Inlägg

Inlägg som huttala har skrivit i forumet
Av huttala

Känns som de skötte detta utmärkt trots allt. Nu blir man ju nyfiken på vad det är för firma.

Av huttala
Skrivet av Michwurfus:

Har ett RX 550 liggandes om det vore intressant, körde det i fedora tills jag uppgraderade

Absolut, vill bara ha bild på min 4k 60hz skärm, och det kortet klarar ju av det galant. Hur många riksdaler vill du ha för den gamle reliken då ?

Av huttala

AMD-kort 500-serie eller högre till Linux maskin.

Tjena!

Trött på att köra nvidia i Linux så behöver ett AMD-kort. Spelar ingen roll vad det är för kort så länge de har stöd för open source drivisarna. Ska inte användas till spel utan söker bara kompabilitet.

Kan även köpa lite bättre kort, men max 1500kr.

Läs hela annonsen här

Av huttala

600kr bjudet! Kan hämta eller mötas i Örebro med omnejd om det går bra.

Av huttala

Är de nu man ska känna sig gammal ?

Av huttala

Vore ju fint med lite större USB-hubbar eller en minidocka med ethernet i type-c utförande.

Av huttala
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Pengar, pengar och åter pengar..
Det är lätt att säga det ska vara allra högsta säkerhet på allt, denna extra höga säkerhet kommer leda till hur mycket driftstörningar och problem som helst. Med låg säkerhet kan man avlyssna trafiken i wireshark och se fel.

Såklart detta håller på och ändras, för det måste ändras. Men det följer ändå regeln med tillräckligt bra säkerhet, det enda är att tillräckligt har ökat.
Det är som med bilen. För högsta säkerhet så ska man anlita vakter som står utanför en byggnad där ens fordon är inställd i. Gärna någon vakt inne i byggnaden och sedan vakter från olika bolag som övervakar varandra.

I praktiken är man inte ute efter allra högsta säkerhet som man kan komma på utan Good enough. Det jag har haft emot är att många har haft väldigt låga krav.

*edit*
Vissa saker som tempgivare har det nu blivit populär med trådlös överföring av informationen. Man minskar säkerheten för att göra det enklare för elektrikern. Det går att argumentera om detta på flera sätt.
Jag ser argument som högsta säkerhet ska finnas som ett dumt argument, då vet man nog inte hur extrem säkerhet som går att göra med vakter och annat. Detsamma när det gäller hur kommunikation ska överföras och krypteras.

Dina exempel är exempel på saker där det inte behövs någon säkerhet.
Kortfattat, vill du/din kund/din chef att sakerna du håller på med just nu kan vara helt öppet mot nätet? Är svaret nej, så ska man vidta åtgärder, gör man inte det pga "pengar, tid" (översatt till "Jag orkar inte"), så är det ditt ansvar om du inte tar upp detta med kund/chef och skriver ifrån dig ansvaret.

Kan säga att jag aldrig behövt tumma på säkerhet när man lägger upp korten på bordet framför de som har ansvar, och de gånger jag hittat skitkod som skapar säkerhetsrisker är de alltid utvecklaren i fråga som tagit beslutet att "det fanns inte tid, så därför sprutar jag ut spaghettikod" när det i själva verket är tråkigt att koda säkert, och därför skiter man i det tills man blir påkommen.

Av huttala
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Nej jag har ej tävlat i Capture the Flag angående IT-säkerhet.

Men svårigheten med säkerhet i praktiken är pengar...

Man får i uppdrag att skapa kommunikation emot en pryl. Denna pryl innebär inte jordens undergång om någon skulle ta över den.
Man får extremt lite tid på sig där denna ska räcka till felsökning av kommunikationen, även om man säger jag skiter i att ha roligt i helgen, jag offrar hela min helg helt grattis utan betalt för att höja säkerheten. Så är det inte helt säkert att personen på andra sidan som monterar prylen från ett helt annat företag har samma åsikt kring att göra obetalt övertid.

Detta leder till att säkerheten i praktiken blir något som företaget anser good enough.

Vad pratar du om? Man implementerar säkerhetsfunktionalitet som en del av jobbet, fungerar inte säkerheten så är jobbet inte färdigt. Sen kan man säga vad man vill till management som inte har en susning ändå. Det handlar om yrkesstolthet.

Börjar tröttna på alla latmaskar som alltid drar med "dEt FinNs iNtE tiIIiD" som bortföklaring för sitt taffliga jobb.
Om det nu är så illa att chefen tvingar dig skita i säkerheten, då ber man denna att skriva under på att han är ansvarig för säkerhetshål X, Y, Z. När denne skrivit under på det så kan man leverera system utan säkerhet.

Med andra ord, säkerheten är kass i praktiken för att det är kassa människor som sitter och bygger systemen, detta har eskalerat nu när IT blivit en het potatis och det kommer in folk som bara är ute efter ett välbetalt jobb och helt saknar tekniskt intresse.

Av huttala
Skrivet av Nivius:

Ni som kan sånthär

Jag har ett sånt här tangentbord, med knappar från ett äldre (som var lite starkare och mer välgjorda), tycker om cherry red

Har sett att det finns optiska switchar nu, är dessa liknande som red? ~45gram linjära?

Corsair OPX Opto-Mechanical

Det är samma känsla som vanliga röda switchar, enda skillnaden är att du inte har kopparblad som aktiverar brytaren utan det sker optiskt. Det ska i teorin göra att switcharna håller längre.

Skrivet av Ricerunner:

Någon som vet om de optiska switcharna är tysta?
Känns som det är högsta prio.

De är som vanliga cherry röda switchar, vill man ha tyst köper man såkallade "silent" switchar som har dämpning i konstruktionen.

Av huttala

Klart det är värt att rädda om det är så att du kan ha användning för grejerna. Ser ut att vara ett Z77 och har du tur sitter det en 3770k i den och de går ju fortfarande att använda till det mesta.

Av huttala
Skrivet av The-Architect:

Ingen LAN-kompis har någonsin uttryckt meningen -"Hey kan du ICMP ECHO REQUESTa CS-servern?"

De va då märkliga LAN-kompisar du har. På mina LAN är det de enda man hör.

/s

Av huttala

Tar de för en tusenlapp + frakt!

Av huttala
Skrivet av Pelegrino:

1, som en normal person.

Har allmänt svårt att se hur man kan ha flera jobb samtidigt men kanske är relaterat till att jag är konsult. När vårt arbete är slut får vi mer, det tar inte slut. Dvs arbetar du snabbt går du bara vidare till nästa uppgift. Hade varit omöjligt att jonglera två jobb samtidigt och fortfarande jobba 8 timmar om dagen.

Om du tittar på den person som gör absolut minimum för att behålla jobbet, sen gör du lika mycket själv.
Hur många jobb skulle du kunna ha då ?

Grejen med detta verkar vara att de som har fler jobb är egentligen effektiva som fasen, men lägger sig på en medioker nivå på alla jobb de har för att sedan ta ut flera löner.

Och att du är konsult gör ju saken ännu lättare skulle jag säga.

Av huttala
Skrivet av Lodisen:

Tangenter som fastnar när man trycker ned dem.
För min del var det stora tangenter som går horisontellt, högra Shift + 0 på Numpaden började båda bråka ganska omgående.
Backspace fungerar däremot som den skall.

Så länge man trycker mitt på tangenten är switchen sitter så fungerar det bra, men om man trycker till vänster eller till höger om den så "vickar" tangenterna och kilar sig fast.

Testat att pressa ner keycapen lite hårdare än du är bekväm med längst ut i kanterna samtidigt?
Alltså sätt en tumme på var kant av keycapen och tryck ner, hårt.

Låter som keycapsen inte sitter som de ska i stabilisatorerna.

Av huttala

1500 + frakt bjudet!

Av huttala
Skrivet av Ang3liiito:

Hur gör man det?

Du måste antagligen slänga in en CPU från 8000-serien, uppdatera bios och sen slänga in din 9700k.
Här är listan på supported CPUs och vilken bios-version som krävs för att kunna använda respektive CPU.

https://www.asrock.com/mb/Intel/Z390%20Pro4/index.asp#CPU

Av huttala

Tror du kommer långt med att inte tänka så mycket på det, men att installera ett program som begränsar laddningen till max 80%.
Med tanke på att det är en platta så lär du sällan komma ner under 20% utan att tänka på det.
Med andra ord kommer du då ligga mellan 20-80% hela tiden, vilket kommer öka livslängden på batteriet.

Av huttala

En 3b för 350 + frakt!

Av huttala

Hej, tar gärna USB-C till Displayport adaptern för utsatt pris + frakt, och även Lenovo laddaren om det är så att tsv ångrar sig!

Av huttala
Skrivet av ronz:

Så länge det inte kommer bättre bud så är den din
Mitt mål är att få den såld och skickad så köparen har den på Fredag.

Det vore väldigt najs då ja ska iväg på LAN på fredag.