ska betala något jag inte tar del av, jag får även känna mig som en jävla idiot!!

Av Xclusiv8

OS X Yosemite Continuity (handoff)

Kan någon förklara för mig hur handoff egentligen fungerar. Jag misstänker att data skickas till iCloud men skickas då all data eller är det genom det lokala nätverket som SMS, Email osv delas mellan mina enheter? Jag är nyfiken över säkerheten kring hela processen men hittar ingen information kring den. Det vore ju ytterst osäkert om allting skickades till iCloud och in i Apples fickor.

Annars är det en otroligt smidigt funktion. Speciellt möjligheten att svara och ringa direkt från datorn

Av Xclusiv8

Tack så mycket för era svar.

Skrivet av =JoNaZ=:

menar du hålla utvecklingsmiljödatabaserna syncade med live databasen?

Det brukar vara big NONONO att blande ihop live data och utvecklings data.

Både för att deploya live och köra en utvecklingsmiljö är docker ett fint verktyg.

Här är en bra video från spotify hur dom satt upp det: https://www.youtube.com/watch?v=pts6F00GFuU

Ja precis, databaserna som vi använder under utvecklingen. Oftast är det så att det tillkommer tabeller (eller försvinner) utan att alla vet om detta. Vi har svårt att samordna det hela. Vi har tänkt sätta upp en extern server endast för utveckling men det har sina för och nackdelar. Fördelen är att vi alla jobbar centralt, tillkommer det tabeller, ja då har vi alla tillgång till dem. En nackdel är att när vi ska ut till kund och behöver en databas lokalt så har vi inte tillgång till den centrala utan att först göra en db-dump. I dagsläget jobbar vi på så sätt att alla har en strukturell kopia av live databasen fylld med skräpdata.

Jag ska ta och kolla upp docker. tack

Av Xclusiv8

Hur hålla lokala database synkroniserade?

Tja!

Jag jobbar som utvecklare i ett företag där vi utvecklare en hel del webb-applikationer. På våra live servrar använder vi MySQL men har svårt att hålla alla våra lokala databaser synkroniserade mellan varandra. Vi är ett relativt nystartat företag och är rätt färska när det kommer till just den biten i arbetsflödet. Vi funderar på att sätta upp en lokal server som vi allesammans kan utnyttja men det skapar problem när man ska åka ut till kund för att visa en viss produkt osv.

Finns det några smidiga metoder/program som kan hjälp oss med detta?

Tacksam för hjälp.

Av Xclusiv8

App med matställen?

Hej,

jag är på jakt efter en app som visar restauranger i närheten av mig. Jag har testat yelp men den verkar missa en hel del. Finns det några appar som är skapade av svenskar för svenskar?

Tackar.

Av Xclusiv8

Vad jag förstår är spelet early access. Är det i spelbart skick?

Av Xclusiv8
Skrivet av leafbranch:

Det gäller väl allt, de flesta bryr sig inte försten det händer även om de vet eller inte vet riskerna?
Detta är inget unikt för teknik och vetenskap.

Det må vara så. Känns däremot som att det är mer utspritt inom de fälten.