Inlägg

Inlägg som zaxlaxen har skrivit i forumet
Av zaxlaxen

gfx shader version 3.0?

"gfx shader version" 3.0 vad är det för någon? Försökte installera raibow six: vegas så kom det att jag inte systemkraven räcker till.

Jag har ändå ganska ny dator så minimum borde nog räcka till tycker man!?

Så här ser min dator ut: Athlon 64-bit 3200+, Connect 3d x800GTO 256mb 16pixlar, 1gb ram, Win xp x64.

Av zaxlaxen

Får ej VIDEO-IN fungera med videobandspelaren.

Har ett conncet 3d x800gto vivo och jag har nu försökt i två dagar att få video in att fungera på min dator och jag börjar bli trött på det.

Har sökt här på sweclockers och google men ja hittar ingenstans som beskriver bra hur man skall göra, inte heller i manualen står det bra förklarat hur man skall göra.

Jag har koppat så att jag har tv-kabeln till videon och sedan från en scart-omvandlare och s-video till graffekortet är nästan 100% säker på att jag har kopplat rätt och testat alla möjligheter så det behöver vi inte bry oss om.

Nå jag har förstått att man skall ha ett tredjepartprogram i allfall, har testat med DScaler, atis mulimedia center 9.13 och nå annat skräp program. På alla program har det bara stått NO VIDEO SIGNAL. Då jag istallerade atis program kom det ett sånt här felmedelade också:

Digital video recorder an tv-on demand performance will be degraded on this system as DMA for the hard disk is not enabled,
please check the system settings in the Windows control panel for the following Devices.

Behöver man nånting till eller varför fungerar det inte????

Av zaxlaxen

Kommer NTLDR missing, men ej om ena hd är borta??

När jag plocka ut min hd fram o tibaks som är en 250gb sata2 och som jag har win xp på. Men sedan när jag skulle starta datorn kommer ntldr is missing. Före det hadde den fungerat hur bra som hälst.

Men sedan om jag tog bort den andra som var en samsung ide 40gb så kom inte medeladet någo mera, och också om jag startade datorn i felsäkert läge gick det bra.

Det är som om datorn har förväxlat dom båda och tror att min ide hd nu är c: fast den inte är det.
Har också läst på alla möjliga hemsidor och sökt här också men det finns så många möjligheter och många som säger olika.

Av zaxlaxen

Ihopkoppla en mac med pc!?

Nu e de så att jag har en imac som jag har många bilder på som jag skulle vilja ha till min pc. Alla försök har misslyckats, har testat med
usb minne men det gick inte. Imacen har ingen brännare så det går inte heller och när jag skulle testa att koppla ihop dem med korskabel fick jag inte det att fungera.

Så nu undrar jag om någon vet hur man skall göra för att det skall fungera? Eller går det alls att koppla ihop en imac med en pc???

Av zaxlaxen

Rätt abit moderkort?

Har fått ett abit kn8 ultra eftersom mitt epox 9npa ultra gick sönder och inporttören hade slut på dem så fick välja ett motsvarande kort. Nu undrar jag hur jag vet om ja fått rätt moderkort eftersom både kn8 och kn8 ultra ser likadanna ut.
Mest misstänksam blev jag när jag såg att det var ett klistermärke som det sto kn8 ultra på, och va just där som det ska stå villken modell det är. Så nog kan de ju lika bra vara de sämre kortet jag har fått. Fast det nu också sto kn8 ultra på lådan jag fick med så blir man ju nog fundersam eftersom affären satte dit det.

Av zaxlaxen

nätagre. felar nog ganska säkert!!!!

Av zaxlaxen

Ganska säkert har du fel på det! eller har du kollat hur varm din komponenter är i datorn.
Om den inte startar igen så dra ut kabeln till nätagre. och stoppa tillbaks den igen startar den då är det någ fel på nätagre. hade ett liknade problem och då kunde man inte få igång datorn om man inte drog ut kabeln.

Du värkar ju ändå ha ett bra nätagre.
Kom problem just när du satt in det nya nätagre. eller kommit senare?

Av zaxlaxen

Nätagregat som förstör datorn?

Köpte för några veckor sedan en ny dator. Och då valde jag att jag skulle spara på låda och nätagregat, visste inte då att det var så viktigt med ett bra nätaggregat.

Lådan och nätaggre.+ låda är ett "colorsit" och är verkligen den sämsta tillverkaren av datorkomponter som jag någon sin varit med om.
För det första som passade allting jätte dåligt i lådan, grafikorte fick jag inte alls fastskruvat. Och nätagregatet var defekt direkt när jag fick det, datorn stängde bara av sig och jag fick ingen bild. Fick ett nytt på garantin men nu senare har det börjat komma problem.

Mitt iallt när jag hörde på musik försvann ljudet på ena luren headsettet det är inte headsettet som det är fel på för den fungerar på min andra dator. Också när jag jag spelat war3 så kan datorn stänga av sig utan att den går för varm.

Jag tror att orsaken till att datorn stänger av sig och att ljude gick sönder är nätaggregatet??
Kostade ju också bara ca. 700kr nätaggre. + låda

Min dator är ser annars ut så här: Epox 9npa +ultra, 64-bit 3200 athlon, c3d x800GTO.

Har nu funderat på ett nytt aggregat så inget mer går sönder helst nära 500w.

http://www.digicomp.fi/product_info.php?cPath=1_56_66&product...

Vad tror ni om det här??

Av zaxlaxen

Du får ju me sata kablar med moderkortet och dessutom finns det inga speciella sata2 kablar det är samma ti sata och sata2 hd. Om du har slut på (informations kablar)= den som går till moderkortet från hd så e de ju bara ti far o köp ti nån data butik. Ström kablar till hd hittar du ju i din egen låda från nätagregatet.
Kom ihåg att du bara skall lägga en ström kabel i hd kan ju finnas två möjligheter, ingen skillnad viken du använder
Annat behöver du inte!

Av zaxlaxen

Lyckades jag också efter mycket om och men, tyvär för att jag klopade mej mycket annars skulle det gått hur fint som hälst.

Mitt C3d X800gto fick: 12pipes 4540p
16pipes 5080p

Av zaxlaxen

Lyckades inte få 16p på c3d x800gto

radera inlägget

Av zaxlaxen

kommer error när jag skall flasha!

Vad kan de vara som är felet?
Har kollat med ati tool och det gav grönt ljus ti öppna pipes.

Skall jag testa med ati flash kan det vara det som är felet??

Av zaxlaxen

C3d X800gto fattar ej 4 sista pipes??

Någon som skulle vilja förklara lite nogrannare åt mej hur man skall öppna pipesen på mitt grafikkort, jag har läst allt om hur man skall göra på www.techpowerup.com men har ändå svår att fatta hur man skall göra när man flashar bios.
Är inte riktigt nått dator proffs heller och har typ alldrig använt dos.

Så nu till saken jag har laddat ner atitool och kollat att det skall gå att öppna 4 sista pipes. Och så har jag laddat ner moddade flashrom. Och nya, gamla bios till grafikkortet.
Men jag förstår inte riktigt hur jag skall göra sedan.

Hur kommer jag till dos har win xp pro?
Måst jag sätta flachrom och bios på disket för att få det att fungera??
Vad skall jag skriva sedan när jag är i dos?? Har som sagt knappt
alls använt dos.

Skulle vara hemst tacksam för hjälp!!!

Av zaxlaxen

Problem med "win xp x64"

När jag skall installera driver åt grafikkortet så kommer det upp ett sånt här medelade:

"It my be possible to skip this check using the /NCRC command line switch"

När jag hade vanliga xp så fungerade hur bra som hälst att öppna liknade fil. Drivern är nog för 64-bit och graffe kortet är ett c3d x800gto
alla andara driver fungerade hur bra som hälst att istalla.
Det värkar bara som om x64 inte skulle vila öppna en sådan fil, för i vanliga xp fungerade det.

Vad skall jag göra???? Har ingen större lust att sätta in vanliga xp igen

Av zaxlaxen

Dator slår av hela tiden!!

Har just köp en dator och har plockat ihop den själv. Det ända som fattas är grafikortet.

Nu till felet: När jag hadde plockat ihop allting testade jag att starta den eftersom det ska fungera att starta en dator fast man inte har fast grafikkortet. Jag lät den gå en par sekunder och stängde av den. Försökte sedan sätta på den igen men då hände ingenting, jag drog ut strömkabeln ur nätagregatet och satt sedan kabel till baks igen, då startade den igen??!! Konstigt!! Fast då gick den bara ett par sekunder och slog sedan av igen och då måst man igen dra ut kabeln för att den skall starta.

Men det som också var underligt och som jag tror är felet. På mitt moderkort som är ett epox 9npa+ultra är att det finns 3st lysdioder som visar om det är något fel någonstans en heter "CHIPSET LED" en "DIMM LED" som visar att om det är något fel på minnena och en "CPU LED". Det som jag inte vet är om dom skall lysa eller inte lysa? men jag är ganska säker på att dom skall lysa. Och då förstås så lyser ju inte "CPU LED" S***n så jag antar att det är det som är felet värför datorn stänger av. Dom 2 andra lyste!!
En möjlighet kan ju också vara nätagregatet? För det är ett billigt sådant!! Och det hade ett mycket underligt ljud!

Komponeterna som jag har i datorn är: Epox 9npa+ultra moderkort 2st 512mb kingston ddr 400, 64-bit 3200+athlon, helt vanlig cpu kylare, vet inte vad den heter, DESKSTAR T7K250 250GB hårdisk,
nätagregat och låda "colors it" nät. 520w.

Förstår inte att någonting kan ha gått sönder jag monterade allt som det sto i manualen och när jag lade i processor så jordade jag mej som man skall göra.

Kan felet ändå vara att jag inte har i grafikortet????

Hämst tacksam för alla svar!!

Av zaxlaxen

Dålig singnal styrka.

Jag har en BELKIN WIRELESS 802.11G CABLE/DSL ROUTER o. BELKIN WIRELESS 125G PCI NETWORK CARD

Till problemet: signalstyrckan blir jätte dålig när jag har routern i ett annat rum som är bara 13meter bort då sjunker signalen till 1-5mbit/s den ska vanligen vara på 54mbit/s. Och beroende på var jag har det i rummet så kan det avbrytas ibland. Melllan rummen är det 2st väggar och dom är 10cm tjocka träväggar.

Det är frågan om man kan kalla det har systemet trådlöst eftersom man måst ha router så nära (nästan i samma rum) för att det ska fungera bra. Det står ju på både nätverkskorte o router att det ska fungera till ca.500m så no satan borde det ju fungera i ett litet hem på 90m2.

Undrar om det skulle kuna vara något annat fel, vad vet ja inte? Jag har configurertat det som de sto i manualen.

Ge gärna förslag på netvärksprodukter ni skull rekomendera.
För jag kommer antagligen att föra tibaks skräpet!!

Av zaxlaxen

Har jag fel moderkort till Opteron 144?

Jag ha just beställt en processor och moderkort. Amd opteron 144 socket 939 nu undra jag om mitt moderkort passar de är ett "epox EP-9NPA+Ultra" som är socket 939 såklart. Har försökt titta på deras hemsida men därstår bara att dom stöder Athlon processorer.
Kom int alls att tänka på att de inte skull kunna passa tänkete bara att det var samma socket...
Skulle absolut måsta vet eftersom jag redan har beställt. Och kan avbeställa ännu.

Om int passar finns det några moderkort som ni kan ge förslag på.
Funderar på at byta ti ett Abit KN8 ULTRA för de har jag sitt att skulle borda fungera med opteron.
Tack på förahand!!

Av zaxlaxen

Öppna pipes på "SAPPHIRE X800 GTO"

Någon som har gjort det eller vet att man kan göra det?

Av zaxlaxen

SLI med radeon kort??

En här på forumet sa att man inte kan ha radeon kort om man har SLI moderkort varför inte? Kan man ha alla PSI-E GeForce kort då??

Av zaxlaxen

För många grafikkort att välja!

Hej! Har några grafikkort jag har funderat på och vet int vilket jag skall ta. För jag skulle behöva veta vad dom fått för poäng i olika tester. Och så undrar jag om det mest är hastigheten på minnena i graffekortet och processorn som ha störrst betydelse??

Här är några jag funderat på:

SAPPHIRE X800 XL PCI-E 256MB VGA+DVI+TVO 287€ ca. 2870kr

CLUB 3D X850 XT PCI-E 256M VIVO DUAL DVI 340€ (dyrt)

CLUB 3D X800 GT PCI-E 256M GDDR-3 256BIT 168€ (billigt)

ASUSTEK GF 6800 GT PCI-E 256M VGA+DVI+TV 280€

GAINW. GF6600 GT PCI-E 256MB XP GOLDEN S 250€

Skulle hemst gärna veta hur dåligt x800gt kortet är mot dom andra eller hu mycket bättre x850xt kortet är. För jag skulle mycket heldre sätta mindre pengar på ett kort.

Jag har sökt på google men jag hitta de ingen vidare sida för grafikkorts test. Har ni någora bra sidor där dom testar g.kort??
Viket kort skulle ni rekomendera?

Kan också tillägga att jag skall skaffa ett SLI moderkort