Inlägg

Inlägg som Rinsewood har skrivit i forumet
Av Rinsewood

Sen jag skaffade två LIKADANA kort har det funkat som schmmööööret i stekpannan det bara flyter, men man får googla efter profiler till Nvidia inspector. Men om man bara bemödar sig den lilla tiden det tar så funkar det ypperligt.

Däremot så är det skitdåligt av speltillverkarna att dom inte bryr sig om att koda för flera GPUer, det är lika illa som att det knappt är spel som stödjer CPU med fler än två kärnor.

Men det går fort att det kommer profiler till SLI för nya spel ... oftast bara en dag eller två.

Men med en profil som funkar så har du nästan ett 980Ti för 3000 spänn, det tycker jag är okay.

och jag håller med, det vore fan på tiden att NVIDIA klargör att man MÅSTE ha på pricken lika kort för att det ska funka. Det fick jag lära mig den hårda vägen.

Av Rinsewood

Det går att byta bios men då måste du få tag i en bios som du vet fungerar, jag kan för lite för att ge dig ett råd som du kan lita på och jag vill inte leda dig på fel vägar. Sen är det inte säkert att det går att få tag i en bios som går att köra på två olika kort.

Men det finns dom som kan mycket mer om detta än jag, hoppas nån kan lösa det åt dig.

Sen å andra sidan tycker jag att det är värdelöst att inte NVIDIA har gjort det så att det funkar.

Har dom inte det kortet som du har du kanske kan få lägga mellan mot ett likadant som du har. För om man får det att funka så har du bra fart i burken.

Hoppas det löser sig.

Av Rinsewood

Två likadana kort från samma tillverkare eller två referns från olika tillverkare men då måste referenskorten följa referensen till punkt och pricka, som jag fick det förklarat så är det tillverkarnas olika biosversioner och olika sätt att utnyttja 970 kretsen det är inte stora saker som skiljer. men det är nog för att det ska skita sig jag försökte med ett Zotac 970 och ett Gigabyte Windforce och det sket sig å de fullkomligaste. Jag köpte ett till Windforce och det sparkade igång direkt och har funkat utan problem sen dess, lite Inspector profiler och sådant förståss.

Av Rinsewood

ingen fara jag kör på ett 650 agg. Inga problem, och det är två Windforce.

Av Rinsewood

Måste göra dig besviken i många fall så funkar det INTE att köra två olika kort i SLI även om det är 970 kort, det testade jag och det var inte ens nära att funka. Jag var tvungen att köpa två likadana 970 kort. Enligt vad jag har lyckats läsa mig till så är det endast kort som följer referens designen som går att koppla ihop om det är olika tillverkare.

Av Rinsewood

inte för att vara dum , men jag kan inte låta bli. jag har samma problem såg jag nu då vi skulle julpynta... SATAN va kablar, nu har jag dragit ut allt och sitter med en foliehatt och nynnar uuummmmaaaaa, ummmmmaaaaaa....

Av Rinsewood

Jag gjorde precis samma sak igår, bara ta från win 7, dom brukar funka ...

Ljuddrivisarna går att ta hem från realteks hemsida om man bara vet vilket chip det är.

Av Rinsewood

Nu bor jag uppe i Piteå, så JAG skulle ALDRIG välja nåt annat än Dubbdäck, medans jag jobbade på taxi så har dom testat både dubbfria och dubbdäck och det var aldrig nån tvekan på vad som var bäst overall, Dubbdäcket alla dar i veckan.

Sen vilken märke som är bäst varierar lite från år till år, men ett däck som alltid placerar sig bra till är Hakkapelitta, ett bra däck på alla vintervägar, lite dyrade men värt varje krona.

Sen för att addera lite så det som märks mellan dom dyrare och billigare dubbdäcken det är hur länge dubben sitter kvar i däcket. Dom dyrare märkena behåller dubben betydligt längre.

Av Rinsewood

Åsså en allmän varning, se för guds skull till att du köper exact samma kort som det du har annars kan det skita sig. Tro mig jag vet jag köpte ett annat kort än det jag hade, det funkade inte kan jag bara meddela.

Men med samma kort så funkar det kanon, ingen micro som jag kan uppleva, man kan få pula lite med Nvidia inspector, men det finns massor med hjälp om man googlar och än så länge tycker jag att det är ett bra sätt att få liv i en gammal burk.

Av Rinsewood

Men se för FN till att du skaffar ett till EXACT likadant 970 kort, för att du ska vara säker på att det fungerar. DET gjorde INTE jag, det vart jättedyrt. hade tre kort ett tag

Av Rinsewood

Som jag har fattat det så skapas en unik hårdvarukod från dom olika grejerna i din burk, sen då du byter en del så skapas en ny kod för din dator, och när du har gjort det tre gånger så magiskt så är din licens förbrukad.

Det är vad som har inträffat för mig, jag har bytt moderkort två gånger och processor en gång så nu är min licens ogiltig, så det innebär att jag måste antingen formatera om burken igen, starta om från Windows 8, sen installera Windows 8.1 och sedan DÅ installera Win 10. För att min licensnyckel från Windows 8 ska gå att använda.

Ett otroligt d----ävla dumt system om du frågar mig. Ni kan lätt lista ut vad jag har gjort, jag har inte installerat om så att säga. Jag har ALDRIG installerat om windows sen jag installerade Win 7.

Microsoft ni ska inte produkt utveckla på firmafesten, det blir sällan så bra och genomtänkta idéer då.

Jag har ringt och pratat med Microsoft support om detta, och dom säger att det är inget att göra bara installera om eller köpa en ny Licens.

TACK SÅ LITE.....

Av Rinsewood

SLI profil till rFactor 2

Har letat med ljus och lykta efter en SLI profil till rFactor 2, dom jag har hittat är från 2014 typ, om det är nån som har nåt tips på en bra nvidia inspector profil eller nåt liknande.

Tack på förhand / Thord

Av Rinsewood

Finns bra hjul man kan skruva på. Fast det är klart jag flyttar ju aldrig min rigg så vikten spelar ingen roll, tänkte inte på det

Med risk att bli avrättad men jag skulle å andra sidan inte köra "seriös" simracing i en playseat å andra sidan hehe.

Av Rinsewood

Far till närmaste bilskrot som personen ovan sa, där kan man få sig en stol för typ 200 spänn, kan hända att du får plocka lös den själv så ta med verktyg men det är helt klart värt det. Har du tur kan du hitta en elstol också bara koppla 12 v till den så kan du ställa den som sjutton du vill. Jag har en passagerarstol från en Merca C-klass "sport" så den är lätt skålad och helt okay i komfort, men ta förarstolen om du har möjlighet dom är oftast mer inställbara.

Av Rinsewood

Varan såld

Av Rinsewood

En Ford Focus, billigare bil att både äga och köra får du leta efter. Inte roliga att köra men dom går och delarna är snor billiga.

Av Rinsewood

http://www.ebay.co.uk/itm/AV-Link-Dual-Arm-Monitor-Desk-Mount...

Denna är en liknande ... som jag tror skulle kanske fungera

Av Rinsewood

jag tror jag har haft mina i två år snart och märker inga tendenser till att dom skulle säcka ihop. Sen man har satt dom i den position som man vill ha så hänger dom bara där, och jag kör ju både forcefeedback ratt samt simwibe. och det skakar riggen ganska bra ibland och det märks knappt. Jag hade också funderingar då jag skaffade dom men dom var över förväntan.

jag fick dom till bra pris då dollarn var lägre då förstås, så det är ju lite tragiskt. Men DÅ var det billigare än att köpa dom i Sverige.

Då det gäller tiltningen så räcker det gott och väl.

Kolla om dom inte finns i UK också då blir både frakt och det billigare ... ingen tull då vettu.

Av Rinsewood

http://www.ebay.com/itm/Computer-Monitor-Desk-Mount-Swing-Arm...

Jag monterade 3 sådana på min racing rigg. för att kunna få 45 graders vinkel mot mittenskärmen, dom är jättestabila och jag kör ju med 24" skärmar, skulle säkert funka med 27 också. Sen att dom är ganska billiga gör ju inget heller.

Av Rinsewood

Det låter som att ditt chassi är felaktigt på nåt vis, det skulle vara kul om du hade möjlighet att testa skruva in allt i ett annat chassi och se om det sparkar igång då.