Inlägg

Inlägg som Don Thompson har skrivit i forumet
Av Don Thompson
Skrivet av grimman:

Om jag sitter på Win8-licens, kan jag uppgradera till 8.1 då eller kostar det en näve extra slantar?

Bara att tanka ner och uppdatera helt gratis. Så svar Ja på din fråga utan kostnad

Av Don Thompson

har ett svagt minne men var inte Magnus & Myggan ett sådant spel tror jag?

Av Don Thompson

dock den 6600 som jag har nu klarar ju det rätt ok nu dock lite "sluggish" så att säga vid tillfällen jag letar efter något som kanske är lite bättre för sisådär 300kr eller så, är iinte någon av de ovan jag nämnt värt att ha ? För att öka prestandan. Är inte riktigt villig att lägga 750 kr då jag planerar en större uppdatering inte långt bort och då känns runt 300 kr mer värt
Typ den GT610 från komplett ser rätt ok ut eller?

Sen den 6600 flöt mycket fin fint i cs 1.6 hade fin fin FPS i den runt 70 låg den vill jag minnas. Jag är inte kräsen så mycket så kan som sagt köra på LOW och typ 800x600 bara det flyter på utan kännbar seghet

Men Tack för att du säger det angående GT 210 då vet jag i alla fall att den är inget val. Så de 2 första är väl inget att tänka på men de 2 från Komplett och den från Inet kanske är något?

Av Don Thompson

sorry för dubbelpost , ingen som har någon tankar eller tips? Skulle vilja köpa idag/imorgon

Av Don Thompson

Tack för svaret, dock vll jag för närvarande inte lägga 1000 kr på grafikkort då jag planerar en rejäl uppgradering längre fram som kommer innebära dator på kring 20k. Jag planerar ju inte heller spela BF eller något sådant krävande, sen spelar jag inte så mycket. Utan det blir väl typ CS:GO, AoE Online, TF2 och kanske nåt mer. Tänkte bara uppgradera några steg upp för typ 300kr som jag nämner som gör att typ dessa 3 spel och kanske andra flyter och/eller flytter bättre än de gör för närvarande.

Så åter igen så undrar jag om jag ska välja någon av dessa 5 jag nänmner i första inlägget eller om det finns bättre för runt 300 kr (+- 100 kr)

Då jag inte spelar så mycket är det mer än liten uppgradering när jag vill spela typ dessa spel och vill då att det ska flyta någonlunda, jag har inget krav på att det ska vara högsta upplösning med bästa kvalitet eller så. Kan tänkta mig att köra allt på längsta om så är saken.

Tackar igen för tips och råd ni har.

Av Don Thompson

Råd för lågbudget grafik

Hej.

Tänkta kolla med er om någon hade lite tips.

Jag har för närvarande en nVIDIA GeForce 6600 (NV43) 256 MB DDR SDram 128-bit GPU: 299.3 Mhz Minne: 250.6Mhz som sitter i datorn

Jag tänkte uppgradera den lite med något kring 300 kr eller så. Så den kan håller sig lite längre. Kanske kunna spela ett spel här och där som vilket ovan inte klarar alls eller knappt, och då möjligheten till HD serier/filmer etc men detta är väl inget krav då ovan redan klara 720p och allt bättre bör ju göra det också

Då så till saken. Jag har hittat 5 alternativ nedan som kanske skulle vara bra val. Dock är jag inte säker med det där på passivkylning känns som att den kommer tappa och kanske inte kunna ens komma upp i samma prestanda som den som sitter i nu. Har ni några tips på vilken av dessa jag bör köpa eller kanske något annat?

http://www.dustinhome.se/product/5010619276/gigabyte-geforce-...
http://www.dustinhome.se/product/5010611217/asus-geforce-210-...
http://www.inet.se/produkt/5409524/evga-geforce-gt-520-1024mb
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=758731
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=750753
Tack på förhand

Av Don Thompson

Hej.

Ja jag har testat med direkt ip också och ja porten är öppen, har testat 3389 för både udp/tcp endast tcp endast udp.

EDIT**
Nu någon vecka senare så har jag inte gjort något alls angående detta och det funkar igen. Hur och varför vet jag inte. Tänkte bara säga att det funkar.

~Don

Av Don Thompson

som jag trodde då att det var Tjänsten. Japp den har varit på hela tiden och jag har testat innan och nu igen från till och till från en annan dator. Fortfarande inget. Helt konstigt alltså.

Av Don Thompson

Jag kanske inte formulerade det så bra....Förklarade bara vad jag har gjort så att folk inte säger "öppna portar" osv osv. Det är redan i kryssat som 037180 säger. Jag har i princip inte använd fjärrstyrning ett par månader och så vitt jag vet har jag inte ändrat något på datorn, eller tja har ju formaterat den som du säger men vet ej om jag antingen har stängt av tjänsten i adminverktyg eller om jag har missat nåt?...Någon som vet vad tjänsten heter eller kommer på något annat som kan vara felet?

Av Don Thompson

Fjärrskrivbord

Hej.

Har lite problem med fjärrskrivbord som jag inte har haft innan. Jag vet att det finns en hel del klienter som man kan använda typ Radmin, ultra vnc etc etc för remote connect. Men av någon anledning gillar jag M$ Fjärrskrivbord tjänst som finns inbyggt i Windows XP.

....Nu Till saken. Jag har ställt in allt rätt(tror jag om jag inte har glömt något)
1. öppnat port på remote dator som jag vill komma åt.
2. lagt till användare på remote dator och lösen fanns redan sedan innan
3. gjort en no-ip adress

Sen försöker jag komma åt datorn genom fjärrskrivbord från en annan dator, men den bara typ "flashar" till och så händer inget efter det. Tidigare under året har det funkat utan problem. Någon som har några idéer om vad felet kan vara?

Mvh
~Don