Inlägg

Inlägg som niagi har skrivit i forumet
Av niagi
Skrivet av syNden:

Det är riktigt smidigt. Banddecks är sjukt jobbiga att hålla på med. Blev tokig på de när jag använde de i skolan

Mhm, var samma sak för mig när jag pluggade. Men sista åren/t så köptes nya kameror in och då behövdes inte dv systemen längre. Sjukt smidigt och mycket enklare att använda.

Måste även påpeka att självklart är det inte (endast) kameran som avgör vilken kvalitet produktionen kommer ha, även om en dålig kamera kan förstöra slutprodukten. Mitt val faller på en videokamera för jag tycker det är smidigast. Andra gillar dslr, så slutligen är det (delvis) en personlig sak att bestämma.

Stativ har jag räknat med att han kommer använda, Røde heter förresten företaget om det var det du tänkte på, skulle klart rekommendera en st sådan.

Av niagi
Skrivet av syNden:

Fördelarna med DSLRs är att du slipper använda t.ex. DV-decks, där du stoppar in ditt Mini-DV-band för att göra de digitalt(Vet inte om Panasonicen kör band eller digitalt?)

Den kameran kopplar man bara in med usb och överför som vanligt numera

Av niagi

Saken är det att jag skulle inte skaffa en kamera i den prisklassen idag :/ (Om jag skulle vara tvungen att välja är den du valt bästa alternativet faktiskt). Jag skulle försöka fixa fram lite mer att investera en kamera med, för

Jag skulle skaffa en Sony NEX-VG20, alternativt lite billigare en Canon HF G10. Men båda ligger över 10000:- (Sonyn närmre 20k:-), så det är väl ett "problem". Så isåfall blir ju valet automatiskt den du redan valt.

Hur som helst, kör på den kameran du tänkt, men lägg lite pengar på en ordentlig mikrofon, helst en shot gun mik (riktmik) då det är främst prat du kommer spela in, alternativt en mygga men om du ska ha dialoger och alla ljud så blir det inte ett alternativ. Jag vet att till min kamera finns det en mikrofon som fungerar klarar stereo och rikt (http://www.cyberphoto.se/info.php?article=DM-100). Ett sånt alternativ vore kanske optimalt för dig, om det finns för den kameran.

Av niagi

kan rekommendera att om du vill spela in en berättarröst så gör det direkt i datorn och redigera in det efter hand, på så sätt kan du lättare bearbeta det materialet och jobba fram det du vill ha.

Angående systemkamera vs videokamera har jag inte lika bra koll, det beror verkligen på systemkameran och dess funktioner. Vissa kan spela in grymt bra, bättre än många andra videokameror men på den budgeten du har tror jag däremot att en videokamera kan ge dig bättre bild, det viktiga är även hur bra vidvinkeln är, den i min kamera är inte så bra men med ett vidvinkelobjektiv (kostade mig 1500:- ungefär) så blir det mycket bättre. Såklart det som är bra med en systemkamera är att du kan lätt byta objektiv..

Så det jag skulle göra är att jämföra vad du har att välja mellan i den budgeten du satt och sen jobba fram därefter
Youtube kan hjälpa också

Av niagi
Skrivet av Lindgren92:

Tycker den är as bra! Färgerna brukar vara rätt dåliga(jämfört med IPS) men dem är mycket bra. Antagligen så bra de kan bli på en TN-panel. Min far har en 27" IPS, iMac som jag har använt som referens och det är mycket små skillnader på färgerna.

Sen har ju skärmen 120hz som är guldvärt när man allmänt använder datorn och speciellt för spel. Men till film, gör det ingen större skillnad då de flesta filmer är i cirka 24 fps.

Jag har haft den kopplad till min PS3 för att prova 3D på GT5 och Killzone 3. Den är mycket imponerande, dock värt att notera är att upplösningen på spelen sänks för att PS3an ska palla helt enkelt. Annars har jag bara provat 3D i Flight Simulator X och WoW, CoD Black Ops. Den är grym, dock ser jag hela 3D grejen som något roligt bara. Visserligen bidrog det väldigt mycket till en häftigare upplevelse i Flight Simulator.

Bästa skärmen jag haft hittills

ok det låter ju schysst.

Ja film vet jag ju är 24 fps, eller 23.9xxx, det är väl mest för hur svart/grånivåerna är samt färgerna som avgör det.
Samt att de flesta ps3 spel är 720p vet jag. Enda är väl GT5 som är 1080p som jag kommer på nu.

3d är väl inget avgörande precis men nu när det enda jag saknar för att kunna köra 3d är just skärmen tänkte jag att ska jag skaffa nytt kan det lika gärna bli en med 3d, om det inte blir en ips, men kommer nog inte bli det nu ändå. Plus att det vore najs o testa tycker jag

Av niagi
Skrivet av Lindgren92:

Det stämmer, enda skillnaderna är anslutningarna och designen.

Vad tycker du skärmen, ser att du har en. (Film, spel, konsol? eller vad du nu använder den till)

Av niagi

Måste skaffa en ny skärm själv, har funderat på de du länkar. Utöver 3d från datorn vill jag kunna köra från ps3an då den för tillfället står brevid datorn.
Antar det inte är någon större skillnad mellan de två förutom anslutningarna..

Av niagi

En liten kommentar, har inte kollat så mycket på den kameran du skrev (efter en snabbtitt tycker jag den ser ok ut).

En viktig sak jag har märkt är att ha en extern mikrofoningång, speciellt då de inbyggda mikrofonerna inte är speciellt bra (generellt).
För att få så bra ljud som möjligt skulle jag rekommendera en riktmikrofon, tyvärr är dessa ofta inte så billiga, beroende på hur det ska filmas så kan det även funka med en mikrofon från ett headset (med någorlunda bra kvalitet)

Andra saken är sensorn som den använder, gärna en så stor som möjligt (ej räknat på mp, utan fysisk storlek) för att få rätt så bra bildkvalitet i sämre ljusförhållanden vilket är rätt så vanligt.

Själv sitter jag på en (äldre) Canon HF-10 som är relativt bra, kostade omkr samma pris när jag skaffade den.

Av niagi
Skrivet av blue eyed devil:

[Varorna packas] har det stått i 4 dagar nu... Måste vänta på något som kommer in gissar jag på.

Tycker det är dåligt då det står såhär på deras sida:

Citat:

Varorna packas
Din beställning håller på att plockas och packas på vårt lager och kommer att skickas inom en arbetsdag.

Ska ju inte stå så om allt inte finns tillgängligt för att skickas.

Av niagi

Intressant, kommer nog bli ett byte till Ivy Bridge senare i år, blir intressant att se vad som dyker upp. Och som nämnt innan så Gigabyte med UEFI lär bli fint

Av niagi
Skrivet av anon186265:

"bara" ett kort? haha congrattz! själv får man sitta på sitt 5830 YEAH!

vadå "bara" det står inte bara någonstans..
Har varken pengar, moderkort eller nätagg för två kort

när jag tänker efter så har moderkortet iof crossfire support..

Av niagi

Jaha, då blev mitt kort från inet skickat idag, blev ett st http://www.inet.se/produkt/5409373/gigabyte-radeon-hd7970-307...

Av niagi
Skrivet av isbjoern:

Inte som när man ringer någon annan butik och får prata med någon pantad brud som går efter ett protokoll som säger "Starta om datorn"

Kom direkt o tänka på The IT Crowd!

Nej, men har handlat från både alina och inet i år, båda är värda en röst men valde alina denna gång, inet vinner väl ändå

Av niagi

Ingen fara

Skickades från m.sweclockers.com

Av niagi

Nvidias kort ska inte skala riktigt lika bra i sli som amds crossfire, om det fortfarande stämmer... du skulle ju kunna köra på tex ett 570 nu och sen ta ett till senare eller två st 560Ti såklart

Skickades från m.sweclockers.com

Av niagi

du måste väl inte, nu är jag ingen expert på crossfire, har inte använt det själv men det ska gå att mixa två olika kort ifall du bara vill byta ett i framtiden. sen beroende på när du gör det så kanske det är bättre att byta till ett singelkort ändå när du ska göra det, eller till en ny crossfire/sli konfig.

Av niagi

med det som jag la till 2st är det bättre. du kan jämföra här: http://www.anandtech.com/bench/Product/301?vs=292

men visst kommer du i framtiden lägga till ett till sådant så blir det ännu bättre.

Av niagi

gick över med 175:- men det blir grym spelprestanda istället:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/655172/6870cf

visst det går att byta till en 2600k istället om du verkligen vill ha den men det blir något overkill på processorn imo och är bättre att lägga pengarna på grafiken istället

för kylning på processorn så kan du ju lägga till en http://www.inet.se/artikel/5321388/noctua-nh-u12p-se2
i framtiden

Av niagi

ska du göra nåt mer än att spela?

Av niagi

http://www.inet.se/kundvagn/visa/655165/8k-dator

skulle inte ta en green hårddisk att köra system och spel på så plockade en samsung f3 istället.
onödigt att dra på en 2600k om du bara ska spela och inte göra nåt tyngre för processorn.
tog ett moderkort så har du möjlighet att köra 2st graffe för extra kraft om du vill lägga på lite prestanda i framtiden.