Inlägg

Inlägg som SwoMp har skrivit i forumet
Av SwoMp

Kul att läsa det här inlägget enda från 2003 =D. Aja mitt fall är ju såklart processorns pinnar... dagen då jag fick den nya Zalmanfläkten och tog i för hårt på när jag tog bort flänsen så CPU'n hängde på och in i chassiplåten, 2 av pinnarna blev böjda och till sist lyckades jag också bryta av en av dem.

Av SwoMp

Gör ditt rum lite renare och städa oftare. Jag har helt vanliga 80 mm fläktar i min dator som är 1 år gammal och har ännu inte sett till några stora dammtussar

Av SwoMp

Nää hyfsad

Av SwoMp

Seriöst e du helt vrickad? Man skriver inte nackdelarna i sin annons. Särskilt inte något så som värmeutveckling för då tror alla att den e uppbränd. Så skriv bara positivt om den

Av SwoMp

Allt har med processorn att göra isådanafall. Checka alla sladdar också så ingen sitter lös in till processorn bland annat.

Av SwoMp

ok. Den var dock helt böjd när jag hittade den i hålet där den skulle sitta. Kan man fixa någon ny? För den gamla har jag slängt då jag inte läste detta förräns idag.

Av SwoMp

Haha märkte nu att en av pinnarna hade lossnat =/ FUNNY

Av SwoMp

nää har inte det =/ fan vad ska jag göra!

Av SwoMp

2900

Av SwoMp

Nej de är inte fullt raka. Är ganska olika former om man säger så men de går i spåren dock. Det bör ju nog ha med min processor att göra eftersom detta uppstod precis efter detta. Processorn var i princip det enda jag rörde

Av SwoMp

Nu behövs det experthjälp!

För 4 dagar sedan köpte jag en Zalman CNP-9500 CU och när jag kom hem på kvällen satte jag igång med det hela.
Efter 10 min hade jag fått loss den gamla fläkten och då följde hela CPU'n med pga att kylpastan var som ett klister.
Ingen skada kom till just då men det kom senare då jag satte tillbaka CPU'n efter rengöring med Tops. Jag råkade snudda till lite på "pinnarna" så 2 st av dem blev helt nerplattade.
Först var jag besviken o tänkte hur klantig jag var men sen tog jag fram en pinsett o började trä upp dem. Jag lyckades och de gick som vanligt ner i spåren på moderkortets CPU plats.
Dock när jag fick igång datorn frös den plötsligt till och allt stannade + att ljudet hakade upp sig med ungefär 0.2 sek i upprepning.
Men jag starta om datorn och då fungerade den. JIppie, i 4 timmar, sen hände samma sak igen. Dock försvann allt detta på 2 dar men nu igår natt så kom allt tillbaka igen och nu är det riktigt allvarligt. Datorn fryser till efter 2 till 10 min och det går knappt att göra någonting. Först trodde jag att det var för lite kylpasta på men det såg OK ut fast jag bytte ut den ändå o la på så mycket som man ska. Jag har i som sagt provat allt. Ta bort all min klockning vilket inte var alltför stor (dock inte formaterat hårddisken eller kört memtest86), satt allt i BIOS på default osv.

Snälla om det är någon som orkar ta sig tid att läsa detta och kanske har en lösning på vad jag ska göra vore det jättebussigt!
Tack i förhand

Av SwoMp

På mitt lysrör används hålen till den ljudkänsliga transformatorn. Så jag har en knapp där man ställler in om den ska vara ljudkänslig, On/off eller lysande

Av SwoMp

Tror inte en dag på över 10000 med en oclockad x850

Av SwoMp

MSI s754 k8n 250 gig

Av SwoMp

Ok tack för att ni e snälla o hjälper iafall ;). Men det är ingen som kan säga mig om hur man får upp processorn till 2.4 från 2.2 utan att få konstiga störningaR? Jag har nog den bästa luftkylningen till CPU'n som finns. Den nya Zalman 9500 någonting. Ska man minska på RAM minnet eller?

Av SwoMp

hmm klurigt, hoppas någon admin läser detta

Av SwoMp

ESD armband använder du väl om det bara finns ström kvar?

Av SwoMp

köp nytt batteri om du sabbar det gamla. Ligger ju bara på några hundringar skull jag tro

Av SwoMp

Tror nog admin får kolla upp lite här...

Av SwoMp

ok. Då har jag frågor angående överklock o memtest. Jag laddade hem memtest86 eller vad det heter. Låg runt på 50 kb i storlek och det verkar vara väldigt komplicerat att använda. NÅgon som vet bättre alternativ för att felsöka minnena?
Sen har jag frågan angående överklockning. Jag höjde min processor från 2.2 till 2.4 och när jag lirar spel som Cs:s blir bilden väldigt fladdrig och bokstäverna byter plats =S
Jag höjde volten på cpu'n till 1,55 från 1.50 och processorn från 200 till 214 (kommer inte riktigt ihåg och orkar inte gå in i bios nu )
Sen fanns det andra saker som AGP någonting och där kunde man också ändra. Är det till grafikkortet då eller? Voltstyrkan o sånt till den hade jag på normal. Vet heller inte vart man ändrar RAMminnets hastighet o sånt