Inlägg

Inlägg som huttala har skrivit i forumet
Av huttala

Åh nej, denna tråd ligger på förstasidan med rubriken "Dela dina tankar om mekaniska tangentbord!".

Inb4 en shit storm av folk som sitter med sina stock HP-tangentbord och ska förklara för oss hur dumma i huvudet vi är som sitter med dyra customtangentbord, som dessutom låter som ett tröskelvärk.

( )

Av huttala
Skrivet av Ryssfemma:

Hur kommer det sig att folk inte säger detsamma om cod som i princip varit reskins i 5-6 år nu?

Jag skulle chansa på att det har att göra med att hela PC-spelarbasen är borta, och om de nu finns folk som spelar på PC så kör de med controller då spelet är 100% anpassat för controller och ger stora fördelar med soft aimbot när man har controllern som styrdon.

Och controllerspelare är ju en egen sorts breed så att säga...

Samma sak håller på att hända med Apex Legends just nu, och det är ett jävla liv på nätet. Men snart slutar nog gnället då alla PC-spelare kommer försvinna.

Av huttala

Finns den kvar? @tomjut

Av huttala

Bild 2 kommer fungera utmärkt (utan den röda pilen) !

Av huttala
Skrivet av Sublett:

Har nu fått hem TVn, kunde dock ganska snabbt konstatera att "kalibreringen" som gjorts är en typisk Elgiganten kalibrering.
D.v.s. Inget medföljande kalibreringspapper, inga inställningar gällande färg o.s.v, utan dom har endast ändrat standard visning till ISF Bright mode och stängt av energiläget.
Lite trist, har ändå sett att vissa fått en lite mer utförlig kalibrering (papper o allt).
Har någon annan fått en mer utförlig kalibrering?

Bilden i övrigt är väldigt snarlik 55 C9an som jag hade sen innan.
SDR ser identiskt ut, HDR kan vara en gnutta mörkare men inget jag stört mig på.

Har dock problem med Dolby Vision och Xbox Series X, får inte alls rätt tryck i bilden när det gäller ljus. Stänger man av Dolby Vision och kör bara vanlig HDR funkar det fint...

Känns som det borde vara olagligt att göra sådär.. Kan ju inte kalla det kalibrering om man bara ändrar till det förinställda IFS-läget... Falsk marknadsföring? Antar att de tar betalt för detta också.

Av huttala
Skrivet av GamerGurra:

Tack för alla tips!

Köpte ett par X2 då de kostade under tusenlappen, men lämnade tillbaka dem då jag tyckte att de satt för hårt. Någon som vet om sennheisers passar för större huvud? Har även kikat på Beyerdynamic DT99. Är de något att ha?

Jag skulle nog ge X2orna en vecka om jag var dig.

Jag har XL på hjälmar 62cm+ huvud och har använt X2 (om det är fidelio X2 du pratar om) i flera år, har även använt Beyerdynamic DT770 som är i princip samma lur som DT990 fast stängd.

Båda lurarna sitter hur bra som helst på skallen när man har "kört in dom". Fidelio lurarna är överlägset mina favoriter då jag aldrig blir varm om skallen när jag spelar och de sitter hur bra som helst.

Av huttala
Skrivet av star-affinity:

Va? Så illa tycker jag verkligen inte det funkar. Visst, inte helt problemfritt alltid, men överlag fungerar det som förväntat för mig – har koll på sonens lur med funktionen.

Men gå du över till Android. Säkert stabilare där allt sånt. Roboten på andra sidan är grönare än äpplet.

Ironiskt nog är det sonens screentime som fungerar bäst, men där får jag alla godkännanden av screentime genom sms istället. När dottern ber om tid kommer det 50/50 till min telefon/laptopen på kontoret. För dotterns konto fungerar det som förklarat ovan, för sonen är det snarare 5 gånger spammande på godkänn före det går igenom.

Kom till ios från android då jag känner att fippla med telefoner inte är lika kul längre, vill bara ha "något som funkar". Men ios är ju nerdummat så man inte kan lösa problem själv, och det är betydligt fler buggar än med android.

Värt att notera är att jag nästan uteslutet kört nexus/pixel och xiaomi lurar de senaste 10 åren.
Family link är 100x bättre än screentime iaf.

Av huttala

Apples screentime är ju ett skämt, fungerar i princip aldrig som det ska. Så denna nyhet är ju inte direkt förvånande..

Ska du tillfälligt aktivera/avaktivera nertid? Testa 10 gånger, har du tur så fungerar det, annars får du testa 10 gånger till medan ungarna skriker bredvid dig.

Ska du sätta gränser på en app? Ptja, har du tur fungerar det, oftast fungerar det ett tag sen kan barnen bara trycka bort meddelandet om att tiden är slut och fortsätta som om inget hänt.

Apples lösning på problemen? - "Problemet finns inte".

Det ENDA som faktiskt fungerar bra med screentime och familyshare är att det aldrig någonsin är några problem för barnen att köpa grejer i appstore med mitt kreditkort.. I wonder why...

Funderar seriöst på att kasta alla ios enheter i sjön och gå tillbaka till android, trots att de kommer bli svindyrt.

Av huttala

Strava borde vara gratis? Jag laddar upp mina garmin/wahoo loggar mot strava bara för att ha allt på samma ställe (Har inte betalat en krona). Om jag inte missminner mig helt har strava även funktionalitet för att logga sina sträckor direkt i appen med sin telefon.

Av huttala
Skrivet av koSmiQ:

Den budgivningen lever fortfarande! Just nu leder @Christiaan med 1000 kr för dockan och webcam, vilket i mina ögon motsvarar @huttala bud på 800 kr - men med fördelen att jag kan bli av med två produkter i ett.

900 + frakt för dockan då!

Av huttala

Caldigit TS3 Plus 800 + frakt

Av huttala
Skrivet av cheddar_bob5:

Det hjälper inte mot bandyklubbor men är en bra start! Glömmer aldrig när min dåvarande 1.5 åring drog klubborna så hårt i den då nyköpta 70” TVn att det blev fullt med repor.. usch. Hemska minnen.

Ja har klarat mig från att få TVn förstörd iaf, men de åkte en näve rakt igenom högtalarna en gång. Kids gotta be kids.

Av huttala

77" LG CX här. Fina grejer. Saknar inte min plasma. 🙂

Skrivet av medbor:

LG OLED 77B1, 50cm från golvet, med en nyfödd och en femåring… skräck är mitt mellannamn!

Då får skaffa sånt där galler man har runt kaminen. Det hade jag gjort. 😁

Av huttala
Skrivet av Chess_Norris:

Samsung kör ju sin sommarkampanj just nu med rätt hyfsade rabatter via benify. Nu har jag redan beställt både tv och soundbar, men funderar på om jag även ska byta ut mina 10 år gamla Dell skärmar. Jag spelar inte på PC, men jobbar mycket hemifrån och håller på en del med diverse musik program. Dom säljer 27" Odyssey G3 och en annan variant som heter Viewfinity S70. Bägge ligger på ca 2000 med benify rabatten. Vilken är att föredra?

Viewfinity verkar ha 4k och G3 verkar vara FullHD.
Jag skulle absolut inte vilja jobba med en skärm som har 1080 upplösning, oavsett storlek. Så valet blir rätt lätt där.
Om man kollar på bilderna ser det ut som att du har VESA-fäste på Viewfinityn också, så att köpa en separat arm för skärmen är ju att rekommendera med tanke på att man inte verkar kunna justera skärmen i höjdled med orginalfoten.

Av huttala
Skrivet av acious:

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4722312
Någon som har nån input gällande denna kaffebryggaren? Funderade på en Moccamaster men denna ser ju lockande ut nu när priset nedsatt

Jag hade den förra generationen, och utöver att färgen släppte på vissa ställen efter några år så gjorde den enligt mig bättre kaffe än Mocca master. Har testat båda.

Av huttala

Jag vill inte ha "true" wireless så länge det finns sånna här lurar att köpa:

https://pricespy-75b8.kxcdn.com/product/standard/800/4097522.jpg

Hur skönt som helst att ha de runt nacken, sen tar de inte massa extra plats i örat när man har de på sig. Så att ha mössa på sig samtidigt som lurarna sitter i är inga problem.

Sen ska vi inte ens prata om batteritiden, den är ju ljusår bättre!

Av huttala
Nytt bud: 1 500 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av huttala
Skrivet av Born_HardCORE:

Jag kommer med välformulerad kritik som jag dessutom är tydlig med att den är subjektiv. Du kommer bara med en spydig kommentar.

Vem är det som behöver en snickers egentligen?

Håller verkligen inte med om att det är välformulerad kritik, snarare gubbgnäll som du försöker sminka som kritik.
Vill man komma med vettig feedback så finns det ju funktionalitet för det på sidan, man behöver inte smutsa ner nyhetstrådar med gnäll.

Det är nogmånga (inkl mig) som är intresserade av saker som dessa, kanske inte för att det är spikat att 7800XT kommer prestera såhär, men för att ha något att läsa om, fundera på och reflektera över.

Lite det som är grejen med att vara entusiast, ska vi bara ha fakta kan man kolla på pressreleaser och recensioner, och då skulle det inte bli mycket innehåll på denna sida. Nu har man åtminstone något intressant att läsa om.

Tycker du samma sak om testerna som gjordes med 7950X3D där man inaktiverat halva CPUn för att få reda på hur en 7800X3D eventuellt presterar?

PS...

Skrivet av Born_HardCORE:

Om du inte gillar mina kommentarer så behöver du inte läsa dem! (Goddag, yxskaft...)

Om du inte gillar nyheten behöver du inte läsa den, än mindre lägga ner massa tid på att gnälla om att du läst den och inte tycker den är intressant.

Av huttala
Skrivet av Born_HardCORE:

Vad har det här egentligen för nyhetsvärde?? Sådana rykten och spekulationer förstår jag om enskilda användare vill posta på forumet och diskutera kring, men vad har det på första sidan att göra helt ärligt? Det är ju inte ens redaktionen själva som spekulerar utan det kommer dessutom från tredje part.

Tyvärr ett lågvattenmärke från Sweclockers sida, enligt mig...

Såja Såja, käka en snickers och svep i dig lite kaffe så blir humöret bättre. 😁

Av huttala
Skrivet av osby0479:

Ok.. Då kör vi dessa för utsatt pris då.

Citat:

ODIN GAMING Infinity XL Hybrid

Vaxee NP01-S

Pris 400:-