Inlägg

Inlägg som CGD har skrivit i forumet
Av CGD

Fildelning från XP till Vista slutat fungera

Jag har en bärbar Vista dator som ansluter trådlöst till routern. En Xp ansluter med tråd. På XP har jag några mappar och skrivare utdelade. Kontot som finns på Vista finns också på XP med samma namn och samma lösen. Det har fungerat helt felfritt. Nu har jag bytt från NIS2010 till Microsoft Security Essentials och Windows brandväggen på bägge datorerna och nu får jag det inte att fungera. På Visa ser jag alla de utdelade mapparna och skrivarna. Skrivarna har jag full tillgång till så som jag ställt in det på XP. Mapparna däremot kan jag inte öppna. Får följande felmedelande, Media (En av mapparna) är inte tillgänglig. Kanske har du inte behörighet att använda den här resursen. Be serverns administratör om hjälp.
Det finns inte tillräckligt med utrymme på servern för att utföra detta kommando.
Jag har prövat att dela en mapp på Vistan och har då inga problem att nå den från XP. Har prövat att stänga av både brandvägg och virusprogram men som ni förstår helt resultatlöst.

Vad är det som blivit fel?

Av CGD

Jag är inte så kunnig i Vista men måste du inte redan innan installationen, ändra i BIOS och sedan väljer Vista rätt drivrutin. Att ändra efter Vista är installerat är inte helt lätt.
Men hur är det med drivrutinerna för Gigabytes SATA portar? Men i drivrutinerna från Gigabyte finns just en drivrutin på diskett för att installera Gigabyte Raid/ahci. Måste den installeras vi installationen av Vista?
Gigabyte har även en större modell utav denna drivrutin, runt 22 Mb. Så efter att ha ställt in RAID för Gigabyte (Onboard SATA/IDE ) I BIOS installerade vi den drivrutinen och sedan dog datorn.
Finns här ingen som Gigabyte kort där de har en RAID kopplad till de två lila SATA kontakterna?

Av CGD

RAID i Vista 64

Gigabyte moderkort med 6 Intel Sata kontakter och 2 Gigabyte Sata kontakter. Datorn använder de 6 Intel kontakterna till 2 DVD:er och 4 diskar. Alla körs i AHCI mode.
Jag vill nu koppla två externa diskar till Gigabytes kontakter och köra dessa i RAID. Hur gör jag det? Kan jag installera Gigabytes drivrutiner i Vista eller måste även dessa drivrutiner installeras i samband med att Vista installeras på datorn.

Av CGD

Kul med nya snabba saker, kan vi nu bara få mjukvaran att använda sig av all denna nya snabba hårdvara så hade det inte varit dumt.

Av CGD

Jag hade hoppats på en förklaring till att olika program som alla baserar sig på SMART uppgifter lämnar olika besked.

Av CGD

Kontaktade Komplett som jag köpt disken ifrån. De skulle hjälpa till men rådde mig att först köra Westen Digitals eget program, WD Data Lifeguard Diagnostic for Windows.
Detta programmet rapporterar inga fel. Men HD Tune och CrystalDiskInfo rapporterar fortfarande samma fel.
Hur skall detta tolkas? Alla hävdar ju att det är SMART data.

Av CGD

Current Pending Sector Count

En av mina hårddiskar, en WD Black 750 GB har i programmen HD Tune och CrystalDiskInfo börjat uppvisa Current Pending Sector Count fel.
Hur allvarligt är detta, kan det vara ide att formatera disken? Den är delad i tre delar.

Av CGD

Skulle vara trevligt om det kunde komma en test eller liknande på de nya lite större skärmarna 24" - 27" som håller sig inom en mer vanlig prisrymd.

Av CGD

Installera eller ej?

Jag har ett GeForce 8600GT och till synes inga problem är det ändå ide att uppgradera till denna nya drivrutin?

Av CGD

Om jag är intresserad utav en viss typ av filmer finns det då något sätt att hitta de som finns i 720 eller 1080 kvalité. Hurdant ljud kan man få, 5.1?
Samt går det att ladda ner och köra på TV:n.

Jag har 100 Mb internetuppkoppling och har märk att när jag ser en film i normal (lågkvalité) så flyter det bra men när jag byter till HD kvalité så laddar filmen inte ner i samma takt som jag ser den. Den stannar alltså flera gånger.

Av CGD

Varken Gigabyte eller Corsair rekommenderar det och när jag tidigare hade
två set av Crucial DDR2 BallistiX PC8500 2GB KIT, totalt 4GB så gick det hela sönder. Eftersom databutiken hade godkänt uppsättningen fick jag nytt moderkort och nya minnen. Två st 2GB Corsair minnen.

Av CGD

Mer minne. 4 Gb till 8 GB

Idag har jag
Gigabyte EP45-UD3R
Intel Core 2 Duo E8600 som körs i 3,6 GHz
Corsair 2 X 2048-8500C5D

Men jag behöver mer minne och tänkte byta till Corsair 4 x 2048 PC6400C4DHX

www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=378254&view=detailed#ProductTab...

Är detta ett bra val? Finns det bättre?

Göra det enkelt för mig och lägga till Corsair 2 x 2048-8500C5D tror jag inte fungerar.

Av CGD

Okej. Tack till er bägge. Jag är lite tveksam till att SID:arna kommer med i denna manöver men jag har inte lyckats hitta något annat på nätet. Det bästa man kan göra är att ta en kopia med specialprogram, typ Ghost, redan när installationen av Windows är nygjord. Jag har ett sådant program men glömde ta en kopia. Typiskt. Det tar ju lite tid att göra en installation men jag skriver en rad här när jag är klar.

Av CGD

OK MR_Lazy hoppas du ursäkta men vet du vad du talar om eller fårstår du inte vad jag frågar om?

Av CGD

Mr_Lazy, vad menar du med det? Du får ju helt nya SID:ar och därmed stämmer inga inställningar längre. Alla inställningar ligger ju i filer och kataloger och vänder sig till SID:ar som inte finns.

Av CGD

Vid en reparation av Windows ändras inte SID:arna men de gör ju det vid en ominstallation. Ett viktiga program sluta fungera och mina båda DVD:er började konstra när Windows en dag dog och systemåterställning och reparation hjälpte inte så nu är det ominstallation som står på tur. Jag har gjort det tidigare och vet att det som tar längst tid är alla inställningar.

Av CGD

Ja, just det Lovsta. Jag måste göra om alla inställningar. Det blir ju nya SID:ar när jag gör en ominstallation. Och jag har massor utav både katalog och filrättigheter.

Men kan jag spara ner de gamla och sedan byta dessa mot de nya jag får.

Av CGD

Spara SID:ar

Jag blir nog tvungen att göra en ominstallation av mitt Windows XP. Men jag tycker att det alltid blir trassel med SID:arna. Så frågan är kan jag spara ner SID:arna från min nuvarande installation och sedan bara kopiera in dem i den nya installationen?

Av CGD

När kan vi förvänta oss 26" och 24" modeller?

Av CGD

Det kan jag hålla med om, men jag hade hoppats någon visste varför det beter sig lite konstigt och vad jag kan göra åt det.
Det är ju inte så få inom Microsoftsfären som rekommenderar att man skall flytta sina användarkataloger bort från systempartitionen. Konstigt då att det blir svårare att flytta dessa kataloger och inte enklare.