Inlägg

Inlägg som CGD har skrivit i forumet
Av CGD

Byta hårddisk på en HP Pavilion dv7 1035

Jag har en HP Pavilion dv7 1035 med en AMD Turion RM-70 2GHz och 4 Gb minne. Nu vill jag
uppgradera dess Fujitsu 320 GB standardhårddisk till en WD Scorpio Black 250 GB för Vista och
program och en WD Scorbio Blue 750GB eller 1TB för alla mina filer.
Kommer detta till att fungera bra. Det jag är mest osäker på är värmen.

Av CGD

Uppgraderingskit ??

Först vill jag tackar för ett snabbt och önskvärt svar.

Uppgraderingskit är naturligtvis bra för de som redan har ett XL chassi. Men knappast för oss som kommer att köpa chassiet nytt. Kommer då inte chassiet att levereras fix och färdig uppgraderat? Jag undrar också om hålet i plåten bakom moderkortet. På bilder ser det ju stort ut, men kommer det att passa till de kommande moderkorten för Sandy Bridge-E. Processorsockeln är ju flyttad på dessa kort.
Slutligen en fråga som ni kanske är ovilligare att svara på. Kommer det att komma ett nytt chassi i still med XL men där hela chassit är uppgraderat? Kanske på de punkter som testare har anmärkt på.

Kan jag komma med en fråga till? Förslag på ett passande nätaggregat. Skall klara att alla hårddiskplatser används, två skivenheter, kanske två grafikkort, mycket minne, alla fläktar samt telefoner, USB minnen och annat som kan tänkas kopplas in.

CGD

Av CGD

Istället för Fraktal Design XL

Jag borde skaffa mig ett nytt chassi och när jag läste om Fraktal Design XL tyckte jag det var ett chassi som jag skulle kunna gilla. Det verkade vare ett chassi som satsade på tystnad samt att det rymde många diskar och nya stora grafikkort. Men USB 3 saknades så därför blev det omedelbart utsorterat.
Jag har nu sett att det kommer en uppdatering av R3:an till USB 3, så på annan plats här i Forumet har jag frågat Fractal Design om det kommer en liknande uppdatering av XL.
Men om det nu inte kommer något svar eller någon uppdatering, kanske ni andra här på Forumet har några chassin att rekommendera.
Jag har ju några önskemål som rekommenderade chassin bör klara av.
Det skall vara byggt med tystnad i åtanke.
Rymma många, tio, hårdiskar samt två DVD:er eller Blue Ray's.
Nya långa grafikkort måste få plats.

Men nu har jag också börjat fundera på att chassiet kanske skall vara anpassat för nya moderkort gjorda för Intel Sandy Bridge-E.
Men även idéer om vattenkylning har kommit upp. Om nu det finns något bra system som dessutom gör datorn tystare.

Av CGD

USB 3
Läste här, http://techreport.com/articles.x/21473 , att R3:an kommer uppdaterad med USB 3. Nu är jag mer intresserad av XL för att kunna få plats med alla hårddiskar och följaktligen undrar jag om det även kommer en uppdatering utav XL chassiet.

Av CGD

Det hade varit intressant att se Sweclockers testa denna skärm mot den tidigare i samma storlek.
Men att Dell i motsatts till så många andra levererar en upplösning på 1920x1200 är mycket glädjande. Hoppas denna vana kan sprida sig.
Annars undrar jag om det kommer en 27 tummare och vad den i så fall kan prestera och kosta. Min gamla 19" Philipsskärm kostade mig 6300Kr när den var ny och det skulle jag kunna tänka mig betala igen för en BRA skärm.

Ja, ja nu blir ju inte maxkill först fler gånger.
Men vad menas med avstängd? Från forumet eller från hela Sweclockers? Kan man inte bara göra ett nytt namn?

Av CGD

MSI GT780

Såg den här hos Sweclockers. http://www.sweclockers.com/nyhet/14224-msi-slapper-gt780-i-sa.... Tror ni det kan vara något. Men jag har ju också läst på här under tiden och det kanske kan vara en fördel att vänta på Sandy Bridge. Dom lär nog klara sig med enklare grafik för de spelar ju aldrig krävande spel. Men hur kan jag se vilken CPU som är Sandy Bridge?

Av CGD

sj6
Det där är väl inga bärbara datorer?
Döttrarna vill ha bärbara inte för att de brukar ta dem med sig, utan mer för att de är lätt att öppna lådan och lägga in datorn där.
När jag skall ha dator byggs det av mig själv i större låda som rymmer alla mina samlade hårddiskar. Nästan.

Av CGD

Dagens dator är en HP Pavilion dv7 1035eo. http://h10025.www1.hp.com/ewfrf-JAVA/Doc/pdf/c01560009.pdf
Den har ju uttag för två interna hårddiskar men som sagt den är väl ljudlig, speciellt i uppstarten och lång tid tar det också. Då har jag ända hämtat hem en nyare biosversion samt tagit bort alla program som inte behöver gå igång när datorn startas. Om jag har lite koll på vad som händer när jag startar datorn kan jag se att CPU:n ofta ligger på mellan 95 och 100%. Hårdisken som är en 5400 varvare visar att den också är en flaskhals.
Därför tänkte jag att den nya också skulle ha plats för två diskar. Jag kan då efterhand uppgradera den med en mindre SSD som systemdisk och en större vanlig disk för filerna, bilder musik och liknande. Kanske en Western Digital Blue 1TB:are. Den snurrar ju också bara i 5400 varv, men det kanske räcker när den bara är till för arbetsfiler. http://www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=140
Till Monarchy kan jag bara skriva att dagens dator kostade cirka 8000 Kr som ny och bägge mina döttrar ha var sin och bägge klagar på att de är slöa. Så en bättre dator skulle nog uppskattas. En ny dator kommer förmodar jag med Windows 7 64 bitars och bara det kräver ju ett rejält stort minne för att flyta fram på ett önskvärt sätt.
Jag letar ju på egen hand också men det finns rätt många bärbara så det ät därför jag kommer med frågan här. Någon kan ju komma ett riktigt bra förslag. Men det kanske är så att tio tusen inte räcker för att få det de vill ha.

Av CGD

Byta till en nyare dator

Dottern han idag en HP 1035 bärbar. Även om den fungerar OK så är den väl slö. Tar lång tid på sig att starta och är allmänt seg och lite högljud.
Nu skall en ny anskaffas och den skall för det mesta köra Internet, Messenger, Facebook och liknande samt allt på en gång.
Vad har ni för förslag på en ny. Den kan kosta upp till tio tusen, skall vara tyst och tillräckligt snabb. Om den rymmer två hårddiskar förutom DVD:en, så att den går att uppgradera till en SSD för Windows längre fram, så är det ett plus. Skärmen vill hon skall vara minst 17 tummar. Även om det nu är en bärbar så kommer den ändå normalt att bli en stationär så vikten är nog mindre viktig.

Av CGD

Uppdatera drivrutiner

Jag har ett GeForce 8600GT grafikkort. Just nu tror jag att jag använder 270.61 drivrutinen.
Var kan jag se vilken drivrutin jag har installerat? Under C:/nvidia har jag två 270.61 men också 266.58.
Bör jag eller måste jag uppgradera drivrutinen. Datorn fungerar bra vad jag kan se och tillför nyare drivrutiner något till äldre grafikkort. Även operativet, som är Windows XP, börjar ju bli lite till åren.

Av CGD

Windows 7 har ju sina fördelar men användarvänlighet är ju helt sopad under mattan. Därför använder jag XP så länge det går. Det vill säga så länge 4 GB minne räcker.
Kan Windows 8 ge tillbaka användarvänlighet eller håller Windows på att bli Mac?

Av CGD

PC beroende kanske?

Det beskrivs ju som ett nytt operativsystem. Inte ser det direkt dåligt ut heller.
Och bara tanken att det skulle kunna finnas den minsta chans till att Microsoft fick lite konkurrens och så att de började tillverka användarvänligare operativ igen är glädjande.

Introducing Commodore OS

"A distinctive, attractive, advanced and stable operating system experience"
Unleash your creative potential with our new Commodore operating system, a distinctive, attractive, advanced and stable operating system experience, that will come pre-loaded with dozens of the latest and greatest productivity, creativity and education software the open source world has to offer. Featuring dozens of exciting 3D games, the latest web browsing technology, a Microsoft Word compatible Office Suite, advanced graphical manipulation programs, 3D raytracing software, advanced software development tools and languages, photo and movie editing and sound and music composition programs, there is no task too big or too small for a Commodore or AMIGA to accomplish.

Feeling nostalgic? Commodore OS will also be classic Commodore compatible, able to run classic 8-bit, 16-bit and 32-bit era software via emulation. A beautiful user interface allows you to easily peruse games for the Commodore PET, Vic20, C16, C64, C128 and AMIGA. No need to bother with floppy disks, as many games can be legally puchased and downloaded from the internet directly on to your computer.

All our machines will also provide optimum software flexibility with the optional extra to run Windows software either from a dual boot menu at start up, or seamlessly integrated within Commodore OS itself.

More information will be available before launch. Please check back later for updates.

Av CGD

När nu Intel skall komma med en ny prestandasocket 2011 varför kommer de då med gamla saker. Borde vi inte fått en Ivy Bridge E.

Av CGD

Jämföra CPU:er

Finns det någon bra sida där jag kan jämföra olika CPU:er, för bärbara datorer, med varandra? För vanliga stationära datorer hittar jag långa listor men inget för dessa bärbara. HP dv7 6059 som jag har tittat på har en Intel Core i7-2630QM. Men det säger mig inte så mycket. Finns de också så man kan jämföra mobila CPU:er med stationära hade det ju varit bättre. Så exempelvis vad skulle man kunna jämföra en Core i7-2630QM med?
Slutligen, är det nya CPU:er på gång så att det skulle kunna löna sig att vänta ett litet tag.

Av CGD

Jag gillar inte riktigt Vista och Sjuan, tycker Microsoft har tagit ett stort steg tillbaka i användarvänlighet. Därför vill jag gärna kunna köra med mitt XP tills det blir dags för ny CPU och nytt moderkort. Idag har jag en Intel Dual Core E8600 och den fungerar än så länge helt OK. Men jag skulle gärna se att min gamla 19" skärm blir utbytt mot en nyare 24 eller 27 tummare. Men då är det ju frågan om det GeForce 8600GT grafikkort jag har idag räcker. Därav min fråga.

Av CGD

Nytt minnesrikt grafikkort i Windows XP

Jag har 4 GB minne, kör Windows XP Pro, 32 bitars, och tänkte skaffa ett nytt grafikkort. Grafikkortet jag tänker på har 1 eller hellre 2 GB minne. Men hur går det här ihop med internminnet?
Att ett nytt 64 bitars Windows vore att föredra vet jag men frågeställningen gäller just med Windows XP. Minnet skall paras ihop med en skärm som har minst 1920x1200 i upplösning.

Av CGD

hasenfrasen
Det är utifrån denna artikel som jag ställer frågan och så som du besvarar frågan tycks du i dela Adatas experters åsikter.

http://extreme.idg.se/2.1030/1.390569/computex-2011---minnesm...

Av CGD

RAM Disk

Med tanke på A datas nya 8 GB:s minnen. Hur använder man en RAM disk? Kan man verkligen lägga temp filerna där? Är det inte så att vissa filer vid en programinstallation hamnar där under tiden som en omstart måste göras.

Av CGD

Stor och läcker

OKEJ jag har en gammal Philips skärm idag och jag gillar Philips men skulle vilja ha en nu större. Denna så ju först ut att var ett alternativ. Men varför denna TV upplösning. Det borde minst varit 1920x1200. Högre uppdateringsfrekvens hade ju inte heller varit helt fel. 60 Hz räcker inte till. Vissa snabba rörelser blir ju konstiga. Hjul som snurrar bakåt och liknande.

Av CGD

En okunnigs fråga

Om jag sätter en 240 GB:s disk som systemdisk, hur länge kommer den då att fungera? Har inte SSD diskar begränsad hållbarhet i förhållande till de äldre vanligare diskarna.