Inlägg

Inlägg som lossah har skrivit i forumet
Av lossah

Ifrån USA, tänker inte köpa därifrån. Den ena verkar fått kassa betyg och den andra är audio only, den kommer inte fungera som en BT-enhet (högst troligast) precis som inte Avantree gjorde.

Skrivet av dannesthlm:

Du lär väl vilja använda någon modell med extern antenn till att börja med. Det borde väl vara ganska rimligt att adaptrar stora som en lillfingernagel inte fixar någon mottagning.

Har testat med antenn. Avantree DG60 har. Den kör också audio only. Problemet för mig är inte distansen, problemet är att jag vill ha 100% fritt från störningar/drop outs när jag sitter vid datorn.

Frågan är vilken adapter som ger stabilast signal (nära håll). Om det också påverkas av antenn, vilket chip, divrutin, eller vad det kan vara.

https://www.amazon.se/gp/aw/d/B09MZ8715D/ref=cm_cr_arp_mb_bdc... det är väl den eventuellt man kan testa.

Av lossah

Rekommendation BRA blåtandsadapter

Hej!

Har testat runt olika blåtandsadaptrar till mina BT inear-lurar men ljudet kan hacka till till och från och uppkopplingen är inte 100%, vilket jag önskar. Har testat flera olika inear-tillverkare/modeller.

På telefonens BT är uppkopplingen alltid helt felfri på alla.

Kör med en USB förlängningssladd vilket är ett måste, får störningar annars, både på Asus och Avantree.

Kör just nu Asus BT500, har även testat Avantree DG80 samt DG60 men vill gärna slippa ha Audio-only då jag har andra enheter som behöver BT.

Alltså, telefonens BT, är den så överlägsen alla adaptrar som finns?

Också, varför finns det i princip inga blåtand 5.2 adaptrar? Standarden släpptes ju för 2,5 år sedan.

Om ni har något tips på en riktigt bra vore det underbart (behöver inte vara 5.2). Tack!

Av lossah

Måste ta bort och paira om BT-kontroller varje gång jag öppnar spel

Hej!

Jag har en Nintendo Switch Pro Controller (via BT) jag spelar Rocket League med. Varje gång jag ska starta spelet så måste jag ta bort handkontrollen helt i Windows och paira om den. Handkontrollen registreras inte när jag startar Rocket League.

Den står som "Ansluten" i blåtandsinställningarna men lamporna på handkontrollen lyser som om den ska paira (blinkar fram och tillbaka) så fort jag klickar på en knapp på dosan.

Finns det något sätt att ha handkontrollen ansluten som den ska? Och slippa ta bort enheten och lägga till den varje gång jag öppnar ett spel?

Tack för svar!

Av lossah
Skrivet av Bellerefon:

Är det någon mer här som roar sig med att åka "snålt" med förbränningsmotor?

Jag gör det nästan varje gång jag åker bil, framförallt när jag åker "långt" (typ över 2mil). Sjukt snål är jag, men jag tycker det är roligt på ett sätt att se hur lågt man kan komma. Lyckades få 0,44l/mil (bensin, Honda Civic -17 1.5t)) från Norrköping -> Söderköping. Det är nog rekordet.

Av lossah

Jag gissar också att det finns jäkligt mycket fake-kablar, som det finns fake-laddare. Finns många sidor som säljer "Samsung laddare" som är kopior. Men den från Inet bör ju t ex inte vara något problem med.

Av lossah
Skrivet av pv2b:

Ja men herregud, det är ju svårt att jobba, eller hur?

Ska nog också börja använda den ursäkten på jobbet. Nä, jag skiter i att göra det jag ska göra, för det är för jobbigt.

Finns ju iofs annat som personal i butiker/lager kan syssla med istället för att sitta och vara petnoga med tekniska detaljer på varenda produkt, som du själv kan hitta information om på typ 1 minut.

Av lossah

För att just kritisera texten så hade den ju kunnat formuleras lite annorlunda.

Däremot tycker jag absolut INTE, att företag ska ha koll på alla specifikationer. Jösses, vilket jädra jobb. Vill man vara säker på en sak så kollar man på tillverkarens hemsida.

Av lossah

Fordon, ja! Bara elbilar? Absolut inte.

Av lossah

Grejer jag köper ifrån Amazon är grejer som jag inte kan få tag i på andra ställen. Det är väldigt många diverse grejer dock, adaptrar etc som jag vet har kvalité. Att köpa liknande i en svensk butik är antingen:
1) Dålig kvalité
2) Svinmycket dyrare

Dessutom har jag ingen koll på hur bra produkten är i förväg vilket man ofta har på amazon i form av många recensioner.

Senast köpte jag trådlösa inear-hörlurar, som också fanns i andra svenska butiker. Problemet är att jag kan omöjligen veta passformen, hur pass jag gillar ljudet etc så jag MÅSTE testa hörlurarna, och det enda företaget som erbjuder retur på inear är amazon så vitt jag vet.

Av lossah

En skatebok från när jag var typ 13, tror det är den senaste. Är 35 idag. ^o)

Av lossah
Skrivet av urban22:

(då övriga medresande saknar körkort)

Detta måste du tänka dig för väldigt noga. De har inte körkort så de vet inte att man lätt blir distraherad, framförallt när du precis tagit körkort.

Jag hade en kollega som var mästarens mästare på att distrahera, han var ändå över 30 år, men hade inget körkort, så han var totalt omedveten om att du måste faktiskt fokusera på vad du gör i trafiken. Titta inte bort på något bara för att en kompis säger att du ska göra det. Kolla inte på någons kompis mobiltelefons skärm på något skoj och tänk "det är lugnt jag hinner". Informera om att du måste fokusera på din körning.

Det är SÅN, skillnad, på att åka med folk som har körtkort vs folk som inte har. Folk som inte har har ingen uppfattning om när det krävs uppmärksamhet av dig i trafiken etc, vad du måste hålla koll på hela tiden. Bilar bakom dig, bilar framför dig, dåligt väder, dåligt sikt. Någon bil som kommer i 200km/h på en motorväg och du totalt missar bilen för att du blev distraherad av din kompis i några sekunder och ska precis köra om framförvarande, etc etc.

Av lossah

Upplåsningar är runt 70-90. Men det är typ för att kolla något snabbt bara.

Skärmtiden låg på 1h 40min förra veckan per dag.

Skärmtiden på datorn däremot, ska vi inte tala om...

Av lossah

Som sagts ovan här. En disktrasa som är fuktig är helt klart riktigt effektivt. Har 3st norska skogskatter och det fungerar kanon.

Av lossah
Skrivet av Segafreakone:

Använder en sån här och tycker den fungerar bra, används till mobil, surfplatta och tangentbord:
https://i.imgur.com/GGNlAIS.gif[

Har en exakt likadan. Bland det bästa köpet jag gjort, framförallt till bilen. Blir som att ha trådlös Android Auto.

Av lossah

"Det gör jag inte alls" var det första jag tänkte när jag såg rubriken. (Heter samma sak).

Inser just att min kommentar inte ger ett skit men, kan vara kul att skriva en sån också.

Av lossah

PC Gamer och PC för Alla. Det bästa var helt klart demosen man fick med.

Av lossah
Skrivet av Matvraket:

Inte Dreamhacks fel att staten ger bort pengar. Problemet är att staten ger bort pengar.

Hur kan du på riktigt säga att problemet inte är hos Dreamhack? Du tycker det är OK att fuska med bonusar hit och dit till enskilda personer utan att man behöver stödet? De där pengarna hade kunnat gå till andra behövande i samma situation, mindre företag etc.

När företag sätts dit för fusk, straffas dem egentligen? Eller räknas det ut en summa helt utan konsekvenser? Dvs bara tillbaka stödet? Jag kräks på såna här giriga äckliga företag som fuskar med detta. Korrupt skräp.

Av lossah
Skrivet av mrqaffe:

Eller så monterar du en fast batteriladdare i bilen och ser till att alltid koppla in väggkontakten när bilen inte används. Är det verkligen så roligt att sitta och spela i bilen i stället för "hemma" eller varför gör du det ?

Får titta på en sådan lösning.

Ja när man har en kroniskt sjuk flickvän som gör att man inte kan spela musik i högtalare (pga blir ännu sjukare) så behöver jag gå till bilen, om jag inte vill lyssna i hörlurar.

Av lossah
Skrivet av Paddglutt:

Allt beror på vad du har för batteri, är det vanligt syra, eller AGM eller Lithium, oavsett vilket så kommer allt ta mindre stryk om du laddar det, för om du fortsätter lyssna på musik med en volt nere på 11 så kommer antingen batteri eller slutsteg ge upp snart, man ska som regel ALDRIG lyssna på musik under 12V

https://i.ibb.co/sy9sx0q/20220208-123405.jpg

Så ser batteriet ut och det är en Honda Civic -18.

Nu är enligt laddaren batteriet fulladdat och bilen visar 12,2v med stereon på bara ("tillbehörsläge" enligt instrumentpanelen)

Jag får fortsätta ladda det väldigt ofta helt enkelt.

Av lossah
Skrivet av nikwad:

Mäta strömmen som går till stereon och eventuellt slutsteg?

Edit. alltså, skaffa en strömtång som du sätter på matningen.

Orkar du gå in lite mer detaljerat? :/ Det är svårt när man inte kan något om el. <3

En multimeter fungerar inte? En sån har jag hemma nämligen.