Inlägg

Inlägg som Electrix har skrivit i forumet
Av Electrix

Telia och okänd 4G-tjänst

Haft problem med ADSL och när det väl kom igång så funkar det ibland men fullt med döda paket och timeouts.

Ringde till Telia och sa upp, påpekade att jag varit kund i 8+ år och frågade vad för alternativ de hade med mobil lösning. "Vi kan erbjuda mobilt bredband 300GB per månad om du stannar kvar hos oss, det är 200GB mer än vårt vanliga paket."

Beställde det och fick sms att modem osv fanns på postuthämtningsställe. Loggade in under "Mitt Telia" och ser att det står "100GB" så jag ringer upp Telia för att påpeka att det var inte det jag beställt och fick erbjudande på.

Hon i kundtjänst ber att få några minuter att kolla upp. Efter 5 minuters väntan klickar hon tillbaka och säger att "Jag kan tyvärr inte se att vi har denna tjänsten hos oss och när jag försöker få tag på säljaren går han inte att få tag på."

Så nu sitter jag helt utan internet med en tjänst som jag inte hämtat ut ifall att det blivit strul..

Vad har jag för möjligheter här? Muntlig överenskommelse? Hänvisa till deras inspelning av samtalet? Kan de neka mig nu efter beställning och när de skickat modem osv?

På beställningen står det inte specifikation över vad som ingår i beställningen (står inte 100GB eller 300GB).

Tack på förhand.

Av Electrix

Halvt on-topic

Väntar på paket från Kina med DHL Express.. När man söker på försändelsen får man inte upp någon info om själva paketet alls, typ vikt och mått? Någon som vet om man kan få fram dessa utan att behöva ringa den sura tanten i kundtjänst (som beter sig som hon inte fått i sig morgonkaffet på några år) ?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Electrix
Skrivet av mrqaffe:

de kopplar om dig till en annan port i telestationen

Detta! Varför kan inte Telia påpeka att detta KANSKE är en möjlighet så länge det finns en port ledig i telestationen?

Av Electrix
Skrivet av Spiffman:

Har läst om sådant tidigare och tydligen har man varit helt rökt :/
Det är smått galet system. Hoppas det löses för dig.

Smått? Det är ju totalt sinnessjukt! Gamla hyresgästen kommer inte bo i lägenheten på lite mer än två månader men hans bredband sitter kvar och GÅR INTE att koppla ur? Va?

Av Electrix
Skrivet av mrqaffe:

Vem har BB avtal med (vem betalar och varför ?)

Tidigare hyresgäst som har sagt upp det och fortfarande har uppsägningstid kvar.

Av Electrix
Skrivet av skippy_pewpew:

Du kan surfa nu? Kör bbb tills tiden går ut?

Skickades från m.sweclockers.com

Ja via 2mbit.. Jag sitter ju och betalar för 30mbit via Telia som inte går att koppla in!

Av Electrix

ADSL låst till lägenhet

Har precis flyttat in i en ny lägenhet och tog med mig mitt ADSL från Telia.

Tekniker kom förbi och kollade och allt såg korrekt ut och internet fanns. Surfade en liten stund och märkte sedan att jag surfade via Bredbandsbolaget.

Bredbandsbolaget, som var tidigare hyresgäst operatör, har inte inaktiverat det trots att tidigare hyresgäst sagt upp. BBB kommer avaktivera det när uppsägningstiden har gått ut.

Telia säger att de inte kan göra något då BBB har låst "anslutningen" till jacket. BBB vägrar inaktivera det förrens tiden gått ut.

Detta är ju helt sjukt, vad har jag för möjligheter?

Av Electrix

Lite uppdatering:

Citat:

Jag har fått ett tydligare svar från leverantören nu. De berättar att produkten skickas från Kina. Jag ber om ursäkt för att informationen du fick var felaktig. Jag förstår att detta krånglar till det i onödan. När den kommer till Sverige så kan du välja att inte hämta ut den och låta dem skicka tillbaka den så att du slipper betala tull. Då får du självklart även återbetalning för produkten. Då behöver vi en bild som bevis på tullräkningen samt att paketet har blivit tillbakaskickad. Förhoppningsvis kommer det senare att synas när man söker på spårningsnummret.

Jag ber återigen om ursäkt. Jag förstår att det är frustrerande när du också har ansträngt dig för att hitta rätt leverantör.

Suck.

Av Electrix
Skrivet av Pelegrino:

Gällande tull så har det helt med transportören att göra. De har en skyldighet att rapportera allt som inte är dokumentförsändelser till tullverket och tulla in det. Så skickas det med DHL, TNT, FedEx, UPS så kommer du alltid få betala tull/moms på det.

Som jag förstått det är det inte någon av de speditörerna utan EMS China verkar det som.

Av Electrix
Skrivet av Sweex:

Det jag menar. Klart det är samma grejer som säljs där, men du har inte skyddet som Ebay och Ali ger. Så varför skulle man välja wish?

Skickades från m.sweclockers.com

P.g.a en 50% rabattkod.

Av Electrix
Skrivet av SUMITOMO:

Att det står gift på skiter tullen fullständigt i när det gäller kontroll av paket.

Nej exakt, när de får in kanske 5000 små gula kuvert brukar de inte kolla sådant. Men detta är ett fullt spårbart paket i något större storlek med en vikt på över 1kg. De kommer garanterat kolla detta..

Av Electrix
Skrivet av Bad Habit:

Tror du kan slappna av.
Har beställt massa från Aliexpress, som är från Kina, utan att någonsin råka ut för tull.
Ofta skriver de typ "gift" och så är problemet löst

Produkten i fråga är ca 40cm x 30cm x 15cm i storlek. Inte ett litet gult kuvert som hamnar i brevlådan.

Kontaktade för övrigt Klarna precis som rekommenderar mig att, om jag och säljaren (vilket i detta fallet blir Wish.com och inte själva säljaren hos Wish), inte kommer överrens skall jag bestrida fakturan så får Klarna kontakta Wish.

Detta kan t.o.m bli lite intressant faktiskt.

Av Electrix

Exakt anledningen till varför jag även valde Klarna Faktura. De bör även kunna skydda mig från felaktigt angiven information i detta fallet bör man tycka.

Av Electrix

Intressant. Fick faktiskt äntligen svar från Wish.com's kundtjänst..

Citat:

Hej! Jag har kontaktat försäljaren för att dubbelkolla vart varan skickas ifrån och återkommer så fort vi fått svar!

Av Electrix
Skrivet av Rick69:

Kollade på wish.com men kom ju inte in där utan att skapa konto... !!!!!!??????
Kan alltså inte kolla på produkterna utan konto? Har aldrig tidigare sett en webbstore som funkar på detta sätt.

Nej tyvärr måste man ha konto för att se produkter då jag gissar att priser som visas kan påverkas individuellt osv. Tyckte också det var konstigt först..

Men som det står på produkten så står det "Plats: Portugal".

Skrivet av Jonny Myran:

Det kan ju vara bra att ha kött på benen i förväg så att man kan agera så fort som möjligt om man skulle åka på tull/moms.

Exakt. Jag har över 200 köp från eBay så jag är fullt medveten om import och köp från utanför EU och i detta fallet är det helt garanterat att det blir moms och tull just för att de skickar det från där de gör.

Anledningen till att jag just agerar redan nu är för jag behöver veta vad för rättigheter jag har när och om jag får det slängt i ansiktet på mig att jag måste betala ytterligare ~ 800:-. Kan jag neka det och låta det skickas tillbaka? Hur bestrider jag fakturan på korrekt sätt genom att påpeka att de angivit fel information som medfört ytterligare kostnader för mig?

Av Electrix

Wish.com - Skickat från annat land (moms / tull)

Hej!

Tänkte om någon smått juridik-kunnig vet vad jag har för rättigheter i detta fallet.. Har kontaktat Wish kundtjänst men de har totalt ignorerat mig.

* Beställde en lite dyrare produkt genom Wish.com (~ 2600:- inkl frakt)
* Betalade med Klarna Faktura som betalningssätt (vill inte ligga ute med pengar ifall något skulle bli problematiskt)
* På produktsidan så står det att produkten finns i Portugal
* Har fått kollinummer som säger att produkten skickas från Förenade Arabemiraten

Jag anser ju att detta är otroligt j**la fult att ange att produkten finns i ett land inom EU sedan dropshippa från utanför EU då detta medför att jag får betala moms och tull osv.

Vad har jag för rättigheter? Jag vet att i Wish.com's köpvillkor så skriver de att det är mitt ansvar att stå för just extra avgifter så som moms och tull men jag hade ju inte beställt produkten om det inte hade varit angivet att den finns i Portugal?

Någon?

Av Electrix

Har lite nycklar över nu om någon är intresserad av byte;

STRIDER™
Umbrella Corps™
DmC: Devil May Cry
Umbrella Corps™ Deluxe Edition Upgrade Pack
Resident Evil HD REMASTER
Resident Evil 0 HD REMASTER
Resident Evil 6
The Long Dark

Skrivet av Blade@LCD:

Är lite intresserad av "The Vanishing of Ethan Carter" och "Outlast".. Något av mitt du kan vara intresserad av?

Av Electrix

Håller med alla andra. När det gäller sms-lån så är det sjukt viktigt att kolla upp långivaren då vissa är mindre seriösa osv och har lite skumma vilkor, så gör research!

Vet när jag hamnade i sittsen och behövde ta ett snabblån så läste jag väldigt mycket om långivarna på lånforum.se så man inte skulle fastna i något träsk! De har massa inlägg och skriver nog om de flesta där skulle jag tro så som sagt. Kolla upp innan man tar lån så man inte försätter sig i ett ännu djupare hål.

Av Electrix
Citat:

Åh nej! Glöm inte att använda rabattkoden du fick på din namnsdag! Den ger dig 50 kr rabatt på ditt nästa köp, men den håller på att gå ut. Ange koden när du kommit till kassan, så dras rabatten från din order.

För order över 200 kr. Den som PM:ar mig först får den. Gäller t.o.m idag så snabba ryck!

Tagen!

Av Electrix

"Om detta tas bort eller går sönder på något sätt raderar systemet SSD-enhetens krypteringsnyckel och låser denna"

Låter som att det kan finnas risk för exploatering av just denna säkerhetsfunktion då jag gissar att det är en sensor som kontrolleras via mjukvara.