Inlägg

Inlägg som CGD har skrivit i forumet
Av CGD

En okunnigs fråga

Om jag sätter en 240 GB:s disk som systemdisk, hur länge kommer den då att fungera? Har inte SSD diskar begränsad hållbarhet i förhållande till de äldre vanligare diskarna.

Av CGD

Men hur passar den placeringen av CPU sockeln med hålet i sidorna på datorlådorna? Sitter inte den här sockeln längre till höger?

Av CGD

Stäng av grafikkortet

Om nu alla CPU:er kommer att vara försedda med en grafikdel skulle det då inte kunna vara en fördel om den stora bättre GPU:en kunde vara avstängd när det inte fanns behov av den. Som nu när jag bara är ute och surfar på nätet.

Av CGD

Önskar mig mer minne.

Idag har jag Gigabyte EP45-UD3R Moderkort. Till det har jag 2x2GB Corsair DDR2 8500 C5D minnen. Nu vill jag ha 8 eller mer minne. Tidigare när jag tittade efter tyckte jag att jag såg 2x4GB sett men nu hittar jag inget. Om det finns kan jag då använda alla fyra stickorna? Hänsyn måste ju tas till att moderkortet håller.

Av CGD

Möjligt att det är så men det var ju nu inte det jag önskade hjälp med. Dessutom finns ju program som EasyTune till för oss vars intresse eller förmåga inte är så stor som din.

Men visst jag tar gärna emot en fullständig steg för steg förklaring från dig och vem vet jag kanske kan få det att fungera.

Av CGD

EasyTune6 började krångla.

Jag har ett Gigabyte EP45-UD3R moderkort, 4 GB RAM och en Intel E8600 CPU. Som standard skall ju CPU gå i 3.33GHz men med EasyTune6 höjde jag farten till 3,6Ghz endast genom att markera den stora gröna knappen. Så nu har CPU gått på 3,6GHz i cirka två år. Men nu plötsligt går det ner till endast 3,0GHz. Jag måste gå in och ställa om BIOS till originalinställningar för att återfå åtminstone de 3,33GHz. Så när jag startar datorn står det i BIOS att CPU går på 3.33GHz men startar jag EasyTune anges 3,0 som standard men jag kan få upp farten till 3,6GHz genom att trycka på den gröna knappen. Resultatet blir att CPU går ner till 3,0 GHz igen. Jag har prövat att radera och ominstallera EasyTune men med samma resultat.

Några idéer om vad som kan ha hänt och hur får jag upp farten till 3,6GHZ som man ju skulle kunna säga har varit standard på min dator under mycket lång tid.

Av CGD

Började brinna

Jag behövde ersätta två WD 500 GB med större. Med tanke på priset och efter att ha läst olika tester på Nätet bestämde jag mig för två Samsung Spinpoint F3. I onsdags när diskarna kom partitionerade jag dem och formaterade dem. Började kopiera över filer från de äldre WD. Jag var nöjd. Diskarna verkade gå tyst och fint och var snabbare än de äldre WD. När jag igår eftermiddag startade datorn började den ena att brinna. Först såg jag en mindre låga på utsidan men omedelbart därefter kom ett stort vitt rökmoln som såg ut att komma inifrån disken. Där han jag bryta strömmen för att omedelbart släcka lågan. Eftersom jag höll på att byta diskar var lådan öppen. Datorn och den andra F3:an fungerar fortfarande, som det ser ut, felfritt.
Att hårddiskar kan börja brinna så där plötsligt gör mig bekymrad. Jag kör många gånger datorn både natt och dag vare sig jag är hemma eller ej. Det skulle ju inte vara så kul om ens bostad brann ner.
Hur skall detta bedömas?

Av CGD

Mer/bättre svar

Skrivet av ph33r:

Lägg till denna i varukorgen: https://www.inet.se/artikel/6101343/fraktfritt-sweclockers-vi...

En av de stora anledningarna att jag började handla hos Inet var iaf för att Datorbutiken.com konkade och jag vägrade handla därifrån igen. Vad jag minns var det många "vars ska jag handla nu?" trådar och Inet vart snabbt en populärt svar.

Jag känner till den länken, men om jag är inloggad på Inets sida och har beställt några varor hur hittar jag då till denna "vara"?
Jag har tidigare handlat direkt i deras butik men det är ju klart lägre pris om jag kan handla fraktfritt och dessutom få varan hemskickad.

Av CGD

Fri frakt?

Hur gör jag för att få fri frakt?

Av CGD

Gud vad mycket ni skriver

Finns här någon som INTE fått sina varor men blivit av med sina pengar? Jag har läst en massa inlägg och ingen tycks verkligen veta något men många tror och antar.

Av CGD

Äntligen .... eller?

Den här lådan har jag verkligen väntat på. Den tycktes uppfylla det jag önskar av en låda. Deras tidigare låda har fått bra för att inte säga mycket bra omdömen.

Men så läser jag nu på denna test och plötsligt ser det inte så bra ut!
Fractal Design Define XL Review | bit-tech.net

Märk att R3 lådan har här fått ett riktigt bra omdöme.
Det blir till att avvakta och se vad andra testare kan komma med.

Av CGD

Mycket blev obesvarat

Bra låda för oss som har många diskar. "Handa" hade visst förslag som han inte skrev ut på bättre lådor.
Men det var en trevlig recession men lite ytlig så jag hoppas att det kommer upp en bättre TEST som går igenom lådan lite mer grundligt.
Sedan tycker jag att man kan klaga på Fractal Design. Ingen USB 3!? Det skulle underlätta om man kan koppla in sin bärbara USB 3 disk på fronten och slippa dra fram lådan för att komma åt kontakter på baksidan. Dörren som SweClockers tar upp, varför går den inte att hänga på andra sidan så som så många andra fabrikat klarat av?
Priset 1.100 Kr ser inte så dyrt ut så jag skulle, om lådan visar sig vara så bra som jag hoppas, kunna betala mer för USB 3.

Av CGD

Jag har ett Gigabyte EP45-UD3R moderkort och en Intel E8600 3,33Ghz.Jag har under lång tid, flera år, använt mig utav EasyTunes Quick Boost. Jag har använt den gröna som gett mig en fart av 3,6GHz. Visst märks det en skillnad. Först så startar datorn snabbare men efter ett tag har man vant sig. Vid ett fåtal tillfällen när datorn hängt sig har CPU höjningen gått tillbaka til ordinarie eller ända ner till 3.0GHz. Detta märks med en gång när man startar datorn.

Av CGD

Jag tror att många med stationära datorer inte vill öppna sin dator och sätta in nya hårddiskar skulle se en stor fördel med USB 3.

Av CGD

USB?

Men fortfarande bara USB 2.
Annars ser det mycket bra ut speciellt för en som mig som samlar på mig många hårddiskar. Det går att få in tolv stycken.

Av CGD

1920x1200 No more

Riktigt tråkigt att allt fler tycks överge dataskärmar för att i allt större utsträckning tvinga på TV skärmar.

Av CGD

Att USB 3 saknas är ju en stor miss. Även om det inte är allmänt förekommande idag så kommer det snart att vara det. Kanske kommer det då en B variant av lådan.
Fråga: Varför är det bra med nätaggregatet i botten. Värme stiger ju uppåt så placering högt upp borde ju vara bättre.

Läste detta i en tidigare artikel, "Anledningen till att Fractal Design väljer att inte använda USB 3.0 uppges vara avsaknaden av en enhetlig standard för pinnkontakter till moderkortet."

Av CGD

Jag skulle inte valt någon av de du nämner utan letat efter en med Upplösning 1920 x 1200. Men det ser ut som om skärmtillverkarna nedgraderar sig och det blivit färre med denna upplösning. Åtminstone så billiga som du önskar.

Av CGD

Geforce GTX 460 vs Intel E8600

Datorn idag består utav ett Antec Sonata Plus 550 som ju har ett nätaggregat på 550W. Vidare har datorn en Intel E8600 ett Geforce 8600GT fyra hårddiskar två DVD:er samt två minnen på tillsammans 4GB.
Jag hade nu tänk skaffa mig ett bättre grafikkort och de nya Geforce 460 ser ut att passa på längden. Det jag närmast tänker på är ett med 1GB minne eller ett med 2GB minne. Jag har idag en 19" skärm men tänker samtidigt byta till en 24" eller 26" med upplösning 1920*1200.
Finns det något skäl till att något av dessa kort inte skulle passa ihop med datorn?

Av CGD

Windows XP och Acronis true image home 2010?

Jag kör Windows XP och har lite problem med Acronis. Först fick jag problem med utdelade mappar. Detta kunde jag lösa med en registerändring. Nu är det uppdateringen av Nvidias drivrutiner. När jag försökte installera den senaste drivrutinen, 258.96, fungerade det inte och när datorn startades om fanns bara VGA drivrutiner att tillgå. Jag försökte då installera någon av de äldre drivrutinerna fast med samma resultat. Jag noterade också att Acronis lägger till en enhet i Enhetshanteraren. Eftersom jag misstänkte Acronis tog jag bort det från datorn och vips fungerade alla Nvidias drivrutiner så som de gjort tidigare, före Acronis.
Finns det någon registerändring för att få Acronis att samsas med Nvidia? Själva den grundläggande funktionen i Acronis, kunna göra backup av Systemdisken passar mig mycket bra.