Inlägg

Inlägg som Cirap har skrivit i forumet
Av Cirap

Vista var helt okej, hade nästan inga problem med det

Raytracing är överskattat. har idag ett raytracing kababelt kort - har inte ens provat funktionen. som med de flesta andra funktioner när man skaffar ny hårdvara crankar man upp allt till MAX "bara för att prova" även om man man får 12fps. har jag inte ens gjort med med raytraycing

Av Cirap

5000kr

väntade länge på att mitt 6700xt skulle komma under 5000kr. spelar ibland och håller inte på med en massa rendering eller annat tungt så jag har svårt att rättfärdiga dyra grafikkortsköp. hade jag vart en redig gamer eller suttit med en massa rendering hade jag säkert kunnat lägga mer... men som det är nu kanske jag sitter som mest 1-3 timmar per vecka och faktiskt nyttjar kortet. då lägger jag mig mellan 3-5000kr

Av Cirap

Det har alltså gått en dag utöver beräknad leveranstid

en dag. Inte en månad. eller en vecka. EN DAG??? och du börjar panikskriva på ett forum för konsumenträtt?

chillax

Av Cirap

60" Samsung

hade jag köpt en TV idag hade jag nöjt mig med 55" ärligt talat

Av Cirap
Skrivet av Eduardo_S:

Sitter och funderar på om man skall använda sig utav Qliro vid betalningen.
Då skall månadskostnaden bli 239 kr i månaden plus s k uppläggningsavgifter.

Kan jag betala en större summa på min avbetalning, eller måste hela skulden betalas samtidigt?

Vad menas med "effektiv ränta"?

Någon som har testat Qliro och kan dela med sig utav sina erfarenheter?

har man slutat med ekonomi i högstadiet nu för tiden? back in my days fick man en kurs i grundläggande ekonomi och fick lära sig om ränta, effektiv ränta mm.

det står för övrigt vad effektiv ränta är i avtalen. men kortfattat. ränta är den summa som plussas på grundbeloppet varje månad (ibland anges den per år), exempelvis 15%. Så har du ett lån på en dator på 15000 så plussas det på 15% ränta vid månadsskiftet

månaden efter kanske du har betalat 2000kr, då plussas det på 15% på 13000kr osv.

effektiv ränta är den totala lånekostnaden, inkl. aviagifter och uppläggningsavgifter

så genom att veta vad effektiva räntan är kan du räkna ut den totala lånekostnaden (exempel: Om jag köper en dator för 15000kr och uppläggningsavgiften är xxxkr och aviavgifterna är xxkr i 24mån och räntan är yy% kommer detta kosta mig 1924kr)

Av Cirap

om du läser fakturan igen står det säkert att det är ett erbjudande att betala så fortsätter försäkringen att gälla, om du inte betalar upphör den

Av Cirap

Ja, trådlös

En Logitech G603. Märker inte av någon latens, och med två batterier (tror det är två AA?) har jag haft samma batterier sedan 2019. Att snacka om "jobbigt att byta batterier" är bara tjäbbel

vill jag minska vikten lite tar jag ur ett batteri. men då får jag väl nöja mig med två års batteritid

Av Cirap

Min LShift gick sönder för några månader sedan - inköpt hösten 2019. jag blev förvånad, för jag använder det väldigt sparsamt. spelar väldigt sällan och skriver nästan aldrig. när jag kollade på hur cappen såg ut på baksidan var fästet extremt smalt. då blev jag mindre förvånad.

efter några minuters letande kom jag fram till supporten och frågade om man kunde få tag på nya - de skulle maila inom fyra veckor när de var tillbaka i lager. det var nog minst 8 veckor sedan. inte hört ett ord. men jag superlimmade tillbaka knappen. den har suttit bra sedan dess.

utifrån priset och kvalitet blir det nog inte en logitech nästa gång i alla fall

Av Cirap

bästa är när man ska skapa lösenord på nya hemsidor och möts av meddelandet "för långt" eller "innehåller otillåtna tecken" när det är typ ett bindesstreck eller frågetecken.

haha wat.

nu säger jag ju inte att jag har bindesstreck eller frågetecken i mina lösenord. bara som exempel alltså så klart

Av Cirap

Komplott är tyvärr ett av de företagen som stod högst på min lista för ca 10 år sedan. gick alltid först till Komplett, även fast de hade högst fraktkostnad och kanske inte var billigast, var de ändå bäst.

Nu står de sist i kön just på grund av denna typ av grejer. Man får lite vad man förtjänar i rykte i denna business

Av Cirap

haha nice

tror det enda big-boxade jag har kvar (av rent nostaligi-skäl) är Rainbow Six (originalet, PC). all annat har jag slängt av utrymmesskäl. tar ju så himla mycket plats

Av Cirap
Skrivet av Teddis:

Förstår inte varför det ska shameas så mycket på att ex. Sweclockers skrev en artikel. De var väldigt tydliga om att drivrutinen bara var en teori.

Ifall värsta fall kunde en artikel som sådan hjälpa någon att rädda sitt grafikkort.

Ifall det visade sig vara falsklarm, vilket det gjorde, så händer ingenting. Eller är vi oroliga för AMD's kortsiktiga aktievärde?

Vem bryr sig om hur fanboys reagerar?

Det påverkar deras "journalistiska anseende". Om de vill bli tagna på allvar som en seriös nyhetssajt kan de inte hoppa på små rykten. Finns en anledning till att stora, seriösa nyhetssajter verifierar källor från flera håll innan man kör en story.

Att ursäkta sig med "det är ett rykte" och "i bästa fall kan man rädda någon" duger inte som ursäkt

Säg att Lägenheter brann igår i Östersund, Sundsvall och Kiruna. Alla lägenheter har lamparmaturer från Ikea. Ryktet säger att det är fel på kopplingen I dessa. Sambandet är att det finns lamphållare från Ikea. Men om orsaken inte är dessa är det ett fullkomligt meningslöst samband.

Ska aftonbladet, expressen, DN mfl omgående gå ut med löpsedlar LIVSFARLIGA ARMATURER KAN FINNAS I DITT HEM. Nej. Elsäkerhetsverket konstaterar orsaken FÖRST. sen går tillverkaren ut och återkallar produkter och journalister kan göra vad journalister gör.

Av Cirap
Skrivet av Alphahanne:

Klant-Jaytwocents hoppade på tåget, vilket knappast är förvånande.

likt.... SweClockers...

Men surprise surprise. vad jag trodde skulle bli en icke-nyhet clickbait artikel verkar bli en... icke-nyhets clickbait artikel.

Av Cirap

clickbait-varning på den rubriksättningen

tänk på källkritiken

Av Cirap
Skrivet av Swedishchef_90:

Lånebil får du alltid automat, det är oftast automat då det sliter mindre på lådan. Man får alltid likvärdig.

Jag har själv manuell låda och har aldrig fått något annat än automat senaste 5 åren, varken lånebil,macken, jobb, kompis eller hyra billift.

Man behöver inte en manuellt kort egentligen. Men kan man ta det så kan man väl ta det. Men det är obsolete ganska snart

nu sa du att du inte fått nått annat än automat. Jag sa att jag fått manuellt på macken. Jag jag har kompisar och familj som fortfarande kör manuellt så behöver jag köra någon av deras (eller de köra min) så krävs manuellt.

så bevisligen finns kunskapsbehoven kvar för manuellt. sen vill man inte, fine. men man begränsar sig själv

Av Cirap

Manuell så klart

bättre att ha men inte behöva, än att behöva och inte ha.

Även om bilen du ska köpa och köra 99% av tiden blir automat, rätt var det är ska du hyra nått på macken. har hänt att jag fått en lastbil (B-körkort) så sent som förra året som var manuellväxlad.

lånebil från verkstad? Vem vet

jobbil? Låna bil från kompis?

Även om det händer en gång per år...

Av Cirap

Black Adam

Så. Mycket. CGI.

Rätt okej. Se den på Streaming om du har HBO

6/10

Av Cirap

jag har fått flera olika datorkomponenter skickade till mig direkt i originalembalage, med bara en tunn ytterkartong.

skumgummit som omsluter grafikkortet tar hand om det mesta. Det har överlevt en resa från Taiwan till Sverige. det tar sig de sista milen inom sverige oskatt också

Av Cirap

Annonsen är avslutad

Av Cirap
Skrivet av Lembritt:

700 kr + avhämtning
Går det att testa kortet på plats?

Du står som nummer tre i kö, jag har en som hämtar imorgon

Kortet är inte installerat i någon dator så om det ska bli aktuellt får du ta med egen dator. Men det är testat samma dag jag tog ut det.