Inlägg

Inlägg som lossah har skrivit i forumet
Av lossah

Relaterat till TV eller ej vet jag inte, men är det värt att köra på MediaMarkts 5 års garanti-grej för 1,5k? Menar, köper man en TV för 14-16k så känns det rätt bra med 5 års trygghet. Vet inte hur mycket tjafs det kan bli om man utnyttjar reklamationsrätt dvs 3 år.

Vet inte alls hur vanligt det är att TV går sönder nu för tiden. Jag har 2st Plasma från LG som hållit i en förjäääääkla massa år nu.

Lutar åt en Q70B.

Av lossah

Vi har en Xiaomi 1C med 3st innekatter, norska skogskatter i en lägenhet + pellets som kattsand. Tar upp detta utan några som helst problem. Billig och fungerar helt perfekt. Har även 2st ryamattor som den tar upp hår ifrån utan problem.

Av lossah

Sånt här händer där jag jobbar väldigt ofta, vi skickar ut/producerar om det bara.

Av lossah
Av lossah
Skrivet av mrqaffe:

Det viktigaste är att spänningen inte är för hög, är den eller strömkapaciteten lägre så kommer du inte att kunna spela lika starkt eller spela alls men inget brukar gå sönder av det.

Däremot är väl S7 en förhållandevis stor maskin så det kan vara värt att skaffa en bra nätdel till den, med bra så menar jag inte bara lagom stark utan en med en ringkärnetransformator i stället för den switchade sak som de levereras med och som jag antar att du ersatt med en annan switchad modell.
Kinaprylarna levereras ofta med rätt dåliga switchade nätdelar för att spara pengar.

Tusen tack!

https://www.amazon.se/PFMY-Universal-Universell-N%C3%A4taggre...

Är denna 19v, 4.74 ampere på F-adaptern? Förstår inte riktigt då det står 3.95 amp/4.74 amp. Vill försöka hålla mig lågt i pris. T ampen är ju inte speciellt dyr så känns onödigt att lägga massa pengar på den.

Av lossah

Ny strömadapter till t amp, behöver lite råd med speccs

Hej!

Har en Muse S7, den nuvarande strömadaptern har en ampere på 4.74, dock är den sönder och jag har en hemma med ampere på 4.17, den passar och den fungerar med förstärkaren. Frågan är, vågar jag använda den? De flesta t amps verkar köra med 4.74 amp-adaptrar vad jag sett, frågan är ligger de på gränsen? Eller finns marginal?

Jag hittar verkligen inte specifikationerna för denna amp.

Är inte direkt haj på el som ni förstått.

Tusen tack för svar!

Av lossah
Skrivet av Ricky83:

<Uppladdad bildlänk>

Honda Power!

Honda Power!

Av lossah

Halloj!

Är ute efter en 75" TV med budget på max 16-17k.

Är väl främst denna som jag fastnat för:
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5734738 (Samsung QE75Q70AATXXC)

Spelar aldrig utan kollar serier bara, har fönster framför TVn så behöver något som inte reflekterar så mycket (har en Plasma nu så allt lär väl vara bra mycket bättre).

Vad tror ni, är det värt att invänta Black Friday? Har inte direkt bråttom, även om det vore roligt att få en TV tidigare än då. Är ju en 2021 som inte tillverkas mer så gäller väl också att den inte hinner ta slut.

Av lossah

Skulle säga att det beror helt på vad för ekonomi man har. Har man dubbla inkomster, ja, då är det i många fall väldigt lätt att köpa kontant och några tusen eller till och med 10 000kr är småpengar. Dubbla inkomster är ett jäkla fusk, imo. Helt sjukt vad stor skillnad det är.

Har man EN inkomst och räknar på månadskostnaden, man räknar på att man har råd med de där extra hundralapparna i månaden och räntan är bra/ingen ränta så varför inte.

Av lossah

Kan hålla med om att BT är mer ostabilt med Windows än typ tele. Och då har jag testat säkert 7-8 adaptrar bland annat alla Avantrees olika lösningar. Kör just nu DG60 och ljudet hackar ändå till ibland. Haft extrema problem med känsliga BT-enheter tills jag äntligen hittat en kombo som hyfsat fungerar.

Av lossah
Skrivet av mrqaffe:

Det är den enhet som du använder för att spela upp ljudet som du ska reglera volymen i när du matar ut ljudet via BT men win brukar inte ändra sina kontroller pga en omstart heller så nått är underligt där också, du kanske har stökat till win och egentligen skulle behöva installerat om.

Vad är det du använder för att ta emot ljudet och spela upp det och fungerar inte den apparatens volymkontroll ?

Känns jobbigt att behöva installera om. :/ Programmet jag kör ska i teorin kunna ändra volym efter omstart om det vore typ, ett inbyggt ljudkort dvs?

Jag kör trådlösa inear och går inte ändra volymen i appen. :/

Av lossah

Ändra default-ljudvolym i Windows

Hej!

Ber verkligen om ursäkt i förväg men jag hittar verkligen ingenting, förutom en tråd via google.

Det enda svaret jag hittat är en person som skapat ett program som körs via .bat "SetVol" men det, av någon anledning fungerar inte. Det fungerar att ändra volymen etc i .bat-filen men så fort jag startar om datorn så är den tillbaka på 100 igen, trots att jag ändrar i den att den ska köra en viss nivå vid varje omstart.

Finns någon annan lösning? Jag har inget "inbyggt" ljudkort utan kör med:
https://www.amazon.se/gp/product/B0881X4MB2/ref=ppx_yo_dt_b_a...

Så fort jag startar datorn så är det maxvolym på. Är det den som spökar? I så fall, hur ändrar jag volymen på den?

Tack för svar!

Av lossah

Grafikkorten har väl alltid varit dyrast på en dator, därefter CPU. Men kom igen...? En riktigt bra spel-CPU kostar typ, 3-4k? Motsvarande grafikkort 12-21k? Priserna, när jag höll på med datorer och var betydligt mer insatt än idag, skiljde det kanske 1-3k. Galet.

Av lossah
Skrivet av Aeig:

Förhoppningsvis kan några år av stagflation, sämre levnadsstandard, och allmänt hårdare tillvaro få den stora massan att vakna
Mvh

Jag och min sambo hade fått betydligt sämre levnadsstandard och hårdare tillvaro om det var det motsatta. Så förstår inte din poäng riktigt.

Av lossah
Skrivet av Lagerlöf:

Det är väl också olagligt iofs

Även om det är olagligt skulle jag skita fan i det. Tycker det var helt rätt gjort, ännu bättre om han konfronterade idioten.

Jag kräks av ohederliga människor när man säljer/köper begagnat. Använder Tradera så mycket jag bara kan. Älskar betygsystemet.

Av lossah
Skrivet av Mayhem SWE:

Ehh, kabelns tjocklek i sig spelar ingen roll men hänger förstås indirekt ihop med hur många tåtar den innehåller. Det väsentliga är väl om kabeln är specad för att endast överföra ström eller om den även överför data och i sådana fall begränsat till USB 2.0 eller 3.0.

Aha, så jag behöver kolla efter möjligheten att överföra data? I specifikationen.

Av lossah

Vad ska jag kolla efter om jag vill ha en USB C-kabel med vissa krav?

Hej!

Som t ex USB-tethering. Fungerar inte alls att göra med vissa USB C-kablar, medans vissa fungerar bra. Lite tjockare USB C kablar fungerar vad jag märkt? T ex https://www.amazon.co.uk/gp/product/B010SFDKC6/ref=ppx_yo_dt_...

Jag behöver köpa några nya men hur vet jag vilka kablar som klarar det? Samma med t ex Android Auto, alla kablar fungerar inte, tunnare USB C-kablar fungerar inte, måste vara lite grövre. Är det överföringshastigheten som avgör på kabeln om det fungerar eller inte?

Tack för svar!

Av lossah
Skrivet av mr_sQuinty:

Troligen en returstörning , lokal i ditt område , ring och felanmäl.

Gjort! Tele2 kunde inte ens se min uppladdningshastighet (han visste inte varför), bara ner, ner är som den ska. Väntar återkoppling sedan imorse.

Av lossah

Någon annan med riktigt usel uppladdningshastighet idag? Har runt 0.7-1mbit/s. Haft hela dagen.

Av lossah
Skrivet av dannesthlm:

Ja, den är gammal och inte enligt nyaste standard. Jag kan inte se den exakta modellen eftersom inteldrivrutionen syns i enhetshanteraren, men ungefär denna modell rör det sig nog om.

https://www.amazon.com/ASUS-PCE-AC55BT-B1-Wireless-Bluetooth/...

Edit:
Eftersom denna modell är relativt gammal och heller inte verkar gå att få tag på kan kanske denna lite nyare fungera om man har tur?

https://www.inet.se/produkt/5410639/asus-pce-ax3000-bt

Senaste bluetooth är svår att hitta bland modeller med externa antenner om man nu inte vill köpa konstiga märken från vissa internationella marknadsplatser. Tror dock inte att du kommer att ha något problem med BT 5.0.

Något som kanske inte hade varit någon nackdel skulle kanske varit om den medföljande antennen sitter på sladd istället för att pluggas in på baksidan. Då kan man ställa den på skrivbordet eller ovanpå datorlådan och maximera räckvidden,

Tack för tipset!

Ja det håller jag med, det vore det bästa. Så ska kolla upp den på Amazon, troligtvis:
https://www.amazon.se/ZEXMTE-Bluetooth-adapter-anti-st%C3%B6r...

Eller den du länkade.