Inlägg

Inlägg som kirkunit har skrivit i forumet
Av kirkunit
Skrivet av Kaleid:

AMD måste få tummen ur och fixa renderingstiderna.

Skrivet av tEan:

Lägg till renderingstider i mixen och kom sen och påstå att Amd är ett bra köp.

Skrivet av tEan:

Det var väl Tech report som uppmärksammade problemen i början av december,nu är det snart 4 månader sedan och mycket av problemen kvarstår.Så jag skulle hålla andan i väntan på att Amd fixar till dem.

Man kan beskylla Amd för mycket.Snabbt fixade drivers kan man dock inte beskylla dom för!

Nej, det var Tech Report som började mäta med FRAPS. Dock har som flera sagt den mätmetoden problem, vilka belyses i artikeln som även jag rekommenderar alla som tjötar om renderingstider att läsa.
Här är den.

Av kirkunit

Hej!
Det känns faktiskt mer än orimligt att din nya dator inte skulle ha uttag för mikrofon när den har hörlursutgång. Sitter den på baksidan istället för på framsidan kanske?

Av kirkunit

Jag ser direkt svårigheter med att kontrollera att man verkligen sålt (=avinstallerat) spelet. Det lär väl bli något i stil med always online-DRM som tittar om man fortfarande äger spelet man försöker starta... inte så kul.
Personligen är jag helt bekväm med att inte kunna sälja helt digitala versioner jag köpt (då oftast billigare), men tycker inte detsamma borde gälla fysiska spelboxar.

Av kirkunit

Mina WRT54GL är förmodligen de bästa nätverksprodukter jag någonsin ägt. I föräldrarnas villa dit de åkte efter jag fick behov av snabbare trådlöst har de fortfarande bättre överföringshastighet och räckvidd än alla nya n-routrar av diverse slag som provats.

Av kirkunit

Jag ringde för att säga upp abbonemanget när de höjde priset sista oktober. Fick istället halva priset på abbonemanget så länge jag är kund... så för mig blev det en rejäl prissänkning istället.

Av kirkunit

Kan de inte börja med att förbättra 1920x1080 istället? Bättre färgrymder, bättre color sampling... tom Blu-Ray lämnar en hel del övrigt att önska på den fronten. Det skulle för mig ge mer än 4K, då jag knappast skulle se skillnaden ens på min 92"-duk.

Av kirkunit

Och vattentemp, varvräknare och laddtryck... och monteringskit för tre mätare på a-stolpen, ähm, ovansidan på monitorn menar jag. Nu i en Biltema-butik nära dig.

Av kirkunit

Hmm... Dual-Core i7 på 2.9GHz? Vad är detta för mystisk processor? En specialare för Apple?

Av kirkunit

Oooh, sorry. Jag tittade bara på datorn via komplett-länken, och där tyckte jag att jag såg ett HDMI-uttag på grafikkortet. På ditt eget kort på datorn ser jag att du inte hade något sådant. Smidigast skulle väl vara att köpa ett cheap-o grafikkort med stöd för HDMI tycker jag.
Om det nu är så att du vill få ut bilden till TV:n också.

Av kirkunit
Skrivet av vegas:

Tjenare,
Jocke

Hej!
Är det inte enklast att ha TV-ljud via optisk, blu-ray via HDMI1 och dator via HDMI2?

Av kirkunit

Ser också bara en svart ruta på swec, youtube funkar.

Firefox 15.0.01
Flash: 11.2.202.238
OS: Ubuntu 12.04 32-bit

Av kirkunit
Citat:

en förbättrad GPS-mottagare med stöd för ryska GLONASS.

Glonass-stöd kom dock redan i iPhone 4S om man skall vara petig. Men det var nog mest för att ryssland belägger enheter som saknar stödet med en ganska rejäl straffskatt, så nu kanske det tom finns program som ANVÄNDER funktionen? Kors i taket!

Av kirkunit

Då blir det ju ledigt en A10 på 65W i ett minimalt chassi till nästa HTPC. Borde ju klara madVR + LAV i 1080p iaf

Av kirkunit

Om inte annat har ju S2011 dubbel minnesbandbredd (4 minneskanaler vs 2), vilket jag gissar kan vara händigt när alla pluggar skall skicka data mellan varandra. Och om du kör 64-bit cubase med 64-bits pluggar, så är ju allt ram bra! 32GB torde räcka till det mesta, har svårt att toppa 4 med större projekt, visserligen i Ableton Live. Det som blir över kan ju med fördel användas som ramdisk för smått och gott. SSD till diskarna om det är mycket småsamplingar är ju också en gudagåva.

Av kirkunit
Skrivet av Starric:

hd-ljud får du väl inte ut oavsett från xbmc? eftersom det inte finns några avkodare med öppen källkod, vilket är vad xbmc bygger på. licenskostnader och sånt ni vet

Det skall funka sen AudioEngine inkluderades för ca 3 månader sen.

Features of AE include:
support for DTS-MA / Dolby TrueHD Bluray formats

Källa: http://wiki.xbmc.org/index.php?title=AudioEngine

Av kirkunit

Jag skall inte kalla mig expert, men sist jag undersökte saken för egen del verkade det finnas en hel del folk med problem att få ut ljud (framförallt 'hd'-format) via HDMI i linux/xubuntu. Vill man ha nåt som garanterat stöder alla format lutar det nog åt win7.

Av kirkunit

Kan verkligen den där siffran för färgåtergivning stämma? 88% av NTSC på en 10 bit-panel låter lite väl kasst, en HP ZR30w klarar ju tex 102% och deras Dreamcolor 133%... Lär väl inte bli någon hit hos 4K-filmarna och fotograferna då?

Av kirkunit
Skrivet av WrongTarget:

Att se 1080p på en 4k skärm ger ju samma problem som att se uppskalad SD på HD-TV, dvs sämre bildkvalitet pga omskalning av bilden.

Det beror helt på scalern skulle jag vilja påstå. Kan mycket väl bli bättre.

Av kirkunit

Hmm... Men vem vill köpa K10 då ett GTX580 slog ett GTX680 på fingrarna just när det gällde GPGPU-delen?

Av kirkunit

Trist, kommer ihåg när man köpte 3.5"-disketter i bulk från dem på Atari/Amiga-tiden till mycket bra priser.