Inlägg

Inlägg som huttala har skrivit i forumet
Av huttala
Citat:

ODIN GAMING Infinity XL Hybrid
Vaxee NP01-S
Pris 400:-
En Xtrfy MZ1 RGB i nyskick.

Kan man få dessa för 500 + frakt ?

Av huttala

Tjena!
Skulle denna skärm vara av intresse i byte?
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5258108

Av huttala

På tal om spakar, någon som vet om de fungerar att slänga in hori halo spakarna i switch lite ?
Tänker att det lär va en rätt schysst lösning sen när det blir drifting på orginalen.

Av huttala

Har alltid haft Android telefoner med ren android tidigare(nexus, early oneplus, pixel mm), men nu bytt till en iPhone 14 pro då barnen har iPhones och jag ville smidigt kunna styra deras rättigheter med screentime.

Kan ju säga att Screentime på ios är de sämsta skiten jag varit med om, googles motsvarighet fungerar flawless medan jag i screentime måste ladda om samma sidor 10 gånger för att kunna ge mer tid/stänga ner applikationer. Sämre skit får man leta efter.

Sen tycker jag det är betydligt mer buggar i applikationer, de hänger sig, ger grafiska fel med mera.

Fattar verkligen inte hur alla kan säga att ios "bara fungerar", tycker det är extremt mycket mer buggar i ios och man kan inte göra något åt det heller för allt är nerlåst.
Youtube blir bara helt svart titt som tätt, plex samma sak, Firefox visar bara helt vita sidor när man öppnar appen efter att den gått i sleep mode... Det är bara vad jag kommer på såhär på rak arm.

Sen för i h*lvete fixa ett mellanting mellan BEEP BEEP alert alert och INGENTING gällande notifikationer, antingen störs man så in åt helvete för att telefonen piper och tjuter om alla notifikationer eller så ser man inga öht.

/end rant.

Skulle inte min nuvarande telefon varit så svindyr hade jag hoppat skepp tillbaka till Android direkt!

Av huttala
Skrivet av ElkVandelay:

Jag fick ett meddelande från en som hann lite före dig. Har dock inte fått någon återkoppling efter svar. Om personen inte skulle höra av sig så återkopplar jag till dig.

Okej!

Av huttala

Tar superlight för 450 + frakt!

Av huttala
Av huttala

- Kompetenta kollegor, är en fördel om de är trevliga också.
- Jobba hemifrån hur mycket man vill.
- Datorer man själv styr över, dvs datorer som inte är centralt styrda av inkompetenta IT-avdelningar.

Av huttala
Nytt bud: 2 700 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av huttala
Skrivet av Dinkefing:

Okej jag blandade ihop Keythron med ett annat märke. Men jag vill inte ha deras Gateron switchar som är en dålig kopia på mx cherry switcharna och keycapsen ser ju väldigt oergonomiska och konstiga ut.

FYI är gateron switchar bättre än cherry. Cherry's egna switchar ligger på botten bland alla mx-varianter som finns idag.

Av huttala
Skrivet av Qn1f3:

@huttala, vad tror du om Naya Create, har du någon erfarenhet av ZSA Moonlander?

Kör med Sculpt Ergonomic Desktop på jobbet och skulle vilja dyka djupare i det delade tangentbordsträsket, alla tips tages tacksamt emot.

Ptja, de ser ju trevliga ut båda två. Har dock inte testat något av dem. Har däremot liknande brädor som moonlander. (ergodox, ergodash, kinesis advantage och dactyl i flera utföranden) och kan ju säga att det är riktigt najs med tumklustret man får med dessa brädor, i övrigt är det bra att veta att de kommer ta en massa tid att vänja om sig med dessa brädor med tanke på att de inte är staggered layout på dem.

Så om du ska hoppa mellan flera brädor i jobb och hemma kan det vara bra att till en början släpa med sig samma bräda hela tiden så att man vänjer sig.

Men helt ärligt skulle jag nog satsa på ett quefrency eller liknande istället, om man inte har problem med ergonomin. Då får man en schysst splittad bräda och slipper bli helt hopplös när man sitter med andras tangentbord.

Av huttala

Två viterbi används här hemma just nu. Har dock oändligt med andra brädor ingen annan kan använda också.

Av huttala
Skrivet av JonasT:

Tangentbord med scissor-brytare är sjukt mycket skönare att skriva på än mekaniska diton.

Vad i... Pappaledigheten måste ha gjort dig vansinnig!

Av huttala
Skrivet av merdique:

Glömde såklart win+L! Litar generellt på mina kollegor men ska jag lämna lokalen så blir det att låsa.

Litar man på sina kollegor så kommer skärmen (fysiskt) va uppochner med bilden vriden 180 grader för att bilden ska visas rätt när man kommer tillbaka.

Av huttala

Linux är de bästa operativsystemet för desktop.

Av huttala
Skrivet av Allexz:

Min gamla PG279Q (1440P @ 27" och min Huawei GT något (3440P @ 34") är nu helt obrukbara eftersom jag har laptopen framför (under) skärmarna.

En är skarp och lätt att se på, de andr skärmarna (varav en klassas som toppskärm än idag) är pixliga grötiga röror som bara gör ont i ögonen i jämförelse

Det har i göra med att Mac OS tycker att man inte ska ha annat än 4-5k skärmar så de renderar text som en påse skit med 1440 skärmar.

Ladda ner "better display" och välj den upplösning din skärm har fast i hidpi läge så ska du se att de inte ser ut som skit längre.

Min åsikt är dock att Mac OS är skit, de enda bra med Mac OS är att de va snabba på att få arm att fungera bra, och de är därför deras laptops fungerar riktigt bra som arbetsmaskiner.
I övrigt är windows och framförallt Linux 100 gånger bättre.

Av huttala
Skrivet av naDah:

Att boomers är otacksamma när dom får support. Jag säger att nästan alla mina kunder är boomers och tacksamma och falsifierar således hans tes och presenterar min egen, att det är hans svärisar som är otacksamma.

Nu var det ju dock min upplevelse och ingen tes. Och jag vet inte hur jag ska tolka det du skriver då det är helt osammanhängande. Oavsett så är mina svärföräldrar tacksamma för den hjälp de får, de hjälper jag mer än gärna.

Det är mer avlägsna släktingar och bekanta som inte får hjälp av mig längre.
Och de boomers du hälsar på betalar ju för en tjänst, då har de ett helt annat mindset än om tex brorsonen kommer förbi och fixar samma saker gratis.

Av huttala
Skrivet av naDah:

Nej. Dina svärföräldrar. Vår överlägset största kundgrupp är just boomers.

Vad svarar du på ?

Av huttala

Numer är det bara svärföräldrar och mina föräldrar jag hjälper. Men tidigare har man ju hjälp andra och de blir ju direkt kränkta när jag ber om en hundring eller två för att ha tagit backups, installerat om hela maskinen och lagt in allt igen.

Har en släkting som sluta prata med mig efter att ja gjorde ovan sagda procedur, gav dem en ny mus och tangentbord.
HUR kan kunde ja be om 500kr för det?? Ja la ju bara ner 4-5h på det och tangentbord + mus värda drygt 500kr.

Boomergenerationen alltså...

Av huttala

Annonsen är avslutad