Inlägg

Inlägg som aMp har skrivit i forumet
Av aMp

Man kan ju tycka att de år 2023 ändå ska haft bra med tid att implementera BankID som digital signatur. Man kan väl både deklarera hos skatteverket eller logga in på 1177 för att förnya recept och dylikt. Då känns det inte helt orimligt att Tullverket också skulle klara av det. Visst, det blir väl en kostnad att implementera och kan ta lite tid, men tiden de skulle spara på att slippa hantera (så många) fysiska brev bör täcka den kostnaden ganska snabbt.

Det här med att skicka in fysiska papper känns lite som de företag/myndigheter som fortfarande har en "vanlig" telefonkö, där man måste sitta och vänta och höra "Du har plats # i kön, tack för att du väntar" var 15:e sekund. Det är ju mycket bättre när man bara kan knappa in sitt telefonnummer och de ringer upp när det är ens tur. Vid det här laget känns det som ett medvetet val av de som fortfarande har det gamla vanliga telefonkö-systemet för att få folk att lägga på och därmed minska belastningen.

Av aMp
Skrivet av BergEr:

Shit, släpptes inte Penrose 2021?

Var det så dålig kvalitet att de är helt trasiga inom två år?!

Mina HD650 är inne på sitt tionde år (av 8-16h dagar) och konstruktionen visar noll tecken på slitage

Yep, och detta är mitt andra par dessutom. Dålig kvalitet i plasten tyvärr. Maxwell har jag hört ska vara bättre, jag håller tummarna! Mina andra lurar håller bra, så det är inte jag som är kass på att hantera dem hehe.

Av aMp

Hifiklubben har skickat mitt Maxwell-exemplar nu också, är rejält taggad på att pensionera mina äldre Penrose som just nu hålls ihop med silvertejp.

Av aMp

#swexit when?

Idiotin inom EU verkar vara helt ur kontroll.

Av aMp
Skrivet av potatismos1:

Tack! måste missat det i förbi farten när ja slängde in windows, c: o windows installerades på hårddisken, tack nu vet jag varför den är seg, åandra sidan är det ingen gammal 5400vars hdd borde gå fortfare än de gör nu ändå. iaf får tyvärr formatera om båda två då.

Men varför jiddrar den om att den ska repareras/återställas? så fort ja sätter igång? jag är fortf inne på spåret att det kan ha något med dualbooten med linux som är det som har knasat sig ang det, och att det började komma upp dessa blåa klagomål o val efter linux blev förmodligen fel avinstallerat o de ligger kvar något som påverkar?

Anyone?

Du skulle kunna testa att köra dessa kommandon i kommandotolken som admin (högerklick på Windows-knappen och välj det) och se om det fixar något.

sfc /scannow

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Man kan ibland behöva köra de 2-3 gånger, men de brukar gå rätt fort att köra. De kollar så att alla Windows-filer finns där de ska, att de inte är korrupta och fixar eventuella problem som hittas.

Av aMp

Favoritöl? Favorit såklart!

(undra hur många som kommer ihåg den Kroatiska referensen) ^^

Av aMp
Skrivet av Hulamaan:

Hej,

Jag verkar ha ett liknande case där enligt min BIOS så använder den "Target DRAM Frequency: 4800MHz" men går jag till drop down listan där det står Auto just nu, så kan jag scrolla ner till högre MHz. Jag har 64GB DDR5 5600MHz och blir nu fundersam på om det kommer funka om jag ändrar eller hur kollar man upp sånt bäst innan ändring?

Se min signatur för mina specs om det kan hjälpa. Denna dator var byggd av Komplett ur deras valmöjligheter så det borde vara kompatibelt om dom gjort rätt.

Tack!

Inte exakt samma moderkort, men brukar se liknande ut i BIOS:
https://www.asus.com/support/FAQ/1042256/

Av aMp

Noctua är verkligen ett av få företag som stressar fram produkter, och det är något jag verkligen uppskattar. Jag föredrar att vänta och köpa en produkt man verkligen är nöjd med, än en som lider av problem eller undermålig prestanda.

Hur det ser struntar jag i, jag brukar kolla på skärmen vid datorn - inte sätta på den och sitta och stirra in i den. Med det sagt så skadar ju inte färgalternativ så länge de inte tummar på prestanda och kvalitet.

Av aMp

För mig är det väldigt enkelt. Använder "Enhancer for YouTube" för att slippa reklamen (och få massa andra bra funktioner). Om det blockeras och jag inte kan slippa reklamen så slutar jag använda YouTube, simple as that. Det mesta jag kollar på finns ändå på Rumble eller Floatplane och jag kollar där istället. Sure, som plattform/användarupplevelse ligger de lite efter YT, men det jobbas och utvecklas till det bättre sakta men säkert.

Nu när Rumble köpte upp Locals är det dessutom smidigt när de är sammankopplade, dock måste de jobba på A/V synkningen som just nu är ganska bedrövlig, men det är jag rätt säker på att det jobbas på, då typ alla klagar på det.

Om YT Music hade varit någorlunda bra hade man ju köpt YT Premium, men som det är för tillfället.. nej då kör jag Spotify istället.

Av aMp
Skrivet av Obiwannabekenobi:

Jag tror de flesta spelsläpp skulle gynnas om de inte skedde på en fredag. Annars måste stackars programmerarna, support och antagligen marketing jobbar extra mycket, den här gången under extrem tidspress (inte bara tidspress). Och antagligen får de inte extra betalt.

Vad är det som gör att spelstudion måste jobba under "extrem tidspress" just den här gången? Jag är lite nyfiken, jag är inte insatt när det gäller spelskapande heller.

Och klart att personalen får betalt för att fixa spelet, de är nog väldigt få som skulle göra det gratis.

Av aMp

Vet du ungefär vilken tillverkare/modell 92 mm-fläktarna är?

Svårt att buda utan att veta, men jag testar detta då du skriver att du är väldigt flexibel för dem: båda 92mm för 30kr + billigaste fraktalternativet.

Av aMp

Sedan när hade EA en hög standard (eller någon standard öht) för sina spel, som de nämner i första raden på bilden i deras twitt? Och om de nu har en hög standard, varför släpper de ett trasigt spel? Nej, ner i röda papperskorgen med detta.

Av aMp
Skrivet av Ugga:

Igår kom mina! Har dock ett par Xbox på väg med.. Låter bättre än Penrose helt klart tycker jag. Komforten är också helt klart överlägsen.

<Uppladdad bildlänk>

Grattis! Och spännande med de fina lovorden, det verkar verkligen som att majoriteten som testat Maxwell är väldigt nöjda - både recensenter och andra privatpersoner på the World Wide Web.

Får man lov att fråga hos vilken butik du köpte dina, och när du la beställningen?

Mina Penrose har spruckit lite i plasten, ett vanligt problem med just Penrose/Mobious-designen. Så nu har jag temporärt löst det på det rätta viset, dvs silvertejp tills dess att mina Maxwell kommer.

Av aMp
Skrivet av PlogarN97:

Jag tycker att det är närmast fånigt bortskämt att förvänta sig att även kartongen ska vara i orört nyskick.

Så länge produkt/tillbehör är i nyskick och kartongen är funktionsduglig så bör det vara OK att sälja som ny.

Visst. Kanske ger en mindre magisk känsla att öppna men det är som sagt väldigt bortskämt.

Inte för att vara den, men om jag vill ha en ny produkt och jag betalar fullt pris för något som detta räknar jag med att de iaf är i samma, eller väldigt nära det skick som produkten lämnade fabriken. Om jag vill ha en dammig använd produkt (som dessutom luktar) handlar jag lite snabbt på Tradera, Blocket eller SweC för den delen - men då självfallet till lägre än nypris. Men det kanske bara är jag?

Jag kanske har haft tur med Amazon, har säkert 75 ordrar genom åren och inte upplevt detta vad jag kan minnas på rak arm. Jag har haft två paket som inte dök upp, men fick snabbt återbetalning utan krångel.

Av aMp

Kingston Fury Renegade verkar vara väldigt prisvärd just nu för nästan samma pris som KC3000 som är lite sämre. Jag har en själv en Fury Renegade och är mycket nöjd.

https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5901658

(https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5908477)

Av aMp
Skrivet av MrJiM:

Tack gubbar. Hoppas att den får plats i mitt chassi.

Kan ju passa på och byta ut min 2700x cpu mot 5600x.

Det kommer nog ge dig en fin bump i prestanda med ny GPU och ny CPU, hoppas du blir nöjd!

Av aMp
Skrivet av MrJiM:

Får inte koden att funka.

Koden är "Snusious".

Av aMp

Det var på tiden, hoppas inte alltför många blivit drabbade negativt!

Av aMp
Skrivet av krEJZi:

Spelet kostar runt 700 kr för kunden.

Då är det ju verkligen bra att det ser ut att gälla alla! Om inte annat kan man ju säkert sälja spelet ganska snabbt för 400-450kr eller så om man inte är intresserad av det!

Av aMp
Skrivet av krEJZi:

Tror ni inte butikerna får koder för de CPUer som faktiskt blir sålda under kampanjen? Det vill säga X butik kan inte gå till AMD och be om en kod om CPUn är inhandlad innan kampanjen i fråga är igång?

Men då är ju frågan om det ändå inte är billigare för butiken att köpa in spelet ur egen ficka än att få tillbaka en massa begagnade CPUer som de ändå måste sälja billigare i slutändan? (+ fraktkostander)

Det är exakt som du säger, och jag håller med. Återförsäljarna har inte så mycket att säga till om här dock. Jag tycker att AMD nu i efterhand kan ändra så att det gäller även de 7800X3D CPU:er som sålts innan. Det är det mest logiska och schysta i detta läge imho vs att lägga allt på butikerna.

Om man lämnar tillbaka på öppet köp eller ångerrätt så är det återförsäljare som åker på massa extra kostnader:

Frakt x3 (till kund, frakt för retur, frakt för nya CPU), kostnad för att kontrollera så att returnerade CPU:er fungerar, belastar sin kundservice extra. Och efter allt det har de en öppnad använd CPU för fyndhörna som säljs billigare.

Nu har jag ingen koll på vad spelet kostar, så det är möjligt att det skulle bli billigare för butiker att köpa och ge spelet ur egen ficka, men det är en usel lösning ändå för återförsäljare, och de lär inte vara glada på AMD.

EDIT: AMD verkar ha gjort "det rätta" enligt det @Inet skrev ovan. Det var ju bra!