Inlägg

Inlägg som barry_J har skrivit i forumet
Av barry_J

Jag kör VNC från en Macpook Pro till RPi. Tycker det funkar helt okej. Aningen segt dock att köra en grafisk IDE på RPi (kör Monodevelop själv). Man ska ju komma ihåg att det inte är världens snabbaste dator. Tycker dock själv att fördelarna med en grafisk IDE gentemot att bara använda en texteditor överväger segheten, speciellt om man inte har kodat jättemycket i sina dar.

Av barry_J

Bärbar 13-14" 4000-5000

Hej!

Letar efter en dator till en förälder som använder den för att surfa, videosamtal och streama film. Har hittills försökt leta upp datorer med minst en Intel core i3 och sedan mer tittat på byggkvalite och skärmkvalite. Tänker att HDD och RAM kan uppgraderas i framtiden så tror att det funkar bra med mekansik HDD och 4GB ram (vilket de flesta datorerna i denna prisklass har).

Har hittills fastnat för:
Asus transformer flip 13.3": https://www.komplett.se/asus-transformer-flip-133-hd-touch/82...
Dell Latitude E5440: http://www.asedo.se/products/Datorer/Barbara/Dell/Dell-Latitu...

Tycker om Asusen för aluminium chassiet och Dell Latitude för att Dells företagsdatorer brukar hålla bra kvalite. Den nuvarande datorn är en Dell Vostro från ca 2007.

Några andra förslag i denna prisklassen?

Av barry_J
Skrivet av Petterk:

Kvantprick stämmer säkert bättre och finns t.o.m. i NE, men båda varianterna är ganska fula ord och båda används av skolorna. Har t.o.m. sett båda varianterna användas i samma kursbeskrivning nu. Böjningen kvantprickar är dock jävligt ful.

Har varit inom nanofältet ca 10 år och aldrig hört ordet kvantpunkt (utom möjligtvis från LGs sverigeavdelning då). Inom forskningsvärlden världen används det inte men skulle vara intressant att veta vilken kurs som tar med det i sin beskrivning.

Av barry_J

Hmmmmm....

Översättningen från Quantum dot bör snarare vara kvantprick och inte kvantpunkt.

/ någon som brukar göra kvantprickar för andra saker än stora tevisar

Av barry_J

Ni kan adda mig med: psn: Barry_Js_S0UL där 0 i S0UL är en nolla

Precis börjat på multiplayer på KZ men börjar ta sig...

Av barry_J

Köpte ett bundle med PS4 + 2 kontroller + Killzone + Kamera från franska Amazon. Funkar bra och i Killzone kan man välja språk med. Kartongen samt dokumenten som följde med typ snabbstartsguide var inte på svenska eller engelska men själva konsollen är som de man köper här. Hela paketet för mig gick på ca 4900:- så väldigt prisvärt jämfört med här. Tänk på att köpa i euro då din bank antagligen har bättre växelkurs än amazon.

Av barry_J

Detta känns som ett bra alternativ som inte är altför dyrt. Bra med HDMI utgång också om du har en platt TV

http://www.dustinhome.se/pd_5010131406.aspx

Av barry_J
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NoCc
Att sänka tillverkningsprocessen ökar väll inte direkt prestandan, möjligtvis att man kan klocka dem lite bättre tackvare den minskade strömförbrukningen, men jag gissar på att man oftast ser prestandaökning på mindre tillverkningar för att dem modifierar kretsarna litegranna och slår 2 flugor i en smäll

Man får en prestandaökning när man minskar tillverkningsprocessen eftersom de kan få plats med fler komponenter (transistorer) på samma yta och till en lägre kostnad. Även modifikationer i arkitekturen bidrar men de förbättringar man kan göra hänger säkert samman med den ökade mängden transistorer som finns tillgängliga. Även fördröjningskapacitanserna är oerhört viktiga att minska vilket de gör när man krymper tillverkningsprocessen. Det nya nu med High-K innebär ju också att läckströmmarna inte kommer öka då man krymper tillverkningsprocessen (vilket varit fallet för tidigare generationer).

Av barry_J
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Keng
Inte datorn som är skit, utan drivrutinerna "verkar" det som, det är nvidia......
Något fint svar på inlägget ovan? Kanske testa dells egna drivers?
Edit: Barry_J Vilka spel fick du detta fel på?

Jag har fått det när jag spelat Half life 2 modden Day of Defeat Source

Av barry_J
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Keng
http://img171.imageshack.us/img171/3579/dsc01221ys7.jpg
Nån som känner igen sig?
Så här blev det efter ett tag spel, blivit så 3-4 ggr nu.
Spelet är fortfarande på, jag hör ljudet men att bliden har blivit konstigt och den skiftar varje sekund asså färgerna .

Jag har upplevt det också. Bilden blir normal igen om man går ut i windows och sedan tillbaka genom att trycka alt + tab. Men det är ju irriterande när det händer. Har kanske hänt 5-6ggr under de 2 månader jag haft datorn. Frågan är om det är ett hårdvaruproblem eller drivutin?

Av barry_J
Citat:

Ursprungligen inskrivet av urr
Aa, bra funktion, men ger tyvärr inget resultat för det här

Inga andra idéer någon?

Ett annat problem är att då och då när jag stängt locket på datorn, så går inte skärmen igång igen... grymt irriternade

Det problemet har jag också haft och det verkar hänga ihop med att datorn går in i viloläge. Jag har stängt av att den går in i viloläge och har inte problemet längre. Antar att viloläget är något som har med Windows Vista att göra (rätta mig om jag har fel). Jag hade också problem med att WiFi inte funkade när datorn startade upp från viloläget. Någon som har en smidigare lösning där man inte behöver stänga av viloläget?

Av barry_J

Jag klagade på hörlurspipet innan för någon vecka sedan men efter att ha felsökt i typ 2h sa de bara att det var en funktion hos processorn och att det skulle vara så. Då blev man ju väldigt glad. Hoppas någon av er har mer framgång och kanske får det utbytt. Isåfall ska jag nog försöka igen.

Av barry_J
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kicken
Det är HDDn som drar ner Index för Vostron, verkar utgå från den sämsta delen vilket är HDDn på 4,6. Sen kommer Grafik för Aero 4,7 RAM 4,8 Prolle 4,9 Spelgrafik 5,2. Ni som har lyckats få en 7200rpm, vad har ni för Index?

Jag har en 7200RPM och den ger poängen 5,2 i i Windows experience . Så det begränsande är Grafik (Skrivbords prestanda för Windows Aero) med 4,7

Av barry_J
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rodent
Personalen på Dells telefon vägrar att sänka priset på vostron, hur vanligt är det egentligen att lyckas pruta ner priset?
Kan man räkna med att åtminstone få gratis frakt?

Inlägg redigerat av GAPa. Inlägget innehöll en ovanligt otrevlig formulering.

Verkar ganska svårt på just Vostro i.o.m. att dell inte tjänar några pengar på datorerna. Det va iallafall vad en säljare sa till mig och det känns rimligt i.o.m det låga priset jämfört med konkurenterna. Den rabatt som går att få är väl studentrabatt OM man frågar innan man sagt vilket system man ska köpa.

Annars kan man ju försöka få rabatt på garantiförlängning eller rabatt på nån uppgradering. Jag fick en 7200rpm hårddisk för att jag valde att förlänga garantin.

Av barry_J

Bruset i hörlursuttaget hänger ihop med "cpu whinet" som det pratas om. Det finns dock sätt att avvärja/minska detta högtoniga irriterande ljud. Jag hade det på min först men efter att ha följt denna lösningen blev det snarare ett brummande i bakgrunden som jag kan leva med

1. Ladda ner och installera RightMark CPU Clock Utility (RMClock)
http://cpu.rightmark.org/download.shtml

2. Öppna programets kontrollpanel och gå till Advanced Cpu setting -> Platform #1

3. Enable Popdown mode ska vara ibockad och Enable Popup mode ska vara urbockad.

Detta fungerade för mig.

Alternativt:

1. Gör samma som steg 1 och 2 ovan

2. Disable C4 mode ska vara ibockad

Dess två lösnignar tror jag dock bör undvikas om man kör på batteri eftersom det mixtrar med processorns power managment och således drar datorn mer ström. Men kör man med sladd kan man göra dem och sedan återställa om man ska köra på batteri.

Hoppas det kan hjälpa någon annan med

Av barry_J

Ett tips till er som vill beställa av en säljare men fortfarande använda studentrabatt:

Det första ni säger innan ni säger något annat är om det funkar att använda studentrabatt trots att man beställer via telefon. Efter detta kan ni säga vilket system ni ska ha.

Detta funkade för mig. Rimgde först en gång o gick igenom hela systemet o sa sen att jag ville ha studentrabatt. Det kunde säljaren inte ge mig eftersom han sa att de förlorade pengar på datorn. Så jag la på och försökte en gång till. Min första mening andra gången va: " Funkar det att få studentrabatt även om jag beställer över telefon".

Hoppas detta kan vara till hjälp.

PS.
Har vant mig vid skärmen ( matt 1280x800) som har dåliga betracktningsvinklar och nu känns det okej. Inte värt att returnera iallafall, men skulle jag gjort om min beställning hade jag valt wxga+
DS.

Av barry_J

Jag kan efter att ha fått min Vostro 1500 inte rekommendera 1280*800 (utan true life) skärmen. Färgerna och så är fina men den betraktningsvinkeln är katastrofal (specificerad till +15/-30 grader). Antingen blir text urblekt i underkanten av skärmen eller så blir det suddigt och mörkt i övre delen. Det märks mest när man har text på skärmen dvs surfa m.m. Testat något spel och där tyckte jag det såg acceptabelt ut. Normalt brukar det finnas en "sweet spot" i hur man ska vinkla skärmen men gick inte att hitta här

Funderar starkt på att returnera den jag fått och beställa med 1440*900 (specificerad till +45/-45 grader) istället. Även om de e gryniga så får de väl byta den skärmen tills den blir bra. Tyvärr tror jag efter att ha läst manualen och sett specifikationen för 1280*800 skärmen att de snåla betraktningsvinklarna inte är något fel utan att det helt enkelt är så det ska vara.

Jag kanske är överdrivet kinkig dock, så vill inte avskräcka allt för mycket. Sitter förnuvarande på en riktigt skön LCD med typ +75/-75 grader i betraktningsinkel.

Någon som vet om man får betala frakten för att returer? (antar att så e fallet) Vad kan frakten isåfall kosta?

Av barry_J

Dell Vostro ger bra prestanda/pris

PROCESSOR Intel® Core™ 2 Duo T7300-processor (2,0 GHz, 800 MHz, 4 MB L2-cache)
OPERATIVSYSTEM Äkta Windows Vista® Business - svenska
SINNESRO Grundläggande garanti - 1 års maskinvarusupport för företag
LCD-SKÄRM 15.4" W Screen XGA TFT Display resolution: 1280x800
INTEGRERAD WEBBKAMERA Kolsvart med matt yta utan kamera
MINNE 2 048 MB 667MHz DDR2 SDRAM-minne med dubbla kanaler [2x1024]
HÅRDDISK 160 GB (5 400 v/min) SATA-hårddisk
GRAFIKKORT 256 MB nVidia® GeForce® 8600M GT
OPTISK(A) ENHET(ER) Fast intern 8X DVD+/-RW-enhet
PRIMÄRT BATTERI Primärt 6-cells litiumjonbatteri (56 wattimmar)
TRÅDLÖS ANSLUTNING Intel® Pro Wireless 3945 802.11a/b/g-minikort - Europa

Pris: 9112,50kr inkl moms och frakt

Av barry_J

Jag hade leveransdatum på min Inspiron 1520 den 30/8. Fick ändrat leverans till 5/10 vilket jag fick reda på för någon dag sedan. Tyckte det va ganska orimligt så avbeställde den och beställde en Vostro 1500 istället. De e väldigt mycket billigare trots att det är samma dator (förutom färgen). Beställde igår och fick beräknad leverans den 25/9. Alltså fortfarande tidigare än jag skulle fått min Inspiron.

Då jag frågade dell hur något kan bli försenat en månad sa de bara att de hade problem på fabriken. Kändes ju lite som om något hänt med den dator som de byggde till en och att man hamnade längst bak i produktionskön igen eftersom förseningen var så stor.

Av barry_J
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Borgen
Låter nice, men varför valde du inte högre upplösning på skärmen? Är efter lite funderingar inte så säker på att jag vill ha en 7200rpm då den blir så varm samt drar ner batteritiden.. Va lite småsugen på dellen, men deras garantier kostar en del, och vet inte om jag känner för den där på-platsen-garantin, verkligen värt 1800SEK?

Är väldigt intresserad av Acer TravelMate 7720G nu, dryga 12'SEK går den på inkl moms, kapar bort den och landar strax under 10'SEK känns ganska värt.

Skärmen valde jag p.g.a att jag vill spela spel i native upplösningen och att det enligt forumet på www.notebookreview.com varit lite strul med skärmarna som har högre upplösning.

Hade från början inte tänkt ta någon garanti förlängning utan bara uppgradera HDD. Säljaren sa då att uppgradering av hårddisken kostade 500kr. Vilket jag tyckte va lite dyrt. Fick då förslaget att jag fick HDD gratis om jag valde 4års på platsen service. Känns ganska skönt att man e säkrad om något går sönder under 4år. ÄVen om man ska sälja den vidare efter tre så höjer det värdet väsentligt skulle jag tro. Tar ju bort osäkerheten med att köpa begagnat.

Vad jag hört ska inte en 7200rpm disk sänka batteritiden så mycket eftersom den hittar datan som ska laddas in snabbare och särskilt mycket varamare tror jag inte det blir iheller. Vostro och Inspiron ska ju vara riktigt svala.

Acern har ju sämre grafikkort så den hade inte jag valt, men allt beror ju på vad man prioriterar.

För samma pris som den kostar får man ju fyra års förlängd garanti och bättre grafikkort. Är väl bara processorn som skiljer men den skillnaden tror jag inte man märker av vid vanligt användande.

EDIT: Gjorde ett litet tillägg