Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som Field-Mouse88 har skrivit i forumet
Av Field-Mouse88
Skrivet av Rouge of Darkness:

Ska du köpa en halvillegal licens kan du lika gärna gå hela vägen och bara ladda ner det från pratbukten direkt å slippa betala för det iom att bägge garanterat bryter mot tos ändå och riskerar bli nedstängda.

Jag köpte nyss en license från https://directgames.store/
Jag tänkte först som du att vafan det här kan ju inte va helt legit liksom. MEN sen såg jag att dom är listade hos microsoft som partner för just Windows licenser som jag tolkar det så.... Aa jag fattar fortfarande inte hur det är möjligt men det verkar funka fint i alla fall. Tänker att microsoft borde plocka bort partners som säljer ful-licenser, från sin egen hemsida.

https://appsource.microsoft.com/en-us/marketplace/partner-dir...

Det måste ju nästa finnas nån "catch", men jag kan inte hitta den just nu i alla fall.

Av Field-Mouse88

Man läser konstant om nya fantastiska tekniker på batterifronten, som aldrig verkar leda någonstans.

Av Field-Mouse88

En bra stol och höj o sänkbart skrivbord är väl det som kostar mest. Tangenbord köpte jag ett riktigt bra (xtrfy) för typ 10 år sen och det är fortfarande lika bra, så det blir ju ganska billigt per år.

Av Field-Mouse88

Dom bästa spelen kostar ju väldigt sällan över 250kr. AAA titlar suger ju nästan alltid röv men kostar en förmögenhet.
Överlag ser jag gamingen som budget-skoj. Ska jag betala 1000 spänn för underhållning så räknar jag med en IRL-upplevelse istället.
Och ett bra spel behöver inte ett helt team på hundratals eller tusentals människor. Kolla på valheim, stardew, factorio, lethal company osv.
Undantag existerar såklart.

Av Field-Mouse88
Skrivet av kozmos:

Det är de nog ingen som har påstått, de flesta "Gratis" plattformar har reklam, frågan är om du tycker strategin META använder är ok.
Prova säg vaxpropp 10 gånger, jag lovar dig att du får upp en bild på öronvax om någon dag och bästa erbjudandet på Revaxör.

Ja det tycker jag definitivt att det är, jag tar hellre rimlig reklam och rimlig mängd. Ingen ska tro att nuvarande reklammängd kommer funkar om dom inte får samla data om sina användare. Prova att köpa en annons på facebook så förstår du. I dagsläget kan du köpa en annons som väldigt träffsäkert prickar folk som är intresserade av just den där grejen du vill sälja. Du är därför beredd att betala en slant för den reklamen, men utan den funktionen håller det inte. Resultatet blir oundvikligen 100 gånger mer och störande reklam för att det ska funka. Och jag ser inte varför dom ens skulle försöka, det är ju den riktade reklamen som är facebook och meta, utan den har dom ju inga betalande kunder.

Av Field-Mouse88

Alltså det är väl bara låta bli att använda facebook om man inte vill få riktad reklam? Det är ju hela grejen med facebook, det kommer ju inte bli gratis liksom, så funkar inte företag.

Av Field-Mouse88

Hur gör ni som inte använder lösenordshanterare? Jag kan inte förstå hur man skulle kunna klara sig utan

Av Field-Mouse88
Skrivet av Heliopause:

Det är för krångligt, jag vill inte installera en massa struligt otyg i datorerna som kan krångla eller plötsligt sluta funka. Jag litar inte på websiter att hantera mina inlogg, jag vill ha allt lokalt, ska inte behöva några extra onlinetjänster, och det får inte kosta.
Så.. jag gör som jag gjort sedan början på 2000, en låst fil som förvaras på lite olika ställen.

Hur kommer du åt grejer från mobilen då?

Av Field-Mouse88

Alltså man måste ju sätta ner foten och markera. Det behöver ju bli tydligt att den sortens beteende INTE får den effekt dom hade önskat sig. Självklart får det motsatt effekt, men det var lite överraskande att kvinnor inte reagerar så.

Av Field-Mouse88

Självklart, synd bara att IOS svepgester funkar så kasst och olika i alla appar. Funkade tusen gånger bättre på min gamla huawei. Rundade skärmkanter gjorde det ännu bättre! Så snappy o go! Saknar den. =(

Av Field-Mouse88
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Lethal company kom ut långt efter att nomineringarna var skapade och efter att röstningen tom var över.
GOTY är fortfarande BG3 men lethal company verkar skoj, inte spelat det men känns som samma grej som när among us kom.

Aaa jag får också among us vibbar av lethal company. Riktigt kul är det, men det är främst folket du spelar med som skapar det roliga, spelet skapar bara förutsättningarna att ha jävligt kul ihop, among us va liknande på det sättet. Kommer säkert dö ut efter ett tag som among us också gjorde dock, men här finns det verkligen möjligheter att ganska snabbt ösa på med mer content och förlänga livstiden markant!
Men då förstår jag varför det inte hamnade med iaf! ;D

Av Field-Mouse88

Ser snyggt ut, kommer se magiskt ut när det släpps på riktigt (till PC alltså).

Av Field-Mouse88

Vad hände med Lethal Company då? Det är ju lätt årets spel? Behöver vi ens rösta om det?

Av Field-Mouse88
Skrivet av ronnylov:

Jag har aldrig tidigare behövt godkänna att de får spåra mig och valde därför att inte göra detta godkännande. De verkar tidigare ha gjort denna spårning ändå utan att jag hade gett dem mitt godkännande. Det är en sak att de gjort saker i smyg och en annan sak att jag uttryckligen ska tillåta dem att göra dessa saker.

Edit: Det är fullt möjligt att ha reklam utan att spåra sina användare. Jag reagerar inte mot reklamen utan mot att bli spårad.

Dom "spårar" ju dig för att ge dig riktad reklam. Utan det faller hela Facebooks affärsidé. Utan riktad reklam får vi räkna med fruktansvärt mycket mer reklam istället, och bara reklam för tråkig skit, inga nischade intressanta saker.

Av Field-Mouse88
Skrivet av backfeed:

Snacka om en extremt allvarlig bugg, det är nog bäst jag varnar om detta på jobbet, där vi kör NextCloud on-prem främst för internbruk.

Ja det tycker jag verkligen du borde göra! Det som fick mig att byta var att buggen inte verkade tas på allvar. Man kunde ju förvänta sig att en sån bugg hamnar högst upp på prio listan och åtgärdas omedelbart. Men så var verkligen inte fallet. Får fortfarande mail om ticketen ibland men läser inte ens längre, jag har sen länge gått vidare i livet och lämnat NextCloud bakom mig Nöjd seafile-användare istället! =D

Av Field-Mouse88
Skrivet av anund:

Det är inte "Dreamhack is coming home", det är "Gaming is coming home". De menar inte att Stockholm är Dreamhacks hem, de syftar på att Stockholm är centrum för den svenska spelindustrin. Det är bara en fånig slogan, men de har en poäng åtminstone. Sedan hur relevant det är för Dreamhack är en annan sak.

Aldrig hört nån referera till Stockholm som centrum för svensk spelindustri. Däremot Skövde lyfts ju gärna fram då de har typ nordens bästa utbildningar inom ämnet och har fött många lyckade spelföretag.
Nä det bara skriker arrogant 08a om alla uttalanden och kommunikationer i samband med det här. Känns som att DH dog nu faktiskt. DH har iofs varit på dödsbädden ett tag men nu drog man liksom ur pluggen.

Av Field-Mouse88
Skrivet av ronnylov:

Meta kan välja att göra så. Men då valde jag bort Meta genom att avinstallera appen (instagram). Jag behöver varken använda deras tjänster eller göra valet som de försökte tvinga på mig.

Vad pratar du om? Ingenting blev ju sämre via valet, du fick bara en möjlighet att välja bort spårningen som alltid varit en del av Metas appar.

Av Field-Mouse88

Alltså jag hoppas folk inser att gratis inte är ett alternativ? Antingen betalar man med sin data, eller så betalar man med pengar. Om det förbjuds att betala med sin data så kommer sociala media bli en ren prenumerationstjänst.

Av Field-Mouse88

Hände mig när jag körde NextCloud. Min C: disk råkade bli full och då kunde inte NextCloud skriva till en log-fil, det fick som effekt att NextCloud servern helt enkelt började ta bort alla filar, både på klienten och servern. Det finns en ticket men felet kvarstår. Kan tala om att jag inte använder NextCloud längre, kör seafile istället och backupar det.
Man bör ta backup på sånt som ligger i molnet, det finns specifika programvaror just för att sånt här händer ibland. Backup ingår inte i tjänsten.

Av Field-Mouse88
Skrivet av FX9:

Yepp, FFF varje fredag är nått man ser fram emot
Lite tråkig sist men att mycket spännande tidigare veckor!

Agreed! =D