Inlägg

Inlägg som kirkunit har skrivit i forumet
Av kirkunit

Några bortglömda CL och S3 (ISA och VL-bus)
Ati: Mach32, Mach64, Radeon 9800 pro
nVidia: Riva128, Riva128ZX, TNT, TNT2, GeForce SDR, Geforce 2 GTS Ultra, Geforce 3 Ti500, Geforce 4 Ti4600, Geforce 7600GS
Matrox: Millennium, Millennium II, G400MAX
3dfx: Voodoo 1 (Diamond Monster 3d), Voodoo 2 (2x12MB Dell i SLI)

Av kirkunit

Köpråd, Bäst TFT, review overload

Hej!
Skall till att köpa ny dator, och det överlägset svåraste att bestämma sig för är vilken skärm som skall till.
Jag har nu efter två veckors läsande fått review overload, och skulle uppskatta några köpråd.
Jag letar efter en skärm som har bra färgåtergivning (fotograferar lite) och framförallt fungerar bra i alla typer av spel.
Vad jag har läst är TN-panel förkastligt i sammanhanget?
Storleken är lite flytande, helst 20" wide. 22" wide verkar vara dåliga allihopa? Kan nog tänka mig en 20" icke-wide också, helst skall den klara mer än 1280x1024 (dvs, 1680x1050/1600x1200).

De två jag nästan kommit fram till är bäst är Dell 2007FPW och Nec 20WGX2.
Men ja, finns det fler kandidater till best in show? Är nya TN-paneler så odugliga som jag tror? Och vad väntas runt hörnet? Skall man vänta nån månad? Med min vanliga tur kommer väl 120Hz-paneler runt cebit.

Tacksam för några åsikter som kan ge lite harmoni i min nu förvirrade hjärna.

Av kirkunit

Buäääh, de var ju minst dubbelt så bra också. Snyft. Kick-ass på audio-extrahering, superkompatibla skivor... betalade mer än gärna det dyrare priset. Skall också passa på att köpa en SATA-dvdbrännare innan det är kört.

Av kirkunit

För övrigt kan jag konstatera att min mamma är en större "teknikexpert" än expressens Fredrik Granlund (som vi även minns för påståendet "Linux är dynga"). Herregud. Läs http://www.expressen.se/index.jsp?a=819695 och kommentarer för ett gott skratt eller ert huvud i sanden.

Av kirkunit

Rackarns vad jag ångrar att jag nyss "uppgraderade" från 9800pro till ett nVidia 7600GS... Inte nog med att det blev sämre bildkvalitet (betydligt 'luddigare' bild), Forceware-drivaren är ju rent katastrofalt dålig. Trodde att det var end of the line för AGP, så jag passade på. Att man aldrig lär sig.

Av kirkunit

Verkar bara vara budgetvarianter utan den där X-Drive som sitter i en 5.25"-plats och ger extra in/ut. Dessutom mindre avancerad CMSS-3D.

Av kirkunit

Ojdå, vissa skandaler på listan. Ex:
Halo 2 saknas. Förmodligen för att det inte finns till PC, iofs.
Inte ett enda Monkey Island är med.
Inte ens System Shock 2.
Ett av de sämsta någonsin är med: Fahrenheit (aka Indigo Prophecy).

I det stora hela för lite äldre klassiker, men det ger också en fingervisning om medelåldern på de som röstade.

Av kirkunit
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Herman Ulltin
Olympus säger att de tänker testa materialet på mikroskåp.

Varför skulle man vilja ha väldigt små skåp i trä? För att ha såna där små samlarminiatyrfigurer i?

Gör om, gör rätt.

Av kirkunit

Jag har också ett P180 av gamla skolan, den enda skillnad jag ser direkt är pci-vents och lite större PSU-plats. Måste bara stämma in i kören, detta är ledigt det bästa chassi jag någonsin varit med om, vilket är ett rätt rejält gäng. Man gråter nästan av lycka. Kör fullt med hårddiskar, låter som en skogsmus i filttofflor. Speciellt trevligt då datorn körs i en musikstudio. Rekommenderas å det varmaste, otroligt prisvärt med tanke på prestandan.

Av kirkunit
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ettis
Dom gjorde ett misstag, hur mycket pengar man än satsar så är det omöjligt att totalt undanröja det mänskliga faktorn. MEN när man väl har gjort det misstaget är chansen mycket lägre att man gör exakt samma misstag.

I poker kallas detta att bluffa och brukar fungera utmärkt när man spelar med mindre kunniga personer.

Av kirkunit
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Yorii
Minneshårdiskar är ju fortfarande ganska nytt

Eh, nej. De har funnits i över 20 år. Men visst har de blivit bättre, och framför allt billigare. NAND flash har funnits i ca 17 år.
Nånting känns väldigt fel här...
Samsung har ju tom en laptop (Q30) med 1.8" 32GB NAND-flash... kom i mars verkar det som. Den lär väl vara mindre? Detta luktar som gammal skåpmat, verkligen inte nyhetsvärdigt.

erixson: Jo, dina siffror stämmer bättre. Snabba som tusan.
Aka_the_barf: De har funnits länge. Du har bara inte råd med dem.

edit: Kolla ex http://www.curtisssd.com/products/drives/nitrofc/
60 mikrosekunders söktid. 120MB/sek sustained transfer... me likee.

Av kirkunit

Hoppas INTE den används för mer än film... då måste man ju köpa en. Blir nog lika populärt som SegaCD/JaguarCD/CD32 (dvs, inte speciellt) gissar jag. Personligen tar jag hellre en HD-DVD i datorn, men det kanske bara är jag. Undrar hur det blir med digital bildutgång (HDMI+hdcp osv)?

Av kirkunit
Citat:

Ursprungligen inskrivet av diggarn
som sagt, dells bärbara är riktigt fina datorer. deras stationära med. även om rätt många här på sweC säger att det är skitkass, bara idioter som köper det osv...

Jag har köpt in ett 40-tal dell-laptops. Mer än 50% var bara att slänga inom 2 år. Reparation skulle kosta ca 80% av en ny laptop. Valet blev inte svårt. Är det bra? You tell me. Tycker andra märken har hållit längre. Pris/prestanda är bra, men det är inte prio 1 för mig. Sen har det varit ett jäkla strul med externa diskar och div ljudkort med dell-laps... men man kanske inte skall förvänta sig att de funkar till nåt annat än office.

Hur som helst, skoj att Sony fortsätter lassa goodwill till folket... så snart rootkit-skandalen börjar mojna har de en ny pr-katastrof i knät. Gissar att PS3 kommer att spränga din katt eller orsaka kina-syndromet och smälta ner till grannen under.

Av kirkunit
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Triton242
Men hallå... På den tiden ja pysslade med att göra musik ville man ju ha en Atari för den var snäppet bättre än Amigan i grundutförande på det... Så jag säger PC suger Mac suger ATARI is the SHIT!.

Det finns fortfarande folk som använder Atari ST för musikproduktion och livespelningar. Säger en del om hur bra den var, i vilken annan branch sitter man på 21 år gamla datorer?

Av kirkunit

"Spelaren lagrar 8 GB data och med andra ord rymmer den plats för en större musiksamling."

Någon har en väldigt skev bild av vad en större musiksamling är.

Av kirkunit
Citat:

Ursprungligen inskrivet av banck
Vill abra fråga en sak?? Alla som säger all dell suger är lika med bajs osv osv. Har ni själva köpt en dell dator som inte fungerat eller har ni läst en massa på internet??
Bara undrar för brorsan köpte en dell för ett par år sen och den kyler väldigt bra, väldigt tyst och bra prestanda.

Kontrafråga: Har du själv sett mer än din brorsas Dell-dator?
Jag har köpt ca 70-80 dellar, och det är mer problem än normalt enligt mig iaf. Servrarna funkar lite bättre, men laptops är katastrofdåliga och stationära sämre än medel.

Av kirkunit

Windows 2000 should be enough for everybody.
Funkar jättebra fortfarande. Än så länge har XP ingen killer app för mig. Plus att det är inte lika fördummat och färgglatt och buggigt. Überbloatware som Vista lär jag aldrig installera.

Av kirkunit
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jonbanan
Dom skrev väl att det skulle läggas ut på ABC:s hemsida, inte iTunes? Sedan antar jag att du iofs har rätt i att det måste lösas på ngt sätt så att resten av världen inte kan ladda ner avsnitten. ABC: har väl sålt rättigheterna att sända serierna till andra TV-bolag, som Kanal 5 etc.

My mistake. Det var en rubrik i en "relaterad länk" som hette "ABC's Shows Will Be Free on iTunes" vilket senare visade sig vara osant. Verkar som det blir en ny plattform.

Av kirkunit

Tror också att det är som Barnstormer säger, detta kommer endast att finnas i amerikanska iTunes store, dvs man måste ha ett kreditkort med billing address i USA. Man kan ju inte ens idag köpa tex avsnitt av the Daily Show med Jon Stewart, som faktiskt sänds här (dock på Canal+). Och kan man inte ens köpa är chansen till gratisprogrammen rätt liten känns det som.

Av kirkunit
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Petterk
Det dör skapligt många pga Kinas industralisering som vi i princip tvingar på dom.

Nåja, de klarar ju alldeles utmärkt att döda sina invånare själva. Över 80% av världens "lagliga" avrättningar sker i Kina. De flesta råkar vara kristna, muslimer, falun gong, tibetaner, you name it. USA är ett patetiskt u-land i jämförelse. Däremot kan det bli "kul" den dag Kina bestämmer sig för att ta alla roliga teknikfabriker själva, så står västvärlden plötsligt helt utan produktionskapacitet. Och inte en käft i väst som kommer ihåg hur det nu var ett löpande band och en lödkolv funkade. Farligt, farligt - men billigt, billigt.