Inlägg

Inlägg som Tommy_h har skrivit i forumet
Av Tommy_h
Skrivet av Fatmajk:

Att de ens funderar på att fortsätta CoD serien. Bara lägg ner skiten seriöst. CoD4 var det senaste jag tyckte var bra, resten är skripp skräp skrutt som man säger på ren skånska. Ok då, ett litet undantag för cod5 får jag väl slänga in.

Varför skulle de lägga ner världens mest framgångsrika varumärke inom spelbranschen? Vad pengar de skulle förlora..

Av Tommy_h
Skrivet av Henke420:

Det stämmer inte med CSGO. Ranking systemet i competitive matchar spelare med samma skill och det blir minst lika spelbart för en newbie.

Haha ja vet inte om det bara är på min nivå och om det är för att systemet är skit eller för att det 90% är ryssar som "boostar" sig upp i rankingen men det där fungerar inte alls!

Av Tommy_h
Skrivet av Roger W:

Hmm, jag trodde nog Kevin Spacey hade bättre omdöme (och bättre ekonomiskt ställt) än att han skulle ställa upp på nått sånt här?

Spelet verkar gå lite väl långt på sci-fi spåret, vilket personligen känns mindre intressant. (jepp, väldigt mycket Crysis och Titanfall-vibbar)

Dåligt ställt? Är väl en 5 år sen spelförsäljningen gick om filmer nu?

Av Tommy_h

Med tanke på att marknaden växt så in i bomben med förra generationen så vore det ju konstigt om det inte hade slagit försäljningen vid samma tidpunkt efter lansering!

Av Tommy_h
Skrivet av Schackmannen:

Pun intended?

Hehe nä såg det inte förens nu

Står att den körs i 1226MHz i Precision X och den är stabil i heaven med endast 25mV ökad spänning, dock så droppar den 10MHz då och då men i spel så tappar den aldrig i frekvens. Tror jag skippar att flasha bioset då prestanda räcker så länge.

Mitt ena kort dippar endast när det går över 80 grader, annars ligger de helt stabila medans jag spelar. Förutom när det kortet får för sig att det inte används så mycket och går ner på idle klock.
Vilket är jävligt märkligt för att jag antar att en gpu fungerar som en cpu så att även om all kraft inte utnyttjas så kanske det ger mer fps om man kör dom i högre frekvenser.
Blir så skevt det där när spelen är dåligt optimerade och nyttjar all kraft i datorn trots att den inte når upp till 120 fps?!

Av Tommy_h
Skrivet av Schackmannen:

Tycker du att jag ska flasha även om jag har en referenskylare?

Självklart, om du anser att du kan stå ut med ljudnivån samtidigt som du håller temperaturen i schack

Av Tommy_h
Skrivet av Schackmannen:

Har allt i signaturen.

Att GPU-z inte visar rätt är för att den inte visar kortets Max Boost, bara den vanliga boosten Precision X visar säkerligen rätt!
Custom Bios är det som gäller!

Av Tommy_h

Gäller det här även om jag synkar mail appen i telefonen till min hotmail?!

Skrivet av Zotamedu:

Hur menar du nu? Google analyserar bara ditt användarmönster i deras egna tjänster och de är öppna med hur och varför de gör det. Om du inte vill att Google analyserar det du gör så är det fritt fram att låta bli att använda dem. Hur kan du gnälla om mänskliga rättigheter när det är en fullt valfri tjänst från ett företag? NSA och FRA kommer du inte undan genom att byta till en egen mailserver. Google kommer du undan genom att låta bli att använda deras tjänster. Det är inte särskilt svårt för den som orkar lägga mer än fem minuter på att hitta alla alternativ. Vilken mänsklig rättighet är det som Google inte respekterar?

Nu låter jag väl som en riktig konspirationsteoretiker men det vore väl den absolut bästa fasaden?

Av Tommy_h
Skrivet av mrqaffe:

Man kan ju titta i aktivitetshanteraren hur mycket ram som webbläsarna tar, så här ser det ut för mig just nu och jag är glad att jag inte har bara 2 eller 4 GByte ram för det räcker inte ens till enbart webbläsarna.
Man får ju räkna ihop alla instanser av Chrome eftersom den sprider ut dem som den gör , men visst äter det ram att surfa idag.
http://ladda-upp.se/files/2014/b96001.png

Var det här ett exempel eller jobbar du verkligen såhär? Fy fan, 139 processer, kan ju inte vara ordning någonstans i den där burken!

Av Tommy_h
Skrivet av Full Strike:

Vet inte hur du använder din dator, men min ram-användning brukar ligga på 7-8GB normalt, utan att jag har något spel eller så igång. Självklart är det så att program använder mer minne nu än för 10 år sedan, framför allt för att de kan och för att det ofta ger en bättre användarupplevelse.

Haha va fan gör du med din dator då? Har aldrig maxat mina 8Gb.
Dessutom så nyttjar ju datorn mer minne om den kan och mindre om den har tillgång till lite!

Av Tommy_h
Skrivet av PuMaH:

Temperatur? Kanske har kortet dammat igen eller något, som tvingar kortet att klocka ner ibland för att inte överhettas.

Fast om den klockar ner korten så skulle ju loaden gått upp istället.

Av Tommy_h

Många spel idag som inte nyttjar 100% av gpun, Sällan mina 780n gör heller. Dels för att 4770k flaskar något och dels pga optimering.
Kan vara så att din processor redan har nått taket med, kolla det!

Av Tommy_h
Skrivet av Olegh:

Jag undrar var den här fixa idén om att alla behöver så j*vla mycket ram kommer ifrån. Vad är det man tror ska hända egentligen när man utökar RAM:et, utan att det ens var för snålt tilltaget från första början? Var det så för tio år sedan kanske, att RAM ofta underdimensionerades? Efter det har det levt vidare och blivit någon slags standardrekommendation, ett mantra som upprepas av otaliga papegojor utan någon egentlig grund..

Därför att det var så det marknadsfördes mot Svenssons förut, "MED HELA 4GB RAM MINNE" " SUPERSNABB" etc etc.. sen dess har det varit minnes-hets.
Därför man ofta ser dom här budgetkorten med mycket minne, "Det här kortet som har 512Mb måste ju vara mycket bättre än det med 256.."

Av Tommy_h
Skrivet av Ainok:

Nej, endast i 4,7 Ghz. Men det är väl ganska bra för 4670k? Eller?

Läste iaf igenom den här tråden du länkade, och jag lärde mig mycket nytt som jag tror kan leda till att jag kan komma högre och köra stabilare!

Haha ja det är jävligt bra!
Min första 4770k gjorde bara 4,2ghz på 1,26V. Min andra vill inte bli stabil i något över 4,0 oavsett inställningar!

Av Tommy_h
Skrivet av Ainok:

Har läst flera sådana guider, men en till skadar inte!

llc, uncore voltage och vrin vet jag inte ens vad det är

Det mest avancerade jag har gjort för att komma till 4,8 Ghz är följande:

Vccin på 2.2 volt.

Ring ratio 4,5 Ghz och Ring volt på 1,35

Cpu ratio 48, cpu volt på 1,42

Men jag får det inte stabilt! Ska läsa den där guiden du länkade så får vi se vart det slutar.

Namnen varierar bland tillverkarna, finns en uppslagsverk där i guiden.
Ring Ratio antar jag är samma som Uncore!
Är den stabil i 4,8?

Av Tommy_h
Skrivet av Ainok:

Söker lite visdom från de som är mer insatta än jag.

Byggde nyligen klart min custom loop och vill såklart börja överklocka min 4670k nu. Mitt moderkort är ett msi g45-z87 Gaming.

Har framförallt lite frågor om volt. Jag har som mest vart uppe i 1,4 volt och det var på 4,7GHz vilket är det högsta jag har lyckats med så länge.

Max temp då ligger på 67 grader på varmaste kärnan så temperaturen är inget problem.
Jag siktar på iallafall 4,8 Ghz daglig klock. Men jag får det inte att gå. '

Hur mycket volt anser ni är acceptabelt för bench och 24/7 drift? Temperaturer oroar jag mig inte för, allt under 80 grader är ju lugnt, men jag undrar mest över volten? Cpu tar väl skada oavsett om temperaturerna är bra eller ej?

Det gör dom ja, men enligt många snackar vi en degradering från typ 15 till 10 år, motsvarande, och då har du ju bytt cpu säkert 2 gånger till.
Det är så himla mycket mer att pilla på än bara spänningen till CPUn idag. LLC, Uncore Voltage, VRIN och säkert en hel del mer! Finns en kanonguide på overclock.net!

http://www.overclock.net/t/1411077/haswell-overclocking-guide...
Rekommenderar att du läser igenom den för att få den toppstabil!

Av Tommy_h
Skrivet av Chourou:

Hur kommer det sig att de ändrade helt och hållet nu? Sålde 8an dåligt?

Det är så microsoft jobbar! Kollar bara hur det gick med Xbone vs PS4... oj oj oj vad de ändrade på sig många gånger!

Av Tommy_h
Skrivet av -8-DEAMON-8-:

Är det fri tolkning av "det här"?
För isåfall tolkar jag "det" som det du hade skrivit i inlägg #57, 2014-01-09, 13:52:

För jag tänkte att 9 Januari + 3 månader skulle kunna vara 9 April? Så 9 april är ju straxt! Då tänkte jag att det var läge att känna av läget genom denna tråd.

Det låter bra att den iallafall kommer runt juni. Men var står det? Att det kommer i mitten av juni?

Undrar för övrigt varför det går så segt för Asus att få ut skärmarna på marknaden Vad gör dom egentligen? Kan knappt vänta längre ^^ :>

Haha, jag skriver nog i två trådar utan att tänka på det!
De svarade mig på facebook när jag frågade så därför vet jag att det är i juni

Av Tommy_h
Skrivet av -8-DEAMON-8-:

Är det fortfarande ASUS PG278Q som gäller?

Ingen som hört något om när den kommer?

Trodde jag hade skrivit det här?
Men iaf så kommer de första leveranserna skeppas i mitten av juni!
Så kan tänka mig att köpa en lagom till jul nästa år, kommer ju inga roliga spel till sommaren och då kan man ju inte sitta inne ändå

Av Tommy_h

Mja, de flesta kommer nog köpa på som vanligt. Jag menar, man betalar ju redan idag 150% av vad ett vanligt spel kostar för att få spela det senaste Call of Duty.. tragiskt!