Inlägg

Inlägg som CGD har skrivit i forumet
Av CGD

Det är GP batterier med olika storlek och kapacitet.
Men det ser ut som om frågan på en del hål har missuppfattats. Frågan gäller inte batterier som används utan det är batterier som bara ligger i en låda i väntan på att användas.
Vi har ju nu bara uppladdningsbara batterier men för att vi aldrig skall behöva riskera att stå utan batterier så har vi några som vi bara laddat upp och sedan lagt i en låda i väntan på att användas. Men hur länge kan de ligga? Tappar de sin kraft efter ett tag och måste ha sig en omladdning då och då?

Av CGD

Försök till överklockning blir underklockning

Jag har ett Gigabyte EP45-UD3R moderkort, Intel Core 2 Duo E8600 3,33 GHz CPU och 4 GB minne.
Jag har tidigare överklockat CPU:en med hjälp av Gigabyte Easy Tune6. Bara lite, till 3,6 GHZ. Men det fungerade bra under lång tid. Men så vid ett tillfälle där jag hade köpt två nya hårddiskar och installerat om Windows XP som problemen började. Första problemet var att när de nya diskarna bara hade gått en kort stund, luckan på datorlådan var ännu av, så började den ena disken brinna. Jag stod bara ett par meter bort när jag såg det så jag hann snabbt sätta in handen och släcka. (Fick ny disk på garanti)
Men nu har jag inte lyckat överklocka CPU.en. Försöker jag med Gigabyte Easy Tune6 så går CPU:en ner till jämna 3,00 GHZ. Jag är inte så kunnig i överklockning men när jag försökte överklocka genom att ändra i BIOS fick jag samma resultat. CPU:en går ner till 3,00 GHz. Kan hårddiskfelet, även om jag nu tycker det låter konstigt, lett till att något på moderkortet blev skadat så att överklockning blir omöjligt?

Av CGD

Uppladningsbara batterier

Det går åt så mycket batteri till allt möjligt idag så jag har bytt till uppladdningsbara batterier. Eftersom jag alltid vill vara säker på att ha fulladdade batterier har jag skaffat fler än vad jag behöver.
Så min fråga nu är;
Om jag laddar upp batterierna hur länge håller de sig uppladdade om de bara ligger. Vanliga batterier håller ju bra länge.

Av CGD

Inressant skärm.

Här stå det "The U2713HM marks the company's first Advanced High Performance IPS panel" vilket ju är tvär emot vad de skrev på Legit Reviews. Det här är kanske den skärm som DeepBlue skrev om i en tidigare tråd.
http://www.sweclockers.com/forum/101-skarmar-och-tv-apparater... Post 14

Av CGD

Billighets modell

På den här sidan, http://www.legitreviews.com/news/13803/ , kallar dom den för en billigare variant. Så vad är då skillnaden mot den vanliga varianten?

Här går det att se hur U2713HM ser ut, http://imgur.com/a/nMNVT

http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=18430233, Post 3 en massa siffror.

Av CGD

Fortfarande för låg upplösning men uppdateringsfarten har de verkligen fått upp! Men vilket grafikkort måste man ha?

Av CGD

Värmen i lådan.

När jag läser chassitester klagas det på värmen i lådan. Men om jag istället har en vattenkylning till både CPU och GPU förs inte då värmen ut ur lådan? Finns det några bra enkla vattenkylningsenhter som klarar av bägge. Tillkommer det något underhåll om man har vattenkylning?

Av CGD

Välja chassi.

Jag skall köpa mig en ny låda, men vilken.
Jag har tänkt mig en Antec P280 eller kanske den nya Fractal Design R4. Men det kanske finns fler alternativ där ute?

Jag vill att lådan skall vara tyst, kunna rymma minst 6 stora diskar och två SSD samt ha uttag för två eller helst tre 5,25" enheter. Det här klarar ju P280 och nästan R4. Jag vill ha två optiska enheter en Bluray och en DVD brännare. Det tredje facket är för eventuell fläktkontroll eller hot-swap disk. Diskett behövs ju inte när jag lämnar XP bakom mig.
Jag måste ju också skaffa mig ett passande nätaggregat som orkar driva allt ovan, ett riktigt bra GeForce kort, två 2,5" USB3 diskar och diverse fläktar. Jag vill ju inte ha ett onödigt starkt kraftkälla men den måste ju med reserv över kunna driva allt ovan. Dessutom sätter man ju ibland i en telefon eller en kompis USB disk eller vanliga USB minnen.

Av CGD

Jonas!

Jonas det här var en låda som du gav bra betyg men du gav ju även Antec P280 bra betyg. Nu saknar ju jag och troligen många med mig möjligheten att få hem några intressanta lådor för prövning innan vi bestämmer oss för vilken som skall köpas.
Båda lådorna ger plats för sex stora diskar och två SSD:er. Men på Fractal Designs låda saknar jag en 5,25" plats. En blurayspelare, en DVD brännare och ett fack i reserv. Hot swap disk kanske?
Så för mig och de andra här i tråden som undrar kanske Jonas kan vikta mellan Fractal Design Define R4 och Antec P280.

Av CGD

Är det en TV?

Det är en datorskärm och ingen TV skärm så vist borde upplösningen vara högre. Minst 2560x1440 på en 27" skärm. Och är det inte snart dags att höja bildfrekvensen. På de gamla CRT tiden kunde man ju köra 100 Hz eller högre. Jag tycker det ser så tråkigt ut när hjulen i spel snurrar baklänges.
Klart det hade kunnat vara kul med tre lågupplösta TV liknande skärmar men det gäller ju att få plats också.
Sist, varför envisas alla med dessa glasskärmar och alla dess reflexer. Min gamla Philipsskärm är mat och har inte samma problem.

Av CGD

Dr_Spackel. Jag har bara ett hål i väggen. TV eller telefon vill jag inte ha från BBB, bara datatrafik. Jag vet att jag skrev telefoner vilket ju inte var helt rätt. Det är våra mobiler som kan koppla upp sig mot routern och ladda ner datatrafik. Jag skall nu skaffa både ny TV och blu-rayspelare och bägge dessa kan ju koppla upp sig mot nätet. TV bilden kommer däremot från ComHem.

Av CGD

Jag det var lite dåligt uttryckt. Jag vet att det är dynamiska IP adresser jag får från BBB. Det är väl fem adresser om jag inte kommer ihåg fel. Jag kan inte ha en switch eftersom jag behöver mer än fem adresser. Jag måste dock erkänna att jag inte vet om jag vinner något på det. Tanken var att datorerna och routern skulle få adresser från BBB och de övriga sakerna så som telefoner, plattor och TV apparater skulle få adress från routern. Sweclockers testade för ett bra tag sedan en router av denna typ och gav den riktigt bra betyg men jag kan inte hitta den.
Idag har jag en D-Link DIR 615B som klarar 100 Mbits men kommer det att räcka för att klara av TV och dator samtidigt? Det är ju också tänkbart att jag kommer skicka TV program från datorn till TV:n. En NAS står ju också på önskelistan så farten måste ju upp!

Av CGD

Men Jocke92 det är inte namnet jag frågar efter, utan det är kommentarer. Om man tar upp den här datorn så finns det ett kommentarfält. Hur ändrar man i det?
Till den partition där alla mina musikfiler ligger står det i kommentarsfältet "Innehåller musik och andra ljudfiler" . Jag har nu flyttat alla filer till en större partition så nu står det samma i kommentarsfältet till bägge partitionerna och jag vill åtminstone få bort de på den gamla som nu inte har några musikfiler.

Av CGD

Nej Viktoris så enkelt är det inte. Jag tror mer på att jag använt ett annat program. Men om det är så som du tror så förklara hur det skall gå till.

Av CGD

Komentarer till hårddisk partitioner

Till en av mina hårddisk partitioner har jag kunnat skriva en kommentar. Så om jag i Windows XP öppnar upp "Den här datorn" och har valt detaljerad lista så står det under kommentarer att det är den partition där jag har min musiksamling. Men jag har helt glömt bort i vilket program som jag har möjlighet att skriva in kommentarer på detta sätt.
Vet någon här?

Av CGD

Router som kan ge flera fasta IP adresser

Jag har för mig att det här har testats en router som om man hade flera IP adresser från sin ISP, så kunde routern släppa igenom dem. Det var kanske lite dålig svenska hoppas ni förstår vad jag menar.
Men vilken router var det och finns det fler med den finessen?

Av CGD

Jag antar att det är en ny hårddisk du skall skaffa och inte mer minne.
Det blir inga problem. Det går bra att använda SATA 3 diskar även om moderkortet bara har SATA 2 kontakter. Du lär nog inte märka någon skillnad.

Av CGD

Disken är inte formaterad utan den är bara aktiverad och i satt. Jag använder kopieringsprogrammet TeraCopy Pro 2.27. Jag har inte tagit tid men skillnaden när jag kopierar mellan de andra diskarna säger ju lite det också.

Prövat att kopiera åt andra hållet från Green till Seagate F3 eller WD Black och då går det fortare. Runt 54 MB/s.

Av CGD

Jag har ett Gigabyte EP45-UD3R och det skall väll vara sex Intel och två JMicron SATA controller. Från tester har jag sett att båda dessa är lika snabba med 82 MB/s. Först hade jag WD Green 2 TB inkopplad i datorn via Intel kontroll och sedan med E-Sata och då via JMicron kontroll. Det gick lika långsamt. Jag har nu kopierat över 55 GB stora avi filer, 1 till 2.8 GB stora. Kopieringen ligger på en stadig fart av 13 MB/s. Jag kopierade då från en 1TB WD Black disk.
Det kan ju inte vara något fel i datorn för när jag kopierar stora mängder av små eller stora filer mellan Seagate F3 1TB diskar och WD Black 1TB diskar får jag mycket högre värde. Jag har ingen indexering inkopplad på någon disk.

Men som jag skrev i tidigare inlägg så fungerar Green disken OK när jag väl använder den så det är inte otroligt jag skaffar en till. Jag tänker också skaffa en ny låda, en Antec P280 för att få alla diskarna att få plats i lådan.

Av CGD

Hur kan du få så höga värden? När jag kopierar eller flyttar filer använder jag TeraCopy Pro och det är de siffrorna som programmet anger som jag skrivit här.
Jag har fortsatt att kopiera filer till WD Green 2TB och jag får som mest upp det i 23 MB/s.
Jag har också två Seagate F3 1 TB diskar och just nu kopierar jag 385 GB från den ena till den andra och då ligger det i snitt på runt 70 MB/s. Men det varierar från låga 45 till höga 110. Men diskarna hörs inte att de går.
Jag har en Antec Solo låda och den står på golvet nedanför mig.

Kan tillägga att WD Green 2 TB disken fungerar helt OK när filerna väl är kopierade till disken. Men fick köra den hela natten för att kopiera dit 250 GB filmfiler.