Inlägg

Inlägg som aMp har skrivit i forumet
Av aMp

Jag slänger in ett bud på 300kr + frakt.

Av aMp
Skrivet av norrby89:

Även om dom skulle förlora 75% av alla kunder så skulle 9 av 10 bolag hällre låta tjänsten gå i graven än att försöka samarbeta med andra bolag.

Se bara all drama som va mellan disney och Sony över spiderman, och då är det över en karaktär...

90% då kanske, eller 95%.. Jag gillar min feberdröm..

Och nej, jag vet inget om Disney, Sony och Spiderman. Lyckligen följer jag inte sådan pop-culture drama.

Av aMp

Du har ju iaf 3 år reklamationsrätt, så om du använder produkten normalt som konsument och följer produktens anvisningar är du skyddad mot design- och konstruktionsfel. Och om du redan efter 3 års normal användning lider av märkbar inbränning skulle jag vilja påstå att produkten är defekt.

Tror de var techpowerup som gör ett test på inbränning på datormonitorer, och de följer inte råden för att lindra inbränning, använder många program med statiska element 8 timmar per dag eller något sådant. Och det är knappt märkbart om man tittar på film/YT osv, efter 6 månaders plågande av skärmen. Tittar man på en helt mörkgrå bild går det att se lite inbränning, men inte så illa man skulle kunna tänka sig.

Av aMp

Under vissa förutsättningar låter det för mig som en smidig och hjälpsam funktion.

Men det är som sagt ENBART under förutsättningen: att man 1) måste aktivera det aktivt själv 2) det aktiveras på de mappar man själv ställer in, och endast dessa mappar och 3) det sker lokalt. Så att texten inte "automatiskt" råkar övervakas vid överföring av NSA och dess motsvarigheter världen över. Men självklart kommer det inte följa dessa tre punkter.

När all din text i dokument, video- och ljudfiler automatiskt övervakas för "feltänk" är det försent att göra något. Det är långt innan som vi måste göra något åt saken. I USA har de ju åtminstånde 2A (till viss begränsning ändock), som backup när 1A (yttrandefrihet) inte längre respekteras. Det saknar vi i Europa, så vi har svårt att göra något mer än att skrika (på internet och IRL) utan gehör från de i makt. Samtidigt som de belägger oss med fler och fler begränsningar i livet, fler lagar att följa utan att ge oss några fler rättigheter eller mer frihet.

//Sorry för blackpill, men det känns som att framtiden är rätt mörk så länge man inte tillhör topp-eliten i världen.

Av aMp
Skrivet av Mr Twotwo:

Kikade på highflow men de va mest tidigare nämnda bc1 samt än mer dyrare testbänkar.

Att göra ett eget hade iofs varit Nice men vet inte om jag har tid/energi för ett sådant projekt. Vill egentligen bara hitta något prisvärt att fästa moderkortet på samt psu och att de är lättåtkomligt till delarna

Vill du verkligen inte punga ut 1600kr för en BC1, så är en moderkortskartong svårt att slå. När man var yngre och pillade mycket så var detta det självklara alternativet.

Av aMp
Skrivet av norrby89:

Ja inte konstigt att det ökar, tror nog vi om inte allt för lång tid är tillbaka i piratebay tiden.

Alla dessa streaming sidor måste gå samman till en stor gemensam sida! Ingen gillar att ha 2-5 olika appar med månadskostnad som tickar på..

Hade varit så otroligt mycket enklare med EN site, där man kan välja tillexempel Netflix, HBO och disney och sen få någon form av paket pris..

Kommer dock aldrig att ske =/

Om man ska vara lite hoppfull, så kanske någon praktikant hos ett stort streaming-bolag att alla har att tjäna på att bundla sina tjänster på något sätt. Det är ju helt logiskt. Ingen vill ju ha 4-5+ olika tjänster och betala tusenlappen per månad för det om man vill ha 4K-material osv.

Öppnar de en portal, där man kan välja tjänster man vill ha och vilket reducerat pris man får (som också går att ändra månad till månad), kan de även dela på infrastruktur, bandbredd, kundservice och annan overhead som går att minska eller få billigare tillsammans. Men detta är tyvärr lite av en feber-dröm... Det enda som skulle väcka upp företagen är om 75% av deras kunder skulle försvinna över natten. De skulle förmodligen ligga riktigt illa till då, och vara tvungna att arbeta tillsammans för överlevnad. Men fortfarande en feberdröm, tyvärr som fan. :/

Av aMp

Trevligt att ni testade om efter att information om detta började komma ut! Tack, det uppskattas så att ni vet SweClockers!

Hur ser det ut för 9800-X3D, är ordet på gatan fortfarande att de lanseras tidigt? Typ i samband eller någon månad efter X870/X870E chipset släpps?

Av aMp

100kr rabatt i appen gäller bara en gång per person, och kommer lite olika från när man skaffat appen. Det dyker nog upp enligt någon algoritm när den anser att det ger som flest extra köp. ^^

Jag testade hastigheten på T5:an och får full SATA SSD-hastighet, vilket för mig duger väl för extra backup av vissa bilder.

Av aMp

Vad händer? Vad för drops finns?

Av aMp

En 32" 4K OLED (flat) till ett smaskigt pris vore riktigt trevligt..

Helst någon av ASUS modeller, vet dock inte riktigt vad jag föredrar, deras QD-OLED eller WOLED. Sänks priset på en blir det lättare för mig att välja!

Av aMp

Enbart i Win 11? Hur stort skillnad är det mellan Win 10 och Win 11?

Windows 10 har fortfarande en marknadsandel på 66% jämfört med Win 11 som ligger runt 30%, så det känns högst relevant att veta. Jag är en av många som är kvar på 10:an och inte känner något större sug att ändra. Överväger starkt att köpa 9800X3D dock, om prestanda/pris är ok.

Av aMp
Skrivet av snoozex:

Nu är den på 993kr igen

Tack som sjutton för att du citerade mitt inlägg så att jag såg detta ganska snabbt! Nu hann jag minsann slå till på en.

Av aMp
Skrivet av medbor:

Har folk bara ett program igång eller? Det är alltid en resa att starta alla program, flikar, ordna fönster… omstart är verkligen jättedrygt!

Håller med, själva omstarten tar ju för de flesta inte så lång tid. Men att komma tillbaka till den status man var i gällande program, dokument, fönster och flikar är väldigt dryg.

Detta med att slippa omstarter vid uppdateringar tycker jag mig ha hör från Microsoft för varje OS senaste årtiondet eller så.

Av aMp
Skrivet av THB:

Produkt: Samsung Portable SSD T5 EVO 2TB USB 3.2 Gen 1
Länk: https://www.amazon.se/dp/B0CKL772B6
Kategori: Lagring
Prisjakt: https://www.pricerunner.se/pl/36-3214862754/Haarddiskar/Samsu...
Pris: 994kr

Priset har sänkts till 994:-

Denna visar 1926kr för mig, antar att jag var några timmar sen på bollen? :/ Grymt pris om man fått tag på den för 994kr!

Av aMp

Låter som CPU som håller dig tillbaka. Men dra några rundor 3DMark och länka de olika testen här så kan vi ta en titt. Om det är något som är fel mer än att din CPU inte orkar mata din GPU tillräckligt snabbt, så brukar det synas på resultaten där.

Av aMp

Det är Discord som är problemet i ditt fall, har du Nvidia GFX kan du streama via deras mjukvara utan någon märkbar prestandaförlust eller streama med OBS. Så länge du inte har en potatis till dator bör det inte vara märkbart.

Av aMp

YT är för mig typ den enda video-tjänst värd att betala för känns det som, då jag använder det 25-50ggr mer än andra streaming-tjänster. Har AdGuard + pluginet "Enhancer for YouTube" och har ingen reklam utan att betala iofs, men kände att det efter många år av flitig användning var ok att ge tillbaka lite och sa upp mitt Spotify istället.

Det är ju totalt obrukbart med alla annonser annars, och du kan ju inte direkt vänta dig att de ger dig det gratis med deras enorma kostnader med trafik och infrastruktur.

Av aMp
Skrivet av Laxpudding:

DV vs. HDR10+ är inte en fråga om ett antingen eller som så många vill tolka situationen. Allting ska tydligen diskuteras utifrån "X vs. Y" som om det vore en boxningsmatch eller presidentval. Nåväl.

Ingen som köper en Samsung-OLED lär sakna DV för det finns inget sätt att påvisa när var och hur DV tillför något på den just TV:n för just den användaren.

Samma sak är det med HDR10+ där den som köper en LG-TV aldrig någonsin kommer sakna HDR10+ av samma anledning.

Fast det är skillnader. Inte alltid och inte hela tiden. Ibland små och ibland stora skillnader.

---

Både DV och HDR10+ bygger på HDR10 som bas och adderar dynamisk metadata som låter TV:n anpassa sin förmåga att ljussätta bilden efter scenens innehåll. Det är en komplexitet bakom detta som är alldeles för långt för att ta upp i ett inlägg, men kortfattat kan dynamisk metadata göra att TV:n får möjligheten(*) att göra det bästa den kan scen för scen i en film, snarare än att den ljussätter bilden statiskt baserat på hela filmens genomsnittliga bildinnehåll.

Det ska tilläggas att innehåll med både DV och HDR10+ fortfarande kan vara statiska i den egenskapen att det aldrig mastrats med dynamisk metadata för det behövs inte för produktionen i fråga. HDR10+ brukar dock bli mer konsekvent än HDR10-vanilj för det finns fortfarande metadata om ljusnivåerna vilket det inte alltid gör med HDR10-vanilj.

Det som DV tillför över dynamisk metadata är förmågan till högre precision via Dolby Vision FEL, Full Enhancement Layer. Bara det ämnet i sig är extra komplext och handlar även om själva mastringsprocessen. Kortfattat och enkelt kan Dolby Vision ge oss 12 bitars precision och högre kontroll över ljusnivåerna i bilden.

(*) Hur bilden tonemappas, dvs bild innehållet översätts till ljus, är betydligt mer konsekvent med Dolby Vision eftersom det sker genom Dolbys algoritmer och metodik. Vanilj-HDR och även HDR10+ är betydligt mer godtyckligt och upp till varje TV-tillverkares ibland rätt så jädra olika algoritmer. Dolby Vision styr verkligen upp detta och bilden som visas är mer ett resultat av vad TV:ns kvalitet, ljusstyrka och kontrast etc. Därför DV faktiskt fungerar och förbättrar även för enkla och simpla TV.

Den där möjligheten att göra det bästa TV:n tekniskt är kapabel till är generellt större med Dolby Vision.

---

Samsungs TV har visat enormt godtycke med HDR-återgivningen där det ofta är för ljus/platt bild och för starka färger. Jag har till och med mätt upp Samsung-TV:s som skiftar vitbalansen baserat på ljusinnehållet i HDR-bilden. Likt att hela bilden drar mot en mer turkos ton. Stort sabla fel!

Fast detta har blivit bättre, Samsungs 2024-OLED S95D är den första Samsung-TV jag mätt upp som mäter helt konsekvent med HDR10.

Här är du kruxet, pudelns kärna: Om du köper en Samsung och tittar på Netflix, UHD-BD mer mera där Dolby Vision annars finns, då existerar inget sätt att tydliggöra de fel och det godtycke som kanske eller kanske inte tillförs. Det är omöjligt att sakna Dolby Vision på annat sätt än att du köper en till TV med nära identiskt hårdvara (säg Sony A95L) och ställer den parallellt med Samsungen med DV-strömmen mot HDR10-strömmen.

Och även då är det inte säkert det är skillnad alla gånger. Eller ens säkert man kan avgöra vad som beror på DV/HDR10 mot hur varje tillverkare reglerar ljus- och energiflöde i sin hårdvara. Dvs det är svårt att säga vilka skillnader som beror på själva TV och vilka skillnader som beror på Dolby Vision.

Långt ifrån allt DV-innehåll använder FEL-nivån och långt ifrån allt DV och HDR10+ använder dynamisk metadata i större utsträckning. Om man bara streamar 90-talsserier är det nog sak samma. Om den superproducerade filmen som kör DV med alla finesser aktiverade är en bra film fortfarande en bra film. Omöjligt för väldigt många att veta ifall vissa scener på din Samsung-TV blev för ljusa eller hade fel vitbalans. Kanske inte ens var viktigt.

Så ja, man köpa en Samsung-TV och aldrig sakna Dolby Vision.

Gah! Omöjligt att förklara DV och HDR utan att det blir långa inlägg.

Tack, du är en enorm källa av information som aldrig verkar ta slut!

Jag har haft lite konversationer med GPT4o och Copilot AI som genererat liknande svar, men Mr Laxpudding är mycket bättre på att förklara.

Av aMp

Jag är rätt nöjd med att ha slagit till på en Samsung 990 Pro 4 TB w/Heatsink för ~3100kr, och en WD SN850X 4 TB för 3000kr + 150kr för MC1 Pro heatsink. Båda fina produkter, men om jag skulle köpa en till hade jag utan tvekan valt en Samsung 990 Pro. Den känns mycket rappare för OS och program (har testat båda för det).

Sjukt trevligt med mycket snabbt utrymme. Lite jobbigt (som ger en IRL facepalm) när man spelar med andra, och det alltid är någon som måste avinstallera ett spel och ominstallera spelet man ska spela tillsammans.

Av aMp
Skrivet av Clasito:

De har väldigt lik prestanda överlag men Samsungen har främst en ljusstarkare panel när det kommer till färger i HDR. Samsungens största nackdel är att den går miste om Dolby Vision.

För en sådan stor prisskillnad är det dock ganska enkelt att välja mellan dessa: S93C. Om 65” får plats är det ett riktigt bra val jämfört med C4 55".

Skrivet av Laxpudding:

Ihop med en PC som enda källa där TV:n i praktiken går som en skärm verkar det finnas en mer samlad kunskapsbank runt LG:s modeller för just det syftet inklusive mjukvaror för att integrera TV:n med PC:n, likt denna: https://www.sweclockers.com/forum/trad/1628585-lgtv-companion...

Jag upplever själv Samsungs TV som mer bökande med just PC-koppling, artikel här: https://www.sweclockers.com/artikel/35091-guide-samsungs-tv-s...

Detta kan förstås landa på smaksak och personlig erfarenheter. I grunden når du samma resultat men det kan finnas skillnader i handhavande och praktisk drift som pekar mot ena eller andra. Så om du ska söka vidare, kolla in det ämnet.

Tack båda för inputen!

Det skulle inte vara den primära skärmen till PC:n, jag växlar med skärm med Win + P kommandot. Vidare är den datorn på 24/7, så har inget speciellt behov att TV:n sätts på i samband med att man startar en dator.

Som det känns nu är Samsung S93C frontrunner, främst då den antingen blir lite billigare eller att jag möjligtvis kan klämma in en 65". Frågan är om man framöver kommer ångra sig om man skippar DV dock. Men HDR10+ verkar trots allt bli mer och mer utbrett.