Inlägg

Inlägg som Squallie har skrivit i forumet
Av Squallie
Skrivet av anders190:

Hade tänkt invänta eventuell PC release av Rebirth men slutade ändå med en bokning då jag fick ett riktigt fint pris erbjudande (575kr eller så). Inte varit så speciellt sugen på denna trots/tack vare att jag nyligen spelade igenom Part 1 igen. Men blir att prova för det priset.

Orginalet började bli intressant på riktigt när man lämnade Midgar i mitt tycke så för egen del har denna större förutsättningar för att intressera mig. Längesedan jag förbokade senast men ser ut att dyka upp på lanseringsdagen för en gångs skull.

Såg nu att NetonNet, Elgiganten och Power har spelet för 629kr. Trodde inte att så bra priser direkt dag ett fanns längre men det gör det tydligen. Då blev jag rätt sugen att slå till även om jag inte kommer kunna spela det direkt. Spelet kommer inte hinna bli billigare än detta innan det är dags att spela det ändå.

Av Squallie
Skrivet av Freddan101:

Behöver man tanka hem spel i denna typ av erbjudande innan månaden är slut för att de inte ska försvinna? Har man en gång tankat ner det kan man plocka bort det och tanka ner igen vid senare tillfälle? Helt frånkopplat från Spelkatalogen?

Du behöver inte ladda ner alls, lägg till spelet bara så kan du ladda ner och spela det när du vill sen så länge du har aktivt Ps+.

Av Squallie
Skrivet av TuHack:

Enligt Di så har matkassen blivit ~20% dyrare på två år. Detta skulle jag säga är det största problemet då det drabbar alla. Bra mat är dessutom något som är viktigt för samhället. Vi har nog med hälsoproblem redan.

Fäller ingen tår för dom som riskat och tagit topplån men nu drabbas även dom försiktiga låntagarna. Något måste göras och elefanten i rummet är priset. Vi borde kämpa för att få ner priserna. Ta bort ränteavdraget, sänka maxtaket, bygga mer (få det lönsamt igen) osv. Lön vs lånebelopp för bostäder i storstäderna är idag horribelt och ska du som ung komma in i marknaden blir risken för hög.

Och varför är dom som snart ska köpa viktigare än dom som precis lyckats köpa?
Man kan väl försöka få priserna att inte öka i orimlig takt istället tills löner kommer ikapp, så blir det mer rimligt för alla istället.

Av Squallie
Skrivet av Edvin1:

Om vi istället för "next gen" talar om konsoler. Du tycker inte att det är magstarkt att lansera en ny KONSOL när den äldre knappt har levererat någonting?

Nej inte direkt, Ps5 Pro hade ju kunnat släppas samma dag som Ps5 utan att det egentligen vore konstigt.

Av Squallie
Skrivet av Lussarn:

Det är lätt att sitta och sätta sig in i andras situationer. Jag närmar mig 50 och kan inte vänta i 10 år på att "priserna blir rätt". Känner gamers som är över 60 och närmar sig 70 t.o.m. Hur tycker du dom skall göra. Vad säger att priserna blir bra om ens 10 år, är ju troligen bara ännu dyrare då.

Däremot finns det en beg marknad där man kan få ett 3070 för 3500:-, det spelar allt du kastar på det och räcker gott till den finnigaste tonåringen.

Är man 70 har man ju fördelen att 1080p ser likadant ut som 4K så det blir billigare.

Av Squallie
Skrivet av Infiniti:

Men tanke på hur lite gemene man bryr sig om 120 Hz, åtminstone bland konsolköpare, så känns det som denna kommer att floppa något helt spektakulärt.

Jag spår att Sony kommer att sälja så få exemplar att utvecklarna inte ens kommer orka bry sig om en PS5 Pro-patch till sina nylanserade spel redan 6–12 månader efter lanseringen av denna maskin.

Jag tror du skulle kunna ha rätt om 120fps var det enda pro kan tillföra, men det är det ju inte så du har förmodligen fel.

Av Squallie
Skrivet av TotalF:

Man placerar såklart psfemman som man alltid gjort - gömd bakom soffan i ett ormbo av sladdar

<Uppladdad bildlänk>

Jag mår dåligt av den här bilden.

Av Squallie
Skrivet av williamwojin:

Armored Core IV Fires of Rubicon
199kr net on net
Helt ok spel för 199 kr

Riktigt bra pris!

Så sugen på att slå till men tror jag kommer ångra mig och vilja spela det med mus och tangentbord. :/

Av Squallie
Skrivet av Mizccc:

Det är väl just den där biten jag fastnar på, varför skriva "additional games" om det handlar om att göra enheten kompatibel med PC? Om det hade handlat om "äkta" PC-kompabilitet borde man formulera det annorlunda.

Vad är det dom testar isåfall enligt dig? Ett enklare sätt att porta spelen på? Det är ju något nytt som testas hos Sony iaf.

Av Squallie
Skrivet av Mizccc:

Ja den som lever får se, jag har svårt att tolka den långa texten som länkas i artikeln som att du kommer kunna koppla in din PSVR2 direkt till PC iallafall.

"Also, we’re pleased to share that we are currently testing the ability for PS VR2 players to access additional games on PC to offer even more game variety in addition to the PS VR2 titles available through PS5."

Din take känns konstig eftersom det redan portats massa PC spel till Ps5, det vore ju inget nytt om det kom några spel till.
Och dom säger "on PC" och "in addition to the PS VR2 titles available through PS5" vilket betyder utöver spel på Ps5.

Av Squallie
Skrivet av Entash:

Sony testar PS VR2 för PC:

"We’re pleased to share that we are currently testing the ability for PS VR2 players to access additional games on PC to offer even more game variety in addition to the PS VR2 titles available through PS5. We hope to make this support available in 2024, so stay tuned for more updates."

https://blog.playstation.com/2024/02/22/coming-soon-to-ps-vr2...

Wow, oväntat men välkommet!

Av Squallie
Skrivet av Fearnox:

HDMI 2.1 stödjer 8K, så det är möjligt att köra 8K om nu någon utvecklare skulle vilja det.
Men eftersom att målgruppen inte är så stor så har indi istället ofta gett stöd för 120FPS.

Nej Ps5 kan inte skicka ut 8K i dagsläget, Sony måste lägga in den möjligheten först vilket vad jag vet fortfarande inte är gjort ännu.

Tänk om alla kunde fylla förpackningarna med vad som är möjligt istället för vad man som kund får?

1.4L mjölk

- Ja alltså förpackningen rymmer 1.4L men vi fyller den bara med 1L..

Av Squallie

Precis, bekräftat att Ps5 pro är sämre än vanliga Ps5 mao.

Av Squallie
Skrivet av xealo:

Nintendo brukar inte syssla med att sälja hårdvara till en förlust, för att sen ta igen det på spelen och accessoarer. Är inte så konstigt att de inte rullat ut några prissänkningar när den ändå säljer så pass bra som den gjort.

Ja det var ju hela poängen, det är imponerande att dom fortfarande inte behövt sänka priset men ändå säljer så här pass bra.

Av Squallie
Skrivet av walkir:

Switch har dock får ett par revideringar med 2019-modellen, Switch Lite, samt senare OLED-versionen.

Sen är det svag svensk kronkurs tillsammans med hög inflation som gett oss höga priser här.

Köpte Switch i mars 2017 i Japan för 2500:- ☺️ Idag kostar den senaste versionen 2400:-!

PS5:an har tyvärr bara blivit dyrare och sämre för oss här i Sverige.

MSRP i USA var $299 vid release 2017 och den säljs fortfarande för $299 där. Visst det är "2019"-modellen men det är ju i princip samma maskin.

Av Squallie

Ganska otroligt att både Ps5 och framförallt Switch har sålt så bra utan några prissänkningar. Priset på Ps5 har t.o.m gått upp.

Ps4 efter lika lång tid kostade ju nästan hälften vad den gjorde på release.

Av Squallie
Skrivet av filbunke:

Och det baserar du på vadå? Valve har sagt saker och ting men det finns inget i deras användaravtal (att jämföra med tex GOG:s) om att något sådan skall ske om spel tas bort, steam går i konkurs, etc. Och Valve har aktivt valt att definera vad andra (exempelvis GOG) kallar köp som prenumerationer.

Tro är inte legalt bindande.

Han menar nog att han bara piratar spelen istället.

Av Squallie
Skrivet av ChuniaC:

Du säger upp din rätt till evigt innehav i de användarvillkor du godkänner när du skapar konto på nästan alla tjänster. Det här är varför man läser användaravtal. De har all 'rätt' att ta bort det du betalt för.

Bryr mig inte så mycket om vad som är rätt enligt lag/avtal. Sony bevisar gång på gång att man bör låta bli att köpa digitala licenser från deras tjänster.

Denna situation har ju inte hunnit hända så mycket ännu eftersom tjänster mest har tillkommit istället för att försvinna, men blir kanske vanligare i framtiden..

Av Squallie
Skrivet av Jumpcut:

Vi har det väl ganska bra då vi är två heltidsarbetande med bra inkomst. Men vi vill flytta från lägenheten (BRF) och vill såklart inte förlora dom 15-16 % som lägenheten sjunkit i värde sedan inköpet. Så vi sitter lite fast vilket känns lite surt.

Ska ni flytta till hyresrätt eller till något som är betydligt billigare än nuvarande bostad då antar jag?
För annars har ju det ni köper också sjunkit i pris.

Av Squallie
Skrivet av Dex:

Läste en artikel för ett tag sedan efter att en Naughty Dog director förklarade om just detta lite grann att det inte bara har med laddnignstider och göra utan att för att bland annat också göra så du inte kan gå tillbaka till tidigare område och för att lägga till stämning osv.

Kan läsa mer här: CBR artikel från Twitter

Kan köpa det i Naugthy dogs spel, där är det snyggare gjort. Men i FFVII Remake var det så dåligt gjort att det bara måste ha varit pga laddtider (vilket också är rimligt eftersom det är till lastgen), och att då se samma sak i Rebirth var en besvikelse.