Inlägg

Inlägg som SwoMp har skrivit i forumet
Av SwoMp

Hej jag har exakt samma fråga, vet inte ens vad Bios är ^^ jag vet ni skrattar nu, pözz hajj

Av SwoMp

Råd om minne och grafikkort samt moderkort

Hejsan!
Skulle behöva lite råd om vad jag ska välja för grafikkort till mitt moderkort och vilket minne som passar.
Köpte en komplett dator på www.smartpc.se som heter gx5
Grafikkortet var för ett halvt år tillbaka Radeon 9800xt men jag tycker inte det är särskilt kraftfullt och skulle vilja ha ett på 256 mb också. Såg ett grafikkort på närmare 5000 kr, High-Tech Radeon x850XT Platinum som verkar helt ok. Jag vet dock inte om det passar och om jag har AGP eller DPI-kort.

Min andra frågar är vad jag ska ha för minne om jag har 512 x 2 och istället byta upp mig till 2 x 1024 mb ram. Det står olika förslag som DDR II och I, vet inte vilket av dem som passar mitt moderkort som heter MSI K8N Neo 250 gb Nforce3, men just nu använder jag DDR I. Sen står det pc3200 och sånt skit som jag heller inte vet.

Min sista fråga är om man kanske borde byta moderkort till något extremare som har SFI uttag för dubbla grafikkort? det jag har nu har endast 3 st RAM minnes platser så det är ju inte jättebra. Framtiden är nog att ha dubbla grafikkort, eller?

Jag är inte världens hajj på datorer men om det är någon här som orkar ta lite tid på detta inlägg o hjälpa mig vore det bussigt