Inlägg

Inlägg som Karies har skrivit i forumet
Av Karies

Jag skulle hävda att den är full av damm och att det är överhettning, det kan även vara fel på mojängen som mäter temperaturen vilket jag råkat ut för själv. Sannolikt smäller det till när brytaren stänger av maskineriet. Men i så fall borde den stänga av sig själv och inte bara sluta ge ljud.

Av Karies

Jag har avvecklat mitt Essence kort. Har istället en Argon hörlursförstärkare från hifiklubben som jag trimmat med en ny trafo från Kjell o Co. Den kombinationen kostar ungefär 2 tusen och låter väldans mycket bättre. I alla fall i mina öron. För tillfället spelar jag mest i mina AKG K550.

Av Karies

Hrm...

Verkar som att jag fixade det.

Tog bort enheten med drivrutiner från kontrollpanelen och pluggade in den igen. Verkar funka. (skäms)

Av Karies

Molex kontakter borde det ju sitta på någonav dina sladdar som går ut ur nätagget. Det är den största strömkopplingen du kan hitta med fyra gigantiska hål eller piggar i.

Av Karies

Bekymmer med mellanslag

Som ni säkert kommer se här eftersom jag inte orkar fixa alltihop så har jag lite bekymmer med mellanslagen.

Dök upp hux flux en dag bara... Någon som har några teorier om vad som hänt och hur jag rättar till det?

Är ett Qpad MK-80 och jag kör windows 8.

Verkar som att Sweclockers intelligenta forum rättade till mina många mellanslag per automagi. Beskriver det istället som att varje gång jag slår till space så vet man inte hur många steg den tar, någonstans mellan 1-4 brukar det vara.... väldigt ofta, i stort sett alltid.

Av Karies

Nja, jag har ju en Mionix Naos, den är ju programerbar. Mina erfarenheter av R.A.T 9 är inte direkt lysande, mest baserat på att "forward" och "back" knapparna blir ganska mosiga efter ett tag.

Av Karies

Ett spel helt i min smak. Ingen PvP utan bara PvE, men PvP kommer säkert i ett senare skede. Finns dock en del uppkopplingsproblem som gör att det kan vara svårt att hitta folk att spela med, den klanen jag är med i verkar också lite halvdöd.

Skulle någon drabbas av ett stort mått av nyfikenhet så har jag ett par beta-nycklar. Kommer dock snart även att dyka upp på Steam i en öppen beta så man kommer inte behöva nycklar särskilt länge.

Av Karies

Lätt panik. (troligen pga Origin)

Så, jag laddade ner Origin en gång. Ska inte säga att jag gillade det och plockade bort det igen, det tackade mig omedelbart genom att stjäla mitt Sims 3 från Steam. Ingen större förlust iofs. Jag satte också mina inställningar så att jag inte skulle gå att hitta... någonsin.

Nu till problemet. Jag har fått tre stycken "friend requests" via Sims 3 på en halvtimme. Via mail då, jag kan fortfarande logga in på origin via sidan så jag verkar inte vara hackad. Jag har inte haft Origin sedan BF3 lanserades... verkar ju inte gå att maila EA heller, vad göra?

Av Karies
Skrivet av Mor5ives:

Gör för mycket research innan köp men ska jag nämna något så är det et spel, Far Cry 2. Det var här jag fick visat för mig att spel portat från konsol till PC istället för tvärt om blir totalt urkasst. Dåligt optimerat, brist på funktioner, blinkande föremål etc.

Ägde faktiskt detta spelet till Xbox, troligen det sämsta jag någonsin spelat. Dessutom ett av bara två spel som jag någonsin sålt, stod inte ut med att ens ha det i min hylla. För övrigt kan väl nämnas en svindyr DVD spelare från Denon som numera står hos farmor, inte nödvändigtvis dålig men ett riktigt dåligt köp.

Av Karies

Har ett lager med antistatpåsar som skulle göra ASUS avundsjuka. Men sen tänker man alltid "kanske ska ta ur den där hårddisken/grafikkortet någon gång", vilket aldrig sker men jag gillar fortfarande mitt lager. I form av sexighet så smällde också tejpen lite högre än påse.

Av Karies

Jahopp, inte blev det sexigt men nu är eltejpen applicerad på kortet. Tackar för svaren.

Just i den här tråden ser jag dock inte hur kunskapen om precis vilka komponenter jag använt är relevant, så den informationen uteblir idag.

Tack.

Av Karies

Det blir lite tajt. Ljudkortet hamnar mot CPU kylaren.

Sitter här och pillar ihop en dator åt mig själv. Nu är det så att ljudkortet av mystiska anledningar måste sitta högst upp mot cpu:n. Problemet är att min cpu fläkt är av det lite mer svullna slaget och det kan vara så att någon av piggarna på ljudkortets baksida kan nudda någon kylfläns. Hur nervös behöver jag vara? Ska jag kila något emellan? Har inte monterat grafikkorten än då dom sitter i denna datorn så det kanske inte ens går. Tacksam för alla former av svar och filosofier.

Av Karies

Jag körde igenom the Wither 2 med ett Radeon 6950 och en phenom processor. Tror inte du ska ha några problem med det. Inte så stressande för cpu:n. Kan även rekomendera de två "Two Worlds" spelen. Inte lika bra som Skyrim men mycket likt och helt klart värda en genomspelning.

Av Karies
Skrivet av granen92:

Vilka inställningar kör du med?

Kör du med pci-e 3.0 eller 2.0?

AMD CPU, så 2.0.

Verkar dock som att dom kommer väldigt dåligt överens med eve-online än så länge. Drivrutinerna är nog inte på topp än.

Av Karies

För min del löste det sig med lite lätt tweakande och nu snurrar båda mina kort som dom ska.

Av Karies

Har nyss (igår) fått hem 2st Gigabyte GTX670. Kommer till det kombinerade testet i 3d mark sen är det slut på det roliga.

Nu ska här sovas.

Av Karies

Alla har fel och jag har rätt. Fåtölj ska det vara, men jag erkänner att den börjar bli lite platt så här efter ett år.

http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/80045170/

Av Karies
Skrivet av CFSsss:

Ja - det är lite synd. Jag har visserligen alltid varit i det gröna lägret men jag är rädd att AMD får lite väl mycket däng här. Både av intel och nvidia.

Själv blev jag ju lite chockad av hur långt ifrån mina förväntningar Bulldozer var. Vad det gäller grafikkorten är det väl fortfarande relativt jämt i prestanda, men ska man köra SLI/Crossfire så är ju även strömförbrukning intressant. Vad det gäller tesselering så ligger de väl också ganska jämt nu för tiden?

Av Karies

Vad kommer jag sakna?

Så... jag har precis beställt 2st GTX 670. Främst Baserat på pris/prestanda samt energiförbrukning.

Nu till den roliga biten. Jag är nog något av en gammal AMD fanboy ändå. Förutom att jag köpte en av de första Core2Duo som kom ut på marknaden (2006 tror jag det var), så har jag bara haft ATI/AMD i mina datorer.

Frågan är då vad jag kommer sakna från AMD och vad kommer jag bli glatt överraskad av? Säkerligen finns det många här som bytt både lite hit och dit som kan svara på detta... hoppas jag.

En liten bonusfråga. Funkar det fint att använda afterburner för att överklocka de nya GTX korten eller finns det hetare alternativ?

Av Karies