Inlägg

Inlägg som aMp har skrivit i forumet
Av aMp

Fixa GPU-Z, ha det igång i bakgrunden. Gör testet som presterar dåligt några gånger, gå ut i Windows igen och kolla under fliken "sensors" i GPU-Z, och ändra alla värden till "max" och visa oss print på hur det ser ut där. Om du orkar tryck på reset nere till höger och kör 3Dmark Time Spy och se hur det ser ut där.

På detta sättet kan vi se om din GPU/CPU går upp i de hastigheter och belastningar som man kan förvänta sig, och förhoppningsvis leda oss på rätt spår.

Rent generellt låter det som att din GPU ligger kvar i 2d-läge trots att du är inne i ett spel. Om du inte redan gör det, se till att spelet körs i fullscreen-läge då borderless windowed/windowed ibland kan krångla.

Av aMp
Skrivet av Camper7:

Fokusera inte så mycket på tid. Det kommer när det kommer. Du verkar ingå hetsjakten. Statement?? EH!! Va inte så klämcheck!

Det där är extremt triggande för mig (och andra) som väntade på mitt RTX 3080 i 1½ år+. Nu löste det sig bra för mig, introduktionspris på 8000kr -1500kr i kompensation samt gratis uppgradering till 12GB VRAM versionen (samma breda minnesbuss RTX 3090/3090 Ti på över 1000 GB/s med en lätt memory OC). Samt en S-tier modell istället för TUF-kortet. Men att det tog sådan tid var sinnessjukt och gett mig djupa psykologiska ärr.

Av aMp
Skrivet av Edin:

Kan bara hålla med här, bra feedback. Här kommer kort sammanfattning då jag fått mer info.

Läget är
Vi är inte compliant och det som ligger utanför är vissa tjänster som är viktiga för sajtens funktion eller styrning. Det gäller nu integrationen av Youtube (videospelaren), Orvesto (spårar antalet besökare så att vi kan följa antal individer) och att vi loggar Adblock-graden. Dessa delar saknar medgivande i dagsläget.

Det finns ytterligare integrerade tjänster som eventuellt behöver ligga under consent, där det är gråzon (tolkningsbart) eller vi har mer research att göra. Exempelvis Twitter, Twitch, Google Recapcha etc.

Vi har i dagsläget ingen bra lösning för de som nekar alla kakor och då gäller det funktionen av sajten. Jobbar på i det tempo vi klarar av för att hantera och avhandla dessa frågor och ligger således inte i framkant av lagstiftningen. Även vissa av tjänsterna arbetar på lösningar från sina håll.

Ska även sägas att vi jobbar med andra säkerhets- och integritetsfrågor där vissa är viktigare ur kort perspektiv, just nu exempelvis med att byta servermiljö.

Detta är gjort
Vi korrigerade att Google Analytics och Google Ads sätter kakor utan consent för någon månad sedan vilket var det som initialt kommunicerades om i denna tråd. Att vi inte läcker data via annonser har varit extra viktigt att säkra upp.

Vi har haft en del personalomsättning som gjort att kommunikationen i denna tråd varit hackig och kass.

Tänker vi göra
Vi fasar snart ut Google Analytics och fortsätter arbetet med att bli compliant. Adblock-kakan ska vi ta bort helt. Vi testar andra CMP:er och följer även hur branschen gör, vilka steg som tas samt följer prejudikat.

Har fler beslut att ta inom närtid och får återkomma när detta är gjort.

Tack för ett ordentligt svar på denna fråga! Jag hoppas att ni i slutändan får ordentlig ordning och reda på detta. Det är för min del inte något som jag bryr mig supermycket om, men då jag växt upp med SweClockers så håller jag tummarna för er framgång.

Glad påsk!

Av aMp
Skrivet av krEJZi:

Hur skyller man på påskhelgen när det inte varit än?

Den ställer till det när det blir fyra "döda" dagar i rad, då några delar i transport-ledet står stilla. Det pga röd dag nu fredag och på måndag.

Man skyller inte initiala förseningen på påsken, men när återförsäljare försöker beräkna leverans framöver leder det till ytterligare förseningar. Tex så kan den inte komma på måndag och skickas ut till kunder för leverans tisdag.

Men är det en försening på veckor istället för dagar, har påsken förmodligen ingen större påverkan.

Av aMp
Skrivet av krEJZi:

Har ni glömt publicera halva recensionen eller? Rätt fattigt på info och tester...?

Jag undrar samma sak. Man vill ju iaf veta vilka temperaturer som den når, hur högt den boostar samt hur den håller klockfrekvenserna. Det är ju av yttersta vikt med så pass få kärnor.

Men den verkar vara ungefär som väntat på det lilla vi ser här.

Av aMp

OneDrive och Synology Drive använder jag nu och det är inte så krångligt. Men fler alternativ skadar ju aldrig. Dock synd att det gäller oss än.

Av aMp
Skrivet av FX9:

Jag hoppas du kopplade ur alla hårddiskar än den du har windows på. Att göra det kan bespara dig stora besvär senare.

Precis, det är väldigt lamt av Microsoft att inte ha fixat det under de senaste 10-15 åren, men en bra regel är att enbart ha OS-enhet i vid installation av Windows för att undvika problem i framtiden. Vill man inte rycka i kablar brukar det gå att inaktivera styrenheter för PCIe/SATA i UEFI.

Av aMp
Skrivet av Mordekai:

Om man ska tro den så är Pauls build helt perfekt balanserad CPU/GPU.

Ska du tro alla tech-tubers så kommer livet bli väldigt hårt och splittrat. LTT dissade tex 7950X3D rätt hårt jämfört med många andra, trots att LTT testat med två olika CPU:er då den första var defekt/väldigt dåligt silikon. Minns inte om den videon är uppe på YT eller enbart Floatplane.

Av aMp

Detta är bland det mest idiotiska jag hört på länge. Så end-to-end kryptering ska alltså granskas av okända personer, det innebär att det finns något sätt att bryta krypteringen, vilket är något black-hat crackers kommer att älska att utnyttja för ännu kraftfullare cyberangrepp. Detta gör inte världen säkrare, snarare det motsatta.

Om detta är något jag inte gillar att vårt land står för, vem är rätt person att kontakta? Epost, telefonnummer eller fysisk adress går alla bra, jag vill höra av mig och säga exakt vad jag tycker om detta. Och jag hoppas att många tusentals andra personer gör detsamma, så att de vet vad vi väljare tycker.

Skrivet av medbor:

Då kanske jag får damma av tangentbordet och göra något. Borde gå att få till något som inte kan uppfylla detta med PQC och allt man vill ha och lägga upp på github, tror de verkligen att de ska kunna blockera kryptering år 2023? Är de så dumma? Bara ladda ner en APK från någon godtycklig mirror site som inte uppfyller kraven

Det här är som att säga att man inte får skicka förslutna brev med posten eller något annat dumt, bara sluta

Första inlägget i tråden, och bästa svaret. Stort +1!

Det är inte bara vanliga brev (vanliga meddelanden), utan till och med brev skickade med REK och försäkring pga dess värde (end-to-end kryptografiska meddelanden) även de inte får skickas förslutet, och inspekteras extra noggrant.

Av aMp

PC Gamer har nu recenserat detta headset, och ger det riktigt fint betyg och de bekräftar också att närmsta "rivalen" SteelSeries Arctis Nova Pro blir överkörda.

https://www.pcgamer.com/audeze-maxwell-gaming-headset-review/

Skrivet av headphoneninja:

Finns nu som beställningsvara hos komplett för 3690 kr
https://www.komplett.se/product/1224295/
Blev en order, jag vill gärna byta ut mitt Arctis Pro Wireless som jag aldrig var riktigt nöjd med.

Jag kan rekommendera hifiklubben för 200 kronor extra, så länge man är medlem och prenumererar på deras nyhetsbrev så får du 3 års garanti (mycket bättre skydd än reklamationsrätt). Deras support är också utmärkt. Jag har mailat lite med hifiklubben om just Maxwell, och de har svarat på mail på någon timme samtliga gånger. Gratis frakt, fri retur osv också. Komplett har mycket sämre support enligt min erfarenhet de senaste ~5 åren. Bara ett tips om man vill ha extra gratis garanti!

Skrivet av Tuxxah:

Jag lyckades knipa ett par när Hifiexperience fick in, så har kört dom i cirka 2v nu (PS-versionen). Jag kommer från ett par Penrose och skillnaden i byggkvalitet är som natt och dag. Penrose oerhört plastigt och rangligt, medan Maxwell känns oerhört robust och "premium". För mig sitter det väldigt skönt på huvudet, även om jag läst en del som haft åsikter om det, plus att det är ganska tungt. Jag har dock inte upplevt några som helst problem med det efter 4h+ sittningar.

Det är mer "closed" än Penrose, vilket är en fördel för mig då sambon tittar på TV 1m bort och jag inte hör lika mycket från det nu. Det är väl en smaksak för många, men Maxwell stänger ute ljud betydligt mer än Penrose.

Ljudet är outstanding. Penrose hade också bra ljud, men Maxwell når snäppet högre. Nu har jag inte lirat så många spel, utan är mest använt för musik/serier/film än så länge. Jag har skruvat lite EQ, men det var mer av preferens. Jag tyckte det lät väldigt bra out-of-the-box (finns även förinställda EQn att välja i mjukvaran som man kan testa).

Micken känns som en förbättring (det lilla jag har provat). Jag har dock enbart testat genom att höra mig själv och inte med feedback från andra i Discord etc.

Räckvidden och batteritiden är dock största förbättringarna för mig. Tidigare kunde jag knappt gå in i köket 4m bort (genom trävägg) utan att mina Penrose tappade kontakt. Maxwell har jag inte haft ett enda connection-tapp på. Jag har laddat headsetet en gång sedan jag fick det för 2v sedan (dock inte använts hela dagarna då, utan mest kvällar/helger), medan jag fick ladda mina Penrose minst en gång om dagen, med samma användning.

Jag har använt en hel del olika headset genom åren och det här är by-far det bästa jag har haft på huvudet. Då jämför jag dock bara med andra headset och inte med audiophile-lurar etc.

Nice, nu sitter jag här med mina Penrose och dräglar efter att få mina Maxwell. Just att Penrose lätt tappar kontakten stör mig, och byggkvaliteten overall.

Av aMp
Skrivet av lhugo:

Varför har du sökt undvika dessa kretsar? Något förutom den bättre prestandan i Snapdragon.

För en herrans massa år sedan (typ Samsung S3/S4-tiden) är jag ganska säker på att vi i Europa fick Exynos SoCs och jänkarna modeller med Snapdragon SoC. Och att Exynos gav sämre batteritid, prestanda och blev varmare. Men mina hjärnceller kanske gjort en kullerbytta så att jag minns helt fel. Någon som har kolla är säkert snabb på att rätta mig om jag är ute och cyklar.

Har man efter dess inte varit så insatt i mobila enheter kan man förmodligen ganska lätt ha missat om det vid ett skede blev bättre.

Av aMp
Skrivet av Wheezymoon:

Funderar på att gå med googles program "Avancerat skydd" och behöver då 2st säkerhetsnycklar. Vilka rekommenderar ni som är erfarna med detta? Missade cloudfare dealen som var tidigare

Är det USB-C eller USB-A du behöver? Eller en av varje?

Jag var själv sen med Cloudflare-erbjudandet (trodde att jag hade missat det). Men efter kanske 7-8 veckor fick jag faktiskt ett mail. Men det var ett tag sedan nu, så har inget kommit nu tror inte att det går att nyttja den dealen längre tyvärr. Men om du anmälde dig och uppfyllde alla kriterierna ta en extra titt i din epost för säkerhetsskull!

EDIT: jag skickade in 10/10-2022 och fick mailet 21/1-2023, och där står att min kod gällde till 31:a januari. :/ Titeln på mailet var "Your Exclusive Yubico - Cloudflare Offer".

Av aMp
Skrivet av aragon:

Nej det är inte oled, där av frågan om det kommer bli samma problem med inbränning som den jag har idag.
PG279Q G-Sync

Jag har haft en Asus PG279Q i många år, köptes ganska kort efter att den släpptes har jag för mig. Jag kan meddela att den har många tiotusentals timmar på. Om du lider av inbränning på den så är den trasig. Jag hade exakt det felet (kom över en natt från ingenstans) och fick en ny skärm på garantin, och låneskärm medan den skickades på felsökning.

Tog en video hur den såg ut, och som Asus klassade som en defekt skärm-panel efter felsökning. Dvs ser det ut liknande detta är den defekt:

Av aMp
Skrivet av xze-:

Ja, jag brukar alltid betala i valutan innan konvertering också så beror det väl på vilken bank/kort man använder sig utav vilken växlingskurs de använder sig utav(?)

Amazons växlingskurs låg på 1 EUR = 11.619 SEK vilket är ganska högt räknat.

Notering är väl också att det verkar vara en mindre aktör så man får ju ta och fundera om service m.m är lika hög där som hos en större återförsäljare

Jag brukar handla med Klarna-kortet eller Revolut och slipper då extra dyra påslag för valutaväxling. Det kan vara ett hett tips att fixa Klarna-kortet - det kostar inget att ha liksom.

Av aMp
Skrivet av eFoppa:

Jag ser fram emot att testa det. Jag tror tyvärr vikten kommer vara ett stort problem för mig. Jag föredrar headset under 300gr.
Annars är det bara att hoppas att Audeze rättat till alla barnsjukdomar Penrose hade, men det verkar väl så om man får tro recensionerna?

Ja, vikten är lite på den tyngre sidan. Men jag tro, och hoppas, att det är något man vänjer sig vid ganska snabbt.

Skrivet av Tobi the Dobi:

Blir nog att testa dessa. Har länge funderat på att byta ut mitt gamla Sennheiser PC 360 som snart har 10 år på nacken. Har ett par Audeze LCD 2 som jag är nöjd med men jag vill ha något trådlöst till datorn och annat.

Jag har ett par Sennheiser PC 360 SE som fortfarande fungerar och låter "bra". Men för mig är skillnaden stor om man jämför med det ljud Penrose kan prestera.

Skrivet av oatp1b1:

Enligt utlåtanden från canjam så verkar de vara ett självklart köp om man ska ha ett headset. Både ljud och mic är tydligen topnotch, speciellt sett till priset.

Precis, det verkar vara väldigt rimligt prissatt i relation med vad man får. Så länge de inte går sönder var 6:e månad. En hel del recensioner kan man hitta på YouTube, och majoriteten verkar hålla med om det mesta - både vad som är bra och vad som inte är fullträffar.

Av aMp

Audeze Maxwell-tråden

Tjena!

Nu när Audeze Maxwell headset börjar leta sig fram till grossister, recensenter och konsumenter tänkte jag se om det är fler än mig som ivrigt inväntar ett par? Det verkar ta platsen som Det bästa trådlösa gaming-headsetet, om man även lyssnar på musik/film/serier.

Ska man enbart 100% spela FPS-spel och höra fotsteg kan Steelseries Nova Pro subjektivt tex vara pyttelite bättre, vad jag hört. Men jag vet att Maxwell är mycket bättre för musik, mycket tack vara Audeze planar magnetiska drivers som verkligen är svårt att sluta använda när man väl vant sig.

Jag har just nu Audeze Penrose X som låter väldigt bra. Det märks dock att Audeze var lite gröna inom gaming-segmentet när de utvecklades. Inte så bra räckvidd, inte bästa batteritiden och kanske mest kända för kvalitetsproblem i plasten vid hörkuporna.

Nu kommer en efterlängtad efterföljare, som ska ge stora förbättringar på nästan alla fronter, och med konstruktion i metall får man hoppas att byggkvaliteten är i topp denna gång. Vad jag hört ska det ganska tidigt även komma nya öronkuddar från tredjeparts-tillverkare, som man byter ut snabbt och säkert på sekunder. Tror det var Wicked Cushions som jobbade på det.

Jag har en beställning liggandes hos hifiklubben och de beräknas komma 28/4-2023.

Headsetet kostar idag 3 890 kr: https://www.hifiklubben.se/audeze-maxwell-gaming-headset/audm...

Ser du fram emot Audeze Maxwell? Har du också fastnat för deras planar magnetiska drivers? Använder du Penrose/Mobius idag?Är du också lite ivrig och har beställt ett par redan? Eller har du något annat du vill säga om detta headset så tycker jag att vi kan samla tankar, upplevelser och nyheter här!

https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=7324307

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av aMp
Skrivet av Suptand:

<Uppladdad bildlänk>

Denna bild är tagen med min Samsung S21 Ultra utan filter

Inte illa för att vara en mobilkamera faktiskt, dock vet jag inte riktigt vad för syfte en sådan bild har.

Klicka för mer information

Tagen med min "riktiga" kamera, utan mer än UV-filter. Folk som påstår att mobilkameror "nästan" ger samma kvalitet som äldre systemkameror tycker jag är ute och cyklar hehe. Men till och från stöter man på sådana personer.

https://img.playbook.com/XqancdEJTPX0Buu9RI5B8W7Q5khsWrN3YFJKQfM...

Visa mer
Av aMp

2x16GB 3600 MT/s CL16 bör matcha resterande prestanda, speciellt om du bara vill aktivera XMP och köra.

https://www.inet.se/produkt/5301869/g-skill-32gb-2x16gb-ddr4-...
https://www.inet.se/produkt/5304054/kingston-fury-32gb-2x16gb...

Av aMp

Jag hade bytt kylare till Noctua NH-U12A, kvalitets-kylare och kvalitets-fläktar som du kan ha med dig många år framöver!

Den kan kännas lite dyr, men man får tänka på att man får 2st av Noctuas bästa fläktar + väldigt bra support från Noctua. De har skickat mig tillbehör gratis (de där sakerna man använder för att fästa fläktar med) då jag råkade tappa bort några vid något tillfälle.

Av aMp

Intressant, bra artikel!

Jag har haft mycket kul med chat.openai.com, och nu senaste dagarna kunnat leka med nya Bing AI. Det är faktiskt mycket smidigt och fungerar redan ganska bra, oftast mycket lättare/snabbare att ställa en bra fråga till Bing än att "Googla" efter samma sak. Bara en sån sak som att länka en artikel och be den sammanfatta det viktigaste. Den listar ofta ut vad som (jag tycker) faktiskt är viktigast, så man slipper läsa långa artiklar.

Men jag hoppas verkligen att vi inte börjar säga "vänta en sekund, jag ska bara binga det lite snabbt" på samma sätt som vi använder "googla". Det låter så konstigt hehe.

"Thank you for joining the waitlist to build with GPT-4!" ställde mig precis i väntelistan!

Och vänta bara på tills Greta Thunberg får veta hur mycket el vår kära GPT-3.5/4 drar... Shame on us all!