Inlägg

Inlägg som Rinsewood har skrivit i forumet
Av Rinsewood

Det kommer snart bli så att man spyr lite i munnen varje gång man läser nån liten förståsigpåare som ska hoppa på varje felstavning syftfel eller vad som helst annat som den personen kan hitta på. Lägg ner för FN och skit ner er. Så länge som ni fattar vad personen menar så spelar det väl ingen roll.

Av Rinsewood

Har bara gott att säga om Datorfixarna, dom ligger runt hörnet i staden där jag bor, Piteå, dom är kunniga och rejält norrländska, inget svammel och kan bara säga att jag köpte ett nätagg av dom, tog hem det och pluggade in det, dagen efter så poppade det också, jag packade ihop det i kartongen for tillbaka med kvittot och agget och sa som det var, han tog ett nytt från hyllan, gav mig det och sa testa igen. SÅ SKA DET VARA, inget knussel, bara nya grejer.

Som det verkar så är det deras lagersaldo rätt. Finns det i butik enligt deras sida så har det alltid funnits då jag har kommit dit.

Nu låter det som jag hoar för min egen lokala handlare men fakta är att är såhär

Av Rinsewood

Var det inte så att man kunde bara starta win 8 installationen från Win8, så skulle det funka att uppgradera så att säga...

Av Rinsewood

DPI upplösning i BF 3

Detta kan vara en underlig fråga, och jag vet inte om nån har frågat förr, mycket individuellt jag vet, och kanske skitsvårt att jämnföra, men vilken inställning kör ni på musen då det gäller DPI. Ni som har möss som det går att justera på alltså.

Av Rinsewood

Angående särbehandlingen på Gamex

Nu ska jag röra om i grytan, och hänga ut SVT och TT, jag skulle vilja säga att dom som står på sådana event eller mässor ska börja öppna ögonen och se vilka som faktiskt ser på SVT, och TT, för inte är det dom som "gamar" utan det är sömniga tittare som inte ger ett jota för spel, och kommer det ett reportage från mässan på SVT så kommer det att sändas en onsdag mitt i natten, på svt24 eller nåt liknande. Det kommer att vara 15 minuter långt. kanske. Dom som har media genomslag och kan engagera spelare och intressenter (oj många fina ord) men i alla fall, är väl i det fallet ni på Sweclockers, för dom som ni når här är dom som har ett genuint intresse, är "nördar" och verkligen går igång på dessa saker, och är man nu som jag bosatt i den norra landsändan och inte har möjlighet att bara hoppa ner till Stockholm och se detta, så är detta kanske enda sättet att få se vad som händer i den stora världen utanför Sundbyberg.

Men håll igång ert fina arbete, det är en fröjd att se era program, det är en lagom dos, humor, nyheter och framförallt sakligt och faktarätt.

Ta fram underlag för hur många (om det nu går) som har sett ert reportage från Gamex, och be dom titta på hur många som ser ett eventuellt reportage på SVT eller nån annan kanal. Visa detta för dom som stoppade er från att filma och påtala att dom faktiskt missar otroligt mycket gratis PR, även om det nu är så att vi "gamers" tar reda på saker i alla fall, men det är så mycket slöare att bli serverade det på detta viset.

jaja det var mina nattliga tankar om detta ... längtar redan till nästa Podcast och Fredagspanel.

Hälsningar från en grått och blött Norrland som längtar efter den riktiga vintern.

Av Rinsewood

Satsa du på ett moderkort och spara pengarna till ett bättre grafikkort om du kanske behöver det bättre ...

Av Rinsewood

Testa ta bort hela nätverksanslutningen i Windows och skapa den på nytt, kan vara nån inställning från telias bredband och den nya som gör att det inte fungerar...

Av Rinsewood

Bredband

Om du ska låna pengar till huset, kolla om du kan dra in Fiber, och kan du det så låna upp lite extra till att dra in Fiber, det kommer inte att göra så stor skillnad på vad lånet kommer att kosta och du har igen det i slutändan...

Av Rinsewood

En liten fråga har det alltid varit sådär, eller har det börjat på senaste tiden .... om det INTE har varit alltid så kolla över kortet så du inte har damm nånstans som täpper till luftkanaler. Testa blås det rent med tryckluft på burk, om du blåser med vanlig tryckluft från kompressor se till att blåsa kortet lite lätt med en hårtork eller nåt efteråt eftersom kompressorluft oftast som alltid innehåller fukt. Och om du ska uppgradera bios på moderkort eller på grafikkort så måste du oftast använda en flashprogramvara som finns på moderkortstillverkarens alt Grafikkortets hemsida.

Av Rinsewood

Angående batterier

Ett modernt LI-ION batteri har inget minne, alltså det kommer inte ihåg hur mycket som var kvar i cellen då du laddar så du har inte det gamla problemet att dom tappade utrymme efter ett tag, det man ska akta det är att se till att inte dra det tomt för då kortsluter du cellen invändigt och typ polvänder cellen. och ska du lagra cellen ladda den full och lägg bort den, LI-ION har minimalt lite tapp över tid så det är ingen fara att lägga undan den ett tag, MEN lägg absolut inte undan den då den är TOM för som sagt då dör den.

Hur mycke värme den tål beror till stor del på hur bra kvalite det är på cellen, men celler som går i t.ex RC-Bilar tål en HEL DEL stryk, STORA watt uttag och under kort tid, med en hel del värme.

Men jag tror inte det ska vara nån fara att köra på sladden eftersom (hoppas man) att laptopen har intelligens att slå av då laddningen inte behövs...

Av Rinsewood

Måste bara berömma er.....

Det är med glädje man sitter och får se ert program på en timme ca, ni blandar käftsmällar, saklig fakta och en god portion humor i en lysande blandning.

Keep up the good work, vad heter ni då ni spelar BF om ni nu vill avslöja det, så man vet om man skjuter er nångång ;).

Keep up the good work and keep em coming....

Av Rinsewood

Vad jag inte kan greppa är VARFÖR KAN MAN FÖR FN INTE SPELA SPELET SOM UTVECKLARNA TÄNKT DET, inte fundera på om jag gör såhär så ser jag fienden bättre, om jag ändrar den här färgen eller detta filtret, så blir det dag istället för natt. Om man inte kan ta att man blir dödad för att en person råkar vara bättre då ska man inte spela onlinespel. Ett lysande exempel, Quake, där vart det så extremt att folk "nästan" spelade med wireframes bara för att det blev snabbare.

Jag blir bara så trött på folk som inte kan spela efter reglerna utan alltid ska hitta kryphål. Spela FAIR och sluta leta kryphål och andra vägar runt....

Av Rinsewood

testa detta

Fick du ingen bild alls från grafiken, kolla så att du har kopplat in strömmen till kortet rätt, testa även att skifta ordning på dom två kontakterna på grafikkortet, och om du nu har bytt moderkort har du installerat om WIN för har du bytt moderkort som har en annan sorts chipset så kommer win inte att starta utan att du installerar om windows, har man samma moderkortschip så brukar det fungera.

Av Rinsewood

Ett tips

Kolla så att windows är satt på att hantera växlingsfilen automatiskt, för det låter som att du får helt enkelt slut utrymme, för även om det är så att du har "bara" 4 gig så ska det räcka till, även om datorn blir skitseg då den ska swappa till disk, men blir det slut på disken också då får du problem. Har du satt växlingsfilen till ett fast utrymme då kommer det att bli felmeddelanden av den art som du får nu.

Av Rinsewood

Fråga angående GTX570 och Phenom II X4 925

Har suttit och funderat fram och tillbaka, tycker ni att dom FPS man kanske skulle få i ökning är värt dom 3k - 3,5k det skulle kosta att skaffa ett 660TI eller en 670. Spelar i stort sett BARA BF3 numera.

Av Rinsewood

Helt klart G700an, bra kvalitet, intrycket som jag har fått från dessa hypade gaming möss är att dom oftast är lite bräckliga. Mitt intryck, det finns dom som såklart INTE håller med, men som sagt MIN åsikt

Av Rinsewood

Jag skulle satsa på en Linksys eller en Cisco varje dag i veckan, lite att sticka ut hakan men jag tror jag kan ana varför dom har blivit störst.

Av Rinsewood

Varmt kort

Jag tycker det låter som att du har satt för mycke eller för lite pasta på kylaren, sätter du för lite så blir inte kontakten så som den ska vara och sätter du FÖR tjockt då isolerar det bara, så testa att ta bort kylaren gör om proceduren igen, och sätt en liten sträng med pasta, sen tar du en styv kartongbit och stryker ut det över ytan på processorn, och se till att det blir ganska tunt, typ så att du känner att detta är ju fan för lite. Då brukar det vara lagomt.

Av Rinsewood

Mem Fel

Testa köra med 1 minne växelvis, alltså sätt i ett minne kör ett tag, funkar datorn då, byt minne sätt det andra minnet i samma slot, funkar det då så är det INTE minnena, sen kan du testa sätta i båda två, då borde datorn börja om att krascha, om det är som förut, det kan vara så illa att det är ett minnesslot som är paj. då kan du testa att sätta minnena i nästa slot alltså som såhär om du har kört minnesslot 1x3x så testa med x2x4. testa och återkom....

Av Rinsewood

Böjda pins

Testa med dom förslag du fått här, och skulle det vara så att det skiter sig, då kan du "KANSKE" ringa ditt försäkringsbolag och höra om du kan få ut det på din drulle föga troligt men kanske ...