Inlägg

Inlägg som huttala har skrivit i forumet
Av huttala
Skrivet av ztenlund:

Vilket leder till att mötande inte ser ett endast dugg. Smart.

Hellre det än att bli överkörd av en galen gubbe i sin plåtburk!

skämt å sido, man har ju lampan på skallen och kan faktiskt rikta den nedåt, men även dra på "helljus" när de behövs.

Av huttala
Skrivet av Blaskanal:

Utan belysning är bättre än cylister med Led belysningen från NASA. Cyklister med super leds som pekar upp istället för ned. Lyser så starkt att man får huvudvärk. Förmodligen Alibaba beställda utan CE märkning.

Funderar på att skaffa en handhållen super stark ledlampa och slå på vid möte.

MUPP Cyklister!

Mupp bilister som kör över en om man inte lyser med strålkastaren i ansiktet på dom!

Funderar på att skaffa ännu starkare lampor och saftblandare på skallen för att slipper bli påkörd igen, tydligen räcker de inte med strålkastare på huvudet när dessa telefontittande bilister åker omkring.

Av huttala

Jag körde överallt vi skulle så fort jag fyllde 16 och tog teorin och uppkörningen inom en vecka efter jag fyllt 18.
Blev rätt lätt när man i praktiken hade 2 års körerfarenhet inför uppkörningen.

Av huttala
Skrivet av GLaDER:

Jag kan bara tala från egen erfarenhet. När jag har suttit i position att anställa har jag alltid tittat på tidigare arbetslivserfarenhet. Finns det ingen erfarenhet tittar jag på relevanta projekt eller engagemang. Finns det inte sådana heller finns det inte mycket kvar att göra än att gå på utbildning.

Kanske ska testa med en teknisk intervju nästa gång istället för att gå på utbildning? Det du gör nu är ju att köpa grisen i säcken, om du nu bara går på de parametrar du angav. Det är otroligt många ingenjörer som inte kan ett skit, det enda de har bevis på är att de kan plugga till tentor..

Gör man en teknisk intervju, behöver inte vara något avancerat på något sätt så märker man ju nästan direkt om personen i fråga vet vad de pratar om eller inte.
Har själv gjort detta, och märker ingen skillnad alls på vilken utbildning personen i fråga gått, utan den absolut största parametern i om man kan koda eller inte ligger i intresset för kod. Är personen intresserad så är den bättre än de flesta andra och vet vad de pratar om, oavsett utbildning.

Skrivet av GLaDER:

Till saken hör också att många som anställer, på större företag, har en ingenjörsbakgrund. Det är enkelt att favorisera.

... Och det är precis det du verkar göra. Misstänker att du vill rättfärdiga dina 5 års studieskulder på något sätt

Av huttala

Genomsnittslönen för sjuksköterskor verkar ju ligga mellan 41-49.000 i månaden i grundlön beroende på område man valt att jobba inom.

Kan väl knappast anses som dåligt i dagsläget?

Källa: https://www.scb.se/hitta-statistik/sverige-i-siffror/lonesok/Search/?lon=sjuksk%C3%B6terska

Av huttala
Skrivet av GuuFi:

Skumt, säger att jag varit med sedan Mars 2004 men har alltid haft samma konto och vet att jag körde CS 1.6 från dag 1 som krävde Steam Beta, det var 2003-09-15.

Svårt att glömma då det tog upp till en timme att starta upp klienten första dagarna...

Ja har samma sak, Mars 2004... Men vill minnas att jag motvilligt skaffa steam för att kunna spela cs 1.6. Men det kanske gick att köra utan steam fram till Mars 2004?

Av huttala
Nytt bud: 700 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av huttala
Nytt bud: 300 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av huttala
Skrivet av Gurrrra:

Efter att ha sett framför allt Optimum Techs videos om lätta möss så har jag blivit övertygad om att det är just en mus som knappt finns som är den rätta vägen att gå. Har själv en Logitech G203 med egenprintat skal som ligger på runt 60g som funkar ganska fint, men hade gärna velat ha framför allt mindre mus än den klumpen jag har nu.
O nu är väl exemplet han gör i det här klippet ned lite väl kanske, men hade gärna sett att tillverkarna gjorde både betydligt mindre o lättare möss än idag, o även gärna till ett betydligt humanare pris än 2000 spänn.
https://www.youtube.com/watch?v=xvz8KjCpdLE

Du har ju redan idag HSK Pro 4k som känns lite som den optimum tech bygger. Synd att han inte har reviewat den.
Jag har den själv, helt underbar i spel med mycket tracking (tänk Apex Legends) men tyvärr för fladdrig för CS, så den ligger i lådan nu till förmån för Vaxee NP01-s.

Av huttala
Skrivet av Bakgrund:

USB-PD kan de väl knappast begränsa till sina egna kablar? Det kan väl inte vara förenligt med standarden. I så fall får de införa en proprietär snabbladdningsteknik.

De kommer nog trycka in någon sorts unik identifierare i något minichip i kabeln som de gör med allt annat, känns inte kabeln igen blir det låst på 5W laddning.

Av huttala

Jag vet precis vad ett red devil är.
Men det är så min tankegång går iaf, tar hellre en modell som har mindre kylare och full garanti för 4k extra än att lägga ner 4.5k för att gå ett beg. red devil, även om det är ett riktigt fint kort.

Antar att det är ett, tack men nej tack från din sida då?

Av huttala
Skrivet av Lodisen:

Det är ändå ~30% snabbare.
https://cdn.sweclockers.com/artikel/diagram/29805?key=e98cf00...

Skulle inte vara värt det för 2k.

Må vara 30% snabbare, men du får ju mycket annat Nvidia lull lull så att säga, bland annat en fungerande skärm.
3k kan jag lägga emellan, över det så är det mer värt för mig att sälja 3090 och köpa ett annat 7900XTX nytt istället.

Vad säger du?

Av huttala

Palit GameRock 3090 + 2k ?

Av huttala

Är det dubbla nätverkskort på någon av de billigare maskinerna?

Av huttala
Skrivet av pine-orange:

På tal om QR-koder...
Jag skulle till en butik idag, men den var stängd. För att se öppettiderna skulle man skanna en QR-kod. Jag undrar vem som tänkte att det skulle vara bättre idé än att bara ha öppettiderna på väggen...

Hahaha, de va nog de dummaste jag hört. 😁

Av huttala

Tjena, jag tar den för utsatt pris!
Befinner mig i Östergötland (linköping) i helgen så vi kanske kan mötas.

Skickar ett PM!

Av huttala
Skrivet av tJev:

Vad menar du när du skriver handvirade switchar? Är det någon coil som man virar? Fattar nada

Kanske utryckte mig lite fel, menar att jag handvirat tangentbordet, men försökte samtidigt vara pedagogisk.
Ja har alltså ingen PCB, utan har dragit alla ledbanor själv genom att löda ihop matrisen med hjälp av koppartråd.
(Se bilden över ditt inlägg)

Av huttala

Kunde inte ladda upp bild när man editera inlägg så här kommer den (tangentbordet i bakrunden är också handvirat och 3d-printat):

Av huttala
Skrivet av totte1015:

Jag har fått från admin att jag bröt mot !fyra! regler tydligen så var tvungen att skriva om.
Är inte upprörd, men detta är ett forum där det diskuteras saker jag har intresse av, så då får jag väl skriva vad jag vill om ämnet?

Jag har inte påstått något om ergonomin alls, jag säger bara att jag tycker i princip alla custom tangentbord är fula, och drar det med samma princip som elbilar, att bara för det är nytt och fräsch, så ska det se så konstigt ut som möjligt, enligt mitt tycke.
Är det inte som nämnt skoltidens gulvita färg på tangentbordet, så är det konstiga pastellfärger.

Jag själv har andra hobbys som MÅNGA trycker ner MIG för att jag utövar, men i detta fallet har jag ju inte sagt något illa vara om personen som går och köper dessa tangentbord eller hur? Jag kan ändå inte få ihop det varför sådana tangentbord jag talar om, verkar vara så dyra.

Gällande ditt minst sagt custom tangentbord (dock inte sådana jag syftar på) tycker jag utan tvekan ser jättefult ut att ha på skrivbordet, MEN det är ju inte överhuvudtaget det du siktar efter med tanke på det du jobbar med, och därav så är det ju inget negativt emot dig i sig, ellerhur?
Det är ju inget annat än utmärkt att du har fått bukt med ergonomin med ett specialdesignat tangentbord, det är inte det jag riktar mina åsikter emot överhuvudtaget, utan jag tänker mig mer åt "Datortillbehör>Tangentbord" hos t.ex Inet.

Såg inte att dina inlägg blivit raderade, trodde bara du skicka ut samma kommentar fast omformulerad flera gånger för att ingen svarade.

Du får skriva precis vad du vill, kändes mest som du var ute efter blod iom att jag såg samma kommentar från dig flera gånger i tråden.

Men kortfattat så är ju även bra tangentbord som bra skärmar, det är stor skillnad på "bra" och "dåliga" tangentbord, samma sak med skärmar. Så att folk väljer att lägga ner massa pengar på tangentbord, som ändå är det enda tillsammans med musen du faktiskt tar på är ju inte så konstigt, enligt mig.

Och en bra skärm gör ju dag och natt jämfört med en dålig, men det är många som inte förstår sig på det heller, mycket för att de inte har testat det själva och är nöjda med sin skitskärm då de inte sett bättre.

Skrivet av SuperNova:

Fan, virning i stället för lödning ser man inte ofta nu för tiden!
Pics FFS!!!!!

Det är ju handvirat mellan switcharna istället för en PCB, alltså har lödkolven åkt fram ändå.
Här har du en bild på den ena halvan, den andra halvan ser nästan identisk ut.

Av huttala
Skrivet av totte1015:

När det gäller debatten om custom tangentbord vart designen är på väg så tycker jag det liknar designvalen som elbilar har tendens för, nämligen hur oattraktiv designen är. Jag upplever att en hel del av dessa designval riktar in sig på en estetik som inte tilltalar mig. Jag har noterat att flera av de tangentbord jag har sett påminner mig om de enkla och nostalgi-fyllda tangentbord som användes under skoltiden, med sina karakteristiska gulvita färgkombination.

Custom tangenternas färger, ser jag att pastellfärger ofta används för att ge en känsla av smaklös design. Dessutom kan vissa tangentbord vara så kompakta att de påminner om WinRAR när det gäller komprimering. Jag funderar över om detta medvetna val av design syftar till att skapa en minimalistisk basic stil.

Det som jag finner särskilt svårt att förstå är prissättningen på dessa tangentbord. Att betala mellan 2000 och 3000 kronor för ett sådant kompakt tangentbord verkar vara en orimlig investering, även om det är tillverkat i metall i vissa fall. Jag undrar om detta pris återspeglar den hypade designen, minimalistiska materialen eller om det finns andra faktorer som påverkar kostnaden?

Är inte RGB fanboy och sitter inte heller på ett "stock HP tangentbord", utan en vanilla gamer som har en åsikt kring hur jag anser att designen kring tangentbord börjar luta åt ett håll jag inte gillar.

Tre gånger nu har du skrivit samma åsikt fast med lite andra ord.
Vad har customtangentbordspfären gjort dig för att bli så upprörd?

Det är en hobby, och för vissa (mig inkluderat) en nödvändighet för att få ordning på ergonomin.
Vad är de för skillnad på att spendera pengar på andra hobbys jämfört med detta?

PS: Såhär ser mitt tangentbord ut, och det är egen 3d-printat, skålat chassi med handvirade (bra) switchar och fullt programmerbart så jag slipper röra mina armar åt alla möjliga håll för att skriva specialtecken när jag programmerar på jobbet.