Inlägg

Inlägg som TheSam har skrivit i forumet
Av TheSam
Skrivet av pat®ik:

hej hade nött liknande, kom på tillslut att grafikkortet fortsatte att gå i 2d läge om jag har en flik med tex. youtube, även fast den var pausad, så fort den fliken stängs hoppar gpu:n till 3d läge.

Det här hände mig också. Det kan kontrolleras med GPU-Z. I mitt fall låser sig kortet till 400 resp. 900 MHz (HD5850) tills jag stänger ner Youtube.

Av TheSam
Av TheSam

Kul att ni är Mark Knopfler-fans! Jag var också där

Av TheSam

Det skulle vara klart klockan 12. Intressant att man ser folk som är inne och spelar enligt serverlistorna. Fungerar det för andra, men inte för oss?

Av TheSam

Har redan nämnts i tråden, men jag måste hålla med. Varför måste man vara vid liv och in-game för att ändra settings? Vore ju perfekt att kunna sitta och justera sånt när man väntar på att respawna...

Av TheSam
Av TheSam

"We will perform maintenance on our servers (all platforms) on the 2nd of November at 9:00 - 11:00 GMT. During this time, you won´t be able to play online."

Fast andra servrar syns visserligen...

Av TheSam

KVM-switch med DVI, USB, ljud

Hej!

En bekant vill kunna köra samma skärm/tangentbord/högtalare till 2 datorer. Jag har kollat lite på KVM-switchar, men det verkar inte finnas många som klarar "allt", det vill säga:
-DVI
-USB
-3,5mm

Kan någon rekommendera en KVM-switch som har alla dessa finesser?

Av TheSam

Hej!

Har ni på Inet några planer på att ta in DDR3-minnen med ECC?

Av TheSam

De verkar fortfarande inte ha ordnat så att man kan klicka "Öppna" för filer och låta Chrome ladda ner filen till en temporär mapp och sedan öppna den. Istället måste man själv ange var filer ska sparas. Alla filer ligger kvar, även om det bara är filer man vill använda en enda gång. Till slut får man en massa skräp som man måste rensa bort själv,

Enda anledningen till att jag bytte tillbaka till Firefox

Jag är inte ensam!

Open files without download (save) them to the computer - Google Chrome Help

Av TheSam

Hej!

Jag har sett att den skärmen finns att köpa billigt, funderar på att skaffa en. Har du hunnit prova den? Är det något att ha?

Av TheSam
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Eskilajnen
Wow tack för den länken, sänkte min idle till runt 40 grader istället för 50-55!

Härligt! Ändrade du bara CPU Vcore från Auto till Normal?

Av TheSam

Jag har drygt 30 grader i idle men den drar iväg i över 80 om jag kör OCCT en stund. Stockfrekvens och stockkylning.

Jag ser att du har Gigabyte-moderkort, precis som jag. Du kan ju prova att göra som de har gjort i den här tråden:

http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1474778

Jag har inte provat det själv än för att se om det hjälper (har inte datorn här), men jag ska göra det när jag kan och se hur det går.

Av TheSam
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zalleswe
Jag har också misstänkt det, men det verkar konstigt eftersom den fungerar helt normalt när den väl är igång.

Nätagget är ett chieftec på 400w.

Prova ändå med ett annat nätagg om du har möjlighet. En bekant till mig hade liknande problem.. när datorn väl startade igång kunde den gå hur länge som helst, men den krånglade i själva startmomentet.

Av TheSam

När du installerar Windows (XP iaf) får du välja om du vill formatera systempartitionen som FAT32 eller NTFS. Om du väljer NTFS där så är den formaterad som NTFS när allt är över

Edit: Whoops, ser att du redan fått svar.

Av TheSam

Hmm, okej, då kör jag på det billigare alternativet. Tack och bock!

Av TheSam

Minne till Core i5 750

Hej!

Jag håller på att välja delar till ett datorbygge, och nu funderar jag på vad som är viktigast när man ska välja RAM-minne till Core i5.

Har hört att Corsair ska vara bra, så jag funderar på ett av de här två 4GB-paketen:

https://www.inet.se/datorkomponenter/internminnen/corsair-4gb...

https://www.inet.se/datorkomponenter/internminnen/corsair-4gb...

Skillnaden mellan den första och den andra är att den första har 9-9-9-24 i timings och den andra har 8-8-8-24. Lägre timings är bättre förstås, men är det värt skillnaden i pris (ca. 300 kr)? Märker man någon skillnad vid surfning/spelande?

Av TheSam

Tack för tipsen!

Jag har lyckats få tag på en annan socket 478-dator nu, så jag ska prova min processor i det moderkortet eller vice versa, för att ta reda om någon av dem är trasiga. Återkommer med resultat senare! Det kanske är någon annan som stöter på liknande problem och råkar hitta hit.

Edit: Nu har jag testat mer. Min CPU fungerar finfint i den andra datorn, men med CPU:n från den andra datorn piper det precis som förut i min dator. Så något är fel med moderkortet. Slutar nog med inköp av ny dator, men den här var ju inte den nyaste modellen precis.

Av TheSam

Dött moderkort eller död CPU?

Hej!

Jag har en gammal pärla från 2003 som har funkat bra i många år, fram tills nu.

Operativsystem: Microsoft Windows XP Pro med SP2
Processor: Pentium 4 2,4 GHz (Northwood)
Processorkylare: Zalman 7000 AlCu
Moderkort: Abit SR7-8X
Minne: 2x1GB Corsair XMS3200 (eller liknande, kan återkomma med exakt beteckning)
Grafikkort: Leadtek Geforce 7600GT
Hårddisk: Maxtor, 160GB + 80GB
Nätaggregat: Tagan 480W
Övrig kylning: 1x80mm insug, 1x80mm utblås
Övriga komponenter: LG 8161B DVD-spelare, Liteon 812S DVD-brännare

I sommar kopplade jag ur datorn och ställde in den i en klädkammare (avstängd). En dryg månad senare bar jag tillbaka den till datorbordet. När jag kopplade in den igen och startade möttes jag av en bluescreen med texten BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO.

En googling visade att det troligtvis var RAM-minnet som spökade, så jag provade att dra ut det och stoppa in det som det satt tidigare. Ingen förbättring. Sedan minns jag inte exakt i vilken ordning jag gjorde allt, men det blev en blandning av att flytta runt minnena, köra med endast en minnessticka, rensa CMOS samt prova med annat RAM-minne. Det blev med andra ord många bootförsök. Ibland var skärmen bara svart (ingen signal). Ibland visade sig första skärmen (där minnet räknas upp) för att sedan bara bli svart igen.

Ibland kom jag in i BIOS och kunde navigera runt där utan problem. När jag försökte komma vidare in i Windows blev det dock svart som tidigare. Med en Ubuntu live-CD kom jag till första menyn, men om jag valde att starta Ubuntu blev det svart igen.

Efter ett tag kunde jag inte få upp något på skärmen oavsett vad jag försökte, istället hör jag 3 långa pip, paus, 3 långa pip, osv. Det är i det läget jag befinner mig nu. En googling visar att det för AMIBIOS tydligen ska vara RAM-minnet. Jag har ju dock testat båda stickorna var för sig, samt med ett 512MB-minne som jag vet fungerar (körs i min server vanligtvis).

Provade dra ut alla hårddisk-/DVD-enheter: Ingen skillnad
Provade med annan PSU som har suttit i samma dator förut: Ingen skillnad
Provade ett annat grafikkort, i PCI-porten: Ingen skillnad
Provade skruva ut moderkortet och köra det utanför lådan för att utesluta att något sitter fel i lådan: Ingen skillnad
Provade köra utan något RAM-minne alls istoppat: Ingen skillnad
Provade köra med RAM-minne endast i den andra RAM-platsen: Ingen skillnad
Provade ta bort CPU: Inga pip alls.
Provade sätta in CPU igen: Samma 3 pip som tidigare.

Jag har lite svårt för att få fram ett annat moderkort för att se om det är fel på moderkortet eller på CPU:n, men jag tycker att jag har uteslutit allt annat. Vad tror ni att det är? Har jag missat nåt?

Av TheSam
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ixion11
hade varit kul med ett spel där man kunde styra ett land och bestämma allt som ska hända och tillåtas och kriga osv, ungefär som europa universalis fast inte så begränsat (europa universalis suger) och mellan år 1700 och runt 2000 nånting

Har du provat SuperPower 1 el. 2? Inte exakt det du beskriver, men ungefär..