Inlägg

Inlägg som whataniceday har skrivit i forumet
Av whataniceday
Skrivet av cyklonen:

Mobilen är fysisk, men funktionen är inte det. En död, krossad mobil är fortfarande ett fysiskt objekt, men funktionen är helt borta. Ett pass som man spillt kaffe över är fortfarande ett pass. Och pass är inte i närheten lika stöldbegärliga, eller lika stöldmöjliga, som mobiler. Pass har man undanstoppade i innerfickor eller liknande, medan mobiler används "i det fria" stora delar av tiden, lätta att norpa för en förbipasserande skurk.

Ok, mobilen blir stulen på resan. Och sen då? Enligt mig så kan tjuven inte göra så mycket med mobilen. Och du skulle lätt kunna skaffa en ny och hämta hem ett nytt ID. Ser inte alls problemet.

Av whataniceday

Risk på sikt?

Jag tänker på ett annat perspektiv men är egentligen för dåligt insatt för att avgöra om det är ett problem eller inte.

Tänk att du ska utveckla en app eller spel och du gör det till både iOS och Android. Är det en enkel app så är inget problem du har tillräckligt med prestanda.

Men här tänker jag att det blir problem när det är vid nästa nivå av avancerade appar. Till iOS så kommer du då ha så mycket mer prestanda till din app jämfört med till Pixel/Android där du då måste göra vissa val för att få appen att flyta på bra.

Det kommer i slutändan att drabba oss användare som får sämre upplevelser över tid. Kanske inte just nu men om Apples chip fortsätter att öka väldigt i prestanda så blir det lidande eller vad tror ni?