Inlägg

Inlägg som Demonlord har skrivit i forumet
Av Demonlord
Skrivet av akke92:

Har ingen kylpasta på lager och har ingen aning vilken sort man ska införskaffa? kan du något bra märke som är billigt men ändå bra?

Jag brukar använda Arctic Silver 5 eller Arctic cooling MX-2. Jag brukar anv aceton eller nagellacks borttagning när jag gör rent cpu och kylare från gammal kylpasta.

Av Demonlord

Låter konstigt iom att hdd börjar arbeta som Sören. Låter mer i mina öron att det kan vara knas med antingen hdd eller moderkort eller båda. Rekommenderar som föregående talare testa minnen i ett annat mb och testa hdd i annan dator. Alternativt stoppa in hdd i annan dator och ladda ner hdd test program från tillverkarens hem sida. Går disken igenom testen och om minnena fungerar korrekt i annan dator så är det mb som skall bytas ut.

Får du några blå skärmar? Ofta när man har minnes problem så får man bsod, Kolla nät agget för säkerhets skull med man kan få märkliga problem när dom håller på och ge upp...

Av Demonlord

Har du testat ett annat nät agg? Snurrar cpu fläkten? Är dioderna färg kodade kolla manualen i bland så kan det finnas färg kodning. Piper datorn när du startar kolla pip koder. Bara lite tips....

Av Demonlord

Se till att ha hela under armen liggandes på bord eller armstödet. Så slipper du ont i armbågen och axel.

Av Demonlord

Jag tycker detta låter bra och lovande. Jag har en tendens att gå kvar i det gamla där detg var bättre kompatibilitet om man hade chip-set, gpu och cpu från samma företag. Jag kör AMD på min gaming rigg men min htpc är en Intel/nVidia skapelse. Jag antar att det har varit plånboken som har styrt mina val och ungarnas val.

Av Demonlord

Du ska gå in under fliken LAN och ladda ner tex: Realtek LAN Driver V7.49.927.2011 for Windows Win7 32bit & Win7 64bit.

Av Demonlord
Skrivet av Ctrl:

Ja, du kan ta vilket du vill så länge som det är inom din budget och följer storleken på moderkort. Såg att de flesta byggena kör på ATX här i tråden. Själv skulle jag nog försökt få ett mATX för mindre låda, samt att de mindre lådorna brukar vara mer estetiskt tilltalande. Men det är min personlga åsikt.

AMD paketet är ett mATX kort plus ett mATX chassi det är nog det minsta utav de mATX chassi jag har sett på marknaden.

Av Demonlord
Skrivet av Sir. Haxalot:

Om du tror att ditt trådlösa nät är säkert så har du fel, det tar 10-15 minuter att knäcka ett WPA2 nät med lite tur och rätt mjukvara...

Ja det är ju fan så mycket bättre än WEP tar väll typ 10 sekunder å knäcka det

Av Demonlord
Skrivet av linneaSorling:

http://www.komplett.se/k/ci.aspx?sku=10700

Funderar på att beställa den här nu, har för mig att någon här i tråden har nämnt den? Men blir den bra tror ni? Hur höga grafik inställningar kommer jag kunna ha? Har en 24tum skärm, hur hög upplösning kan jag ha?

Eller den här, undrar samma som ovan för den här
http://www.inet.se/kundvagn/visa/3790667/2013-08-29

Det är lite beroende på vad skärmen tar men som de flesta skärmarna kör dom fullHD dvs 1080p och det kan du köra gallant med amd paketet från inet obs vill du ha dvd läsare får du lägga till det i paketet såg att jag glömde det.

Av Demonlord

Mitt bidrag till fråge stunden liten nätt med mus, tgb, kortläsare, montering, operativ osv och klarar sims 3 gallant (med råge) behöver inte vara super duper prestanda denna tar det mesta man gör om man inte behöver köra allt på max

http://www.inet.se/kundvagn/visa/3786033/2013-08-28

Av Demonlord

Ändrar sig datum och tid när den bootar in i bios om den gör det så behöver du byta ut batteriet på moderkortet.

Av Demonlord

Spenderade en massa timmar framför ett sånt här när jag va barn

http://computermuseum.50megs.com/brands/g7000.htm

Av Demonlord

Jag kör en gammal tunnklient som nas i den huserar det en AMD Geode 300 mhz cpu och 256 megg ram. Som operativ kör jag en minimal installation av Debian som är konfad för utdelning av hdd:n över nätverket. Ingen snabb maskin men den gör sitt jobb och är stabil. Den används till att dela ut film och serier till min XBMC burk.

Av Demonlord

Stäng av energispar funktionen på nätverkskortet kan vara det som spökar. Bara ett tips i högen.

Av Demonlord
Skrivet av Mest:

Det är nästan skrattretande hur folk är så blint rädda för förändring att de inte kan se att W8 är en förbättring över W7 på många punkter.

Jag tror inte det är förändringen som är problemet utan att förändringarna som har gjorts blir ett omständligare arbetssätt. Under skalet har dom gjort ett bra jobb med 8an men utanpå finns det en hel del som är en mardröm. Saker som jag personligen tycker har försämrats är framför allt stabilitet gentemot drivrutiner (kommer antagligen fixas), konfigurations möjligheter har försämrats plus blivit omständligare. Modern UI och appar omständligt arbetes förfarande och inte direkt fröjd för ögat. Många saker fungerar ej när du har kontot konfigurerat via ett Live konto mm

Av Demonlord

har inte wi-fi routern tp portar? Om den har då skulle jag plugga den extra switchen i den i stället om man nu behöver mycket tp portar. Sen ser jag inte varför man inte vill ha en hårdvaru brandvägg i mellan internet och sitt privata nät.

Av Demonlord

Bara en fråga kör du linuxdisten i gfx läge eller text läge? Annars så ska ubuntu, dDebian, Gentoo, Fedora (ska funka med), (UNIX FreeBSD, OpenBSD) fungera på en mac mini. Jag ser inte att det ska vara några större problem att köra i textläge då gfx drv inte är speciellt avancerad i det fallet.

EDIT: Finns en Debian guide här http://wiki.debian.org/MacMiniIntel

Lite ubuntu och Fedora info http://monkeypettechnohacker.blogspot.se/2013/02/installing-f...

Av Demonlord
Skrivet av Constant3831:

Vad vinner dessa företag på detta? Är det enbart publicitet eller?

Skulle tippa på publicitet då dom hade fruktansvärda problem för ca 1 år sedan, då server hallen slocknade ett antal ggr och att det resulterade i att företaget förlorade kunder.

Av Demonlord

Trackmania 2 kanske om du gillar bilspel

Av Demonlord

Kör en mini installation av tex Debian och anv som nas. Har själv en gamal tunnklient som nas till min xbmc burk hårdvaran är inget speciellt en Geode 300 mhz cpu och 256 meg ram 160 gb hdd internt