Inlägg

Inlägg som HELIX har skrivit i forumet
Av HELIX

Har också det här problemet, funtade precis på att öppna skiten och sätta kylfläns och fläkt i den men vet inte om jag pallar..
Har kört Padavan-FW i något år då jag fick WIFI-drop-problemet med original-fw. Däremot får jag det lite då och då med ryss-FW också. Har inte den blekaste vad man ska göra, kanske byta kanal eller stänga av 2.4ghz helt..

Edit: Äe fan, bara för att jag bumpade den här tråden bänder jag upp routern och sätter kylfläns på allt jag ser.

Av HELIX

Tack för tipsen, blir nog så att jag kör på det billigare alternativet och har kvar 2gig 800MHz.

Hittade det här testet där det visar sig att skillnaden mellan 800 och 1066MHz-minnen inte är så abnormt stor.
http://www.bit-tech.net/hardware/memory/2008/10/27/low-latenc...

Av HELIX
Skrivet av Ant3:

Dina pengar. Gör som du vill.

Och folk kallar stockholmare dryga.

Skrivet av Curemylife:

Samma som ovan och när du ändå är där så kan du väl köpa en ny processor också...

Nja, jag sitter på socket 775, dvs gammal skit.

Av HELIX

Snabbfråga ang. DDR2, drar till Webhallen om 1,5h

Tjenare!
Tänkte uppgradera gamla burken lite, just nu sitter 2gig 800Mhz DDR 2 i den. Kör en Core2Duo 1,8Ghz som jag just nu kör i 3Ghz. Jag har kört den i 3,4 men då var jag tvungen att köra pissiga minnesinställningar pga. 800Mhz-minnet.

På Webhallen har de enbart 1066Mhz DDR2, antingen köper jag ett sådant par och fortsätter köra 800Mhz 3Ghz. Eller borde man slänga ut 380kr till och då köra ramet i 1066Mhz (eller snabbare) och processorn i ungefär 3,4Ghz?

Det jag mest undrar är ifall någon här vet om det blir några märkbara prestandavinster. Ska väl köpa ny burk någon gång i framtiden men just nu klarar jag mig inte på 2gig ram..

Av HELIX

Fan, var en karl och kör kranvatten och lite kylarvätska. En karl bygger ett system som inte läcker så man slipper ju sådana problem då. Jag har av misstag öst ut massa vätskor över diverse komponenter genom tiderna och allt har alltid fungerat efter att ha legat någon vecka på elementet.

Så länge som det inte är starkström är det i stort sett skit samma.

Av HELIX

Du ska ha glykol i, håller vattnet rent, förhindrar korrosion (som många skrivit) är nästan helt säker på att värmetransportförmågan ökar en del också. Du får googla om du är intresserad av det. HardOCP hade gjort något test om det för massa år sedan.

Alkohol innehåller inte socker. Alkohol är produkten som uppstår när jästceller äter socker utan att ha tillgång till syre. Får de syre bildas ättika.

Av HELIX

I stort sett alltid slår 8-bitarsmusiken 16-bitarsmotsvarigheten men det här spelet har så extremt många guldkorn att det är sjukt:

Av HELIX

Liten halvuppgradering nu? (SSD + gammalt RAM) Eller större sen?

Precis som rubriken säger tänkte jag uppgradera min burk en del. Därför frågar jag er vad ni tycker om min idé.

Just nu sitter jag på:
Core 2 Duo 1,8Ghz @ 3Ghz
2Gig 6400 DDR2
Pissig IDE C:
Radeon 6950 flashad -> 6970

Jag har väntat en hel del på Ivy Bridge då jag anser att min dator ändå är relativt snabb men skiten kommer ju aldrig. Spanade runt lite efter Sandy Bridgegrejer och tänkte då kanske senare bara köpa en Ivy-processor till det systemet.. Men då slog det mig att man kanske bara ska köpa 2gig ram till och en SSD-disk och klonar den befintliga.

I tester jag sett är inte en 3Ghz C2D så värst mycket långsammare än t.ex en i2500 eller vad de nu heter.. Fyra gig ram känns lite som ett krav i dagens samhälle och en SSD måste man ju ha.

Hur hade ni gjort?

Av HELIX

Ingen som har tänkt på Libertas?? http://www.libertas.eu/sv

Av HELIX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sevi
Här längst ner i denhär tråden kan du läsa om några som känner som dig http://forums.whirlpool.net.au/forum-replies-archive.cfm/8667... , zepto valde helt enkelt att inte inkludera firewire eftersom det är en standard som håller på att försvinna

Aa vad synd, näe men det får väl bli en docka om jag absolut måste ha firewire. Annars kan man ju alltid använda den stationära till det. Och skaffa ett bra USB-WIFIkort med extern antenn. Då blir nog datorn riktigt fin.

Frågan är om man ska vänta på 14tums-varianten eller köra på den som finns nu. Det känns som att 14-tummaren kan bli rätt varm.

Av HELIX

Är jag den enda personen som rejält saknar firewire till Noxen??
Att inga datorer har cardbus kanske man måste acceptera men firewire borde väl ändå finnas??

Av HELIX

Ok reko!

Av HELIX

Hårddisk skadas av högtalare?

Tjenare, har skaffat ett par multistora golvhögtalare och iom att jag har rätt ont om plats i rummet står den ena precis bredvid datorn. Jag är lite orolig över att de magetiska fälten ska sabba data på hårddiskarna. Drog en kompass runt högtalarna och redan 3dm framför och bredvid högtalarna ger den utslag, utan att ens högtalaren spelar nån musik.
Är det här något att oroa sig över?

Av HELIX

Åfan.. Ja ur stötsynpunkt är det ju rätt lungt iom att det bara är platsprylar som är ikopplade, modem, router och nån lampa.

Men det där med försäkring var lite tråkigt. Man får helt enkelt hoppas att hela kåken brinner ner så alla bevis försvinner. Det var dessutom en behörig elektriker som gjorde jobbet, morsan hade ingen aning om att man inte fick blanda och det är tvivelaktigt att hon kommer ihåg vilket företag det var som gjorde det för 10 år sedan.

Av HELIX

Aa precis, i samma rum nån halv cm bredvid den andra. Jag kör modem och router i icke jordad och resten i jordade.

Antar att man inte direkt kommer löpa till polisstationen men men.. Vad är det farliga med att blanda?

Av HELIX

Huset jag bor i är byggt på 70 talet med jordade kontakter i kök och tvättstuga. I mitten av 90-talet fixxade vi jordade kontakter i tre rum där datorer stod, var det olagligt? Vi har alltså jordade kontakter bredvid icke-jordade. Vad är farligt med det?
Det fixxades trots allt av en riktig elektriker.

Av HELIX

Drog nyss hem en P4 från skroten.. Bytte en trasig tv mot den och en fungerande trådlös D-link router.. Ingen pissig deal, dessutom satt det en helt ny 100giggare i den. Den var i stort sett helt tom.
Angående att det är dyrare för företaget att ge bort är det nog skitsnack. Där jag arbetade var de för det mesta glada om man drog med sig skit hem då de betalade skroten i kilo.

Av HELIX

Äh, med pengarna han sparar in kan han köpa ett bättre grafikkort lite tidigare

Av HELIX

BF1942 gillar inte Widescreen i menyn!

Tja, har ett jäkligt irriterande problem. Installerade nyss BF1942 för att ha lite kul men det blev inte så jäkla skojj. Jag ser nämligen bara 2/3:edelar av menyn, det går t.ex. inte att se vilka moddar man vill filtrera bort eller slidersarna för muskänsligheten. Anledningen till att det är så är troligtvis för att jag kör med widescreenskärm.

Finns det något bra trick för det här? Har senaste patchen av BF. Skulle verkligen uppskatta hjälpen.

Edit: Kan passa på och fråga om det finns några andra här som inte får upp en enda server på BF:s lista. Jag kan inte se vilka inställningar jag har men det kommer inte upp några när det trycks på update.

Av HELIX

Sidan ser lite skum ut i Opera, flikarna högst upp ligger på varandra.